Jaki jest sens kupowania mocnych samochodów?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez Jark7Po to, aby z czystym sumieniem przestrzegać 11 przykazania:
NIE BĘDZIESZ MIAŁ INNYCH SAMOCHODÓW PRZED SOBĄ !!!
sorry za linka do komercji ale nie mogłem się powstrzymać
wczesniej miałem "mocny" samochód.... obecnie mam OII i jedno mi brakuje ..... MOC i elastyczność jazdy. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Polecam film Testosteron i wykład na temat, po co facetowi mocne auto. :diabelski_usmiech
IMO powodów jest wiele i każdy ma inne. Ale to proste i chyba nie ma się tu nad czym zastanawiać, albo traktujesz auto jako środek transportu z punktu A do punktu B, albo samochód jest dla Ciebie czymś więcej.
Nawet jakby wszyscy mieli nieograniczone fundusze to nie wszyscy jeździliby super samochodami pokroju Lambo, Porsche, Bugatti itd.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
My też Cię serdecznie pozdrawiamy[/quote]Czep sie swojej.......... i nie patrz mi na ręce.Dyktanda z ortografi przechodziłem bardzo dawno temu. Myślałem że prowadzimy tu jakąś dyskusje a nie olimpiade ortograficznom, i nie rób sie taki ważny bo ci słoma wychodzi z butów a rżnierz inteligenta. pozdrawiam :diabelski_usmiechhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
WITAM!Czego nie rozumiesz w mojej pisowni? wielu forumowiczów pisze z błedami ale zauważyłem że grupka ludzi tylko mnie sie czepia.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Postawione pytanie powinno raczej brzmieć "DLACZEGO kupujemy mocne samochody?" .
Mocny samochód łaskocze nasze Ego, daje adrenalinę, czujemy się lepsi i ważniejsi, budzi dreszczyk emocji.. Przecież to wszystko proste i oczywiste - każdy o tym wie, ale nie każdy potrafi się do tego przyznać... bo przecież nie kupuje się mocnego auta dla oszczędności czy inwestycji kapitału .
Sensu tu nie ma - są tylko powody..
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Sens jest oczywisty - to przyjemne uczucie wciskania w fotel podczas przyspieszania . Nie chodzi o drastyczne łamanie przepisów, ale zwykłe wciśnięcie gazu przy małej (lub zerowej) prędkości i osiągnięcie w kilka sekund 100km/h. Jeżeli ktoś nie odczuwa tej przyjemności podczas przyspieszania to faktycznie może zadawać takie pytania i jeździć samochodem +/- 100KM, a pozostali widzą jednak sens w sprawianiu sobie przyjemności .
Komentarz
-
kabanos, Czasami odpisuje jak to sie mówi na kolanach i na szybko i może wyskoczyć błąd ale to nie powód do nabijania się ze strony niektórych osób.Pozdrawiamhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Moc jak moc, jeszcze jakoś można wytłumaczyć, ale jak wytłumaczyć dopłacanie grubej kasy do lakieru metalic/perła, a jednak ludziska, w tym ja, dopłacają za kolor.
Sens dopłaty jest z grubsza podobny, kto co woli.
PS Jak kupowałem skodę to różnica w cenie między 1.2TSI a 1.4TSI była ~2100zł a lakier 1850zł, więc tak samo "gruba" kasa.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Wcześniej jeździłem starym 90KM dieslem..Teraz mam 1.4 Tce 130KM i różnice odczuwam. Zobaczymy jak będzie w trasie. Jak mocy zabraknie to się chip tunning zrobi chociaż czytałem że jak na razie to firmy tym się zajmujące maja problemy z tym silniczkiem...Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique
Komentarz
-
-
W sumie to majac mocne auto to nie tylko jazda po prostej i na autobanie z predkoscia 200 km/h . Ja lubie sobie dac czadu nawet w miescie jak mi cos jedzie z przodka i sie wlecze lub "mysli ze pryzspiesza" to mu wtedy udowadniam ze ja przyspieszam wyprzedzajac go. Przy tym wcale nie musze nabierac predkosci aczkolwiek napewno nie bedzie to wykonane przepisowo.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
o ja pierd... ale temat...
a po co komuś o2 z silnikiem 1.4TSI który wygląda i pracuje jak silnik od kosiarki?
to że ktoś ma auto z mocnym silnikiem to nie znaczy że łamie prędkość na każdym kroku.
już po ostatnich tematach zakładanych o zakupach aut itp myślałem że nic głupszego się tutaj nie trafi a tu proszę...zaskoczenieOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapiwczesniej miałem "mocny" samochód.... obecnie mam OII i jedno mi brakuje ..... MOC i elastyczność jazdy.
Zamieszczone przez loruPanowie , nie dopisaliście dwóch bardzo ważnych argumentów
1 - żeby być pierwszym na następnych światłach
2 - żeby baranowi w ładnej furze utrzeć nosa i patrzyć jak się gotuje za kierownica
Komentarz
-
-
Co jakiś czas jestem zmuszony do jazdy Pandą; całe 56 kucy
Powiem szczerze - masakra; jak mam wyprzedzić kogoś to najpierw pacierz zmawiam.
Moja octa wprawdzie nie rakieta, ale da się tym normalnie jeździć (chociaż z punktu widzenia co poniektórych kolegów z bryczkami 200+ to też będzie taczka :diabelski_usmiech )
czto, poproś kolegę Piramida, niech Cię przewiezie, to chyba da więcej niż to całe gadanie
Pozdro
Komentarz
-
-
bo zadek się już przyzwyczaił i trzeba więcej koników wykrzesać z pod maski :|Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Moc i moc tylko co z tą mocą robić zimą , tu potrzebna jest pzryczepność...
wyprzedam lewym pasem 80km/h a ASR błyska i dławi :szeroki_usmiech
Ale przychylam się ,bo nie bede drugi raz pisał
Zamieszczone przez wolfmkPostawione pytanie powinno raczej brzmieć "DLACZEGO kupujemy mocne samochody?" .
Mocny samochód łaskocze nasze Ego, daje adrenalinę, czujemy się lepsi i ważniejsi, budzi dreszczyk emocji.. Przecież to wszystko proste i oczywiste - każdy o tym wie, ale nie każdy potrafi się do tego przyznać... bo przecież nie kupuje się mocnego auta dla oszczędności czy inwestycji kapitału .
Sensu tu nie ma - są tylko powody..
Komentarz
-
-
bishop, jest moc, jest fun :diabelski_usmiech
kupując mocne auto i jeżdżąc nim dosyć dużo, oprócz zdrowego rozsądku z automatu dodaje się kilka opcji ( cb radio, dobry antyradar ew. jammer ), instaluje się aplikację, która ostrzega przed radarami i w drogę. Służby mundurowe wystawiają mandaty kierowcom, niezależnie od mocy auta, rodzaju itp.
Komentarz
-
-
sens jest przy wyprzedzaniu miałem auto 150km i wiedziałem na co moge nim liczyć wsiadłem w ojca skode 100km i sie przejechałem bo przyzwyczajenie zostało tylko moc inna hehe :diabelski_usmiech po drugie czasem fajnie sie puścić spod świateł nie zwracając uwagi czy stoi policja czy nie po trzecie zawsze można jechać na tor lub jak kolega pisze pojeżdzawke po czwarte trzeba lubieć zapierdalać po piąte trzeba kochać szybkie auta mimo że są nie opłacalne bo portfel woła pomocy
znam ludzi co maja evo X-y spalają im na torze 70l/100km + spalają opony + w mieście pali 17L i sa zadowoleni bo to lubią :diabelski_usmiech swoją drogą jak bym miał $ też bym tak chciałhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Do codziennej eksploatacji (jazda dom - praca - przedszkole/szkoła - zakupy- dom) nie ma absolutnie sensu kupować mocnego samochodu.
Jeżeli nasza praca związana jest z częstymi wyjazdami po naszym pięknym kraju to raczej tak (argumenty nt szybkiego wyprzedzenia TIR-a itp. absolutnie do mnie przemawiają)
Ale dla niektórych z nas samochód to nie tylko "urządzenie do przemieszczania się" ale coś więcej i tutaj pozostaję tylko subiektywna ocena osoby wybierającej auto.
Komentarz
-
Komentarz