A ten "dobrodziej" ma pomysła....co by wszystkie osobówki miały Viatola i płaciły jak cieżarówki http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/fot...wy_302186.html
Ogłoszono kryzys
Zwiń
X
-
Moja ostatnia obserwacja efektów spowolnienia gospodarczego: w firmach, instytucjach, czy urzędach rozrastają się na potęgę działy nie związane bezpośrednio z produkcją i sprzedażą, czy procedowaniem spraw. Wszelkiej maści doradcy i audytorzy, specjaliści od testów kompetencyjnych i ocen pracowniczych - to wszystko jest potrzebne ale nie w takiej hegemonicznej skali jaka jest obecnie. Rzekomi, często samozwańczy eksperci oceniający pracę innych a tak naprawdę nie mający o niej bladego pojęcia. Działy mające kluczowy wpływ na wolumen, jakość produkcji, ilość sprzedaży w firmach, ilość i jakość załatwianych przez urzędy spraw nie rozwijają się, ale za to pozostała otoczka administracyjna rośnie jak hydra. Brakuje często ludzi od prostej a kluczowej roboty, ale za to doradców jest mnóstwo.
Byłem niedawno na seminarium organizowanym przez fundusz inwestycyjny o tym jak rozwijać działalność gospodarczą, znajdować nowe szanse na rynku itp. Jeden z uczestników, właściciel firmy, zapytał prowadzącego ile ten firm założył czy też prowadził. Prowadzący dukającym głosem odpowiedział że brał współudział w zakładaniu jednej. Ręce opadają.
Komentarz
-
-
r2r, dobrze gada, polać musuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Reszta ministrów - równie słabo, jedynie minister Boni jak dla mnie jest OK.
znany jest jakis efekt pracy Boniego ( poza tym ze był T.W. onegdaj i mocno sprzeciwiał się lustracji)? Bo ja mam wrazenie ze Boni to taki zderzak co go pchaja wszedzie, on bierze sie za wszystko - a niczego nie konczy
Swoją drogą dość dziwny układ ze Boni się na to godzi :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osZamieszczone przez dragsterWszelkiej maści doradcy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rpiotrek_os, właśnie dlatego "big fuck" dla wszystkich partii przed następnymi wyborami. Żadna mnie już niczym nie kupi.
Zakładając że reszcie społeczeństwa się udzieli Twoja niechęc do chodzenia na wybory, to.. głosowac bedą tylko rodziny pseudopolityków i ich przydupasy, ...i co jest gorsze?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterProwadzący dukającym głosem odpowiedział że brał współudział w zakładaniu jednej
I dotyczy to każdej branży, a najwięcej tego się chyba ostatnio narobiło w mediach. Pierwszy lepszy baran z łapanki dostaje podpis "expert od....." i nagle jego pier..... staje się prawdą objawioną.Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
http://niewygodne.info.pl/artykul/00295.htm coś o firmach doradczych za państwowe pieniądze
A tutaj http://niewygodne.info.pl/artykul/00294.htm jak inny rząd walczyć z kryzysem
Moim zdaniem warto iść na wybory
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZakładając że reszcie społeczeństwa się udzieli Twoja niechęc do chodzenia na wybory, to.. głosowac bedą tylko rodziny pseudopolityków i ich przydupasy, ...i co jest gorsze?
Moim zdaniem nie, a takowi najczęściej się pojawiają na wyborach. Patrzą bezkrytycznie na swoich wybrańców i są w stanie wyzwać innych od takich i owakich bo ci inni mają czelność głosować inaczej. Ludzie którzy idą bez podniety całą tą szopką, to nikły %, który najczęściej nie podnieca się bo już wyrósł z bajek.
Tak absolutnie abstrahując od wyborów itd. cały system Polskiego rządu jest moim zdaniem o kant dupy i potrafię to uzasadnić w nieco metaforyczny sposób:
W starożytnych plemionach indian, wódz był jeden, jeżeli się starzał i umierał, na wodza wybierano następce, który jednogłośnym w mniemaniu większości stanowił równie wielką siłę umysłową, światło dla ślepych, moc dla słabych... Natomiast w dzisiejszych czasach grupa ludzi która ma za zadanie stanowić to światło, moc i siłę umysłową, aby umieć pilnować spraw swojego plemienia/kraju - defragmentuje się na kilka mniejszych frakcji, z których każda ma inne poglądy i przekonania, i reklamuje się przed plemionem że ma swojego wodza i jest lepsza od frakcji innego wodza. Co do wodzów, to nie ma już jednego. Teraz jest kilkunastu mądrych, którzy głownie wytykają innym wodzom słabości i budują swój obraz wielkości na porażce innego wodza. Wchodzą w to już indywidualne interesy, które są przedkładane ponad walkę o "jedno słuszne dobro" plemiona. W plemieniu zatraca się poczucie jedności, indianie rozbijają się i skłócają ze sobą, bo jedni wierzą w jednego wodza, innych natomiast ponosi wizja światła i mądrości innego wodza. Kończy się WSPÓLNOTA w plemieniu, które w założeniu miało stanowić tą WSPÓLNOTĘ i która miała je spajać. Wśród samych wodzów rodzi się kumoterstwo, korupcja, oszustwo, mycie ręki jeden wódz drugiemu, bo np. dwóm wodzom o względnie podobnych przekonaniach, przeszkadza inny wódz. Mędrzec wioski (prezydent), żyje z wodzami (szefami partii) raz lepiej, raz gorzej, innych lubi bardziej, drugich mniej, ale sam stanowi głębokie tło starć o jeszcze większy kawałek władzy między nimi, ci natomiast zapominają już o plemieniu indian i posłudze jaką jest bycie wodzem, upolowaną zwierzynę dzielą między siebie w zamkniętym przed plemieniem wig-wamie, a indianom wyrzucają same kości. Pilnują porządku z żelazną konsekwencją egzekwując batożenie indian za drobne przewinienia, sami natomiast są bezkarni za coraz częstsze i bardziej szkodliwe winy i nadużycia. Coraz bardziej zdezorientowani indianie, którzy liczyli na bezpieczeństwo swojej wioski i swój spokój, coraz bardziej zastanawiają się, czy wodzowie rzeczywiście stanowią dla wioski mądrość, światło i moc, i czy mądrze było im zawierzyć. Ci którzy nie są w stanie już wytrzymać, opuszczają plemię i dołączają do innego. Natomiast garstka która zostaje, usługuje swoim wodzom, znosząc do ich wig-wamu wszelkie dobra materialne, pod kara przymusu bądź batożenia, wodzowie wyprzedają otaczającym wioskom co lepsze tereny łowieckie za kolejne dobra materialne, a społeczność indian, skłócona miedzy sobą i oszukana przez wodzów, którzy obiecywali dostatek zamiast panującej nędzy, nie widzi już światła i bezpieczeństwa w swojej osadzie - i tak właśnie wygląda moim zdaniem dzisiejsza "POSŁUGA" wodzów wobec plemiona. Wybierasz tych mają Ci służyć, gwarantować bezpieczeństwo, a gdy jest już po wyborze to jest dokładnie na odwrót i to ty im służysz.....Jest za dużo wodzów do rządzenia plemieniem i za mało indian...
Gdyby taka historia miała miejsce naprawdę w jakimś plemieniu, to podejrzewam że indianie wzieliby dzidy, wparowali do tego wig-wamu wodzów, skrępowali całe towarzystwo, solidnie im natłukli a potem żywcem spalili na stosie za tak niecne oszustwo, jakim miało być świecenie przykładem, zamiast nadużywania władzy. My natomiast wolimy dalej bawić w wybory, wierzyć w to i stać jak ten idiota z dowodem w zębach przed okręgiem wyborczym, wybierać swoich mistrzów i spierać się potem ze szwagrem na imieninach przy flaszce że jest debilem bo głosował na X, a ja na Y, podczas gdy X i Y pijąc sobie wódkę gdzie indziej i śmiejąc się z wszystkich, planując jak wydymać ogół. Co kto woli. Ja mam w dupie taki system i odcinam się od wyborów i od polityki.
Powinien być na chwilę obecną, już w tym momencie, trybunał stanu dla kilku możnych i powinny polecieć łby za kilka obietnic, powinno być ręczenie własnym majątkiem i reputacją za te obietnice i powinno to się odbyć na oczach całego kraju. Całkowita czystka i takie same konsekwencje dla następców - wtedy będę pierwszym który pójdzie głosować, a póki co to wieszajcie sobie pajace te swoje mordy na bilbordach i piszcie że "dla Polski" "dla kraju" "dla Polaka", macie wciąż miliony naiwnych do wydymania, które w to wierzą.Artur
Komentarz
-
-
r2rPrzyznaję Ci rację w 100 %. W obecnym systemie politycznym, jaki panuje w Polsce (nie mówcie mi, że to demokracja, bo obecna polska polityka ma niewiele wspólnego z prawdziwą demokracją) na wybory pójdą ci, którzy jeszcze ślepo wierzą w puste obietnice "świń przy żłobie", lub nie mający pomysłu na spędzenie niedzieli... Bezsens udziału w wyborach będzie istniał tak długo, jak długo system wyborczy nie będzie oparty na okręgach 1-mandatowych. Niestety, ale idąc do wyborów, chcę wybrać konkretnego człowieka, któremu postanowiłem zaufać, a nie partię, której ten człowiek jest (lub nie jest) członkiem. Poza tym później chcę - jako obywatel - mieć nadal jakiś wpływ na to, co się dzieje w Państwie i z Państwem (teoretycznie taki wpływ zapewnia Konstytucja RP - niestety tylko teoretycznie). A dopóki wybory i polityka Państwa wygląda tak, jak wygląda - wszelki udział w wyborach do sejmu, senatu itp. mam w
, gdyż szkoda mi na to czasu i energii. Naprawdę - wolę biernie przyglądać się, jak ten kraj powoli toczy się w kierunku dna, niż w jakikolwiek sposób pomagać mu w tym... Gdy tylko będzie realna szansa na pchnięcie Polski do góry - na pewno wezmę w tym udział. Ale na razie stopień mojego patriotyzmu oscyluje w okolicy "0"... Przypuszczam, że zaraz odezwą się głosy, że ze swoim patriotyzmem powinienem szukać innej ojczyzny :diabelski_usmiech Nie mam zamiaru - patriotyzm, jak i wiara są osobistą sprawą każdego człowieka. Jedno i drugie można stracić, a później - w sprzyjających warunkach - odzyskać. I na to liczę, jeżeli chodzi o mój patriotyzm... Że kiedyś coś się w tym kraju zmieni na lepsze i swój patriotyzm odzyskam... :?
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12tomikt, a ruszyło się coś z projektoaniem? Szczególnie chodzi mi o przemysłówkę, energetykę, itp.? Jakieś duże inwestycje są na widoku?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez piotrek_oshttp://www.se.pl/wydarzenia/kraj/skandal-ewa-kopacz-grabarczyk-kuchcinski-nowicka-grzeszczak-wenderlich-sami-sobie-dali-nagrody_302640.html ich kryzys nie rusza :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez piotrek_oshttp://www.se.pl/wydarzenia/kraj/skandal-ewa-kopacz-grabarczyk-kuchcinski-nowicka-grzeszczak-wenderlich-sami-sobie-dali-nagrody_302640.html ich kryzys nie rusza :evil:
Zamieszczone przez witachuale może można wybrać mniejsze zło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez parasiteAle tak wiem, przydupasy Kaczyńskiego by nie kradli. Złoci ludzie. :wink:
złodziejstwo może wprost nie, ale żerowanie, pasożytowanie??? I oczywiście prezydent i prezes o niczym absolutnie nie wiedzieli - rotfl.
Albo tania leśniczówka Kurskiego, kupiona za równowartość lepszej imprezy w knajpie :?: :shock:
Komentarz
-
Komentarz