dominik9420, a wiesz na czym masz to łącze zrobione ( w sensie jaki sprzęt )?
Wi-Fi
Zwiń
X
-
Antena
Do tego AP-ek TL-WA501G
antena i AP-ek w jednej obudowie na dachu i od tego mam skrętkę do routera.
Stałe IP, łączenie przez PPoEKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002zamknięty razem z anteną na zewnątrz?
Zamieszczone przez kowal 2002sprzęt jest ich ( dzierżawa, wypożyczenie )?
Ale jak przeglądałem dzisiaj umowę, to coś mi przeleciało przed oczami, że w przypadku zerwania umowy sprzęt im trzeba zdać...
Sprawdzę jeszcze jutro jak to tam jestKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
Komentarz
-
-
dominik9420, średnio OK, bo te urządzenia nie są przystosowane do pracy w takich warunkach ( chodzi głównie o temperaturę na zewnątrz ).
Za 350 pln za aktywację ( gdzie dodatkowo sprzęt pozostaje ich własnością ) to powinieneś dostać jakiś super zestaw a nie jakieś "rzeźby"...
BTW. Nie wiesz co mają po "swojej" stronie ( w sensie jaki sprzęt )?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
dominik9420, jak leci przez drzewo to faktycznie 2.4 GHz. Antena jest spoko, ale tak jak pisał kowal 2002, ten ap powinien byc w domu
Trochę amatorka. Teraz stosuje się profesjonalne zestawy CPE, a nie jakieś garażowe składaki. No ale cóż... niektórym nie przetłumaczysz, że warto zainwestować w sprzęt za 300zł, który zacznie zarabiać po kilku miesiącach, niż składać coś za 70 zł i potem ściągać z dachu, bo klient zmieni na gow***ne neo.
Komentarz
-
-
Pewnie to samo, co u mnie, jakiś zabytek PRL-owski :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pon 25 Lut, 13 23:02 ]
Znalazłem w wersji elektronicznej
"§4
1. FUZ dla realizacji Umowy zainstalował urządzenia, które pozostają własnością FUZ.
2. W przypadku, gdy dojdzie do rozwiązania niniejszej Umowy - Abonent zobowiązany jest do zwrotu urządzenia. W przypadku, gdy zwrot urządzenia jest niemożliwy lub urządzenie jest niekompletne, zniszczone lub uszkodzone - Abonent zobowiązuje się do zapłaty na rzecz FUZ zryczałtowanego odszkodowania w kwocie 400,- zł /słownie czterysta złotych/.
3. Struktura sieci FUZ i urządzenia wchodzące w jej skład stanowią własność FUZ."
[ Dodano: Pon 25 Lut, 13 23:05 ]
sparrov, Jeszcze wcześniej chodziłem, walczyłem, coś próbowałem zrobić, sms-y, telefony i klient głęboko w
No to wyszło, że zarabiają 35zł mniej :diabelski_usmiechKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
dominik9420, z takim podejściem do klienta to raczej długo nie pociągną.
Powiesili by Nano Loco M2 / M5 lub RB411 z jakimś Sparklan-em i ich jedynym zmartwieniem przez następne kilka lat było by to, żebyś regularnie płacił, a tak to... szkoda gadać.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
kowal 2002, W tej firmie jest tak.
Zgłaszasz problem który jest realnie bo jak Ci net spada poniżej 1MB/s z 6 no to różnice odczujesz.
Oni się zalogują, stwierdzą, ze wszystko u nich jest ok (no bo u nich to nawet lekko ponad 6Mb/s pokazuje).
A jak zasugerowałem, że problem może tkwić z Uploadem, to się mnie zapytali co to za znaczenie... :idea:
Ich głównym rozwiązaniem problemu jest: "proszę wyciągnąć wtyczkę z gniazdka od Ap-ka, bo może się przywiesił" :shock:
albo: a może to jest wina komputera...
Tylko, że komputer nie jest przedpotopowy (jak ich sprzęt :diabelski_usmiech ) tylko na bieżąco czyszczony ze "śmieci", i defragmentowany.Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
dominik9420, no comment :? .
No może ewentualnie: " Jaki Pan taki kram... " i wcale Ci się nie dziwię, że "uciekasz" od nich do Neo...
Dziwię się tylko, że takich "głąbów" nie eliminuje sam rynek ( czytaj - konkurencja ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
kowal 2002, Coś się dzieje :lol:
Jako, że już umowa podpisana jest na 2Mb/s to i tym samym zarabiają 35zeta mniej.
Zrobiłem pingi do wp.pl i oczom nie mogłem uwierzyć :shock: skoki były nawet to 2999ms
Nawet pod rząd kilka utrat danych po kolei.
No to co, screeny na pendriva i do biura, mówię co i jak wręczam pendriva Pan podłącza sprawdza pingi i normalnie zdębiałem, bo albo zdali sobie sprawę, że coś jest nie tak, i że podejmuje radykalne środki (obniżenie transferu) więc pewnie sobie pomyśleli, że jestem zdolny do zerwania umowy :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Zostałem poinformowany, że sytuacja będzie wyrywkowo monitorowana.
a i jeżeli sam zobaczę jakieś problemy, żebym dał znać pomimo iż będzie to godzina 23-24 :shock: :shock:
Rynek nie ma jak ich eliminować, gdyż TP nie ma wszędzie linii (na razie) a i każdy który mniej/więcej się zna, to nie odejdzie do sieci komórkowej...
A to jest jedyna firma nadająca internet drogą radiową w moim powiecie i w paru wsiach poza
[ Dodano: Wto 26 Lut, 13 18:23 ]
No więc około 15-16 odwiedził mnie kurier z przesyłką
Repeater zamontowany, Wszystko gra i buczy tak jak powinno być, teraz nawet w spiżarni i kotłowni mam wifi :diabelski_usmiech :diabelski_usmiechKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
-
Jeszcze raz wielkie dzięki dla tych, którzy się udzielali i pomagali :wink:Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Pozdrawiam i Szerokości!
Komentarz
-
Komentarz