Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

AdamB, wskaż proszę coś konkretnego, bo narazie mi zarzucasz coś, czego nie rozumiem.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

kazik4x4, Ci poddał pomysł na kasę, ty się rzucasz jakbyś nie wiedział o co chodzi aniołeczku nasz i więcej nie zamierzam szukać w off topicu a jest tego więcej. :szeroki_usmiech

Ehh
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

AdamB, a jak ktoś inny napisze mi że można zajumać parę kołpaków albo wkładów lusterek i puścić to na giełdzie to też mam pochwalić taki "pomysł"? Bo propozycja/pomysł kolegi kazik4x4 to mniej więcej ta sama liga...
        Adam... Używam:

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8033
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Agamek12, co innego zapierdzielić kołpaki a co innego dostać prowizję od zlecenia.
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Le-Ce
            L&K
            • 2010
            • 1313
            • Octavia I (1U2)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Agamek12,

Choćby to, że jest taki temat:

Szukaj pracy z OCP - dyskusje, porady, oferty członków OCP

i Twe poszukiwanie pomysłu powinno tam ujrzeć światło dzienne :diabelski_usmiech

Tym czasem może Ci poradzę,

weź się chłopie ogarnij i załóż własną firmę :!:

Z powodzeniem dogadasz się ze swym pracodawcą i o zlecenia nie będziesz się martwił.

No chyba, że strach Ci dupcię ściska przed podjęciem własnej działalności, to zostań

dalej na swym miejscu i nie lej krokodylich łez, bo są ludzie, którym jest naprawdę

w życiu trudno i z godnością brną przez nie. :evil:
            Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Le-Ce, jest to dobra myśl, Agamek12, zakładasz firmę, zlecenia od wykonawców przepuszczasz przez swoją firmę i żyjesz jak lord a twojemu szefowi odpadają problemy z wyszukiwaniem podwykonawców skoro ma takiego gościa jak ciebie, w dodatku wystawiasz mu fakturę :!:

P.S. kazikowi i mi nie chodziło o to żeby nrać łapówki za załatwienie roboty tylko prowizję z której możesz sie rozliczyć z urzedem skarbowym, nikt nikogo nie namawia do kręcenia wałków
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Le-Ce
                L&K
                • 2010
                • 1313
                • Octavia I (1U2)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM

piramida,

tylko, że wiertarkę mam, babki nie potrzebuję :diabelski_usmiech

a za naukę się teraz płaci i to słono :wink:

A dla Ciebie odpowiedź w Adelci, czyżbyś olał :?:

Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

piramida, ja wiem o co komu chodziło - i dlatego pewne pomysły powinny co najwyżej trafiać do mnie przez PW a nie na forum publiczne.
                  Poza tym insynuacje kilku osób są conajmniej niesmaczne a wpisy (jako nic nie wnoszące) niepotrzebne. Ech, chyba trzeba się wymiksowywać...
                  Adam... Używam:

Komentarz

• r2r
                    RS
                    • 2008
                    • 4721
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                    piramida, ja wiem o co komu chodziło - i dlatego pewne pomysły powinny co najwyżej trafiać do mnie przez PW a nie na forum publiczne.
                    Nie ma co się oburzać za oczywistą oczywistość, bo koledzy napisali w dobrej wierze, a te tzw. "pewne pomysły" od lat praktykuje każdy kto ma łeb na karku i nie jest to żadna szkaradna zbrodnia, czy naginanie.

Ja dla przykładu znam gościa który "poszedł w przepisy", prowadzi małą firmę, mniejsza o fach, ale tak się obkuł w paragrafach, derektywach i innych tego typu pismakach, że teraz zewsząd ma unijne dofinansowania. Sam dopomógł mi w jednej rzeczy i w istocie, jak wyślesz kilka papierów w różne miejsca i po rozpatrzeniu często ma się wysoką szansę na "unijne dofinansowanie". Niejednokrotnie mi tłumaczył, że wystarczy spełniać pewne warunki i kryteria i jeśli będzie się odpowiednio pchało do przodu opieszałość urzędników w kilku placówkach to można dostać fajne pieniądze. Wystarczy wysłać odpowiednie papiery w kilka miejsc i unia daje. Siedzi na okragło w tym, za co można dostać jakieś dofinansowanie, zwrot, dodatek itd. Możemy też zacząć rozmawiać o etycznej stronie takiego podejścia, ale jeśli prawo stwarza możliwości to czemu nie skorzystać? Prawo np. stwarza też możliwości obnażenia godności obywatela, tak jak ostatnio w Opolu, więc ja raczej nie mam rozterek. Za pełny ZUS, płacony trzesącą się ręką i tak się gówno dostaje więc jeśli tylko jest okazja aby nieco odzyskać w sposób nie urągający przepisom, to "i'm there dude" :wink:
                    Artur

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

AdamB, a jak ktoś inny napisze mi że można zajumać parę kołpaków albo wkładów lusterek i puścić to na giełdzie to też mam pochwalić taki "pomysł"? Bo propozycja/pomysł kolegi kazik4x4 to mniej więcej ta sama liga...
                      Agamek, jaki Ty święty jesteś. Cabrio kup, żeby Ci aureola o dach nie zawadzała.
                      Jak pamiętam jakiś czas temu to zastanawiałes się jakim sposobem wyłudzić :!: :!: :?: od towarzystwa ubezpieczeniowego zwrot kosztów za "wypożyczenie" pojazdu zastępczego, którym miał być samochód ................siostry - oczywiście użyczony nieodpłatnie. Ktoś z resztą podniósł bodajże ten temat już.

Ja Ci dałem najprostszą drogę do zarobienia kilku kafli w mieisącu - a się oburzasz.
                      P.S. Wpisałeś wiertarkę w zeznanie podatkowe roczne?? Bo jak jesteś taki święty to powinienneś to zrobić.

[ Dodano: Sob 03 Lis, 12 20:20 ]
                      Zamieszczone przez piramida
                      !:
                      Le-Ce, jest to dobra myśl, Agamek12, zakładasz firmę, zlecenia od wykonawców przepuszczasz przez swoją firmę i żyjesz jak lord a twojemu szefowi odpadają problemy z wyszukiwaniem podwykonawców skoro ma takiego gościa jak ciebie, w dodatku wystawiasz mu fakturę :
                      P.S. kazikowi i mi nie chodziło o to żeby nrać łapówki za załatwienie roboty tylko prowizję z której możesz sie rozliczyć z urzedem skarbowym, nikt nikogo nie namawia do kręcenia wałków
                      +1

Jak widac na forum jedni mają jaja, inni nie.

[ Dodano: Sob 03 Lis, 12 20:25 ]
                      Jak ktos ma tak ograniczone pojmowanie świata, jak kolega, to może miec takie wrażenie.
                      Wiertarke to kupiłeś? Bo jak nie, to ona w tej samej lidze co "lusterka" lata
                      Nie wytaczaj dział, z których sam możesz dostać. :?:

Komentarz

• Dzida
                        RS
                        • 2006
                        • 2253

Zamieszczone przez kazik4x4
                        Wiertarke to kupiłeś? Bo jak nie, to ona w tej samej lidze co "lusterka" lata
                        Nie wytaczaj dział, z których sam możesz dostać.
                        No cóż kolega kazik 4x4 pisze czasami dosyć kontrowersyjnie , ale tym razem trudno się z nim nie zgodzić.

Komentarz

• Udesky
                          RS
                          • 2007
                          • 1692
                          • Octavia I (1U2)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Dzida to samo chciałem napisać.
                          W Polsce nie ma kryzysu.
                          Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Agamek12 z nagrody zmienił juz na prezent http://allegro.pl/nowa-mlotowiertark...759429739.html wiec w dobie kryzysu i tak chyba nie ma co marudzic :diabelski_usmiech a pare słow np Kazika moze mu wyjdzie na zdrowie Bo jakby na forum częściej zagladał kolega 4x4BKF to Agamek mógłby cos "ostrzejszego" poczytac A tak to Agamek z potencjalnych kupujacych robi kretynów (w giełdzie na ocp tez, bo tez link wstawił). Ma cos do sprzedania i tyle, a nie wymyslać nagroda, prezent.....itp. albo powinien nazwac łap..a :diabelski_usmiech
                            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kazik4x4
                              RS
                              • 2008
                              • 2728

Zamieszczone przez natash
                              http://wyborcza.biz/biznes/10,100970,12802343,Grecy_mimo_kryzysu_zarabiaja_sr ednio_dwa_razy_wiecej.html
                              Boli to kolegę bardzo?

Komentarz

• natash
                                RS
                                • 2011
                                • 2599

Nie, a czemu miałoby boleć, ja do Grecji to tylko lubię na wakacje

Komentarz

• kmink
                                  L&K
                                  • 2007
                                  • 1360
                                  • Superb III (3V3)

a ja nawet na wakacje tam nie pojadę...kiedyś byłem i to co tam przeszliśmy z moja żonką na powieść kryminalna się nadaje...

dla mnie to zakłamany i zadufany w sobie naród...

robić im się nie chce, wiecznie kombinują i jedynie dupy im w głowie...cały ten ichniejszy kryzys przy ich podejściu do życia był nieunikniony...
                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Wally
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 3790
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez kmink
                                    ...cały ten ichniejszy kryzys przy ich podejściu do życia był nieunikniony...
                                    zgadzamy się

zastanówcie się (Ci którzy tam byli) ile razy dostaliście gdziekolwiek paragon... walą w każdy możliwy sposób aby podatków nie płacić... a teraz płacz, bo kryzys jest :szeroki_usmiech
                                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Pytam z ciekawości, bo kolega z tych, co lubią innym w kieszeń zajrzeć

Komentarz

• paweł2
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1405

A gdzie jest kryzys :?: gaz tanieje idzie ku lepszemu :lol:
                                        Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Yarek
                                          Elegance
                                          • 2005
                                          • 992

Zamieszczone przez kazik4x4
                                          Pytam z ciekawości, bo kolega z tych, co lubią innym w kieszeń zajrzeć
                                          Taka uwaga ogólna, nie tylko do Ciebie: mniej wycieczek osobistych, mniej złośliwych i kąśliwych uwag, mniej przypieprzania się do innych.
                                          Make love, not war.
                                          . pzdr Jarek
                                          aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• westwi78
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2940

Zamieszczone przez paweł2
                                            gaz tanieje idzie ku lepszemu
                                            ja niewierny Tomasz jestem, dopóki nie zobaczę tego na fakturze za gaz- nie uwierzę

to akurat z ekonomią nie ma nic wspólnego, tylko z polityką.
                                            Wielu moich znajomych straci albo straciło tam pracę...niektórzy po 20 latach.

Komentarz

• kabanos
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 4544
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez westwi78
                                              ja niewierny Tomasz jestem, dopóki nie zobaczę tego na fakturze za gaz- nie uwierzę
                                              Wg mnie obniżą cenę o jakieś grosze, co by się lud nie rzucał, a sami zarobią na tym miliardy. :?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• shok
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2070
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

zobacz ile Polska płaci za gaz a ile płaci reszta Europy
                                                Zamieszczone przez westwi78
                                                http://wyborcza.biz/bizne...Zwiazkowcy.html
                                                teraz kilku z tego forum powinno zabrać głos w tej sprawie ( nie ty westwi78 oczywiście )
                                                ja jak pisałem jakiś czas temu m.in. o fiacie- koncernach zagranicznych, to próbowano mi wmówić ,że dla takich koncernów liczy się jedynie tania siła robocza z polski itd. ...i kto miał racje ?

Komentarz

• kmink
                                                  L&K
                                                  • 2007
                                                  • 1360
                                                  • Superb III (3V3)

A gdzie jest kryzys :?: gaz tanieje idzie ku lepszemu :lol:
                                                  Ciekaw jestem ile dzięki temu złupią nas na gazie łupkowym...bo chyba nikt normalny nie myśli, że to wszystko dla plebsu było zrobione :wink:
                                                  Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                                  https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                                  www.dpfserwis.pl

Komentarz

Pracuję...