Pracujemy do 67 roku życia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez AdamB
    Ale osoby przechodzące wcześniej na emeryturę dalej pracują i dorabiają do emerytury. Policjanci pracują w firmach ochroniarskich, jeżdżą jako kierowcy lub dorabiają w inny sposób. Tylko że biorą emerytury i dorabiają. Zresztą wojskowi tez tak robią.
    Nie można już jednocześnie pobierać pełnej emerytury i pracować (legalnie).
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

bzyq_74, nie wiem dokładnie na jakich zasadach dorabiają, ale dorabiają.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• shok
        RS
        • 2009
        • 2070
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
        Zamieszczone przez AdamB
        Ale osoby przechodzące wcześniej na emeryturę dalej pracują i dorabiają do emerytury. Policjanci pracują w firmach ochroniarskich, jeżdżą jako kierowcy lub dorabiają w inny sposób. Tylko że biorą emerytury i dorabiają. Zresztą wojskowi tez tak robią.
        Nie można już jednocześnie pobierać pełnej emerytury i pracować (legalnie).
        Oczywiście ,że można. Ale dorobić można jedynie do danej kwoty.

Komentarz

• r2r
          RS
          • 2008
          • 4720
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Andja
          Zamieszczone przez r2r
          Zamieszczone przez Andja
          Zamieszczone przez r2r
          ...
          Tusk powinien być wyporowadzony w kajdanach na Plac Zamkowy w Warszawie i na oczach ludu, powinien byc zbatożony w plery. Transmitować powinien oczywiście TVN.
          ...
          a za co?
          Serio pytasz czy sobie jaja robisz?
          serio pytam :-)
          Musiałbym spędzić niedzielne popołudnie nad klawiaturą, a że nie chcę to napiszę krótko że to pierd..ony sabotażysta, który brawurowo kontynuuje polityke poprzedników sprowadzającą się do zarżenięcia polskiej gospodarki w każdym sektorze, wyprzedając się z wszystkiego co nasz biedny kraj jeszcze posiada. Do tego jest dupolizem Unii i najchętniej klepnąłby wszystko co by mu pod nos podsuneli w Brukseli nie pytając o zdanie swoich rodaków. Jego postawa przynajmniej jednoznacznie jest dla mnie nastawiona na rucha..ie polaka w dupę bez mydła - tak, żeby bolało. To sepleniący frajer bez podstawowego pojęcia słowa "honor" - zwyczajna hiena która sprzedałaby matkę za złotego cielca.

Nie uprawiam osobistych wycieczek, ale stary...jeśli nie widzisz tego co ja, to chyba jak ten kraj ma iśc do przodu, jeśli są jeszcze ludzie którzy na mówienie o tym że Tuska za jego czyny powinna spotkać kara, pytają się "a za co?". Powinien zostac postawiony przed trybunał stanu bez dwóch zdań. Powinno mu sie puścic na taśmie jego expose i rozliczyć krok po kroku z każdej pierd..onej obietnicy, której tej fałszesz nie spełnił, a właściwie każdą spełnił, tylko o 180 stopni nie w ta stronę. Nie wymieniaj mi plusów jego polityki bo to tak, jakby powiedzieć że Hilter chodził czasem na msze do kościoła. Tuska powinno się jak najszybciej spacyfikować i wysłać na Sybir, tylko nierealnie myślący debil jest w stanie dopuścic do tego aby 66-latkowie musieli pracować.

Czy dopieszcza Cię taka merytoryka, czy jeszcze nie wiesz za co nalezy się naszemu sepleniącemu premierowi pała w ryj?
          Artur

Komentarz

• blackrs
            RS
            • 2008
            • 4826
            • Superb II combi (3T5)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

panowie spokojnie minęły 24 h od założenia tego wątku i już zaczyna się ostra jazda. Chociaż my tu na forum nie zachowujmy sie tak jak oni tam w sejmie !!!!!!!!!!!!!
            można sie wypowiadać i przedstawiać swoje zdanie, każdy ma do tego prawo. uszanujmy też to że ktoś może mieć inne zdanie ale ni musi być odrazu...., ..., ... czy innym głupim ujem........ Róbmy to w mniej wulgarny sposób nie obrażając innych, wyluzujmy nie dajmy się wciągnąć w te polityczne podziały bo tym politykom właśnie o to chodzi by podzielić społeczeństwo
            BYŁA o1 rs
            BYŁA o2 1.6
            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Eidos71
              RS
              • 2011
              • 2050
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zgadza się Panowie i Panie. Wymagajmy poszanowania dla własnych poglądów, ale szanujmy poglądy innych. Forum to - wg mnie - miejsce do kulturalnej dyskusji i wymiany poglądów, a nie do pyskówek i najeżdżania na siebie wzajemnie...
              r2r - popieram w 100 % !!!
              Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
              MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• FanRSMP
                Ambiente
                • 2010
                • 151

Ludzie kochani nie dajcie sie zwariowac.. :szeroki_usmiech ..co to za roznica kto przy wladzy.od 90 go roku juz wszyscy rzadzili i co teraz mamy..????...jedno wielkie gowno. :lol: .WSZYSCY sa odpowiedzialni tej calej sytuacji w kraju i jesli piszesz r2r -tusk powinien zostac zeslany na Sybir(jestem jak najbardziej 3 xTAK) to nie zapominaj rowniez o jednym z braci Kaczynskich i tym z Torunia.. :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech ..no,a tak na powaznie to wychamujcie bajere na temat polityki,lepiej sobie porozmawiac o dupie marynie..

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez FanRSMP
                  to nie zapominaj rowniez o jednym z braci Kaczynskich i tym z Torunia..
                  możesz coś więcej napisać bo było to trochę temu ... konkretnie co zarzucasz tym osobom?
                  Ale napisz coś sensownego bo kłótni o dupie-marynie można poczytać na innych portalach

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

a tutaj do poczytania o OFE

Jak donosi Dziennik - Gazeta Prawna: Powszechne towarzystwa emerytalne (PTE), które zarządzają...

Komentarz

• shok
                      RS
                      • 2009
                      • 2070
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez westwi78
                      Jaki to ma związek z
                      Zamieszczone przez FanRSMP
                      nie zapominaj rowniez o jednym z braci Kaczynskich i tym z Torunia..

Komentarz

• westwi78
                        RS
                        • 2008
                        • 2940

shok, a gdzie ja napisałem że ma z tym związek? Ma związek z tematem.

Komentarz

• shok
                          RS
                          • 2009
                          • 2070
                          • Octavia I (1U2)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez westwi78
                          shok, a gdzie ja napisałem że ma z tym związek? Ma związek z tematem.
                          Przepraszam myślałem ,że do mnie pisałeś

Komentarz

Pracuję...