Zamieszczone przez abcde
oszust ,,uwaga,,
Zwiń
X
-
Jakby ktoś był mądry i nie chciał się dać naciąć to by sprawdził chociaż kod pocztowy: Białystok ma 15-XXXZamieszczone przez skalarAndrzej Gorczyński
ul. Gorczewska 2/12
01-460 Białystok
11114020040000310270274320
To chyba wystarczy, żeby zajarzyć że coś nie jest tak jak trzeba???
Po za tym nie ma takiej ulicy w Białymstoku i jakiś dziwny zbieg okoliczności w zbieżności nazwiska z nazwą ulicy też daje do myślenia... :?
Komentarz
-
-
Nie twój problem co kto pod nosem mówi, tylko co robi. Przez puszczanie w obieg takich bredni tacy pajace jak Rutkowski żerują potem na ludzkim nieszczęściu, bo w eter idzie że policja ma w d#$ie!!Zamieszczone przez piotrek_osjuz widze, jak gosc do ciebie przychodzi i robisz paiery....ze goscia oszukali na 20 zł.....i pod nosem nic sobie nie klepiesz...... a po pierwsze to troszeczke innych słow uzywaj!
Byłeś coś gdzieś kiedyś zgłosić? BYŁEŚ????
Komentarz
-
-
niekoniecznie, ale za oszustwo już tak i to myślę bez większych kłopotów. Tylko że ktoś poszkodowany musi ruszyć 4 litery i to zgłosić a nie machać ręką albo słuchać głosów jak piotrek_os.Zamieszczone przez ahmed799arturas03, czyli zgłaszając na policję można już gościa uje*ać za podanie fałszywych danych do przelewu.
Komentarz
-
-
jasne jasne, a na końcu żyli długo i szczęśliwie. Ot dobry przypadek -> http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=8&t=110424 sam nawet gościa znam niestety i jak widać nic mu nie zrobili ma się dobrze a ludzi przerobił na dużo większą kasę.Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
Musi chyba dać dowód osobisty. No chyba, że też go ma sfałszowanego.Zamieszczone przez octaviars1myslisz, ze to jakis problem?Zamieszczone przez abcdeEidos71, Podaje kim może być ten człowiek. Mam pytanie jak to jest, że do przelewu są inne imię i nazwisko. Więc oni zakładają konta w bankach na lewe nazwiska czy co?Pozdrawiam.
Michał
Komentarz
-
-
No przeczytałem te 7 stron i nie ma tam nigdzie że ktoś to zgłosił, tylko że "ma zgłosić"....Zamieszczone przez pankrzyswidać nic mu nie zrobili ma się dobrze a ludzi przerobił na dużo większą kasę.
Poza tym tam nie ma kwestii oszustwa (raczej) a cywilna sprawa (niewywiązanie się z umowy) - tam gość nie ma kilku fałszywych tożsamości i adresów.
Komentarz
-
-
I co?Zgłoszą i będą się bujać po sądach kilka długich lat a on i tak im w sądzie powie,że nie dostał żadnych pieniędzy,oni,że wpłacili i tak w koło macieju,a później złodziej założy sprawę tym którzy jego zgłosili.Niestety takie mamy sądy złodziej ma większe prawa niż poszkodowany.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
Do myślenia daje też coś innego: ul. Górczewska 2/12 i kod 01-460 pasują do siebie - tyle że to adres w Warszawie... 8)Zamieszczone przez arturas03Jakby ktoś był mądry i nie chciał się dać naciąć to by sprawdził chociaż kod pocztowy: Białystok ma 15-XXXZamieszczone przez skalarAndrzej Gorczyński
ul. Gorczewska 2/12
01-460 Białystok
11114020040000310270274320
To chyba wystarczy, żeby zajarzyć że coś nie jest tak jak trzeba???
Po za tym nie ma takiej ulicy w Białymstoku i jakiś dziwny zbieg okoliczności w zbieżności nazwiska z nazwą ulicy też daje do myślenia... :?:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Bajki to ty opowiadasz piąty rok się sądzę właśnie z takim k..... biznesmenem z Nowego Dworu i to o takie pieniądze o których możesz pomarzyć więc przestań przeżywać oficjalnie ci mówię,że możesz go w d...pocałować a policja za 20 zł to cię śmiechem zabije.Zamieszczone przez westwi78I g.... .Zamieszczone przez sosna1I co?
Jasne, lepiej nic nie robić, źlamdać na forum jak to ich ktoś "wy,,,,jał".
W sumie mam to gdzieś, tylko do szału mnie doprowadza takie pieprz.... .
sosna1, niestety ale bajki opowiadasz...ale twoje prawo.Marcin
My ©koda is fantastic
Komentarz
-
-
westwi78, może nie ma w wątku, ale koleś na bezczela ruchał na kasę nawet znajomych ze zlotów i sprawy były zgłaszane, ale oficjalnie nic nie ma na siebie i tak sobie żyje...
sosna1 ostatnim zdaniem dosyć skrótowo i rzeczowo zobrazował jak się sprawy mają. Niestety to Polska nie elegancja Francja
Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
Kwestia cywilna, to ewentualnie odzyskanie kasy od gościa - o ile sąd w postępowaniu karnym, przy wyroku nie zasądzi naprawienia szkody. Sprawa ustalenia gościa, zebrania materiału procesowego, przedstawienia zarzutów i sporządzenia aktu oskarżenia - to sprawa karna. Postępowania w sprawach oszustw internetowych prowadzą wydziały (lub w mniejszych jednostkach sekcje) przestępczości gospodarczej i takie "wieloczynówki" są łakomym kąskiem dla Policji, z uwagi na statystykę wykrywalności :diabelski_usmiechZamieszczone przez westwi78Poza tym tam nie ma kwestii oszustwa (raczej) a cywilna sprawa (niewywiązanie się z umowy) - tam gość nie ma kilku fałszywych tożsamości i adresów.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
dobra panowie bez spiny, bo się we własnej piaskownicy pogryziemy a ten koniobijca o którym mowa w pierwszym poście siedzi na redtube a drugim okiem zerka na forum i się z nas śmieje a powinien dostać lanie od mamy
Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
Skoro przechodzisz nad tym do porządku dziennego, to po co nazekać ?? Przyjmijmy w takim razie że takie oszustwa to folklor internetu i tak właśnie ma być. Jest to normalne i nikt nie powinien na to nażekać.Zamieszczone przez sosna1I co?Zgłoszą i będą się bujać po sądach kilka długich lat a on i tak im w sądzie powie,że nie dostał żadnych pieniędzy,oni,że wpłacili i tak w koło macieju,a później złodziej założy sprawę tym którzy jego zgłosili
Jak zwykle u nas w kraju wszyscy wiedzą lepiej. Lepiej jaki wyrok wyda sąd, lepiej jak pracuje policja i co zrobi, lepiej jak zachowa sie oskarzony. Ja sie tylko dziwię dlaczego tu tak biednie skoro większośc polaków wszystko wie lepiej. Toż to powinien być raj na ziemi, bo tu sami wszechwiedzący i prorocy :twisted:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
ja juz tez nawet nie reaguje.....+ odpowiedzi Big-a -nie bede cytował słow jak się pewna osoba wypowiedziała co na codzien siedzi w PG i ma cos z tym wspolnego.....Zamieszczone przez sosna1westwi78, przemilczę twoje wypowiedzi bo szkoda gadać.
Big - do 1990 roku moze byłes w tej policji? :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Po co ten sarkazm ?? Do 1990 r. NIE było policji tylko milicja - chyba słabo u ciebie z historią najnowszą własnego kraju, a to już wstydZamieszczone przez piotrek_osBig - do 1990 roku moze byłes w tej policji?
Odpowiadajac na twoje pytanie - od 2001-2004 r.
Powtórze jeszcze raz - jesli nie reagujecie na takie zachowania, to na nie nie nażekajcie !!! Nie ma prawa nażekać ktoś kto nic z tym nie robi, bo twierdzi, że i tak nic to nie da. Skoro tak twierdzisz, to oznacza, że się zgadzasz na złodziejstwo i jest to przez ciebie akceptowalne.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Witam , no niestety mnie też ten NYGUS oszukał, dałem ogłoszenie o rozpórce od S3 odpisał że ma i w ogóle, przesłałem mu 35zł no i tyle go widziałem.Podał nr konta no i oczywiście dane
Sylwester Broński
ul. zbożowa 7a/36
21-400 Gdynia
Tak piszecie o policji i się zastanawiam czy nie iść bo tu nie chodzi o pieniądze tylko o sam fakt
wnerwił mnie okrutnie burak jeden ......
Komentarz
-
-
czytaj chłopie ze zrozumieniem! gdzie ja napisalem, ze akceptuje złodziejstwo! Tu nie wątek o autach.....co juz 100 razy pisałes za ile to auta sprzedawałes itp. Nie chciałem zaptyac bezposrednio czy w SB byłes..... - bo daty urodzenia przy twoim profilu brak..... :diabelski_usmiech Koncze z toba dyskusje!Zamieszczone przez BigPo co ten sarkazm ?? Do 1990 r. NIE było policji - chyba słabo u ciebie z histroią najnowszą własnego kraju, a to już wstydZamieszczone przez piotrek_osBig - do 1990 roku moze byłes w tej policji?
Odpowiadajac na twoje pytanie - od 2001-2004 r.
POwtórze jeszcze raz - jesli nie reagujecie na takie zachowania to na nie nie nazekajcie !!! Nie ma prawa nażekać ktoś kto nic z tym nie robi, bo twierdzi, że i tak nic to nie da. Skoro tak twierdzisz to oznacza, że sie zgadzasz na złodziejstwo i jest to przez ciebie akceptowalne.
Komentarz
-

Komentarz