Zamieszczone przez rafiki
Nagrywanie rozmowy telefonicznej
Zwiń
X
-
Biszczu, a jak jest z infoliniami? Tam też jest tylko informacja, że rozmowa jest nagrywana. Nawet często nie ma informacji, że jeśli się z tym nie zgadzasz to powinieneś się rozłączyć.
Zazwyczaj to leci "w trosce o wysoką jakość obsługi... rozmowy są nagrywane...".Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Słuchajcie troszeczkę w innym kontekście pytam. Chodzi mi o to czy mam prawo do kopii nagranej rozmowy?
Chodzi o to że jeden z handlowców dał ciała i sprawa oparła się o mnie (z racji nieobecności właścicieli), klient poirytowany brakiem reakcji ze strony handlowca zażądał podjęcia decyzji, a że nie mogliśmy załatwić tego mailowo bo w tym momencie byłem w aucie, klient poinformował mnie że aby miał podkładkę nagrywa rozmowę. I żeby było jasne nie chcę się wycofać z ustaleń tylko że zarówno ja się zobowiązałem do pewnych rozwiązań jak i klient, a problem polega na tym że to ja pierwszy muszę poczynić pewne ustępstwa które będą miały ekonomiczne uzasadnienia tylko wtedy kiedy klient też dotrzyma słowa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78hubert78, 90% przypadków nagrywania to ściema.
Raczej bez sądu trudno będzie zmusić go do przekazania kopii nagrania.
Poza tym nagrywanie nie równa się przechowywanie.
Kurcze jednego nie rozumiem jak (wg przepisów prawnych) mozna uzyskać nagranie bez jego przechowywania (chyba że definicja przechowywania = upłynięcie jakiegoś czasu od daty nagrania) ?
Komentarz
-
-
Biszczu, westwi78,
Co by nie było dziękuję za informację
[ Dodano: Czw 28 Mar, 13 19:57 ]
Zamieszczone przez westwi78hubert78 nie ma jakiś szczególnych przepisów dotyczących nagrywania w prawie powszechnie obowiązującym.
A o przechowywanie to chodzi mi o to, że ktoś może coś nagrywać i zaraz potem kasować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez hubert78Technicznie nie da się nagrać i skasować bo żeby skasować trzeba posiadać/przechować (choćby nawet przez 30sekund)
Komentarz
-
-
pisemnej notatki/porozumienia z przeprowadzonej rozmowy.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
Komentarz