PRZYSZłA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

tomekjmopl, prosimy w takim razie o wytłumaczenie jak to sie robi :!: też sie podpaliłem czytając Twój post i miałem lecieć po instrukcję gnać / i lepsze okulary :twisted: / ale po następnych postach mój zapał osłabł. :?
    Natomiast trzeba dodać, że Stream bardzo ładnie odtwarza nagrania z płyt CD, ale już stacje radiowe odwzorowywane są co najmniej średnio - w poprzednim aucie miałem Pionierka i niestety tuner radiowy był tam lepszy...
    w moim streamie równierz jest za dużo średnich / pobawię się na początek z tymi kondensatorami jak ktos doradzał / , na razie nie mam czasu na nic innego , wiosna sie zaczyna - trzeba zakasać rękawki i brać się do roboty :szeroki_usmiech
    ale równierz mam bardzo dużo basów , które sa w sumie dość przyjemne , miękkie , i faktycznie mogą sie wydawać tubą

co do moich dalszych porównań między O2 a O1 - o komforcie już pisałem :| . wczoraj pierwszy raz umyłem auto :szeroki_usmiech i zoaczyłem je w świetle dziennym czyste , kolor jest całkim ładny , wpada leciutko w niebieski . i mam juz dwie małe ryski :evil: na drzwiach , pewnie panowie w salonie przy myciu sie postarali . inną rzeczą jest to że w O1 były równiejsze płaszczyzny blachy - chodzi o duże płaszczyzny na drzwiach , w O2 mają delikatne załamania światła . wiem że to pewnie nieistotne ale ja po prostu taki jestem ze wszystko widzę i nic na to nie poradzę (kiedyś o tym pisałem że na punkcie samochodów mam żle w głowie)

[ Dodano: Pią 02 Mar, 07 09:24 ]
    no coś tam widziałem te podgrupy ale mi tam nic nie chodziło chyba, zresztą się im bardzo nie przyglądałem , brak czasu między innymi ale jak tak mówisz to chyba pójdę po tą instrukcję.... :x
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• tomekjmopl
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1187
      • Opel
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mam nadzieję, że koledzy docenią zaangażowanie - specjalnie leciałem do auta obadać co i jak :wink: (aparatu niestety w robocie nie mam więc postaram się wytłumaczyć).
      Na wstępie muszę się przyznać do małej nieścisłości ops: - nie ma możliwości ustawiania basów osobno dla tyłu osobno dla przodu, jak można było wywnioskować z mojego wcześniejszego posta - po prostu bawiłem się tym rok temu i nie pamiętałem dokładnie co i jak - zresztą robiłem to metoda prób i błędów żeby jak najlepiej wykorzystać możliwości radyjka i głośniczków - całkiem możliwe, że to "moje" ustawienie w przypadku Waszych głośników może nie dać porządanego efektu. Natomiast faktem jest, że istnieje możliwość regulacji głośności przód - tył (FADE).
      Może po kolei - wchodzimy w menu SOUND (guzik z nutką)... Moje ustawienia wyglądają następująco:

TREBLE+9; LOUD ON

MIDTONE+9; MONO OFF

BASS+9; --->

Żeby przejść do kolejnego podmenu naciskamy przycisk koło strzałki w prawo. A tam widzimy:

BALANCE 0; AUXVOL 15
      FADE (wchodzimy w to - mam tam ustawione REAR 2 - czyli więcej pałera :wink: idzie na tył - tak jak pisałem te głośniczki z tyłu są całkiem, całkiem jakościowo i pod kątem niskich tonów predysponowane i to ustawienie + BASS wcześniej ustawiony na maxa pozwoliło mi uzyskać efekt jak w poście powyżej); --->

i znowu strzałka w prawo żeby przejść do kolejnej podgrupy, a tam:

GALA 0; TAVOL 5

PDCVOL 3; ONVOL 5

PHVOL 15; BACK

KONIEC MENU :wink: - ewentulanie powrót do poprzedniego podmenu guziczkiem przy napisie BACK.

Tak to wygląda u mnie - mam nadzieję, że uda Wam się też osiągnąć satysfakcjonujące brzmienie na pokładowym sprzęciku :wink:

Komentarz

• Jabar1975
        RS
        • 2006
        • 3331

tomekjmopl, lepiej wiecej nie opisuj "zwiekszania ilosci basu z tylu" bo to co przedstawiasz to najzwyklejszy fade czyli regulacja przod tyl - podczas gdy z Twojego posta wynikalo cos innego.

Zamieszczone przez zeb
        taaaa jasne i procesor dźwięku
        sound system ma procesor dzwieku - ale tez nie ma mozliwosci niezaleznej regulacji ilosci basu z tylu.
        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Napisałem sprostowanie i pokajałem się już publicznie :wink:; ale zwiększenie basu dla całego systemu + przesunięcie o dwie podziałki na tył pałera - dało taki właśnie efekt u mnie - czyli z przodu nic mi nie buczy - są tylko tony wysokie i średnie, a z tyłu wprost przeciwnie :wink: (więc tak jakby podkręciłem bass z tyłu :P :P :P )

Komentarz

• WIELKIBONGO
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1594
            • Superb II (3T4)

A ja mam troszke inne pytanie-czy w tym starszym Streamie,chodzi o tego z przyciskiem GEO-nie ma regulacji srednich tonów?Bo ja tylko zauważyłem bas i treble więc nie wiem czy ja mam coś nie tak czy w nim nie ma regulacji środka
            NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
            PÓŹNIEJ BYŁ BKD
            BYŁA TEŻ CEGA
            A TERAZ JEST SUPERB CBBB
            MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez tomekjmopl
              W Menu jest kilka "podgrup" - można między nimi się poruszać - jak Wam bardzo zależy zrobię zdjątko, w której jest regulacja przód-tył :P
              Ja równiez proszę o wytłumaczenie jak to zrobić.
              O przepraszam ops: , nie doczytałem do końca.
              Czyli jednak nie można.

Komentarz

• tomekjmopl
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1187
                • Opel
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kaszana - masz wyżej... :?

Komentarz

• leszekmw
                  RS
                  • 2005
                  • 5356

a już włąsnie miałem instrukcje otwierać i sie wgłębiać :jump:. tomekjmopl, sądzę że z powodzeniem można Ci przyznać uchar ko .
                  a tak w zasadzie to do czego sa te ostatnie ustawienia z tymi dziwnymi skrótami ?
                  GVI 1.4TSI
                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez leszekmw
                    a tak w zasadzie to do czego sa te ostatnie ustawienia z tymi dziwnymi skrótami ?
                    oj teraz nie pamietam dokladnie, ale byc moze chodzi ci o ustawianie stopnia zwiekszania sie glosnosci w miare przyspieszania, stopnia wyciszenia w czasie zalaczenia parktronika itp...
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• tomekjmopl
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1187
                      • Opel
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Nie chcę być znowu posądzony o jakieś nieścisłości :wink: , więc w tej kwestii proponuję luknąć na opis tych funkcji w instrukcji - dasz radę

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

no i dzisiaj przejechał sie moją skodą kolega , dałem mu bez obawy bo jeżdzi s80 w automacie , ogólnie kierowca ok' , kiedyś miał nawet 1.8T O1. pojechał ,przyjechał ?(przed jazdą poprosiłem go żeby jej nie dawał w dupę ostro) i byłem ciekaw jeago opinii , o skrzyni i ogólnie.
                        pierwsze jego słowa po powrocie to to że skrzynia to wielka porażka , w jego volvo (2.? benzyna) samochód o wiele lepiej przyśpiesza a tu skrzynia tylko rusza od razu wkłada2 , zaraz 3 i ogólnie bardzo powoli rozpędza auto. po paru minutach doszlismy do wniosku że to jednak moja wina ponieważ jeżdżę bardzo powoli na razie i po prostu skrzynia , będąc adaptacyjną , dostosowała się do mojego stylu jazdy i zmieia biegi jak u starego dziadka. jeżli się mylę to proszę o sugestie . a właściwie to jak można prosić to napiszcie / posiadacze DSG / jak ruszacie swoimi wozami np. ze świateł w porównaniu do innych pojazdów , chodzi mi o normalną jazdę . u mnie faktycznie jak ruszam z lekko wciśniętym gazem rozpędzanie jest powolne , sądzę że z taką samą ilością gazu przy skrzyni manualnej ruszał bym dynamiczniej. poza tym auto mu się podobało tylko ze troche za drogo jak na skodę (kolega jest zamożny i nie mówił tego z zazrości czy coś w tym stylu) . osobiście coraz bardziej zaczynam się w tym utwierdzać , co zresztą opisałem przed chwilą w poście na forum ogólnym o gadżetach w O2.

troche podłamany opinią kolegi :wink: , złapałem sie z takim volvo na trasie , nie chciał mnie puścić przy wyprzedzaniu , pomyślałem sobie że może jednak czas sprawdzić to całe DSG i te 140KM więc wcisnąłem tylko gaz do dechy i.... tyle zostało z vovlo (S80 , motor nieznany ) :diabelski_usmiech , chyba musze zacząć odmulać ten mój sprzęt powoli bo taka jazda do 100km/h może mu zaszkodzić , ale mam dopiero 500km
                        ' . potem jeszcze w mieście ze dwa razy tak od 30km/h dałem w palnik i jakoś to żelazo jechało :roll: :wink: .
                        no nic ,jeszcze z 2 tyś km takiej jazdy i zacznę powoli poganiać konie.....

najbardziej martwi mnie to ruszanie , boję się żeby ruszac dynamicznie trzeba będzie dawać dość dobrze w palnik...
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

leszekmw, Daj mu sie dotrzec Co ciekawe z relacji kierownika takiego samego wozu, tyle ze z dieslem 2.5 w porownaniu do tego 2.0 subiektywna opinia uzytkownia volvo byla odmienna

Biegi wlasnie tak wklada, bo skrzynia chce jechac oszczednie. Jak nie jedzie oszczednie tzn, trzymasz mocniej gaz, albo przelaczasz na S wtedy nie zmieni z 1 na 2 przy 1500obr/min
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

leszekmw, dżizas, przestań marudzić i zacznij wreszcie jeździć tym autem po prostu, chyba nikt nie ma problemów z ruszaniem i generalnie sprawnym poruszaniem sie tym autem nawet w serii

pozostaje jeszcze tylko kwestia taka, że być może ty nie lubisz automatów

wcisnąłem tylko gaz do dechy i.... tyle zostało z vovlo
                            otóż to :idea: :szeroki_usmiech

[ Dodano: Wto 06 Mar, 07 23:47 ]
                            chyba musimy sie jakos umówic na test drive - moze masz cos popsute
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Purchawa
                              Admin
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 8007

leszekmw, wiesz co? Wpadne do Lublina i ta Twoja padake odmule na torze. :szeroki_usmiech
                              OK? :wink:
                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• paf
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 3140

proponuję sponton spocik u leszkamw, obejrzymy czesię, pocieszymy kolegę, przygazujemy (autem)

co wy na to? 1.2.3 i jedziemy

Komentarz

• MiKruS
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7976

Leszek - chyba nie bardzo wiesz jak sie samochod "dociera".

Nim sie nie jezdzi jak za przeproszeniem ciota, tylko porusza sie normalnym rytmem. Silnik to nie szklanka. Chodzi o to, zeby unikac bardzo duzych obciazen, czyli np. jazda z bardzo duzymi predkosciami na autostradzie, długotrwały i/lub częsty pełen but, itd...

Poza tym jezdzi sie zupelnie normalnie. Oszczednie kiedy mozna, dynamicznie kiedy potrzeba.

Mało tego silnik, zeby sie dobrze "ułożyc" potrzebuje pełnego zakresu obrotów, od czasu do czasu. Po prostu pociagnac go do czerwonej strefy raz na jakis czas...

Zacznij jezdzic tak jakbys normalnie jezdzil i przestan sie stresowac. Nawet jak wcisniesz gaz do dechy i pociagniesz do czerwonej strefy, to nic zlego sie nie stanie. Chodzi o to, zeby nie robic tego raz za razem, na zimnym silniku, itd...

Ja tak "docieram" samochody i odpukac nie mam z nimi problemow, ani z braniem oleju, itp.
                                  Chocby moja Corsa - Opel slynie z tego, ze bierze olej, zwlaszcza na dotarciu. A ja mam teraz ok 7.000 km i nie ubyło nawet grama i nie wożę sie nim jak śpiący królewicz tylko korzystam z tych kilku koni pod maską....
                                  TDI 205PS

Komentarz

• Zamieszczone przez leszekmw
                                    poza tym auto mu się podobało tylko ze troche za drogo jak na skodę (kolega jest zamożny i nie mówił tego z zazrości czy coś w tym stylu) . osobiście coraz bardziej zaczynam się w tym utwierdzać , co zresztą opisałem przed chwilą w poście na forum ogólnym o gadżetach w O2.
                                    .
                                    Ja się w tym już utwierdziłem.

Komentarz

• MiKruS
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7976

Ja się w tym już utwierdziłem.
                                      A co konkretnie Ci nie pasuje, jesli mozna spytac?
                                      TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Kolega powyzej zaczynam zauwazac, ma syndrom checi posiadania czegos co by sie nazywalo BMW, ale puki co jest jakas tam skoda i to mu doskwiera

Ja nie wiem, ale wg mnie jest duzo aut w podobnej cenie i sa rownie wielka padaka jak skoda albo i wieksza. Co z tego ze mozna kupic Vectre za 140 tys, a po 3 latach sprzedac ja za 40 bo wiecej to auto nie bedzie warte :idea:
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• leszekmw
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5356

MiKruS, chyba tak zaczne robic choc ja troche inaczej docierałem zazwyczaj , ale zaczyna mnie to wkurzać , poza tym faktycznie ten motor ma przecież przynajmniej 140 km i jazda 100 na godzine na 6 to dla niego rzadne obciązenie . od dzisiaj się za niego troche wezmę w takim razie.... :twisted:
                                          GVI 1.4TSI
                                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• szkoda
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 22543

MiKruS, chyba tak zaczne robic choc ja troche inaczej docierałem zazwyczaj , ale zaczyna mnie to wkurzać , poza tym faktycznie ten motor ma przecież przynajmniej 140 km i jazda 100 na godzine na 6 to dla niego rzadne obciązenie . od dzisiaj się za niego troche wezmę w takim razie.... :twisted:
                                            no i wlasnie o to chodzi
                                            daj mu troche buta :!:
                                            była BKD+DSG '05 120kkm
                                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Zamieszczone przez Maicroft
                                              Kolega powyzej zaczynam zauwazac, ma syndrom checi posiadania czegos co by sie nazywalo BMW, ale puki co jest jakas tam skoda i to mu doskwiera
                                              Jeśli to chodziło o mnie , uwaga jest całkowicie chybiona i przede wszystkim płytka.

Komentarz

• MiKruS
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7976

Zamieszczone przez Kaszana
                                                Jeśli to chodziło o mnie , uwaga jest całkowicie chybiona i przede wszystkim płytka.
                                                Nie bardzo wiem czemu sie dziwisz? Takie sprawiasz wrazenie.

Jesli mozesz to napisz co Ci przeszkadza w RS, jako przyszlego uzytwkonika, troche mnie to interesuje.
                                                Z gory dzieki.
                                                TDI 205PS

Komentarz

• Garret
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1196
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez MiKruS

Mało tego silnik, zeby sie dobrze "ułożyc" potrzebuje pełnego zakresu obrotów, od czasu do czasu. Po prostu pociagnac go do czerwonej strefy raz na jakis czas...
                                                  Dokładnie tak!
                                                  co więcej, jak zaczniesz normalnie jeździć to od razu odczucia z jazdy Ci się poprawią czego Ci szczerze życzę:-)
                                                  Garret

-----------
                                                  Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

• Ziomal
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 5841
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

MiKruS, chyba tak zaczne robic choc ja troche inaczej docierałem zazwyczaj , ale zaczyna mnie to wkurzać , poza tym faktycznie ten motor ma przecież przynajmniej 140 km i jazda 100 na godzine na 6 to dla niego rzadne obciązenie . od dzisiaj się za niego troche wezmę w takim razie....
                                                    albo daj dla Sławka :diabelski_usmiech On nie pogardzi :szeroki_usmiech
                                                    Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...