andrzej1962, ten klucz i konwerter jest od 15.05 (czwartek)
Ciekawe oferty z Lidl'a
Zwiń
X
-
Zakupiłem klucz dynamometryczny z obecnej lidlowej oferty. Wykonany bardzo dobrze, ustawienia zakresu precyzyjne, wypróbowany i działa. Trzy nasadki i przedłużka też bardzo dobrze wykonane i spasowane. Sygnowany nazwą POWERFIX PROFI ADW Abraham Diederichs GmbH&Co.oHG Wuppertal Germany. Pudełko plastikowe zamykane. Na naklejce, na pudełku widnieje nazwa producenta j/w. Kraj produkcji Taiwan
W/g mnie za tę cenę to warto taki zestaw.
W chwili zakupu ok. g.13-tej w koszu była jedna sztuka :szeroki_usmiech :szeroki_usmiechO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Ja kupiłem ostatni kpl. Facet za mną zerknął spod byka i chodził za mną chyba w nadziei, że się rozmyślę i gdzieś go zostawię :lol: No i mam pytanie może trochę dziwne. To że tym kluczem da się odkręcać to pewne, ale czy unikać i stosować tylko do zakręcania, czy nic się mu nie stanie jak będzie wykorzystywany też do odkręcania. Pytam bo ma długie ramię w sam raz do odkręcania śrub w kołach przy zmianach, zresztą do kół został kupiony.
Komentarz
-
-
Ten klucz "głowicę" ma jak typowa grzechotka (przycisk sprężynowy do luzowania kulki i przełącznik prawo-lewo). W instrukcji napisane jest, że po przełączeniu w lewo służy do luzowania połączeń śrubowych i nie należy przekraczać wartości pomiarowych klucza np. do luzowania połączeń skorodowanych. :idea:
Na dokręcanie sprawdzałem ale na odkręcanie nie.
[ Dodano: Sob 17 Maj, 14 13:27 ]
Klucz dynamometrycznie działa tylko na dokręcanie.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962120 Nm?I mam takie same odczucia
Fabrycznym kluczem do kół alufelgi dokręcam "z czuciem" ok 150 NmO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
Komentarz
-
-
Co prawda to nie lidl, ale co powiecie na to: http://www.castorama.pl/gazetka-promocyjna.html
Nie znam się na myjkach. Czy warto to kupić? Czy to wystarczające ciśnienie, żeby umyć np podjazd przed domem? No i co powiecie o firmie? Wydaje mi się że robi niezłe wiertarki, ale myjki?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big WojtekCo prawda to nie lidl, ale co powiecie na to: http://www.castorama.pl/gazetka-promocyjna.html
Nie znam się na myjkach. Czy warto to kupić? Czy to wystarczające ciśnienie, żeby umyć np podjazd przed domem? No i co powiecie o firmie? Wydaje mi się że robi niezłe wiertarki, ale myjki?
BTW, doszedłem do wniosku, że bez sensu było kupowanie myjki (mam ja od 5 lat). Teraz wygodniej i szybciej jest pojechac na myjnię i za 7-10 PLN obmyć auto, zwłaszcza że mają środki na przykład osuszające auka, przez co nie zostają zacieki na aucie.
Co do mycia podwórka. Jak nie planujesz jednocześnie zakupu szczotki szorującej (taka okrągła) to tez chyab wiekszego sensu nie ma, bo szybciej (moim zdaniem) spłuczesz wężem ogrodowym z odpowiednią końcówką. No, ale co kto lubi.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
A tak na marginesie jak się ma "uprzejmych" sąsiadów :diabelski_usmiech to podczas mycia przed domem można się spodziewać panów ze straży miejskiej"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kornatSzczotką po lakierze to nie za dobry pomysł.
Na myjce bezdotykowej nie umyjesz auta tak samo jak na podwórku jak nie użyjesz gąbki/ rękawicy.
co do mycia na myjni bezdotykowej, to wszystko zalezy na jakiej myjni myjesz. Mam w pobliżu z 5 myjni, z czego tylko 2 się nadają, bo mają odpowiednie stężenie środków myjących (i dobrej jakości).If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40Jaka szczotka??? Szcotka miała byc do podwórka...
Zamieszczone przez aro_40co do mycia na myjni bezdotykowej, to wszystko zalezy na jakiej myjni myjesz. Mam w pobliżu z 5 myjni, z czego tylko 2 się nadają, bo mają odpowiednie stężenie środków myjących (i dobrej jakości).
Komentarz
-
-
Przy zakupie myjki zwracajcie uwagę na jej jakość i wykonanie. Np. w tej http://pl-pl.forum.ibood...._5-letnia_gwar/ jest aluminiowa głowica, więc trochę posłuży. Poza tym zwracajcie uwagę na możliwość dokupienia dodatków, np. dyszy pianującej (pianownicy PA) do użycia piany aktywnej (do pre-wash'u). Do samego polewania wodą auta szkoda kasy na myjkę, a stosowanie proszku do myjki również nie ma sensu - samą myjką auta się nie umyje (bezdotykowe mycie spłukuje tylko wierzchnią warstwę brudu, pozostawiając niedomyty film brudu na lakierze). Oczywiście ciśnienie też jest ważne - no i cena, oraz dostępność i jakość serwisu.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
Komentarz