AdamB, wskaż proszę coś konkretnego, bo narazie mi zarzucasz coś, czego nie rozumiem.
Ogłoszono kryzys
Zwiń
X
-
Agamek12,
Choćby to, że jest taki temat:
Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP
i Twe poszukiwanie pomysłu powinno tam ujrzeć światło dzienne :diabelski_usmiech
Tym czasem może Ci poradzę,
weź się chłopie ogarnij i załóż własną firmę :!:
Z powodzeniem dogadasz się ze swym pracodawcą i o zlecenia nie będziesz się martwił.
No chyba, że strach Ci dupcię ściska przed podjęciem własnej działalności, to zostań
dalej na swym miejscu i nie lej krokodylich łez, bo są ludzie, którym jest naprawdę
w życiu trudno i z godnością brną przez nie. :evil:
Komentarz
-
-
Le-Ce, jest to dobra myśl, Agamek12, zakładasz firmę, zlecenia od wykonawców przepuszczasz przez swoją firmę i żyjesz jak lord a twojemu szefowi odpadają problemy z wyszukiwaniem podwykonawców skoro ma takiego gościa jak ciebie, w dodatku wystawiasz mu fakturę :!:
P.S. kazikowi i mi nie chodziło o to żeby nrać łapówki za załatwienie roboty tylko prowizję z której możesz sie rozliczyć z urzedem skarbowym, nikt nikogo nie namawia do kręcenia wałkówsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12piramida, ja wiem o co komu chodziło - i dlatego pewne pomysły powinny co najwyżej trafiać do mnie przez PW a nie na forum publiczne.
Ja dla przykładu znam gościa który "poszedł w przepisy", prowadzi małą firmę, mniejsza o fach, ale tak się obkuł w paragrafach, derektywach i innych tego typu pismakach, że teraz zewsząd ma unijne dofinansowania. Sam dopomógł mi w jednej rzeczy i w istocie, jak wyślesz kilka papierów w różne miejsca i po rozpatrzeniu często ma się wysoką szansę na "unijne dofinansowanie". Niejednokrotnie mi tłumaczył, że wystarczy spełniać pewne warunki i kryteria i jeśli będzie się odpowiednio pchało do przodu opieszałość urzędników w kilku placówkach to można dostać fajne pieniądze. Wystarczy wysłać odpowiednie papiery w kilka miejsc i unia daje. Siedzi na okragło w tym, za co można dostać jakieś dofinansowanie, zwrot, dodatek itd. Możemy też zacząć rozmawiać o etycznej stronie takiego podejścia, ale jeśli prawo stwarza możliwości to czemu nie skorzystać? Prawo np. stwarza też możliwości obnażenia godności obywatela, tak jak ostatnio w Opolu, więc ja raczej nie mam rozterek. Za pełny ZUS, płacony trzesącą się ręką i tak się gówno dostaje więc jeśli tylko jest okazja aby nieco odzyskać w sposób nie urągający przepisom, to "i'm there dude" :wink:Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12AdamB, a jak ktoś inny napisze mi że można zajumać parę kołpaków albo wkładów lusterek i puścić to na giełdzie to też mam pochwalić taki "pomysł"? Bo propozycja/pomysł kolegi kazik4x4 to mniej więcej ta sama liga...
Jak pamiętam jakiś czas temu to zastanawiałes się jakim sposobem wyłudzić :!: :!: :?: od towarzystwa ubezpieczeniowego zwrot kosztów za "wypożyczenie" pojazdu zastępczego, którym miał być samochód ................siostry - oczywiście użyczony nieodpłatnie. Ktoś z resztą podniósł bodajże ten temat już.
Ja Ci dałem najprostszą drogę do zarobienia kilku kafli w mieisącu - a się oburzasz.
P.S. Wpisałeś wiertarkę w zeznanie podatkowe roczne?? Bo jak jesteś taki święty to powinienneś to zrobić.
[ Dodano: Sob 03 Lis, 12 20:20 ]
Zamieszczone przez piramida!:
Le-Ce, jest to dobra myśl, Agamek12, zakładasz firmę, zlecenia od wykonawców przepuszczasz przez swoją firmę i żyjesz jak lord a twojemu szefowi odpadają problemy z wyszukiwaniem podwykonawców skoro ma takiego gościa jak ciebie, w dodatku wystawiasz mu fakturę :
P.S. kazikowi i mi nie chodziło o to żeby nrać łapówki za załatwienie roboty tylko prowizję z której możesz sie rozliczyć z urzedem skarbowym, nikt nikogo nie namawia do kręcenia wałków
Jak widac na forum jedni mają jaja, inni nie.
[ Dodano: Sob 03 Lis, 12 20:25 ]
Zamieszczone przez Agamek12AdamB, a jak ktoś inny napisze mi że można zajumać parę kołpaków albo wkładów lusterek i puścić to na giełdzie to też mam pochwalić taki "pomysł"? Bo propozycja/pomysł kolegi kazik4x4 to mniej więcej ta sama liga...
Wiertarke to kupiłeś? Bo jak nie, to ona w tej samej lidze co "lusterka" lata
Nie wytaczaj dział, z których sam możesz dostać. :?:
Komentarz
-
-
Agamek12 z nagrody zmienił juz na prezent http://allegro.pl/nowa-mlotowiertark...759429739.html wiec w dobie kryzysu i tak chyba nie ma co marudzic :diabelski_usmiech a pare słow np Kazika moze mu wyjdzie na zdrowieBo jakby na forum częściej zagladał kolega 4x4BKF to Agamek mógłby cos "ostrzejszego" poczytac
A tak to Agamek z potencjalnych kupujacych robi kretynów (w giełdzie na ocp tez, bo tez link wstawił). Ma cos do sprzedania i tyle, a nie wymyslać nagroda, prezent.....itp. albo powinien nazwac łap..a :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashNie, a czemu miałoby boleć, ja do Grecji to tylko lubię na wakacje
dla mnie to zakłamany i zadufany w sobie naród...
robić im się nie chce, wiecznie kombinują i jedynie dupy im w głowie...cały ten ichniejszy kryzys przy ich podejściu do życia był nieunikniony...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kmink...cały ten ichniejszy kryzys przy ich podejściu do życia był nieunikniony...
zastanówcie się (Ci którzy tam byli) ile razy dostaliście gdziekolwiek paragon... walą w każdy możliwy sposób aby podatków nie płacić... a teraz płacz, bo kryzys jest :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Pytam z ciekawości, bo kolega z tych, co lubią innym w kieszeń zajrzeć
Make love, not war.. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2gaz tanieje idzie ku lepszemuZamieszczone przez westwi78http://wyborcza.biz/bizne...Zwiazkowcy.html
ja jak pisałem jakiś czas temu m.in. o fiacie- koncernach zagranicznych, to próbowano mi wmówić ,że dla takich koncernów liczy się jedynie tania siła robocza z polski itd. ...i kto miał racje ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2A gdzie jest kryzys :?: gaz tanieje idzie ku lepszemu :lol:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz