A Ja Ci mogę polecić Egipt a konkretnie Hotel Jungle Aqua Park w Hurgadzie. Byłem tam w zeszłym roku i szczerze polecam. Nie ukrywam że w tym roku też tam jedziemy ale większą ekipą. Szybkie streszczenie hotelu: Bardzo fajne i czyste domki, 6 restauracji (w każdej inne jedzenie) gdzie na pewno nie będziecie chodzić głodni (je też byłe z czterolatkiem i głodny nie chodził), blisko lotniska (15 minut), największy aqua park w Hurgadzie (dziecko będzie przeszczęśliwe). I najważniejsza rzecz która według mnie jest super a mianowicie to że wszystkie napoje , piwo na basenach jest wydawane w jednorazowych kubkach (takie jak w McDonaldzie), a nie w wielorazowych i często nie domytych kubeczkach. Więcej ci nie będę zachwalał . Poczytaj opinie na Holydaycheck i zobaczysz co ludzie piszą.
Wakacje 2014 czyli Egipt vs. Tunezja vs. Turcja
Zwiń
X
-
kazik4x4, to zupełnie inne pieniądze. Za cenę tygodniowego pobytu w Egipcie czy Tunezji lub Turcji, możesz co najwyżej polecieć w 1 stronę do Meksyku, na Kubę, czy Tajlandii lub Laosu.
Cena za 1 osobę pobytu 7 dniowego w Tajlandii w najniższym cenowo sezonie, to min. 5,7 tys zł.
Kenia na 7 dni to minimum 4 tys zł/os.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokEgipt :arrow: http://niezalezna.pl/51930-egipt-zamach-na-turystow
2 ofiary śmiertelne i kilkanaście rannych w porównaniu do kilku milionów odwiedzających to faktycznie wystarczający powód żeby nie jechać
Komentarz
-
-
Zgadza się tyle, że do Grecji ofert już nie ma bo pogoda jest zyebana.
Udało się wyrwać kilka dni urlopu więc chętnie gdzieś by wyskoczył gdzie jeszcze jest ciepło.
Z kim nie gadam każdy poleca Turcję pod względem jakościowym. Super hotele i żarcie a do tego w chwili obecnej w takiej cenie, że tydzień nad polskim morzem wychodzi drożej bez opcji all.
Ale pozostaje to "ryzyko", że albo nie dolecę albo nie wrócę
Chociaż biura podróży wycieczki sprzedają i polecają, podobno w kurortach nic się nie dzieje i jest bezpiecznie. Tylko ciekawe czy do tych co strzelali z plaży też mówili, że jest bezpiecznie?
Cypr, Madera czy Kanary są w cenie 2 x takiej jak Turcja. Z tą różnicą, że jest większe prawdopodobieństwo, że w tych kierunkach "nic" się nie stanieByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Moi Starzy wczoraj polecieli do Egiptu, ostatni raz byli w maju. Ogólnie cisza i spokój, tylko oni są w Hurghadzie, podobno w Sharm tez ogolnie jest spokoj, ale woleli nie ryzykować. Bliscy znajomi wrócili z Mars el Alam w zeszłym tygodniu, cisza spokój. Jedyne co wszyscy zaobserwowaliśmy to większa kontrola na lotniskach, teraz wygląda to bardziej profesjonalnie.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
oolsztyniak, nie ma co sie bać. Kwestia wyboru hotelu i "pilnowania" sie. Ja byłem kilkanaście razy w Egipcie, młody miał 5 m-cy jak był z nami pierwszy raz i pozniej 3-4 razy w roku i nigdy nic nam nie było. Picie w trakcie itp niewiele zmieni bo jak pijesz drinki z lodem to tak jakbyś pił wodę z kranu
A jak już cos sie zacznie dziać to idziesz do apteki i kupujesz antinal za kilka $ i wszystko przechodziBudowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
Komentarz