dieta....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysztof74
    Drive
    • 2012
    • 50

dieta....

rafiki, kapuchę po kursie przeliczałem :wink:
    ...a skąd żeś ty się tam wziął, kiedy dookoła było pusto jak wzrokiem sięgnąć :?:
    Z jakiegoś balkonu mnie namierzyłeś :?:
  • BADYL
    RS
    • 2011
    • 2396
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

dieta....

Siemka Panowie.....

tak jak w temacie....znacie jaieś fajne i skuteczne diety by pozbyć się paru kg :?: Tylko darujmy sobie teksty z typu: MŻ (mniej żreć) itd. :twisted:

Chcę zrzucić parę kilo i jakoś nie mogę....kurde trochę się ruszam tzn. ćwiczę w domu od czasu do czasu wyskakuję do parku pobiegać, troszkę ciężarkami pomacham, ale generalnie wszystko sporadycznie :P Nawet nie brak czasu, ale poprostu LENISTWO :diabelski_usmiech

Tak więc jeżeli znacie jakieś fajne diety to się podzielcie....kumpel schudł wpieprzając mieso, pomidory, jaja i coś tam jeszcze....
    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

BADYL, schudlem z 115kg na 90-92 kg (wacha sie ) ponad 1,5 roku temu. Czas jaki chudlem to z 2 do 3 m-cy. Na poczatku byla dieta Dukana, jest ona bardzo skuteczna i od razu widac efekty. Trzeba jednak z nia uwazac. Jak osiadnalem ok 96kg, zaczalem jesc w zasadie wszystko oprucz chleba, od pocczatku odchudzania przestalem slodzic herbate i kawe oraz uzywac masla i szmalcu. Zacznij jesc nie wiecej niz 1500 kalorii dziennie i to pozwoli Ci gubic ok 1 kg na tydzien. Jedz male porcje, duzo bialka, i nie jedz nic po powiedzmy 18 godzinie. Piwo na bok w tygodniu, w weekend nie wiecej niz jedno na dzien i odstaw chipsy, paluszki itp. Zacznij na zakupy chodzic nie jezdzic.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• TomekRs
        RS
        • 2011
        • 1670

napewno cwiczenia musz trwac minimum 30min bo wtedy dopiero organizm zaczyna spalac, i puls powyzej 140/min.

Komentarz

• pascal
          Rider
          • 2009
          • 510
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

biegaj... systematycznie - olać diety !!! (wyjdzie zdrowiej) 2 do 3 razy w tygodniu 10 km i powinno starczyć . oczywiście nie zaczynaj od 10 km a powiedzmy przez pierwsze 2 tygodnie po 3km nastepne 2 tyg po 5 km. po miesiącu na mniej niz 10 nie będzie Ci się chciało z domu wychodzić a bieganie wejdzie Ci w krew (uzależnia ). 10-cio kilometrowy bieg to dla faceta ok 80kg wydatek rzędu 1000 kcal takze nie mało. no i nie jeść wieczorem - z wyjątkiem - po bieganiu można - najlepiej jakis nabiał - zeby uzupełnic białko i węglowodany - bo jak nie będziesz nic jadł po treningu to organizm sam z mięsnia sobie pociągnie

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8030
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

octaviars1, z ciwiczeniami to jest tak, ze jak cwiczysz to chudniesz, a jak przestaniesz to zaczniesz tyc z powrotem, najpierw trzeba dobrac ilosc i jakosc jedzenia do sposobu zycia.

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2396
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

pascal, co do ćwiczeń to teorettcznie wiem co i jak, i tak jak wpomniałem wcześniej cwiczę, ale niestety SPORADYCZNIE :roll: leń ze mnie i tyle....bardziej chodzi mi o dietę którą mógłbym zastować do tych moich tzw. ćwiczeń :P

Komentarz

• kytutr
                Rider
                • 2011
                • 327

A u mnie w pracy właśnie uzupełnili lodówkę, więc o rozpoczynaniu jakiejkolwiek diety szkoda gadać :diabelski_usmiech Na szczęście mam znowu rower na chodzie, więc wszystko się zbilansuje (mam nadzieję).

korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• BADYL
                  RS
                  • 2011
                  • 2396
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

ps. jak mówię biegam...to żona mi odpowiada biegasz? chyba raz biegałeś i jak "pobiegam" lub poćwiczę 2 razy w tygodniu jest dobrze :diabelski_usmiech

Komentarz

• natash
                    RS
                    • 2011
                    • 2599

Bieganie przy takiej wadze jest o tyle niebezpieczne, że łatwo uszkodzić sobie stawy, a już wogóle jak niema się profesjonalnych butów (Prawidłowa pronacja, Nadpronacja lub Nadsupinacja), ja osobiście proponowałbym Ci:
                    - rower, bezpieczniej dla całego ciała, więcej okolicy "zwiedzisz", a pod górę zmachać się można i to ostro, rower wystarczy 2-3 razy w tygodniu, ważne żeby jeść po wysiłku nie przed!
                    - ostatni posiłek o godz. 18-19 max
                    - 4-5 razy dziennie owoce, do tego do każdego posiłku solidna porcja warzyw, jak kanapki to warzywa na, jak obiad to surówka itd. itp., soki, ale tylko te 100%, mogą być z koncentratu, ale 100%, brak napoi gazowanych, słodkich, brak słodzenia herbaty, to naprawdę dużo kalorii mniej codziennie
                    - trzymaj się tego pół roku i wpisz się tutaj ponownie z kg które masz

Ps. Mam kolegę ok 205 cm wzrostu, waga ok 120 kg, kiedyś przez 8-9 miesięcy codziennie chodził na spacer 1h, obojętnie jaka pogoda, deszcz, śnieg, efekt był niesamowity, ale robił to 6 razy w tygodniu, zwykły spacer...

[ Dodano: Pon 30 Kwi, 12 11:26 ]
                    Pamiętaj, że każda drastyczna dieta typu 1kg na tydzień, jak ją rzucisz, to przytyjesz x2!

Komentarz

• lu5asz
                      RS
                      • 2011
                      • 2006
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ale tak naprawde MŻ to ma tutaj najwieksze znaczenie,musisz miec uczucie glodu przez caly dzien,a nie czuc sytosc jak to wiekszosc robi.Z rana najwiecej weglowodanow ,ktore podczas dnia spalisz,wartosciowy obiad i kolacja,koniecznie bez weglowodanow a z duzej ilosci bialka.Zamien biale pieczywo na ciemne,ziemniaki na ryz i makaron oraz kasze,slodkie napoje na wode z cytryna,mniej cukru.Pij duzo wody,tak 2l dziennie,jedz warzywa i owoce.Wiecej miesa z kurczaka,mozna na rozne sposoby przyrzadzic.No i jakis ruch by sie przydal,to co lubisz robic,najlepiej biegac tlenowo,40min. z tetnem 140,150.Czyli mala intensywnosc biegu ale dluzszy czas wtedy zaczniesz gubic tluszcz.Pozdro
                      Kondziu

OCP

Komentarz

• eaglemirek
                        RS
                        • 2010
                        • 14107
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Postanowienie noworoczne - kilka kilo mniej bo było już ponad 100
                        Zaczęło się od odstawienia cukru w herbacie (kawa bez niestety nie smakuje) i oczywiście MŻ :P
                        Od marca wykupiliśmy rodzinne karnety (syn z dziewczyną, żonka i ja) na siłownię. Ma to ten plus że samemu to człowiek znajdzie tysiąc wymówek aby nie pójść a tak jeden drugiego mobilizuje (samo wyjście jak i na siłowni ćwiczenia) - 3 razy w tygodniu. Dodatkowo rowerek, oczywiście jeśli tylko pogoda na to pozwala. Trasa w 80% wałami Odry minimum 25-30 km i średnia musi być minimum 20km/h (oponki 2,35 więc trochę oporów toczenia jest )Teraz jak jest taka pogoda to codziennie. W tym roku już pękło 400km
                        Zero kolacji jedynie koło 20 jogurcik 7 zbóż Men. Piwko jedynie jak jestem w Tychach to w Sasie (2-3) i na spotach goloneczko w Kobiórze lub kiełbaska z niebieskiej nyski w Krakowie :diabelski_usmiech . No ale nie jestem masochistą i czasami też od życia mi się coś należy :diabelski_usmiech Tak czy inaczej bez zbędnej napinki aktualnie 92 kg
                        Życzę innym jak i sobie wytrwałości i sukcesów w walce ze zbędnymi kg :szeroki_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

Ja mam idealna dietę stres i brak finansów odchudza idealnie :diabelski_usmiech a na poważnie ja straciłem w ostatnie dwa lata 20 kg, ale jakim kosztem jestem wrakiem.

Komentarz

• BADYL
                            RS
                            • 2011
                            • 2396
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

dzięki Panowie za podpowiedzi...tak naprawdę to wiem co robić by schudnąć ....kurde tylko musze się spiąć i wiecej SILNEJ WOLI wykrzesać, a może się uda :wink: Chcialbym schudnąć tak 8kg wtedy byłoby ok więcej nie chcę bo jak to mowią chłop musi wygladać :diabelski_usmiech

Od jutra wyrzucam-ograniczam z menu chleb (ach te moje kanapki-robię najlepsze) pyrki, więcej warzyw no i przede wszytskim zero majonezu :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech acha i musze się zmobilizować by zwiększyć intensywnośc ćwiczeń ....cześciej niż raz-dwa razy w tygodniu :twisted:

[ Dodano: Pon 30 Kwi, 12 12:22 ]
                            ps. trzeba by było rower naprawić albo chociaż pompke kupić bo powietrza zerooo

Komentarz

• AdamB
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 8030
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez natash
                              Pamiętaj, że każda drastyczna dieta typu 1kg na tydzień, jak ją rzucisz, to przytyjesz x2!
                              A ja Ci napisze jedno, jak nie sprawdziles to nie pisz bzdur. Ja sprawdzilem na sobie, a Ty znasz z to z internetu.

BADYL, najpierw ustabilizuj ilosc jedzenia tak aby zawsze po jedzeniu czuc niedosyt.

Komentarz

• kamila
                                Elegance
                                • 2009
                                • 762

BADYL, jest dieta kopenhaska- ale ma wielu przeciwników. Jedno jest pewne- ciężka i męcząca, ale 8 kg w 13 dni na pewno spadnie. Ja sama stosowałam po pojawieniu się na świecie mojego dziecka
                                www.sonnylr.pl

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8030
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez BADYL
                                  Od jutra wyrzucam-ograniczam z menu chleb
                                  Zastap go pieczywem lekkim np firmy SONKO - to pieczywo ja akurat jem.

Komentarz

• kabanos
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 4544
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                    Zamieszczone przez BADYL
                                    Od jutra wyrzucam-ograniczam z menu chleb
                                    Zastap go pieczywem lekkim np firmy SONKO - to pieczywo ja akurat jem.
                                    Popieram, daje efekty. Ale trzeba pamiętać o tym, że należy ograniczyć wszelkie zapychacze żołądka. No i do tego trzeba zażywać dużo witaminy "S", ale o tym to musisz już z żoną pogadać

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• BADYL
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2396
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kabanos
                                      ale o tym to musisz już z żoną pogadać
                                      złaszcza, że jest w ciąży :P ale jakoś sobie radzimy :twisted:

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2822

Zamieszczone przez BADYL
                                        Zamieszczone przez kabanos
                                        ale o tym to musisz już z żoną pogadać
                                        złaszcza, że jest w ciąży :P ale jakoś sobie radzimy :twisted:
                                        a to już jest syndrom ciążowy żonie brzuch rośnie, to mężowi też musi :P
                                        nic się nie martw, po ciąży wszystko wróci do normy, bez diety... schudniesz podczas biegania za dzieckiem :lol:
                                        SPOT Poznań:
                                        .....
                                        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• BADYL
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2396
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
                                          po ciąży wszystko wróci do normy, bez diety... schudniesz podczas biegania za dzieckiem
                                          hehe tylko bym zawału nie dostał :twisted:

Komentarz

• kabanos
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 4544
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

BADYL, coś w tym jest. Jak moja była w ciąży to ja też przybrałem na wadze. Póżniej wszystko wróci do normy, chyba, że to ty będziesz dojadał po dziecku :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• ziutsane
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 2376

Panowie i Panie:
                                              kilka podstawowych zasad i informacji:
                                              -dobrze zbilansowana dieta
                                              -Ruch
                                              -5-7 posiłków dziennie

Radzę poczytać troszkę na temat dobrze zbilansowanej diety o ujemnym bilansie kalorycznym. To nie jest prawda, że gubienie 1kg tygodniowo przyczynia się do powstawania tzw. efektu jojo. Podstawą jest systematyczność i konsekwencja.

Pozdr.
                                              Bartek
                                              Radio: C90r+XDP210EQ
                                              Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                              Wzm:XES M1+FP 1.800
                                              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

Zamieszczone przez BADYL
                                                znacie jaieś fajne i skuteczne diety by pozbyć się paru kg

Komentarz

• Bartolomeo
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 267

Zaczynałem studia z wagą około 96kg (190cm), teraz jestem na II roku, waga na poziomie 82kg. Ogólnie to odstawiłem napoje gazowane, herbatkę bardzo rzadko piję, woda taniej wychodzi , ale tak 1,5-2,5 litra dziennie to łykam, ziemniaków nie chce mi się gotować, więc tylko ryż, pieczywo raczej ciemne, piwka, chipsów sobie nie odmawiam, ale np. nie chce mi się wydawać kasy na MacSraki itp. to także ma jakiś wpływ. Wspomagałem się też tzw. "spalaczami tłuszczu" ale to tylko w okresie jak na siłowni trochę ćwiczyłem. Ogólnie to najważniejsze jest chyba aby ograniczyć cukry i więcej ruchu.

Co do diety Dukana to kumpel zastosował rok temu przez wakacje, jak po wakacjach go spotkałem to ładnie schudł, ale teraz po roku, znowu zaczyna wracać do dawnej "formy" :/

W każdym bądź razie życzę powodzenia

Usługi tokarskie, frezarskie
                                                  Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

Pracuję...