Wi-Fi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowal 2002
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 5161

dominik9420, a wiesz na czym masz to łącze zrobione ( w sensie jaki sprzęt )?
    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• dominik9420
      L&K
      • 2012
      • 1136

Antena
      Do tego AP-ek TL-WA501G
      antena i AP-ek w jednej obudowie na dachu i od tego mam skrętkę do routera.
      Stałe IP, łączenie przez PPoE
      Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
      Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
      Pozdrawiam i Szerokości!
      Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
      http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

dominik9420, sprzęt jest ich ( dzierżawa, wypożyczenie )? Dobrze zrozumiałem, że ten TL-WA501G jest zamknięty razem z anteną na zewnątrz?

Komentarz

• dominik9420
          L&K
          • 2012
          • 1136

Zamieszczone przez kowal 2002
          zamknięty razem z anteną na zewnątrz?
          Też mnie to zdziwiło, ale skoro robią tak, to OKej.
          Zamieszczone przez kowal 2002
          sprzęt jest ich ( dzierżawa, wypożyczenie )?
          Z tym to nie wiem jak jest, bo pierwsze założenie internetu to była opłata aktywacyjna 350zł,
          Ale jak przeglądałem dzisiaj umowę, to coś mi przeleciało przed oczami, że w przypadku zerwania umowy sprzęt im trzeba zdać...
          Sprawdzę jeszcze jutro jak to tam jest
          Pozdrawiam i Szerokości!
          Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

dominik9420, średnio OK, bo te urządzenia nie są przystosowane do pracy w takich warunkach ( chodzi głównie o temperaturę na zewnątrz ).

Za 350 pln za aktywację ( gdzie dodatkowo sprzęt pozostaje ich własnością ) to powinieneś dostać jakiś super zestaw a nie jakieś "rzeźby"...

BTW. Nie wiesz co mają po "swojej" stronie ( w sensie jaki sprzęt )?

Komentarz

• sparrov
              Rider
              • 2012
              • 378

dominik9420, jak leci przez drzewo to faktycznie 2.4 GHz. Antena jest spoko, ale tak jak pisał kowal 2002, ten ap powinien byc w domu

Trochę amatorka. Teraz stosuje się profesjonalne zestawy CPE, a nie jakieś garażowe składaki. No ale cóż... niektórym nie przetłumaczysz, że warto zainwestować w sprzęt za 300zł, który zacznie zarabiać po kilku miesiącach, niż składać coś za 70 zł i potem ściągać z dachu, bo klient zmieni na gow***ne neo.
              Moja Octavia II Combi 1.6 Mint Anthracit - "odmintowiona"

Komentarz

• dominik9420
                L&K
                • 2012
                • 1136

Pewnie to samo, co u mnie, jakiś zabytek PRL-owski :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pon 25 Lut, 13 23:02 ]
                Znalazłem w wersji elektronicznej
                "§4

1. FUZ dla realizacji Umowy zainstalował urządzenia, które pozostają własnością FUZ.
                2. W przypadku, gdy dojdzie do rozwiązania niniejszej Umowy - Abonent zobowiązany jest do zwrotu urządzenia. W przypadku, gdy zwrot urządzenia jest niemożliwy lub urządzenie jest niekompletne, zniszczone lub uszkodzone - Abonent zobowiązuje się do zapłaty na rzecz FUZ zryczałtowanego odszkodowania w kwocie 400,- zł /słownie czterysta złotych/.
                3. Struktura sieci FUZ i urządzenia wchodzące w jej skład stanowią własność FUZ."

[ Dodano: Pon 25 Lut, 13 23:05 ]
                sparrov, Jeszcze wcześniej chodziłem, walczyłem, coś próbowałem zrobić, sms-y, telefony i klient głęboko w
                No to wyszło, że zarabiają 35zł mniej :diabelski_usmiech
                Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• kowal 2002
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 5161

dominik9420, z takim podejściem do klienta to raczej długo nie pociągną.
                  Powiesili by Nano Loco M2 / M5 lub RB411 z jakimś Sparklan-em i ich jedynym zmartwieniem przez następne kilka lat było by to, żebyś regularnie płacił, a tak to... szkoda gadać.

Komentarz

• dominik9420
                    L&K
                    • 2012
                    • 1136

kowal 2002, W tej firmie jest tak.
                    Zgłaszasz problem który jest realnie bo jak Ci net spada poniżej 1MB/s z 6 no to różnice odczujesz.
                    Oni się zalogują, stwierdzą, ze wszystko u nich jest ok (no bo u nich to nawet lekko ponad 6Mb/s pokazuje).
                    A jak zasugerowałem, że problem może tkwić z Uploadem, to się mnie zapytali co to za znaczenie... :idea:
                    Ich głównym rozwiązaniem problemu jest: "proszę wyciągnąć wtyczkę z gniazdka od Ap-ka, bo może się przywiesił" :shock:
                    albo: a może to jest wina komputera...
                    Tylko, że komputer nie jest przedpotopowy (jak ich sprzęt :diabelski_usmiech ) tylko na bieżąco czyszczony ze "śmieci", i defragmentowany.
                    Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• kowal 2002
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 5161

dominik9420, no comment :? .

No może ewentualnie: " Jaki Pan taki kram... " i wcale Ci się nie dziwię, że "uciekasz" od nich do Neo...

Dziwię się tylko, że takich "głąbów" nie eliminuje sam rynek ( czytaj - konkurencja ).

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

kowal 2002, Coś się dzieje :lol:
                        Jako, że już umowa podpisana jest na 2Mb/s to i tym samym zarabiają 35zeta mniej.
                        Zrobiłem pingi do wp.pl i oczom nie mogłem uwierzyć :shock: skoki były nawet to 2999ms
                        Nawet pod rząd kilka utrat danych po kolei.
                        No to co, screeny na pendriva i do biura, mówię co i jak wręczam pendriva Pan podłącza sprawdza pingi i normalnie zdębiałem, bo albo zdali sobie sprawę, że coś jest nie tak, i że podejmuje radykalne środki (obniżenie transferu) więc pewnie sobie pomyśleli, że jestem zdolny do zerwania umowy :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                        Zostałem poinformowany, że sytuacja będzie wyrywkowo monitorowana.
                        a i jeżeli sam zobaczę jakieś problemy, żebym dał znać pomimo iż będzie to godzina 23-24 :shock: :shock:
                        Rynek nie ma jak ich eliminować, gdyż TP nie ma wszędzie linii (na razie) a i każdy który mniej/więcej się zna, to nie odejdzie do sieci komórkowej...
                        A to jest jedyna firma nadająca internet drogą radiową w moim powiecie i w paru wsiach poza

[ Dodano: Wto 26 Lut, 13 18:23 ]
                        No więc około 15-16 odwiedził mnie kurier z przesyłką
                        Repeater zamontowany, Wszystko gra i buczy tak jak powinno być, teraz nawet w spiżarni i kotłowni mam wifi :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                        Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

• sparrov
                          Rider
                          • 2012
                          • 378

Zamieszczone przez dominik9420
                          Repeater zamontowany, Wszystko gra i buczy tak jak powinno być, teraz nawet w spiżarni i kotłowni mam wifi :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                          Moja Octavia II Combi 1.6 Mint Anthracit - "odmintowiona"

Komentarz

• dominik9420
                            L&K
                            • 2012
                            • 1136

Jeszcze raz wielkie dzięki dla tych, którzy się udzielali i pomagali :wink:
                            Pozdrawiam i Szerokości!

Komentarz

Pracuję...