Trancer, proponuje kupić sprawdzone.... http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...9811&start=700
No i co dalej z tym OFE / ZUS?
Zwiń
X
-
Znowu naszą kasą będą łatać deficyt zusu. Ofe mogły wnieść coś optymistycznego (chociażby dziedziczenie składek po śmierci) a teraz wszystko ten pasożyt zus zabierze naszą kasę. Czyli nie ma co liczyć na poprawę funkcjonowania nfzu i innych instytucji. Służba zdrowia nas wykończy a zus będzie tylko zacierał ręce tak jak afera ze "skórkami" w łodzi ... jeden drugiemu podsyła klientaPaweł
Komentarz
-
-
Nadal będę się trzymał tego co kiedyś pisałem.
Ktoś przychodzi i daje mi dwie opcje:
-dalej pokornie płacisz ZUS i myślisz że coś to da
-nie płacisz ZUSu, jestem sam sobie żaglem, kapitał przez Ciebie wpłacony dotychczas, nieodwracalnie przepada
Co robisz?
WYBIERAM DRUGĄ OPCJĘ!!!!
Stanowię sam o sobie, sam płace za swoje leczenie (bo i tak płacę), nikt nie pierd...li mi za uchem, że kapitał, że odsetki, że emerytura, że spokojna starość.....dość obietnic. Własne życie we własne ręce...Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rNadal będę się trzymał tego co kiedyś pisałem.
Ktoś przychodzi i daje mi dwie opcje:
-dalej pokornie płacisz ZUS i myślisz że coś to da
-nie płacisz ZUSu, jestem sam sobie żaglem, kapitał przez Ciebie wpłacony dotychczas, nieodwracalnie przepada
Co robisz?
WYBIERAM DRUGĄ OPCJĘ!!!!
Stanowię sam o sobie, sam płace za swoje leczenie (bo i tak płacę), nikt nie pierd...li mi za uchem, że kapitał, że odsetki, że emerytura, że spokojna starość.....dość obietnic. Własne życie we własne ręce...
I doskonale ich i Ciebie rozumiem, jednakże z punktu widzenia 50-latka i więcej, sprawa wygląda już trochę inaczej. Bo już nie ten wiek i zdrowie, a więc możliwość "nieprzewidzianych zdarzeń" a i kapitału trochę szkoda (zwłaszcza jak się nie ma w skarpecie na co najmniej 10-15 lat emeryckiego życia)
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tacy ludzie myślą ,że jak chodzą prywatnie do kardiologa czy dermatologa to się prywatnie leczą... Prywatnie to można leczyć się u dentysty bo jak braknie funduszy to można zęba/y wyrwać i wstawić sztuczne za kilka stówek...
A co w przypadku gdy ktoś osieroci dzieci... Osobna polisa na życie? a co gdy ubezpieczalnia nie chce wypłacić i trzeba będzie się sądzić? co z dziećmi?
W krajach gdzie nie ma "opieki" państwa nad społeczeństwem to ludzie się zarzynają meczetami w kolejce do wodopoju...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez r2rStanowię sam o sobie, sam płace za swoje leczenie (bo i tak płacę),
Zamieszczone przez Jark7możliwość "nieprzewidzianych zdarzeń" a i kapitału trochę szkoda (zwłaszcza jak się nie ma w skarpecie na co najmniej 10-15 lat emeryckiego życia)
Nie rozumiem Was ludzie. Narzekacie że drogo itd, ale wy chcecie płacić, chcecie dawać swoje pieniądze, mieć z tego gówno i narzekać potem na stan rzeczy. O to Wam chodzi?Artur
Komentarz
-
-
ZUS jest najgorszą obietnicą tego ubezpieczenia.
Idzie cały czas do góry i nie wynika z niego żadne konkretniejsze zabezpieczenie swojej emerytury. Jak będzie kosztował 1800zł miesięcznie to też będziemy posłusznie płacić i wylewac sobie żale na forach??? Ci tam u góry, dobrze wiedzą, że my ponarzekamy ale i tak zapłacimy, wiedzą to i korzystają z tej wiedzy, strzygąc nas jak owce, co jakiś czas coraz krócej przy skórze....Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rhubert78, rząd i tak kładzie już łapę na wszystkim. Nie ma w kieszeni podatnika takich aktywów, do których by się nie zdołał dobrać w ten czy inny sposób.
Komentarz
-
-
A dla mnie to jeden i taki sam temat.
Jestesmy ZMUSZENI by placic czy sie to nam podoba czy nie (a podobno w wolnym kraju juz przyszlo nam zyc... :roll: )
Czy na ZUS czy na zdrowie skladka w 80% jest przejadana przez nowotwor zwany biurokracja.
Wiec i tak do emerytury bedziemy musieli dokladac sobie sami (albo nasze rodziny) by nie wegetowac na suchym chlebie i wodzie, a leczenie w wiekszosci juz tez jest prywatne bo jakiego chorego stac na kilkumiesieczne (badz kilku letnie) czasy oczekiwania na porade specjalistyczna.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
Komentarz