Zamieszczone przez kiki
W tej chwili UP daje cash na utworzenie nowego miejsca pracy, ale jest to 20kpln + dwa lata obowiązku zatrudnienia.
Generalni ten system start-upów to promowanie cwaniaków i tych, którzy mają dojścia do tego, żeby ich projekt przeszedł.
[ Dodano: Pon 18 Mar, 13 07:00 ]
W temacie kryzysu to krew mnie zalewa, jak jadę Wisłostradą, Łazienkowską, Wałem Miedzeszyńskim i od bodajże 8 lat widzę estakady wiaduktów popodpierane konstrukcjami, pasy pozagradzane barierkami bo się beton sypie.
Dziwie się kur...wa jak to??? Przecież jesteśmy chyba najbogatszym państwem na świecie, bo obecnie chyba tylko szejków bliskowschodnich stać, żeby w tym samym czasie postawić dwa stadiony - jeden stadion jednorazówkę za ok. 1,8mld złotych i drugi stadion dla bandy najgłupszych kibiców w Polsce, za ok. 450mln.
Dla kierowców kasy nie ma. Kierowcy są od łożenia na to - z podatków paliwowych, akcyz, mandatów.
I chu...j tam, gdyby ktoś po zbójecku przyszedł i ukradł nam szmal z kieszeni - wtedy, co tam, słabszy byłem w łeb dostałem, na drugi raz się obronię albo ucieknę.
Teraz nie zbój, a urzedniczek lub mecenasik w białym kołnierzyku wyciąga łapę po nasze, z uśmiechem na ustach i wyrozumiałem spojrzeniem, bo przecież wszystko robi zgodnie z literą prawa.
P.S. Teraz zamkną Wisłostradę w kierunku Gdańska. Bo oczywista na stadiony styknęło, na drogi zabrakło.
Oprócz jedynych w europie dwóch najdroższych stadionów (jeden najdroższy na świecie) mamy w Wawie:
- tunel wzdłuż rzeki - czekamy na most wzdłuż rzeki.
- tunel dal tirów w którym tiry się nie mieszczą
- nowe pociągi za kilkadziesiąt mln, które nie jeżdżą tam gdzie jeździć miały, bo nie mieszczą się w tunelu
- obwodnicę miasta, której metr, tak METR kosztował słownie ponad :jeden milion złotych
- metro które wg. rozmów z osobami blisko budowy ulokowanymi nie ruszy na bank do połowy 2016r.
- i wiele innych kwiatków, które szkoda czasu i palców żeby wymieniać.
Komentarz