Zamieszczone przez westwi78
No i co dalej z tym OFE / ZUS?
Zwiń
X
-
Moim zdaniem temat do zamknięcia.
Portal informacyjny TVP Info to najnowsze informacje i wideo. Zawsze aktualne wiadomości z kraju i ze świata, transmisje on-line i relacje na żywo.
Lektura tego tematu oraz ostatnich wytycznych co do ZUSowskich limuzyn, utwierdza mnie w przekonaniu, że rząd może wszystko, a polaczek będzie siedział, narzekał, biedził siebie i rodzinę, przekręci sąsiada/znajomego, żeby przeżyć samemu, ale władzy chętnie nadstawi policzek po raz kolejny i posłusznie zrobi co mu się każe, głosząc jak mantrę, klasyczne polskie motto: "...ale co my możemy zrobić :?: "
Na prostą logikę - Jeśli rząd zamierza uwalić ludzi pracą, do końca życia, to po co w tym momencie ZUS :?: :?: :?: :shock:
Swojej podstawowej funkcji, jaką jest opieka nad chorymi - i tak nie spełnia, a emerytura :?: Po co mam odkładać na emeryturę, skoro mam zapowiedziane, że ona nie nadejdzie :?: :?: :?:
W tym momencie ZUS staje się już tylko bezproduktywną instytucją, (którą i tak już jest) ale bez żadnych pozorów. Dawaj kasę i spierd..aj. Normalnie jak "ochrona" zapewniana przedsiębiorcom przez Pruszków :evil:
Aż tak trudny jest tutaj ciąg przyczynowo skutkowy, aby zajarzyć, że coś jest nie tak.
PS: ja dziś zapłaciłem, bo jutro 10-ty, ale co miesiąc strzela mnie coraz większa kurwica, kiedy pytam się sam siebie, "Po co to :?: Na co :?: Komu :?: Czemu aż tyle :?: " :evil: :evil: :evil:
Możemy tu sobie siedzieć i ględzić, niczego takie tematy nie zmienią, bo polska jaźń nie chce się "otworzyć", chce wierzyć, że wszystko jest OK i tego się trzyma.Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rNa prostą logikę - Jeśli rząd zamierza uwalić ludzi pracą, do końca życia, to po co w tym momencie ZUS :?: :?: :?: :shock:
Swojej podstawowej funkcji, jaką jest opieka nad chorymi - i tak nie spełnia, a emerytura :?: Po co mam odkładać na emeryturę, skoro mam zapowiedziane, że ona nie nadejdzie :?: :?: :?:
1) do roboty, aż do śmierci, ale płacić składki na ZUS/OFE (jeden ...j) trzeba
2) jak na starość byście chcieli iść do domu opieki (państwowego) i wasza emerytura będzie za mała, to już samorządy forsują projekt(czytałem cos takiego), żeby nie dokładać, tylko sięgnąć po majątek takiego staruszka, albo do rodziny, bo ma sie obowiązek opiekować - a tak jak w pkt1) - całe życie płacić składki i podatki trzeba:shock:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
5x do tego czasu przewalą kasę z OFE jakimś cudem. Pamiętajmy co potrafią. My nie mamy NIC do powiedzenia. Że przypomnę MILION popisów Polaków pod obywatelskim sprzeciwem - wnioskiem o referendum w/s sześciolatków. Mieli ludzi w dupie. I mają nas tam cały czas. Ja prowadzę DG, jednoosobową i mam dość, poziom mojej frustracji osiągnął zenit. Na widok polityków mnie skręca. Nigdy dotąd nie odczuwałem takiego obrzydzenia dla ludzi z polityki szeroko pojętej. Do wszystkich. Cieszę się, że nie mieszkam w Wawie, bo nie wiem jakby skończyło się przypadkowe spotkanie któregoś z tych buców. W moim mieście osobiście znam jednego posła, kolega z czasów licealnych. Unikam go, z obawy o moje reakcje.... Zastanawiam się jak długo jeszcze społeczeństwo to wytrzyma tak biernie jak dziś.
Komentarz
-
-
himi, kolego nie potrzebnie sie stresujesz :wink: Też prowadzę DG i jakoś żyję z tym że co to za życie, cały czas na krawędzi prawa pomiędzy tym co wolno a czego nie wolno :evil:
A powinno być tak że płacisz dziesięcinę i masz spokój a nie wieczne kombinowanie bo na tym się skupia w dzisiejszych czasach prowadzenie biznesu w Polsce...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiJa prowadzę DG, jednoosobową i mam dość, poziom mojej frustracji osiągnął zenit. Na widok polityków mnie skręca. Nigdy dotąd nie odczuwałem takiego obrzydzenia dla ludzi z polityki szeroko pojętej. Do wszystkich. Cieszę się, że nie mieszkam w Wawie, bo nie wiem jakby skończyło się przypadkowe spotkanie któregoś z tych buców. W moim mieście osobiście znam jednego posła, kolega z czasów licealnych. Unikam go, z obawy o moje reakcje.... Zastanawiam się jak długo jeszcze społeczeństwo to wytrzyma tak biernie jak dziś.
Zamieszczone przez piramidahimi, kolego nie potrzebnie sie stresujesz
Zamieszczone przez piramidajakoś żyję z tym że co to za życieArtur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezZamieszczone przez Lashloani OFE ani ZUS nie da nam emerytur.
zlikwidować dziadostwo
PS: jak ja swoim zazdroszczę tego, że na emeryturze nie muszą biedować... :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloInwestujcie w ziemię, moja rada. To jest ew. emerytura.
Ja myślę o domkach nad morzem ,aby ta starość nie była taka ciężka ,dokuczliwa i stresująca , aby na chleb i opłaty nie zabrakłoSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloAgamek12, a ja w ZUS,bo to zawsze będzie dotowane przez państwo a OFE kasę robi dla siebie i pomimo gwarancji może paść jak Amber Gold i dostaniemy z tego zero.
Naprawdę, to nie ma znaczenia, ani OFE ani ZUS nie da nam emerytur.
Panowie, pozbądźcie się złudzeń, że za 30 lat utrzymacie się z emerytur.
Księgowością moich firm zajmują się poważni ludzie którzy zajmują się doradztwem finansowym na poziomie spółek komandytowych/akcyjnych a to już dosyć wysoki próg.
Żeby doradzać, to trzeba mieś wiedzę, intuicję a dobrze też być blisko legislacji - czyli projektowania ustaw.
Od kilku lat jest "szyta" ustawa, gdzie w przyszłości średnia emerytura to nie będzie kilkadziesiąt (60-80????) procent zarobków z wybranych (najlepszych) lat, ale będzie max 22-23% zarobków.
Równolegle z tym, pracuje się nad tzw. emeryturą obywatelską, czyli np. wszyscy dostaja po 900pln do ręki. Logika tego rozwiązania jest taka, że ten co całe życie żył za najniższą krajową "umie żyć" za grosze, a ten który zarabiał solidne pieniądze powinien mieć na starość odłożony jakiś kapitał, żeby nie odczuł tego, że mu sie nagle z dnia na dzień stopa życiowa pogarsza.
[ Dodano: Sro 23 Lip, 14 07:45 ]
Zamieszczone przez westwi78Moim zdaniem nie ma ucieczki od systemu opartego na solidarności pokoleniowej.
Komentarz
-
-
kazik4x4, z tym że przy spółce z o.o. jest pełna księgowość a co za tym idzie większe koszta prowadzenia firmy, do tego każda złotówka przychodząca i wychodząca złotówka musi mieć pokrycie.
Dla obecnego "tauzena" który idzie do zusu nie ma sensu bawić sie w spółki, tym bardziej że około 350zł odlicza sie od podatku wiec teoretycznie przedsiębiorce zus kosztuje około 700złsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4
Równolegle z tym, pracuje się nad tzw. emeryturą obywatelską, czyli np. wszyscy dostaja po 900pln do ręki. Logika tego rozwiązania jest taka, że ten co całe życie żył za najniższą krajową "umie żyć" za grosze, a ten który zarabiał solidne pieniądze powinien mieć na starość odłożony jakiś kapitał, żeby nie odczuł tego, że mu sie nagle z dnia na dzień stopa życiowa pogarsza.
Ale qrwa tylko w teorii (oderwanej od rzeczywistości)
Jak czytam takie coś to nie mogę wyjść z osłupienia jak można być tak głupim i jednocześnie tak bezczelnym aby mi tak ten złodziejski ruch argumentować.
Nie wiem co mnie bardziej już wqrwia. Czy to że wszyscy dookoła kradną i oszukują, i to złodziejstwo jedzie na naszych grzbietach czy bardziej to, że jeszcze mają czelność tak nam to swoje złodziejstwo tłumaczyć, mając nas za totalnych intelektualnych debili.
Komentarz
-
-
r2r jak czytam czasami w różnych wątkach Twoje posty to sądzę, że nie trzeba szukać brudasa aby rozjebać to i owo....jeszcze chwila i sam to zaczniesz rozwalać
Oj tam....nie spinajcie się. Ludzie z tego się śmieją (ot ciekawe -śmieją się z tego nad czym co dzień płaczą):
Największy zbiór polskich kabaretów! Kabaret Moralnego Niepokoju, Kabaret Ani Mru Mru, Halama, Stuhr, Kryszak i wiele innych skeczy! Kabarety znane i mniej popularne! Skecze nowe i te starsze. Wszystko na Kabarety.TworzymyHistorie.pl! Zapraszamy!
ale trafnie ujęte w skeczu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rCzekam na kolejnego desperata, któremu będzie wszystko jedno i wejdzie na Wiejską obwieszony granatami, detonując się tam i zbierając przy tym jak najwięcej ganiturów ze sobą w zaświaty. Taki ktoś powinien mieć w przyszłości ulicę tytułowaną swoim nazwiskiem :!:Zamieszczone przez Alonzo_r2r jak czytam czasami w różnych wątkach Twoje posty to sądzę, że nie trzeba szukać brudasa aby rozjebać to i owo....jeszcze chwila i sam to zaczniesz rozwalaćpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz