oszust ,,uwaga,,

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gregory98
    Drive
    • 2011
    • 54

oszust ,,uwaga,,

z tym podlokietnikiem to pojechali...
  • skalar
    Rider
    • 2010
    • 575

oszust ,,uwaga,,

uwaga na oszusta podaje numer konta 11114020040000310270274320,numer wpisać proszę wpisać w google a wyświetli się więcej.
    nie wiem czy dobrze założyłem temat,jesli zle proszę o przeniesienie.
    admina proszę sprawdzenie i zablokowanie goscia ,,hexo,,

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

skalar, no nie ten dział

a coś więcej możesz napisać?

o co chodzi?
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Dzida
        RS
        • 2006
        • 2253

No i co związku z tym? Przemyślałeś swoją wypowiedź?

Komentarz

• krzynol
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 11007
          • Superb II combi (3T5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

google wszystko pokażą
          ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
          ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
          poprzednie modele:
          ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
          ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
          O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3777
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

operatywny biznesman :zastrzelic
            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

• skalar
              Rider
              • 2010
              • 575

chodzi o to że:
              dałem tu na forum ogłoszenie że kupię soczewkę z odbłyśnikiem xenona do OI.
              na pw przyszła wiadomość od tego gościa.
              hej
              mam coś takiego w garażu, stan bdb za 20zł już z wysyłką ci oddam, przelewem na konto
              podam dane jak coś
              Andrzej Gorczyński
              ul. Gorczewska 2/12
              01-460 Białystok
              11114020040000310270274320
              i ty wyślij sowje do wysyłki.
              wpisując ten numer konta w google wyświetla się wiele for na których oszukał (mnie też).

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6871
                • Ford

Widać operatywny koleś i co chwile zmienia swoje dane oprócz nr konta. Takiego to tylko gorącym łańcuchem po jajcach napie*dalać :evil:

филип
                Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Eidos71
                  RS
                  • 2011
                  • 2050
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ładnie gostek kosi... Mniej więcej od połowy roku 2011 do teraz wali ludzi na kasę i to zupełnie bezkarnie. Dziwne, że nikt nie ma żadnych znajomych w banku Bre Bank (tam znajduje się konto tego gościa, na które wpływa kasiora z wyłudzeń), aby ustalić, jak naprawdę nazywa się klient. Z tego, co na razie ustaliłem, może on nazywać się Kamil Kogut, ma 22-23 lata, pochodzi z Lublina, mieszka chyba na ul. Świetokrzyskiej, ma konto na NK, a poza tym posługuje się też czasami innymi kontami. Jakiś czas temu (prawdopodobnie) posługiwał się nr tel. (81)7420917. Powyższe informacje nie są na 100% pewne, gdyż jest to na razie to, co zdołałem ustalić w Necie.
                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Nikt mu do tej pory jeszcze nie wpierdolił? :evil:
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• skalar
                      Rider
                      • 2010
                      • 575

z chęcią bym to zrobił.

[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 13:12 ]
                      Zamieszczone przez Eidos71
                      Ładnie gostek kosi... Mniej więcej od połowy roku 2011 do teraz wali ludzi na kasę i to zupełnie bezkarnie. Dziwne, że nikt nie ma żadnych znajomych w banku Bre Bank (tam znajduje się konto tego gościa, na które wpływa kasiora z wyłudzeń), aby ustalić, jak naprawdę nazywa się klient. Z tego, co na razie ustaliłem, może on nazywać się Kamil Kogut, pochodzi z Lublina, mieszka chyba na ul. ul.Świetokrzyskiej, ma konto na NK, a poza tym posługuje się też czasami innymi kontami. Jakiś czas temu (prawdopodobnie) posługiwał się nr tel. (81)7420917. Powyższe informacje nie są na 100% pewne, gdyż jest to na razie to, co zdołałem ustalić w Necie.
                      ciekawe dane

Komentarz

• kabanos
                        RS
                        • 2011
                        • 4544
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Sk urw ysyń stwo się szerzy na tym świecie. W samych skarpetkach na mróz wypuścić :evil:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

co za problem namierzyć gościa? Ktoś tko ma układy bez problemu typa namierzy :!:
                          Może zrobimy wypuchę i dojedziemy gościa?
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Ale wszyscy się tu użalacie, a nikt nie zgłosił jeszcze sprawy na policję ??? Przeciez do choroby gdyby dostali zgłoszenie to namierzyliby gościa i byłoby po problemie !!skalar, dlaczego nie poszedłeś z ta sprawą na policję ??!
                            Gośc jest zwykłym skur.... i tyle, ale zeruje na naiwnosci i bezczynności innych. On doskonale wiem że nikt nie pójdzie na policje bo mu sie nie bedzie chciało, dlatego robi to co robi.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8162
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                              Ale wszyscy się tu użalacie, a nikt nie zgłosił jeszcze sprawy na policję ??? Przeciez do choroby gdyby dostali zgłoszenie to namierzyliby gościa i byłoby po problemie !!skalar, dlaczego nie poszedłeś z ta sprawą na policję ??!
                              zgłos na policji, ze Cie ktos "ciachnał" na 20 zł :diabelski_usmiech to przyjmujący zgłoszenie by Cie smiechem zabił.....
                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

Zamieszczone przez piotrek_os
                                zgłos na policji, ze Cie ktos "ciachnał" na 20 zł to przyjmujący zgłoszenie by Cie smiechem zabił.....
                                Uwierz mi że NIE !!! Własnie tak mysli każdy i dlatego taki skur.. sobie spokojnie funkcjonuje :evil:
                                Wystarczy wydrukować te rewelacje z google i zanieśc na policję wraz ze swoim zgłoszeniem. Uwierz mi że nikt cię nie wyśmieje !!! A jeśli będzie próbował to powiedz, że chcesz złożyć skargę na działanie tego komisariatu, lub rozmawiać z naczelnikiem.
                                Każdy tylko mówi, że to nic nie da, tylko nikt jeszcze nie próbował, bo słyszał że kolega ojca jego kolegi który ma synową i ta synowa zna kogoś kto kiedyś coś zgłaszał i podobno go wyśmiali
                                Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8162
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                                  zgłos na policji, ze Cie ktos "ciachnał" na 20 zł to przyjmujący zgłoszenie by Cie smiechem zabił.....
                                  Uwierz mi że NIE !!! Własnie tak mysli każdy i dlatego taki skur.. sobie spokojnie funkcjonuje :evil:
                                  Wystarczy wydrukować te rewelacje z google i zanieśc na policję wraz ze swoim zgłoszeniem. Uwierz mi że nikt cię nie wyśmieje !!! A jeśli będzie próbował to powiedz, że chcesz złożyć skargę na działanie tego komisariatu, lub rozmawiać z naczelnikiem.
                                  Każdy tylko mówi, że to nic nie da, tylko nikt jeszcze nie próbował, bo słyszał że kolega ojca jego kolegi który ma synową i ta synowa zna kogoś kto kiedyś coś zgłaszał i podobno go wyśmiali
                                  Mylisz się...., a nie bede podawał tu przykladów, bo to mija się z sensem, a rózni ludzie to czytaja! Ale jak masz kogos znajomego co takie złgoszenia przyjmuja...to zapytaj :diabelski_usmiech

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Mylisz się...., a nie bede podawał tu przykladów, bo to mija się z sensem, a rózni ludzie to czytaja!
                                    strasznie PIERDOLISZ, pojęcia nie masz, więc nie rób ludziom wody z mózgu.

Komentarz

• piotrek_os
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8162
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez westwi78
                                      Mylisz się...., a nie bede podawał tu przykladów, bo to mija się z sensem, a rózni ludzie to czytaja!
                                      strasznie PIERDOLISZ, pojęcia nie masz, więc nie rób ludziom wody z mózgu.
                                      juz widze, jak gosc do ciebie przychodzi i robisz paiery....ze goscia oszukali na 20 zł.....i pod nosem nic sobie nie klepiesz...... a po pierwsze to troszeczke innych słow uzywaj!

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

piotrek_os, chłpie przestań opwiadac bajki i nie denerwuj ludzi !!

[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 16:06 ]
                                        Ale jak masz kogos znajomego co takie złgoszenia przyjmuja...to zapytaj
                                        Nie muszę. W policji przepracowałem 4 lata i coś wiem na ten temat
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• Bili
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 373
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Eidos71, Podaje kim może być ten człowiek. Mam pytanie jak to jest, że do przelewu są inne imię i nazwisko. Więc oni zakładają konta w bankach na lewe nazwiska czy co?
                                          Pozdrawiam.
                                          Michał

Komentarz

• Eidos71
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2050
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przy tego typu oszustwach (art. 286 par. 1 kk) nieważna jest wartość oszustwa. W ten sam sposób prowadzone są postępowania w sprawach tzw. "allegrówek", czyli oszustw dokonywanych za pośrednictwem Internetu, na portalu aukcyjnym. Postępowanie prowadzone byłoby przez jednostkę Policji w miejscowości, w której loguje się sprawca przestępstwa (ustalany jest po nr IP). Po przyjęciu zawiadomienia i ustaleniu (w wyniku postępowania sprawdzającego) miejsca logowania się sprawcy, sprawa tam trafia i prowadzący postępowanie policjant, gdy uzyska informację, że jest więcej osób pokrzywdzonych, musi przesłuchać (osobiście, lub poprzez zlecenie przesłuchań dla odpowiednich miejscowo jednostek Policji) wszystkich pokrzywdzonych. Przestępstwo jest ścigane z urzędu, a więc nieważna jest wola pokrzywdzonych, czy chcą, czy też nie chcą ścigania sprawcy. Dlatego wystarczy jedna osoba, która - jako pokrzywdzony - złoży o tym p-twie zawiadomienie w swojej jednostce Policji, dołączając jednocześnie wydruki stron, lub adresy linków potwierdzających, że sprawca dokonał większej ilości przestępstw. Potem już karuzela sama się nakręca i sprawa toczy się dalej, aż do ustalenia i zatrzymania sprawcy. Ot - i cała wiedza (w skrócie).

[ Dodano: Sob 04 Lut, 12 16:19 ]
                                            Zamieszczone przez abcde
                                            Eidos71, Podaje kim może być ten człowiek. Mam pytanie jak to jest, że do przelewu są inne imię i nazwisko. Więc oni zakładają konta w bankach na lewe nazwiska czy co?
                                            Przelewu dokonujesz na nr konta. Dane osoby nie są najważniejsze - kasa i tak dotrze na wskazane konto. Po prostu - dane właściciela konta są w tym wypadku podawane dla zmyłki i nie mają wpływu na to, czy wpłacane pieniądze wpłyną na to konto. Inaczej, gdybyś wpłacał pieniądze bezpośrednio w okienku kasowym, w oddziale banku, w którym to konto zostało otwarte - wtedy pani kasjerka zwróciłaby uwagę, że nazwisko na zleceniu jest niewłaściwe i mogłaby odmówić przyjęcia i wpłaty pieniędzy.
                                            Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                            MOJA FURKA

Komentarz

• eroberto1
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 350

Jestem zarejestrowany na forum myapple.pl i tam przewija się ciągle sprawa kolesia który działą w podobny sposób, sprzedaje telefony których nie ma , każe wpłącać zaliczki itd, tam kwoty są o wiele wyższe i wiecie co policja zrobiła przez pół roku??? Nic, przysyła tylko informacje do pokrzywdzonych że z powodu nie wykrycia sprawcy postępowanie umorzono, a gość cały czas kosi, ciągle pojawiają się jego ogłoszenia na tablica.pl, aukcje.fm, administratorzy tych portali też to mają w d...ie, czy nie jest to zachęta dla nadstępnych pajaców? A wymierz sam sprawiedliwość to jeszcze siedzieć pójdziesz :evil:
                                              2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• LUKI
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 5776

Zamieszczone przez Biszczu
                                                rozhodzi

nie dosyć, ze wali w chuja, to jeszcze poprawnie pisań nie umie
                                                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jeżeli pokrzywdzony otrzymuje postanowienie o umorzeniu dochodzenia/śledztwa, ma prawo złożyć zażalenie na postanowienie. W zażaleniu wskazuje, jakie czynności zostały wykonane niewłaściwie / nie wykonane w ogóle (w trakcie postępowania, na każdym jego etapie, pokrzywdzony jako strona postępowania ma prawo zapoznać się z aktami postępowania). A więc w takim przypadku, jaki opisał eroberto1 nie ma możliwości, aby w czasie, gdy sprawca cały czas działa, postępowania w sprawach dokonywanych przez niego p-tw postępowania były umarzane. No, chyba że prowadzący policjant, jego przełożony i nadzorujący prokurator mają wywalone, a pokrzywdzeni godzą się z takim stanem rzeczy i też mają wywalone na wynik sprawy...
                                                  MOJA FURKA

Komentarz

Pracuję...