Zamieszczone przez kmink
Ogłoszono kryzys
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez parasiteZamieszczone przez kminkBardzo bym chciał aby następne wybory wygrał PIS i to tak żeby mieli większość bez żadnej koalicji, wtedy by pokazali na co ich stać i może po 5latach znowu byśmy ich wybrali bo by sie okazało że oprócz tego co serwuje nam zakłamana telewizja jednak coś robią dzięki czemu my zwykli obywatele mamy lepiej a nie tylko myślą o Smoleńsku czy innych awanturach...
parasite nie bardzo potrafię Cię zrozumieć serio. Najpierw z wrakiem się popisałeś( cofnij się i poczytaj),potem o pomalowanych drzwiach farbą( jak ktoś wkleił Ci linka nie wiedziałeś co odpowiedzieć) i próba wyśmiania dodatku na dzieci po czym jak inni cię zapytali ile zrobiłeś dzieci nagle sprytnie zmieniłeś meritum swojej wypowiedzi i znikłeś jak kamfora.
W ogóle masz wiele do powiedzenia na temat partii ( nie ważne jakiej) która rządziła jak ty chodziłeś do szkoły i nie dane Ci było utrzymywać rodziny. Skąd te nastawienie?
Tylko z kulturą żeby tematu nie zamknęli .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokdlaczego tak uważasz konkretnie?
parasite nie bardzo potrafię Cię zrozumieć serio. Najpierw z wrakiem się popisałeś( cofnij się i poczytaj),potem o pomalowanych drzwiach farbą( jak ktoś wkleił Ci linka nie wiedziałeś co odpowiedzieć) i próba wyśmiania dodatku na dzieci po czym jak inni cię zapytali ile zrobiłeś dzieci nagle sprytnie zmieniłeś meritum swojej wypowiedzi i znikłeś jak kamfora.
W ogóle masz wiele do powiedzenia na temat partii ( nie ważne jakiej) która rządziła jak ty chodziłeś do szkoły i nie dane Ci było utrzymywać rodziny. Skąd te nastawienie?
Tylko z kulturą żeby tematu nie zamknęli .
Co do dzieci Agamek zrozumiał o co mi chodzi i ja później też to potwierdziłem ale oczywiście zniknąłem i zmieniłam meritum mojej wypowiedzi, która to do tej pory się nie zmieniła.
Niezły z Ciebie manipulant o czym się już przekonałem w rozmowie o katastrofie. Powyżej też Ci specjalnie pogrubiłem o co chodzi, ale oczywiście to PO i SLD ciągle o katastrofie nawija i grozi, że jak dojdą do władzy to się w pierwszej kolejności zajmie wyjaśnianiem katastrofy. Teraz oczywiście już zmienili strategię tylko ciekawe na jak długo.
Co do sędziego to ja mogę wysyłać linki z GW a Wy zaraz będziecie wysyłać linki z GP więc sobie dałem spokój, ale jak ktoś pisze, że:
Politycy w naszym kraju to jedne z największych SZUMOWIN jakie chodzą po ziemi. Myślą TYLKO i wyłącznie o sobie i o tym żeby się nachapać jak najwięcej, załatwić coś dla rodzinki i fuchę prezesa/dyrektora/kierownika dla siebie. Bezczelnie kłamią a ich arogancja zaczyna sięgać zenitu.
Bardzo bym chciał aby następne wybory wygrał PIS i to tak żeby mieli większość bez żadnej koalicji, wtedy by pokazali na co ich stać i może po 5latach znowu byśmy ich wybrali bo by sie okazało że oprócz tego co serwuje nam zakłamana telewizja jednak coś robią dzięki czemu my zwykli obywatele mamy lepiej a nie tylko myślą o Smoleńsku czy innych awanturach...
Rozumiem, że nie mam prawa nic pisać bo jestem młodszy? I co ma do tego, że nie utrzymuje rodziny, nie masz już merytorycznych argumentów? To jest tylko Twój wybór jak żyjesz i raczej nic Ci do tego.
Tak przy okazji, to wiele masz do powiedzenia na temat PO, SLD i reszty, ale za to na PiS już niewiele więc powiedz mi skąd to nastawienie? Dla mnie to są jeszcze gorsi złodzieje niż reszta bo kradną z Bogiem w gębie.
Komentarz
-
-
http://www.fakt.pl/Poslanka-Radzisze...,203934,1.html - ciekawe jakby ta paniusia trafiła do szitala.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_oshttp://www.fakt.pl/Poslan...y,203934,1.html - ciekawe jakby ta paniusia trafiła do szitala.....Zamieszczone przez kminkPolitycy w naszym kraju to jedne z największych SZUMOWIN jakie chodzą po ziemi. Myślą TYLKO i wyłącznie o sobie i o tym żeby się nachapać jak najwięcej, załatwić coś dla rodzinki i fuchę prezesa/dyrektora/kierownika dla siebie. Bezczelnie kłamią a ich arogancja zaczyna sięgać zenitu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez Alonzo_Kogo teraz wybrać? Chorego psychicznie Jarka?
Miał przerosty swego ego odwrotnie proporcjonalnego do wzrostu jak rządził.
Teraz doszły problemy natury psychicznej. Nie śmieje się z tego. Ja mu współczuje bo dużo przeszedł ale nie wierzę w niego. Złamanego grosza nie postawie na niego. Na nikogo dziś nic nie postawie bo nie ma na kogo.
Po pierwsze mieliśmy okazje już widzieć co po sobie zostawił. Napisz mi co takiego wielce zreformował, co po sobie zostawił ale tak konkretnie, nie podpisując jemu zasług innych tylko co takiego bardzo ważnego i istotnego pozytywnie zrobił dla nas i dla naszej gospodarki?
Może przeoczyłem coś ważnego?
Ja pamiętam ten okres jako kłótnie, coraz większą izolację na arenie międzynarodowej, bezgraniczne włażenie w dupę Amerykańcom, którzy od zawsze nas dymają i tylko patrzą jak nas zerżnąć wszystko ubierając w odpowiednie słówka aby tylko wyszło że to ich pomoc i miłosierdzie i dobra wola a nie cyniczne dymanie drugiego i zrobienia dobrego interesu. I obiecują te nieśmiertelne wizy i sie z tego śmieja w kółko, że "obiecaj Polaczkom wizy to zrobią wszystko". Tyle niekoniecznie lepszych od nas nacji je dokoła od nich już dostało ale nie my bo na tym przecież jeszcze można z nami pograć i ugrać swoje.
Żyjemy tu w Europie takiej jak ona jest i tu są nasze główne interesy i tu powinniśmy bardziej sie skupiać na "stosunkach" i współpracy.
A nasz bohater cała swa siłę i uwagę w tych sprawach skupił na odgrażanie się i kłocenie z naszymi sąsiadami tylko po to żeby pokazać jaki to on jest mocny. W kraju zaś skupił wówczas się głównie na dożynaniu "koalicjantów" inwigilowanie, szpiegowanie, prowokowanie i walkę polityczną w kraju przez swoje chore ambicje.
Przepraszam Cie ale jak sie obiecuje ludziom w żywe oczy że sie jest honorowym, czystym w ideach i że sie z pewnymi ludźmi nie będzie układać ( co też jest dla niektórych ważną deklaracją decydującą o wyobrze) a potem przed jedynie słuszną telewizję ściska dłonie z tymi "wrogami" to dla mnie skończone szmaciarstwo. Nooo...na plus dla niego - wykończył Lapera i "długiego". Ale skoro miał monopol na CBA, CBś i inne srebeeś, które ewidentnie wykorzystywał do własnych gier politycznych i usuwania wrogów a nie do tego do czego te instytucje zostały powołane to mógł w/w panów "załatwić" w białych rękawiczkach a nie robić z nimi sojusze, koalicje.....i ten cały cyrk...Ale nie zrobił bo chodziło i głosy, o ludzi w tych formacjach i jak zabrakło swich to sie po wcze,sniej nazywany najgorszym elementem sięga...ot cała polityka i ta uczciwość naszych polityków. Nie tylko Jarka - wszystkich.
Daleki jestem aby robić naszym sąsiadom to co robiła Jarek z Lechem w stosunku do Ameryki. Aby tak im bez mydła włazić. Trzeba umieć prowadzić politykę zagraniczną, nie na kolanach ale i nie machać szabelką i sie odgrażać jakbyśmy naprawdę coś wielkiego mogli komuś zrobić. Czym? Zbojkotowaniem głosowania np w PE. Trzeba znać swoje miejsce w szeregu. A to znaczy, że kiedy trzeba trzeba odpuścić i troszkę ustąpić a kiedy trzeba , można i należy trzeba być twardym i nieustępliwym ale nie za wszelką cenę i dla konkretnych, ważnych rzeczy a nie żeby tylko pokazać, że ja też coś mogę...nie ważne co. Trzeba robić jak inny "mocni" to robią w polityce - długofalowo "grają" na innych raz sie obrażając, raz włażąc w dupsko aby ostatecznie swój cel osiągnąć a nie robić innym dobrze a samemu zostać z ręką w nocniku. U nas widac włażenie , odgrażanie ale celu jakoś wymiernego ostatecznie jakoś nie widzę. I to mówię o każdej formacji, nie tylko o PIS
Znowu mam widzieć jak czarna sekta odżywa za moje pieniądze - jak np też dla interesu politycznego pewnej grupy ładuje się miliony w jakieś świątynie, cuda wianki a kiju , kapiące złotem" na co ja nie chce zmarnować też moich pieniędzy. Hehe - Pan PREMIER techniczny - znaczy RC (radio control - przyp autora) znaczy do sterowania zdalnego przez bossa zaczął opowiadać czego to oni nie zrobią to jak zrozumiał co mu dali do czytania sam się zaciął i zaczął tłumaczyć pokrętnie gdy od razu większość ludzi od ekonomii stwierdziła ze to rozsadzi budżet. Kiedy ludzie zrozumieją, że na obiecanki cacanki trzeba patrzeć realnie a nie łykać to jak pelikan i żyć w chmurach absurdu.
Dopłaty do dzieci? Ile oni tam znowu chcieli dać? Wiem że sporo bo mnie sie włos zjeżył. Przeciez to i tak nie zmobilizuje myślących perspektywicznie ludzi, wykształconych, odpowiedzialnych do robienia potomków rok po roku. Takie probgamy tylko "motywują" dzieciorobów z marginesu. Zrobić, kasę wziąć, ulica wychowa i opieka a potem połowa z nich (albo więcej) bedzię tak samo robić dzieci bo przez brak perspektyw i odpowiedniego wychowania, postaw w domu nie mają żadnych ambicji , możliwości i szans na wyjście z tego życiowego dołka. Przecież to my wszyscy pracujący te dzieci utrzymywać będziemy z naszych podatków a nie rząd. Ja mam swoje do wychowania - wystarczy.Naprawdę wierzycie w to? Ja mam dwójkę dzieci, planowanych i nie chcę więcej. Chcę je wychować, dać im wykształcenie, pomóc im się ustawić jak założą własne rodziny materialnie ale przez zagwarantowanie im odpowiedniego wykształcenia i wychowania mam nadzieję , że nie zasilą tych co biorą tylko będą coś dawać od siebie swoją praca temu krajowi.
Bo co z tego że nam dzieci przybędzie skoro one potem nie będa miały pracy i na te nasze emerytury nie zarobią , wręcz przeciwnie - będa wyciągać ręce o wołać o pomoc z budżetu - nikt tego nie widzi? Nie tędy chyba droga. To musi być programowo, więcej dzieci - jestm za (choć nie u mnie) ale i za tym za parę lat dać im szansę na godne życie a nie wegetację albo emigrację.
Pewnie jakieś pomysły były dobre...ta "rodzina na swoim" chvba ich jest. OK Zdarzało sie.
Moje zdanie - prawie wszyscy już byli i co pokazali ile zrobili z tych najważniejszych (gospodarczo) obiecywanych rzeczy na których "dojechali" do wygranych wyborów? A tych co jeszcze nie byli nie chcę widzieć w rządzie jak na obeczny układ sił parzę.
PIS z pewnością ma wartościowych ludzi, może powstać sensowna alternatywa dla PO ( w życiu nie sądziłem, ze takie coś napiszę o PIS). Ale bez tego sternika. Bo ta partia to jeden człowiek z pilotami w teczce a reszta to właśnie "techniczni" politycy RC, zapewne część z nich na tego dość ale nie ma jaj żeby coś z tym zrobić w większej grupie bo takie solo akcje skończą sia jak poprzednie i ludzie popadną w niebyt ( ta lekcja wileu powstryzmuje od wyłamania sie).
Ale wszędzie to samo, tylko zależy nad czym się skupić. Wszyscy obiecywali a potem figa z makiem obywatelom.
Ja deklaruje, że jeśli jakaś rządząca formacja odważy się zrobić porządek i zreformować choć kilka podstawowych najpilniejszych rzeczy - nawet jak to będzie PIS - głosuję na nich w kolejnych wyborach. Bo ktoś do cholery musi wziąć wreszcie odpowiedzialność za to wszystko bo co naszym dzieciakom tu zostanie?
JA NIE MAM NA KOGO GŁOSOWAĆ !!!
PS.
To tyko moje własne, prywatne zdanie a nie przyczynek do kłótni i walki na forum - nie wchodzę w takie co.
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokJa podejmę temat w poniedziałek ponieważ jestem w delegacji i nie mam za bardzo czasu na pisanie. Piszę żeby nie było ,że mnie zatkało.
(Hehe, czasu potrzeba żeby troszkę poszperać i się przygotować?No ja na gorąco, bez przygotowania, ale niech będzie
nie traktuje tego jak rywalizacji, mogę sie mylić przecież w pewnych rzeczach i być w błędzie)
Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_oshttp://www.fakt.pl/Poslanka-Radziszewska-Pacjenci-w-szpitalach-cwaniacza,artykuly,203934,1.html - ciekawe jakby ta paniusia trafiła do szitala.....
Ile było tzw. prowokacji jak dziennikarz podał się za pracownika ministerstwa itp.
Od razu by jej jednoosobową salkę sprawili z TV, DVD i HajFi itd. :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Kogo teraz wybrać? Chorego psychicznie Jarka?
Czy jest psychiczny czy tylko tak gra...kij wie.
Jedno wiem napewno...PIS nigdy nie będzie mial porządnego wyniku dopóki Kaczynski bedzie mu przewodził.
Tak samo nikt nie bedzie powaznie bral (powaznych) argumentow komisji Macierewicza wlasnie dlatego ze Macierewicz twarz temu nadaje...
Mozliwe ze kłamliwe media tak zmanipulowały wizerunek Jarka ze teraz większość opinii jest ... delikatnie mówiąc negatywna. Ale nawet jeśli prawda jest inna to patrząc szeroko najlepsze co moze zrobić Jarek dla PIS to odejsc z tej partii.
PO juz u mnie pogrzebane jest...najbardziej obludna partia od okraglego stolu a poprzednicy tez niezle kanalie byly...
Nie ma na kogo glosowac...nie ma...pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
rob555 - popieram w 100 % Twoją wypowiedź. Gdyby Kaczorek odsunął się od steru w PiS-ie i zabrał ze sobą "na zaplecze" Maciera, oraz 2-3 innych współpracowników (m.in. Błaszczaka), to PiS mógłby być całkiem sensowną alternatywą dla obecnej koalicji, oraz dla SLD i RP. Warunek - u steru PiS-u musiałby stanąć ktoś ogarnięty, myślący i niezależny od obecnego "wodza" tej partii. Myślę, że taki "zreformowany" PiS przyciągnąłby nawet z PO kilku wartościowych ludzi (pisząc "wartościowych" nie myślę o ludziach pokroju Gowin-a).
Niestety - powyższe dywagacje na 99% pozostaną w sferze marzeń i science-fiction... Jeżeli dotąd nie wprowadzono okręgów 1-mandatowych, to nie wierzę, aby tym krajem ktoś zaczął rządzić rozsądnie i mądrze... Chyba, że dojedzie do rewolucji (lub puczu) i u steru stanie jeden człowiek, który będzie w stanie to zmienić... Ale tu też nie ma pewności, że po takim obaleniu władzy krajem zacząłby rządzić ktoś mądrzejszy (obawiałbym się kolejnego Wałęsy)...
Generalnie - obecnie rzeczywiście nie mam na kogo głosować... I dopóki nie dojdzie do żadnych zapowiadanych od wieeelu lat zmian w polityce - będę miał wwybory...
:wink: Również zaznaczam, że to tylko i włącznie moje zdanie - nie dążę do żadnego starcia z którymkolwiek z forumowiczów.
Swoją drogą - dziwnie to wygląda, że w niektórych tematach trzeba profilaktycznie zaznaczać prywatność swoich poglądów... Przecież wiadomo, że mój pogląd to pogląd prywatny i nie jest głoszony w celu wywołania kolejnej "słownej wojenki"...Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
http://appfunds.blogspot.com/2013/03...we-wtorek.html :shock:
Co dwudziesty pracownik pracuje w szarej strefie. Dla połowy z nich jest to jedyna forma zarobkowania
Coraz częściej zastanawiam się czy warto oszczędzać. W dzisiejszych czasach to chyba najlepiej żyć na kredyt i wszystko przepuszczać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydparasite masz rację:
http://m.wyborcza.biz/biznes/1,10650..._inflacji.html
A tu od razu przykład kretyńskiego komentarza do artykułu:
"- Żyjemy w modelu inflacyjnym, który polega na tym, że ci, którzy pożyczają, kradną tym, którzy odkładają. Ponieważ najwięcej pożycza państwo, to ono najwięcej kradnie, i ten stan rzeczy sankcjonuje - mówi Krzysztof Pawiński, prezes spółki Maspex Wadowice.
Kolejny mędrzec. To może opodatkuj się tak, żeby państwo nie musiało "kraść"? Albo wskaż inne źródła finansowania niezbędnych wydatków. Arogancja "byznesu" sięga w Polsce szczytów. I takiego państwo, bojące się własnego cienia, do odpowiedzialności za obrazę nie pociągnie... Spróbowałby taką teorię wygłosić w Niemczech. "
Komentarz
-
-
Ja jebie z tym cyprem to przesada... ale czuje ze z czasem bedzie tak wszedzieNie dlugo bedziemy placic podatek od kasy na koncie
Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kikiKryzys kryzysem- u mnie w mieście w UP jest już nowy budżet. Jest kasa na dofinansowanie dla nowych firm i jak zwykle 99% tej kasy biorą cfaniaki co po roku zamykają działalność.
Powinni to całkowicie zlikwidować bo szkoda pieniędzy na takie marnotrawienie.
W usługach obecnie miodu nie ma a danina na rzecz RP to ca. 1000zł co miesiąc.
Tak jak z Cyprem?
Dobrze, że jestem na minusie :-D
Komentarz
-
Komentarz