Wyjazd miasto Piła- zakup "igiełki"

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzem88
    Ambiente
    • 2012
    • 156
    • Octavia II (1Z3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

No nie będę Cie uczyć kultury bo z nią się człowiek rodzi.. lub też nie
    HAHA czy to jest epitet w stylu ale jesteś głupi? albo masz o 1 zwój więcej jak kura?

widzisz spasowanie elementów.
    Gościu teraz to już wymyślasz, mówiłem, że auto było źle naprawiono blacharsko lakierniczo, a nie to czy elementy były źle spasowane, bo były dobrze..

masz żal do całego świata, że wydałeś parę złotych na paliwo .
    Pieniądze, rzecz nabyta dziś są jutro nie.. proste już mi przeszło, że wydałem te pieniądze, a ty dalej mi o tym przypominasz ...

rzypomnij sobie, że nagle w ferworze kłótni zrobiło Ci się pół auta uszkodzonego, a na początku pisałeś inaczej. Nie ściemniaj.
    Po zdjęciach i po gatce gościa wynikało zupełnie coś innego niż to co zobaczyłem na miejscu.

Komentarz

• Arundill
      Rider
      • 2012
      • 321

Normalnie jak bym czytal wp.pl albo onet.pl "Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie — oto prawdziwa wiedza".
      Pozdrawiam

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Krzem, bardzo jesteś twardogłowy, a mi na takie pyskówki szkoda niedzieli. Cytując po jednym zdaniu z akapitu chcesz udowadniać swoje racje ? Bardzo proszę, jeśli to max Twoich możliwości to ok - nie mój styl i nie zamierzam się do niego dostosowywać.

Komentarz

• słoń
          Elegance
          • 2010
          • 777

Zamieszczone przez Arundill
          Normalnie jak bym czytal wp.pl albo onet.pl "
          ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.bo niejaki ADMINISTRACJA "się obudzi" i zamknie wątek a fajnie jest.ciiiiiiiiiiiiiicho :lol: :lol: :lol:

Komentarz

• krzem88
            Ambiente
            • 2012
            • 156
            • Octavia II (1Z3)
            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
            • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Sebastian_M26 hehe dzięki
            dato, mnie swoimi tekstami nie przegadasz, bo nie wiesz jak było, nie wiesz w jaki sposób z gościem gadałem, na ściemniał mi, chciał jeszcze dużą buła.
            Non stop przywalasz się do mojej osoby ,masz facet kompleksy? Idź pomóc żonie a nie naginaj na klawiaturze

"Posłuchaj koleś, weź nie męcz ucha,
            powiedz cześć kolegom, nie ma cię tutaj"
            ...
            groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.
            Szydzisz ze mnie? No to chodź tu,
            weź ze sobą swoich chłopców,
            chyba, że pękasz jak kondomy z kiosku.
            Się prostuj, zdejmij bryle, wyłącz monitor!
            Z taką ekipą masz rymy jak wiersze z „Cogito"

Tyle w temacie Octavi 2 z Piły

Komentarz

• t_kucyk
              Ambiente
              • 2010
              • 147
              • Volkswagen

Zamieszczone przez dato
              Krzem, bardzo jesteś twardogłowy, a mi na takie pyskówki szkoda niedzieli. Cytując po jednym zdaniu z akapitu chcesz udowadniać swoje racje ? Bardzo proszę, jeśli to max Twoich możliwości to ok - nie mój styl i nie zamierzam się do niego dostosowywać.
              Wrzuć już na luz. Było śmiesznie i temat powinien już wylądować na off-topie.
              Chłopakowi nie przetłumaczysz, że auto używane jest UŻYWANE

Ideały od dziadka z Niemiec - ależ są, oczywista sprawa!
              Trzeba tylko zapłacić +20% więcej niż w Polsce i faktycznie ma się fajne auto

Komentarz

• idaho66
                Classic
                • 2012
                • 6

krzem88 napisał/a:
                "No nie będę Cie uczyć kultury bo z nią się człowiek rodzi.. lub też nie"
                Za encyklopedią PWN:
                kultura [łac.], jeden z najbardziej popularnych terminów nauk humanistycznych i społecznych (określanych przez niektórych teoretyków jako nauki o kulturze w odróżnieniu od nauk o przyrodzie), a także języka potocznego, w którym jednak ma zwykle inne znaczenie i silne zabarwienie wartościujące.
                W znaczeniu najszerszym kultura obejmuje to wszystko, co w zachowaniu się i wyposażeniu członków społeczeństw ludzkich stanowi rezultat zbiorowej działalności. Mówi się też o kulturze jako tym, co w zachowaniu się ludzkim jest wyuczone — w odróżnieniu od tego, co biologicznie odziedziczone.

Komentarz

• Arundill
                  Rider
                  • 2012
                  • 321

Zamieszczone przez słoń
                  Zamieszczone przez Arundill
                  Normalnie jak bym czytal wp.pl albo onet.pl "
                  ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.bo niejaki ADMINISTRACJA "się obudzi" i zamknie wątek a fajnie jest.ciiiiiiiiiiiiiicho :lol: :lol: :lol:
                  słoń, masz racje czyta się fajnie prawda zawsze leży pośrodku
                  Pozdrawiam

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2396
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Fajnie czyta się ten wątek :lol :szeroki_usmiech od 4 strony idzie już ostra pyskówka :box2
                    Od siebie mogę dodać, że samemu nie zdecydowałbym się jechać aż 500km po auto poprostu za daleko choć po swoje jecham 280 trasa Śrem-Sochaczew :wink: Pojechałem auto kupiłem z komisu i generalnie jestem zadowolony (odpukać) wszystko działa jak nalezy do wymiany tylko części eksploatacyjne :wink:

krzem88, nie zrażaj się i poszukaj w okolicy, w granicach 100km od domu :wink: moze coś się trafi :roll: OII to naprawde dobre auto i warto je kupić :
                    Jeżeli Cię stać to może faktycznie rozważ kupno nówki za jakiś czas wejdzie rapid lub nowa Fabia kombi?

pozdrowinka i więcej luzu
                    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Błędem był wyjazd po używkę na drugi koniec Polski. Kupujący jest pod presją czasu lub rosnących kosztów wyjazdu (nocleg itp.) W takich warunkach trudno o obiektywną ocenę "oglądniętego' autka. Rosnie frustracja z powodu znalezionych niedociągnięć. Nie możemy po prostu "przespać się" z problemem.

Wiadomo, że z 90% sprzedających ma coś do ukrycia. Dla mnie byłoby to zbyt wielkie ryzyko.

Komentarz

• dato
                        L&K
                        • 2012
                        • 1431

Zamieszczone przez t_kucyk
                        Zamieszczone przez dato
                        Wrzuć już na luz. Było śmiesznie i temat powinien już wylądować na off-topie.
                        Chłopakowi nie przetłumaczysz, że auto używane jest UŻYWANE

Ideały od dziadka z Niemiec - ależ są, oczywista sprawa!
                        Trzeba tylko zapłacić +20% więcej niż w Polsce i faktycznie ma się fajne auto
                        Wrzuciłem Trzeba mieć kogoś na miejscu, żeby dobrze kupić od dziadka z Wermachtu. I na pewno liczyć się z większymi wydatkami na paliwo i obsługę. Lub zlecić "fachowcowi" i ryzyko podobnie jak w PL...

Trzeba trafu, że ostatnio sprzedawałem swoje autko, jeżdżone przez Żonę, poszło za 30 i tyle chciałem, stan igła, ale lakierowane było - wiem, jak to wygląda z drugiej strony, wiem, jak mogą zachowywać się Kupujący... Jak bym trafił takiego, co męczyłby mnie 2 tygodnie, a nie dowiedział się wszystkiego przed przyjazdem to bym na suchej gałęzi powiesił...

Komentarz

• orzel720
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 2270
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez bishop
                          Zamykać zamykać ...już widzę pzrewrazliwionego chłopca w krótkich majtaskach co łapał motyle na kolorowej łące ..i przeczytał temat o realnym życiu i się zbulwersował "jak można takie rzeczy opisywać :roll: ".
                          jeśli to do mnie to nie interesują mnie twoje fantazje...

Komentarz

• Lashlo
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 1455

A ja mam takie 1 pytanie,czy ten pan z Piły,co sprzedawał to auto nie ma na imię Jacek?

Komentarz

• krzem88
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 156
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                              • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Panowie już na spokojnie, ok może się za bardzo napaliłem, cena 33.5 tyś miała przedstawiać idealne auto, zobaczcie na ceny, nie widziałem takiej ceny przy takim roczniku. Każdy z nas wie, że czasem trafiają się perełki, miałem nadzieje, że ta też taka będzie.

pandzik dokładnie tak, jest frustracja i jest gonitwa z czasem, trudno stało się i się już nie odstanie

BADYL nie zrażam się bo czuje, że to auto jest dla mnie mam okazje kupić octavie 1 przejechane 70 tys, auto od pierwszego właściciela i wiem, że jest pewne bo kolegi ojciec nią jeździ ale jednak, 2 ma więcej polotu

Lashlo gość na ma imię Wiesław

Komentarz

• Arundill
                                Rider
                                • 2012
                                • 321

Zamieszczone przez krzem88
                                Lashlo gość na ma imię Wiesław
                                Akurat to mogles sobie darowac, wystarczylo powiedziec tak lub nie;-)
                                Pozdrawiam

Komentarz

• krzem88
                                  Ambiente
                                  • 2012
                                  • 156
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                  • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Niby czemu? ktoś coś ma do ukrycia?

Komentarz

• Sebastian_M26
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 1823
                                    • Superb II (3T4)

Większa anonimowość dla sprzedającego, może znajdzie się ktoś na tą "igiełkę" i tutaj zobaczy post.
                                    Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• xtremesystems
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2254
                                      • Hyundai

Zamieszczone przez Sebastian_M26
                                      krzem88,
                                      Nie kupuj auta w Polsce, bo poza nielicznymi przypadkami na dzień dobry będziesz miał do wsadzenia xxxx zł. I nie licz, że ktoś Ci prawdę powie.
                                      Co prawda nie dotyczy samochodu, ale można posłuchać: http://www.sadistic.pl/kupowanie-motocykla-vt96475.htm
                                      dobre

Komentarz

• krzem88
                                        Ambiente
                                        • 2012
                                        • 156
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                        • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Większa anonimowość dla sprzedającego, może znajdzie się ktoś na tą "igiełkę" i tutaj zobaczy post.
                                        Właśnie celowo to zrobiłem

Nie kupuj auta w Polsce, bo poza nielicznymi przypadkami na dzień dobry będziesz miał do wsadzenia xxxx zł. I nie licz, że ktoś Ci prawdę powie.
                                        Co prawda nie dotyczy samochodu, ale można posłuchać: http://www.sadistic.pl/ku...kla-vt96475.htm
                                        Na całe szczęście albo nieszczęście szwagier w ostatnim momencie nie pojechał

Komentarz

• slawoj78
                                          Ambiente
                                          • 2012
                                          • 102
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

krzem88, no cóż współczuję wyjazdu.

Panowie , nie zawsze tak jest. Ja jechałem po auto 3-letnie 560 km i warto było. Kupujący też nie od razu mi wszystko powiedział o aucie, jak już widział że jestem poważnie zainteresowany powiedział mi szczerze co i jak. W razie rozbieżności między opisem i stanem faktycznym zobowiązał się do zwrotu kosztów podróży w obie strony.

Wszystko było OK, tak jak opisywał, zero ściemy, poważny facet. Auto oglądałem 2 godz. w tym na podnośniku, mierzyłem czujnikiem lakieru. Do tej pory wszystko jest OK i kupiłbym drugi raz.
                                          Octavia II FL Ambition Tour 2009 , 1.6 MPI + gaz na gwarancji, hak, przebieg 27000km , 2 kpl opon z felgami. 43 tyś zł. Czasem zaglądam na Alledrogo , za ta kasę z gazem i oponami zimowymi , hakiem nic nie znalazłem do dzisiaj.

Sprzedając swoje poprzednie auta również traktowałem ludzi poważnie, mówiłem od razu co i jak. Nikt , nigdy nie miał do mnie pretensji.
                                          Był: Nissan Almera, 2001 rok
                                          VW Passat, 1999 rok
                                          BMW 318 iT, 2000 rok
                                          Jest: Skoda Octavia, 2009 rok

Komentarz

• Arundill
                                            Rider
                                            • 2012
                                            • 321

Nie wiem czy ktoś ma coś do ukrycia, bo nie znamy tak naprawdę wszystkich faktów. Rozumiemy twoja frustracje ale z używkami tak już jest I chyba ta osoba od której chciałeś auto nie jest handlarzem? "Cel wojny może być sprawiedliwy, ale środki nigdy"
                                            Pozdrawiam

Komentarz

• krzem88
                                              Ambiente
                                              • 2012
                                              • 156
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                              • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Powiem tak, nawet poszedłem gościowi na rękę bo widziałem, że chciał gotówkę i zleciłem bankowi wypłatę kasy.. jednak przy nie wypłaceniu pieniędzy dostaje kare 100 zł.. nawet tych pieniędzy nie chciał mi zwrócić.. trudno, następnym razem nie będę się wciskać w tyłek. Powiem tak, byłem zdecydowany kupić bo opis i jego gadki był zbyt piękne.. trudno było minęło.. człowiek uczy się na swoich błędach.

Nie nie, prywatna osoba

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

aro333, problem z braniem oleju przez VVTi dotyczy między innymi silnika 1.8 w Avensisie T25 z lat 03-06 - ale tu Toyota zachowuje się do dziś bnardzo przyzwocie i w autach serwisowanych w ASO wynienia "short block" nawet dziś...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Eidos71
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2050
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:roll: Przyjeżdżam do domu po 3-dniowym alkoweekendzie; wchodzę na forum, patrzę - a tu nowy, nawet ciekawy temat... Niestety - ciekawy przez 1-1,5 strony. A potem (powoli coraz bardziej typowa) zaczyna się - trwająca na razie 5,5 strony - pyskówka powodująca, że poszczególne posty przeskakuje się prawie bez czytania... Jeżeli dwóch forumowiczów ma jakieś problemy, powinni przejść na PW i tam je wyjaśnić. Wydaje mi się, że to forum ma być pomocą i nauką, a nie ringiem... Forumowicze powoli zaczynają przyzwyczajać się chyba do takiego sposobu prowadzenia dyskusji, ale goście "z zewnątrz" mogą się przestraszyć :wink: Dajcie sobie Panowie (a głównie kolega krzem88) spokój i nie ciągnijcie już tego tematu, bo Admin naprawdę się wk..wi i dopi..doli po ostrzeżeniu "na ochłodę"... :twisted:
                                                  Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                                  MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• krzem88
                                                    Ambiente
                                                    • 2012
                                                    • 156
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
                                                    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Eidos71 spoko, możemy kończyć

Może nikt nie kupi po takiej cenie tej fury, zresztą ten pan go nie chce sprzedać :lol:

Kończymy temat

Komentarz

Pracuję...