A teraz zagadka, z czego to stolki ? Michal, mam nadzieje ze chociaz w polowie beda tak wygodne jak wygladaja
Wifi - pomocy
Zwiń
X
-
Wifi - pomocy
KOledzy mam problem z internetem i nie bardzo już wiem co zrobić gdyż to co umiałem to zrobiłem i nic.
A więc tak :
komputer lenovo y530
sieć w dialogu
modem dialogu a za nim router wi fi Asusu wl 520 gc
Wszytko śmigało grubo ponad 3 lata i nagle od jakiegoś czasu problemy a jak na złość w święta to masakra
net działa i nagle brak sieci.
W zakładce sieci jest , że z siecią połączono a łączność ograniczona i dupa.
Diagnoza windowsa , że wszystko ok. Przeskanowałem kompa nawet antywirusami niby coś znalazł,niby wyleczył.
Router jest ciągle w tym samym miejscu a najdziwniejsze jest to że w 9/10 przypadków pomaga restart kompa no ale ile można.
Więc czy nie wskazywało by to na problem z komputerem??
Będę wdzięczny za pomoc.
-
-
Jesli wszystko wskazuje na problem z komputerem to przywroc system sprzed kilku dni. Jak nie pomoże to zresetuj modem i routerBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
podstaw na szybko inne źródło wifi i wylkuczysz ewentualnie komputer/router
ping do routera jest?
bo pytanie jest takie - czy gubi sieć lokalną/wifi , czy ścieżkę/routing na lini WAN->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
A masz jakieś inne sprzęty podłączone do wifi? Jakis smartfon itp.? Jak na nich z netem? Sprobuj przywrócić system, to jest najłatwiejsze.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Jeżeli masz możliwość (odpowiednie wejście w routerze) to spróbuj pominąć modem. Jest to możliwe. Na stronie Dialogu jest taki opis:
"Możliwe jest także zastosowanie własnego routera, pozwalającego na podłączenie kilku komputerów domowych lub zapewniającego komunikację bezprzewodową WLAN.
W zależności od typu usługi, wyróżnia się następujące konfiguracje routera:
z portem WAN ADSL Annex B dla sieci Dialog, podłączanego w miejsce istniejącego modemu ADSL;
router musi obsługiwać protokół PPPoE,
z portem WAN ADSL Annex A dla sieci TP w usłudze DialNet Global, podłączanego w miejsce istniejącego modemu ADSL;
router musi obsługiwać protokół PPPoE lub PPPoA,
z portem WAN Ethernet 10/100Mbps, podłączonego do istniejącego modemu ADSL;
router musi obsługiwać protokół PPPoE.
Wykorzystanie routera nie wymaga stosowania oprogramowania klienta PPPoE na komputerze. Login i hasło dostępowe należy wprowadzić do konfiguracji protokołu PPPoE/PPPoA routera.
Dla poprawnej pracy kilku komputerów domowych na jednej linii ADSL, router powinien wspierać także translację adresów IP (NAT)."
Komentarz
-
-
micho_m, jutro bedę miał tablet to zobaczymy.
georgg, wszystko to wiem , grało ze 3 lata i nagle się wy... ??
jeszcze jedno jak działa normalnie to wykrywa mi np:sieć sąsiada natomiast jak się posypie to nic nie wykrywa - wychodziło by nie na router tylko na kompa dobrze celuje??Załączone pliki
Komentarz
-
-
A moze problem jest z zarządzaniem energii? Moze system w tym trybie zasilania wyłącza kartę sieciową? Ja dalej uważam że powinieneś przywrócić system.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zanim przeinstalujesz system sprobuj go przywrocic. Duzo szybsze i latwiejsze tozwiazanie. Jak bie pomoze to zawsze zdazysz przeinstalowacBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
w routerze->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lendJak na złość wszystko hula od rana idealnie :evil:
Jeszcze pytanie , ściągnąłem na tablet takie coś jak wifi analyzer i tam pokazało mi różne kanały i jeśli dobrze rozumie to u mnie sygnał idzie kanałem 1 a najlepszy był 11,12,13 można to jakoś samemu przestawić ??2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Oczywiście wywaliło mi połączenie w momencie łączenia się z sopcastem co by obejrzeć PSG-Barca i nie zapeszam ale zmieniłem na inny kanał w routerze i połączyło mnie natychmiast.
[ Dodano: Czw 30 Maj, 13 01:20 ]
Dupa odgrzewam kotleta.Wychodziłoby na to że to nie wina sprzętu bo na niezabezpieczonym routerze sąsiadki komp śmiga bez zarzutu.
[ Dodano: Czw 30 Maj, 13 19:23 ]
co o tym Query user sądzicie ??
[ Dodano: Wto 11 Cze, 13 21:30 ]
Odgrzeje odgrzewanego kotleta .... jest z was w stanie mi pomóc z tym wifi ??Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz