Zamieszczone przez Wally
Ogłoszono kryzys
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez natashZamieszczone przez shokZamieszczone przez paweł2gaz tanieje idzie ku lepszemu
A co do niektórych wypowiedzi, to raptem parę dni temu szukali, kto co sprzedaje na allegro i radzili jak łapówki wyciągnąć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashshok napisał/a:
paweł2 napisał/a:
gaz tanieje idzie ku lepszemu
zobacz ile Polska płaci za gaz a ile płaci reszta Europy
Jak to wygląda procentowo?OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
powiem wam ze jeśli chodzi o prowizje o jakich tu piszecie to nic więcej tylko korupcja
odpalenie kilku procent za wskazanie przy zleceniu - qwa , to jest korupcja.
a wlewanie lewej kasy w system go rozwala. zamiast wolnej konkurencji mamy konkurs prowizji.
a potem jak ide do lekarza to nie wierze temu w kitlu ze lek jest dobry
jak mechanik ploleca mi olej, to wiem z kim byl na F1 w zeszlym roku
jak biorę kredyt, wiem ze robią mnie w wała - kto daje lepsza prowzje tego kredyt polecimy...
itd, itp
wiec nie mówcie o tym kto jest sprytny i ma łeb na karku...
z tego punktu patrząc jesteśmy cholernym azjatyckim przyczółkiem w europieech...
TomikT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomikt
1. powiem wam ze jeśli chodzi o prowizje o jakich tu piszecie to nic więcej tylko korupcja
odpalenie kilku procent za wskazanie przy zleceniu - qwa , to jest korupcja.
a wlewanie lewej kasy w system go rozwala. zamiast wolnej konkurencji mamy konkurs prowizji.
2. a potem jak ide do lekarza to nie wierze temu w kitlu ze lek jest dobry
jak mechanik ploleca mi olej, to wiem z kim byl na F1 w zeszlym roku
jak biorę kredyt, wiem ze robią mnie w wała - kto daje lepsza prowzje tego kredyt polecimy...
itd, itp
3. wiec nie mówcie o tym kto jest sprytny i ma łeb na karku...
z tego punktu patrząc jesteśmy cholernym azjatyckim przyczółkiem w europie
Ad.1. Wolna konkurencja kolego? Masz doskonały przykład na podstawie firmy COVEC - najtańsza oferta, nikomu nie posmarowali, nie działkowali się i porażka. To jest wolna konkurencja, w 90% przetargach najniższa cena to w wadze kryteriów 100%
Ale żeby nie być tylko w jedną stronę patrzącym? DSS - zamówienie udzielone z wolnej ręki (haha, vide "doradztwo" b.premiera Marcinkiewicza i innych notabli)- czyli mogli robić praktycznie za ile chcieli +roboty dodatkowe+trele morele?
Efekt znamy wszyscy.
Dodatkowo DSS wsławił się tym, że niemal doprowadził do bankructwa kopalnię kruszyw z okolicy Kielc, o której syndyk, który po nich wziął ją w zarząd -powiedział:
"tej firmy nie okradając jej na chama nie da się rozłożyć, "
Korupcja? A czym są Agamkowe wiertarki (kilka ich było już), gadżety, itp. o które się tak oburza? Prezenty? Dowody wdzięczności?
Czy weźmiesz wiertarkę czy pod stołem 10 tysięcy - jak by na to nie patrzeć, to i tak korzyść majątkowa.
To tak jakby mówić - ten co ukradł rower to nie złodziej, ale ten co ukradł samochód to już bandyta na maxa?
Ad.2.
Co do lekarza - to się zgodzę, gówno mamy do gadania, ona ma "wiedzę tajemną"
Ale z olejami, bankami itp - to to są na tyle proste sprawy, że każdy powiniem nieć jakieś swoje zdanie, preferencjie, doświadczenia.
Czy ktoś da robić wała z siebie - to już jego sprawa i jego problem, a nie tego co zarabia na wciskaniu tego czy innego produktu
Ad.3.
Jesteśmy azjatyckim przyczółkiem?
Nie za bardzo kumam kontekstu, bo za wiele płaszczyzn porównania wchodzi w grę
Komentarz
-
-
kazik4x4 zdejmij różowe okulary...
Polska to kraj w którym kolesiostwo jest na pierwszym miejscu i nazywając to wolną konkurencją sam sobie oczy mydlisz :wink:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkkazik4x4 zdejmij różowe okulary...
Polska to kraj w którym kolesiostwo jest na pierwszym miejscu i nazywając to wolną konkurencją sam sobie oczy mydlisz :wink:
Ja podałem dwa przykłady.
Jak jest, każdy to widzi.
P.S. A co ja tu tak różowo widzę?? Bo nie widzę
Komentarz
-
-
Znaczy się co, jak wykorzystuję swoją wiedzę zdobywaną kilkanaście lat, znajomość rynku, produktu, technologii, kontakty handlowe, personalne, umiejętność kojarzenia faktów i partnerów biznesowych i za to by dwie strony były zadowolone biorę % prowizji, wystawiam fakturę VAT, płacę podatki to w PKD mam sobie wpisać: korupcja? :roll:
Komentarz
-
-
hotrain, dokładnie
Przecież nie od dziś wiadomo, że należy kupić taniej i sprzedać drożej.
Faktura idzie za usługą potem podatki do US i wszyscy są zadowoleni z legalnej transakcji.
Prowizja to nic innego jak przerzucenie faktury z w/w schematem.
Gorzej jak kupi się drożej, a sprzeda taniej - coś tu nie gra i tylko czekać kontroli z US. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Mnie nadal bawi kryzys w mojej firmie. Ciągle informacje, jest kryzys, jest źle itd.
Dostałem maila z HR, że wytypowano mnie na kurs związany z "Project managmentem"
3 dni, koszt jedyne 1200 Euro. Ostatnia informacja zarządu. Wszystkie E-lerningi (dla przykładu) zablokowane. Ze względu na kryzys!
Po wzroście względem zeszłego roku, widać jaki "kryzys" mam w firmie...
W sumie zabawne to nie jest (oszukiwanie ludzi)...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
tomikt, W przypadku kolegi Agamka to nikt go nie namawiał do korupcji tylko został podsunięty pomysł otwarcia własnej działalności gospodarczej, skoro facet ma doświadczenie w branży do tego spore kontakty z podwykonawcami, kontrahentami to dlaczego nie?
Będąc na własnej działalności będzie robił to samo co robi z tym że zamiast otrzymywać obecną pensję od szefa może zarabiać sporo więcej wystawiając fakturę a finalnie kasa będzie i tak od tej samej osoby i nie tylko od niej bo możliwości są wtedy nieograniczone.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneMnie nadal bawi kryzys w mojej firmie. Ciągle informacje, jest kryzys, jest źle itd.
Dostałem maila z HR, że wytypowano mnie na kurs związany z "Project managmentem"
3 dni, koszt jedyne 1200 Euro. Ostatnia informacja zarządu. Wszystkie E-lerningi (dla przykładu) zablokowane. Ze względu na kryzys!
Po wzroście względem zeszłego roku, widać jaki "kryzys" mam w firmie...
W sumie zabawne to nie jest (oszukiwanie ludzi)...
Faktycznie kwota szkolenia jest sporo niższa i opiewa co najwyżej na 1200 złotych
stara sztuczka w korporacjach itp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x41200Euro to cena za kurs wysłana do Was, żeby wam pokazać "ile firma w Was inwestuje".
Faktycznie kwota szkolenia jest sporo niższa i opiewa co najwyżej na 1200 złotych
stara sztuczka w korporacjach itp.Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Ogólnie to w ten sposób 'docenia' się pracowników. Chodzi o to by człowiek myślał ,że jest jednak ważny w własnej firmie i podaje się ceny zawyżone. W dodatku stosuję się szkolenia poza miejscem zamieszkania "podnosząc" rangę takiego szkolenia
Chyba ,że jest to powiązane z zobaczeniem na żywo funkcjonowanie np. linii produkcyjnej czy danego procesu produkcji.
Najlepsze sztuczki w korporacjach to podpisanie lojalki, że jak pojedzie się na szkolenie to przez minimum X czasu trzeba pracować bo w przeciwnym razie należy zwrócić za kurs. Ludzie mówią patrz wysłali mnie na mega kurs i jeszcze mam gwarancje zatrudnienia. Tylko zapominają ,że to działa w jedną stronę 8)
Komentarz
-
-
Jeżeli prawdą jest to, co napisane było w artykule linkowanym ostatnio w tym temacie (chodzi o porównanie zasiłków i płac w PL i w Grecji), to albo my żyjemy w kryzysie od x-dziesięciu lat, albo mieszkańcy krajów europejskich są oszukiwani, że jakiś kryzys jest... Bo gdyby Grecy musieli żyć za takie pieniądze, za jakie od wielu lat żyje większość Polaków - już dawno byłaby tam wojna domowa na wzór Syrii...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
po częsci w tym wszyskim jest prawda. chociaż moim zdaniem porównanie płac i zasiłków Grecji, która jest w kryzysie i ogłosiła bankructwo to i tak sytuacja tych ludzi jest o wiele lepsza niż nasza w którym przez wiele czasu nasz obecny rząd mówił ze bedziemy zieloną wyspa i nas kryzys nie dotyczy. to zaraz po wygraniu wyborów na druga kadencję zaczeto podchodzić już mniej optymistycznie do sprawy. w grecji po tym jak zaczeła bankrutowac rząd chciał ratowac sie własnie obcinaniem płac oraz rent emerytur itp oraz innymi podwyżkami, to ludzie wyszli na ulice od razu. zaczeły sie strajki, demonstracje i koniec końców wyszło na to ze pozostałe kraje uni( głównie Niemcy) muszą ratować Grecje ładując w to sporo kasy, zeby tylko zostali w strefie euro, bo moim zdaniem to własnie ustanowienie wspólnej waluty mogło sie przyczynic do powstania kryzysu, gdyz zbyt krótki czas dano im na wprowadzenie euro jak waluty. u nas nie dość ze bieda gorsza niż w grecji, to jeszcze pomagamy finansowo grecji, ale co tam. stać nas przeciez.
u nas jest sytuacja taka ze robi sie wszystko aby wreszcie wepchnąć nam euro do którego przy obecnym stanie kraju nie jestesmy przygotowani i do tego przepchnąc przyjecie paktu fiskalnegoOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz