Ogłoszono kryzys

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
    A na zaświadczenie o niezaleganiu czeka się kilka dni, zamiast wejść, klik i jest
    Akurat to powinni przesyłać co 3 -miesiące email-em bez upominania się.

... zagalopowałem się ops: przecież ja żyje w Polsce :diabelski_usmiech
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• kazik4x4
      RS
      • 2008
      • 2728

Zamieszczone przez Alonzo_
      http://podatki.wp.pl/kat,70478,title,Jacek-Rostowski-popelnil-kardynalny-blad,wid,15435558,wiadomosc.html?ticaid=110464

To już u nas nie ma autorytetów, co to wiedzą?
      To jedno a drugie, że wszyscy wokół to mówią a rząd ślepy i głuchy zdziera do ostatniej koszuli .....
      Potentaci dystrybucji stali w Polsce, np firma X z okolic Wawy i firma Y z okolic Łodzi umawiają się, ładują tira stalą, jadą do np. Czech, tam zamieniają ładunki, odbiorcą jest firma krzak z Czech i to do niej należy potem płacenie VAT jako importera.
      Firmy mają faktury exportowe wewnątrz unijne, na ich podstawie otrzymują zwrot VAT od US, a że towar wraca z powrotem do Polski i jest sprzedawany detalistom którzy nie potrzebują faktur to już drugie denko tego procederu.

[ Dodano: Pią 22 Mar, 13 13:16 ]
      Zamieszczone przez bzyq_74
      A na zaświadczenie o niezaleganiu czeka się kilka dni, zamiast wejść, klik i jest
      Akurat to powinni przesyłać co 3 -miesiące email-em bez upominania się.

... zagalopowałem się ops: przecież ja żyje w Polsce :diabelski_usmiech
      to ja się dalej zagalopuję: powinieneś móc sam sobie sprawdzić po NIPie/regonie/KRSie.
      no ale nie możesz, bo system kupili ten tańszy, ledwie za kilka a nie kilkanaście mld złotych.

Komentarz

• kamel1980
        Rider
        • 2009
        • 304

Teraz mimo, że miasto nie powiększyło się, weszły komputery, system PROKOM za kilka miliardów złotych, ZUS zajmuje gmach co najmniej kilkanaście razy większy i zatrudnia kilka razy więcej pracowników.
        A wiesz dlaczego tak jest?
        Bo PROKOM (obecnie ASSECO) miało w ZUS swoich wysoko postawionych ludzi, z którymi się dogadano i zamiast zainwestować pełną kwotę w system to trzeba było odpowiednim ludziom zapewnić odpowiednią gratyfikację. I tak to się ciągnie po dziś dzień. System został do końca dopracowany, jest cała masa błędów, dziur, niedoróbek. Teoretycznie planowano zakończyć współpracę z PROKOM/ASSECO, jednak wykonawca odpowiednio się zabezpieczył i nikt nowy nie będzie w stanie "serwisować" wcześniej stworzonego systemu, w związku z czym pomimo chęci nadal obsługą zajmuje twórca tegoż "dzieła"
        A powiem Ci jeszcze, że na KSI ZUS to wielu prokomowców / assecowców dorobiło się sporych pieniążków i pobudowało ładne domki w okolicach Wrocławia i Rzeszowa

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

I co napisalem kilka dni temu .... potwierdza sie juz. Beda stawiac kolejne, bo sami je sobie sfinansujemy placac mandaty - jeszcze lepsze nic dotacja z UE
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Garret
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1196
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Maicroft, banda złodziei hipokrytów :evil:
            Garret

-----------
            Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Garret
              Maicroft, banda złodziei hipokrytów :evil:
              Nieprawda, Oni wykorzystują nasze słabości . A pomysł płacenia przez osoby z immunitetem mandatów już upadł?
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kmink
                L&K
                • 2007
                • 1360
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
                http://moto.onet.pl/1679506,1,pieniadze-z-mandatow-pojda-na-co-za-bezczelnosc,artykul.html?node=2

I co napisalem kilka dni temu .... potwierdza sie juz. Beda stawiac kolejne, bo sami je sobie sfinansujemy placac mandaty - jeszcze lepsze nic dotacja z UE
                arogancja "władzy" naprawdę sięga zenitu...
                oni sie nawet tym nie przejmują że robią nas w ch...
                wychodzą z założenia że powciskają kitu, ludzie zamkną gęby i będzie po problemie....
                uważają nas za motłoch i nic więcej...

najbardziej mnie ciekawi ile przewidują na nagrody...

Q..a jeżdżę ostatnio dożo po Wrocławiu, Wałbrzychu...drogi masakra...budowane 5lat temu już się sypią...pamiętam jak most Grunwaldzki i okolice Pasażu Grunwaldzkiego były robione...tam już się pojawiają dziury, pofałdowania, przez tory tramwajowe nie przejeżdża się gładko tylko jak po kartoflisku....a co będzie za kolejne kilka lat?? Nikt za to nie odpowiada?
                a ta banda debili tylko kaskę liczy...jaka będzie w przyszłości na ich prywatnych kontach za zasługi dla różnego rodzaju "podmiotów"...
                Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                www.dpfserwis.pl

Komentarz

• bzyq_74
                  RS
                  • 2008
                  • 3467
                  • Volkswagen
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Minęły już 2000 lat od Starożytnego Rzymu, a idee i czyny nadal niezmienne, choć przy większym "burdelu". :diabelski_usmiech
                  MARCIN
                  Mój szkodnik

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Za chwile się okaże ze w tym naszym kraju najlepiej siedzieć w podziemiu bo im wiecej masz lub wiecej chcesz zrobic to sie okazuje ze dziwnym trafem co raz to wiecej osób czy instytucji chce zgarnąć z twojej ciezkiej pracy jak najwięcej :!:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kmink
                      L&K
                      • 2007
                      • 1360
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piramida
                      Za chwile się okaże ze w tym naszym kraju najlepiej siedzieć w podziemiu bo im wiecej masz lub wiecej chcesz zrobic to sie okazuje ze dziwnym trafem co raz to wiecej osób czy instytucji chce zgarnąć z twojej ciezkiej pracy jak najwięcej :!:
                      właśnie przyszedł mój teść mega wq..y bo się okazało, że gmina po cichaczu zamienia działki, na których można było prowadzić działalność gospodarczą na takie, nie których działalności gospodarczej nie będzie można prowadzić....to się nazywa pomoc przedsiębiorcom, nowoczesność i rozwój po polsku...wieczne ograniczania, zakazy, nakazy i tylko sięgają po kasę na każdym kroku...

kując działkę kierowaliśmy się między innymi tym żeby można było tu prowadzić jakiś biznes, czy wynajmować garaż/hale(200m2) jakiemuś małemu przedsiębiorcy...ciekaw jestem kto nam odda kasę za utratę wartości w związku z ewentualnym brakiem zgody na w.w...

ja staram się tym wszystkim nie przejmować, ale jak patrze na teściów czy rodziców, którzy tyrają całe życie i zamiast już powoli myśleć o emeryturze to sie martwią czy będa mieli gdzie dorobić, czy będzie ich stać żeby spłacać dom, czy będzie ich stać na coraz to nowsze debilne podatki itd itd...

www.tuneforce.pl
                      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Alonzo_
                        RS
                        • 2009
                        • 2460
                        • Hyundai

Zamieszczone przez kmink
                        Zamieszczone przez piramida
                        właśnie przyszedł mój teść mega wq..y bo się okazało, że gmina po cichaczu zamienia działki, na których można było prowadzić działalność gospodarczą na takie, nie których działalności gospodarczej nie będzie można prowadzić....to się nazywa pomoc przedsiębiorcom, nowoczesność i rozwój po polsku...wieczne ograniczania, zakazy, nakazy i tylko sięgają po kasę na każdym kroku...
                        pomoc przedsiębiorcy? a co to takiego?
                        Nie wiem jak u Was ale w moich sąsiedzkich gminach takie zmiany to się robi gdy nie ma specjalnie opozycji zainteresowanej byciem opozycją tzn gdy paru "grubych" gości ma tanio kupione hektary i trzeba je "podrasować" w cenie, się zmienia plan pod różnymi ładnymi hasłami na zasadzie głupi lud kupi kit albo się nie uda. Ale spróbować zawsze warto.
                        A najlepiej jak dopuści sie do szemranego interesu krzykaczy ze dwóch z opozycji to wtedy ma sie ją "w kieszeni" i jest szansa swoje dopiąć.
                        Gmina = pomoc przedsiębiorczym radnym i wójtowi- czyli sobie , my na szarym końcu jesteśmy, zwłaszcza jak sie "kumpli" tam nie ma akurat przy korycie.

Komentarz

• kmink
                          L&K
                          • 2007
                          • 1360
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Alonzo_
                          Gmina = pomoc przedsiębiorczym radnym i wójtowi- czyli sobie , my na szarym końcu jesteśmy, zwłaszcza jak sie "kumpli" tam nie ma akurat przy korycie.
                          +1

www.tuneforce.pl
                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Alonzo_
                            RS
                            • 2009
                            • 2460
                            • Hyundai

Znowu mafia wykańcza.
                            Ludzie tracą pracę, właściciele zdrowie. Potrwa to latami, wszystko padnie a na końcu gość dostanie swoje z odsetkami i bonusem za poniesione straty ale z naszej kieszeni. Urzędasy jak zwykle- otrzepią sie i następnego dobić ruszą. Kurde co za kraj

Komentarz

• dragster
                              Elegance
                              • 2009
                              • 895
                              • Honda

Mnie się wydaje, że za mało promujemy polskie produkty. I nie tylko dotyczy to firm, bo one muszą mieć budżet na marketing, ale zobaczcie u nas na forum:

1. wątki o oponach, letnich i zimowych, warto jakby przy rekomendacjach i wyborach pisać o tym, czy dane opony zostały wyprodukowane w Polsce, Europie lub poza Europą.

2. w wątkach olejowych tak samo.

Import nie da rozpędu naszej gospodarce. Brakuje też ogólnopolskiej kampanii, coś jak "Teraz Polska" lub "dobre bo polskie". Inne nacje robią wszystko, żeby to co ich było u nich najlepsze i się sprzedawało, a importują głównie to czego nie mają.
                              Silnik R18A2.
                              http://www.dadrl.org.uk
                              http://www.lightmare.org

Komentarz

• parasite
                                L&K
                                • 2011
                                • 1368

dragster, jeśli chodzi o oleje, to przecież otwarcie w wątku pisze się, że oleje Orlenu i Lotosa nie są gorsze od ich zagranicznych odpowiedników.
                                AGR 112KM, 232Nm
                                Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• dragster
                                  Elegance
                                  • 2009
                                  • 895
                                  • Honda

Tak, tylko niewiele osób chwali się, że je zalewa, aczkolwiek mam wrażenie że coraz więcej.
                                  Silnik R18A2.

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Promowac nasze mozna. Sa te program z Parpu itd. Co z tego, jak wielu poczyta i zobaczy ze najpierw trzeba miec kase do wylozenia, a potem moze bedzie zwrot. Nie kazdego stac na takie inicjatywy :cry:
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• dragster
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 895
                                      • Honda

Nie prowadzę działalności gosp. ale z tego co widzę to z dotacjami wygląda tak, że najpierw trzeba wydać środki - zainwestować, czyli najczęściej wziąć kredyt bankowy, a dopiero po zakończeniu inwestycji lub jeśli jest to duża inwestycja po pewnych etapach i sprawdzeniu setek stron dokumentacji jest zwrot środków z instytucji unijnej. Czyli tzw. refinansowanie.
                                      Wydaje mi się, że właścicieli firm zniechęca konieczność dodatkowego zadłużania lub nie mają możliwości zwiększania zadłużenia swoich przedsiębiorstw i obawiają się też tej całej papierologii i tego, że jedna mała niezgodność może spowodować wstrzymanie dotacji.
                                      Czy jest tak?
                                      Silnik R18A2.

Komentarz

• RafalekM
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 362

Potwierdziły się najgorsze informacje dla właścicieli dużych depozytów na Cyprze. Każdy, kto ma na koncie więcej niż 100 tysięcy euro, straci 60 proc. depozytu.

Do 60%?! To czyste złodziejstwo, nic więcej...

Komentarz

• słoń
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 777

RafalekM, Marks,Engels,Lenin,Fidel C. i Kim, itp byliby/ są dumni z cypryjskiego rządu.

Komentarz

• kmink
                                            L&K
                                            • 2007
                                            • 1360
                                            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez dragster
                                            Nie prowadzę działalności gosp. ale z tego co widzę to z dotacjami wygląda tak, że najpierw trzeba wydać środki - zainwestować, czyli najczęściej wziąć kredyt bankowy, a dopiero po zakończeniu inwestycji lub jeśli jest to duża inwestycja po pewnych etapach i sprawdzeniu setek stron dokumentacji jest zwrot środków z instytucji unijnej. Czyli tzw. refinansowanie.
                                            Wydaje mi się, że właścicieli firm zniechęca konieczność dodatkowego zadłużania lub nie mają możliwości zwiększania zadłużenia swoich przedsiębiorstw i obawiają się też tej całej papierologii i tego, że jedna mała niezgodność może spowodować wstrzymanie dotacji.
                                            Czy jest tak?
                                            Wiesz co ja myślałem o datacji, niestety w tym pier... kraju jak nie masz znajomości to wielki guzik dostaniesz...tak się składa że wielu urzędasów czy byłych urzędasów, którzy wciąż mają kolesi w urzędzie zajęło się zarobkowym pisaniem wniosków i zdobywaniem dotacji...więc na starcie masz słabe szanse...ok to mówie sobie że wezmę wynajmę taką firma niech się zajmą wszystkim od A do Z i jak dostane dotację to dam im ich dole i tyle...ale niee...najpierw im becalujesz 10tyś zł a potem dodatkowo 10..20% od tego co dostaniesz...a niektórzy takie umowy podstawiają, że się okazuje iż musisz im zapłacić procent nie od tego co zdobyli tylko od kwoty inwestycji...czyli czasami ok 40-50% kwoty dotacji...

To wszystko mnie tak zniechęciło, że odpuściłem temat...masz jakąś kasę na inwestycje, chciałbyś dostać dofinansowanie ale jak zwykle wychodzi z tego wielkie G bo zasranych sepów i cwaniaków jest za dużo...

Parę lat temu jak zakładałem działalność gospodarczą starałam się o dotacje z UP...uuu jak a to była męczarnia...udało sie dostałem, wszystko ładnie rozliczyłem kasa się przydała...ale to nastawienie do petenta jak do złodzieja...szkoda słów...

www.tuneforce.pl
                                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• piotrek_os
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 8162
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/biz...gi_354124.html w dobie kryzysu "firmy" muszą sponsorować.....
                                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piotrek_os
                                                http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/biznes-po-polsku-fundowal-burdel-by-miec-kontrakt-na-drogi_354124.html w dobie kryzysu "firmy" muszą sponsorować.....
                                                Tak jest od zawsze nie tylko w dobie kryzysu :wink:
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Obawiam się, aby scenariusz z tego artykułu nie sprawdził się w rzeczywistości... Choć wygląda na to, że Polska dąży do opisanego finału...

Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• loyd
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 2342

Eidos71, zainwestowałeś w ten jego fundusz eurogeddon ????

Komentarz

Pracuję...