masz całkowitą rację Jabar1975
PRZYSZłA
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Jabar1975niby tak, ale z drugiej strony - wychodze z zalozenia ze jak mam klime to i tak szyby sa caly czas zamkniete - a raczej sie nie lansowalem na "zimnego lokcia" wiec mi to nie bylo potrzebne. Mimo wszystko to i tak jest jakis tam krok w tyl bo skoro O1 to mialo ...
Do tego zdarza mi sie palic w aucie, wiec automatycznie okna sa czesto otwierane.
W O1 wysiadajac nigdy nie musialem sprawdzac, czy np. ktos z tylu nie zapomnial domknac okna, bo sie wlasnie wietrzyl, etc...
Wiec brak domykania jest jak dla mnie mega nieporozumieniem. :?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaWiec brak domykania jest jak dla mnie mega nieporozumieniem.
a moze ta funkcja jest gdzies zakopana w ustawieniach o ktorych serwis nie wie? (w sumie nie potrafili nawet dobrze swiatel ustawic twierdzac ze robi sie to z poziomu VAG-a)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaja nawet nie wiedzialem, ze cos takiego jest
[ Dodano: Sro 21 Mar, 07 14:42 ]
i łona to jednak maO2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
"Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"
Uniden Pro 510XL+Hustler IC100
Komentarz
-
-
stanąłem wczoraj na switłach koło kolegi w w czarnej O2 z czerwonym i i myślałem że troszke sie ścigniemy :wink: . co prawda kolega stał w trzecim rzędzie ale raczej mni widział . żeby kiszki nie było pomyślałem sport zapnę :diabelski_usmiech i ogień. noładnie ruszyła chociaż dopuki nie złapała paru km na godz nie cisnąłem do poporu , trochę mi jej szkoda jeszcze , ale kolega został z tyły i potem dopiero zacząl mnie gonić ale było juz po zabawie.... . parę dni temu miałem też lekkie spięcie z mercem 200 kompresor ale nie zdążyłem na s przełączyć , zapominam czasami że go mam ops: ,ale pewnie i tak by mnie złoił , nie wiem jakie ma tam przyspieszenie , był coupe.
czy w nowych paskach 2.0 tdi czerowne i oznacza 170KM :?: , tak pytam , z ciekawośći :wink: . spotykam sie czasami z jednym takim ale jak na 170 to jakoś biednie wygląda , ale czerwone i ma.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodano leszek, to o czym my tu w ogóle mówimynasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
hehe , tak dzień po dniu mi się trafiło . piszę szybko bo naprawdę jestem w mocno kiepskim stanie a na dodatek nie można się położyć bo sie ociepliło i coś tam się dzieje w pracy.
wracam sobie z zakładu , spokojnie , bo mam ze 37 z kawałekim temperaturę i łeb mi pęka , jeszcze kolegę wziąłem do domu , trochę mu tam pokazuję jak to nowe cudo chodzi a tu nagle doganiam czarną O2 , kombi , jakiś przedsawiciel , ale widzę że i czarne , mówię to kolegi żeby się trzymał to mu pokażę jak chodzi 140km . nie wiem czy znów się jakoś nie przykładałem , czy znów ten sport za póżno załączyłem (no własnie , czy trzeba gaz odpuścić na chwilę podczas przełączania ?) , ale kola dojśc za bardzo nie mogłem ( trochę było ciasno z drugiej strony ) ale... :evil: w sumie się nie popisałem . grzejemy dalej i za chwile go przeskoczyłem , trochę zwolnił . za parę km był mój odcinek testowy ( 3km "autostradowej" drogi ) , gość prawie na dupie więc sport i ognia tak gdzieś od 80 km/h , no i teraz zaczałem go odchodzić , chyba żę się gość nie pzykładał . kolega stwierdza że czuć to przyśpieszenie :wink: , ja ciągnę dalej 8) , kolega mówi że nie czuć prędkości :diabelski_usmiech , a ja mu mówię że własnie 190 mijamy , trochę go usztywniło w fotelu :szeroki_usmiech :twisted:, i wtedy co się stało.... :?: tak troche powyżej 190 włączył się VI bieg :!: a podobno na sporcie się nie włącza :?: to tyle , idę rbać prochy i do łóżka .
to co z tymi passatami i czerwonym i
chip mnie świerzbiO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
no raczej dalej miałem gaz w podłodze przez cały czas , tylko że zaczęło się lekko z górki . a może odpuściłem lekko ? nie odpowiem w tej chwili , ale mogę to z chęcią powtórzyć :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
leszekmw, no nie przykladales sie do lektury naszego kochanego forum jak widze
oczywiscie ze "6" dziala rowniez w trybie S - idąc pełnym ogniem tak jak to wlasnie opisujesz, zapina sie wlasnie tak po 190, ale jadac na S spokojniej, zapnie sie tez przy nizszych predkosciach :idea:
co do przełączania na S w trakcie jazdy - nie dziwie sie, ze tracisz wajchując w trakcie jazdy - zauważ, że wtedy potrzeba chwili, żeby to wszystko sie "przestawiło", nastepuje redukcja i dopiero jedziesz, w sytuacji, o której mówisz, nie mieszaj nic patyczkiem, zostaw na D, tylko wduś pedał do dechy tak, zeby załączył sie overdrive - reakcje masz natychmiastową - redukcja i idziesz do przodu tak samo jak na S :idea: (najlepiej oczywiscie "zerojedynkowo" - po prostu zdecydowana "decha")
BTW w trakcje jazdy ja zmieniam tryb na wybiegu, mam wrazenie, ze jak robisz to przyspieszajac skrzynia glupieje, przez co tracisz jeszcze wiecej :idea:
Patyczka użyj jak startujesz np ze swiatelek i widzisz, ze gość z boku ma zamiar cwaniakowac , wtedy stojąc ustawiasz sobie S i potem juz tylko dajesz buta.
[ Dodano: Pią 23 Mar, 07 20:42 ]
kurcze, naprawde jestem ciekaw jak trwała jest ta skrzyniasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
leszekmw,
U mnie w pasku tez ma czerwone I, i ma 140km. Nie wiem jakie kolorki maja te 170km - z tym ze ich dosyc malo jezdzi. A dla ciekowostki powiem ze w leonie 140km, oznaczenie silnika jest DI na czerwono. I gdzie tu logika? :POld Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaoczywiscie ze "6" dziala rowniez w trybie S - idąc pełnym ogniem tak jak to wlasnie opisujesz, zapina sie wlasnie tak po 190, ale jadac na S spokojniej, zapnie sie tez przy nizszych predkosciach :idea:nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
NO I MAM 2700 km , chyba . tak zacząłem przemyśliwać - chodzi o DSG - czy przypadkiem jej podwyższone spalanie nie jest także wynikiem tego że się nimi (dsg) szybciej jeżdzi ? zauważać zacząłem że przy automacie , w dodadtku tak szybkim jak dsg , wciskam gaz i lecę , nie patrzę się na światła , na to że przed mną korek , że traktor jedzie - wciskam gaz dalej a potem hamuję . przy manualnej nie chciało by mi sie zmieniać biegów , jechał bym wolniej , ekonomiczniej :?: rozumiecie o co mi chodzi mam nadzieję posiadacze DSG.
I jeszcze mam pytanie do posiadaczy dsg i 2,0tdi , choć w sumie może do wszystich dsg-sowców . jakie macie spalanie średnie spalanie na 2 w komputerze :?: u mnie w tej chwili stanęło na 7.3.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
leszku w nowych passkach czerwone i to 170hp,
szwagier ma takie w full wypasie manual, autko z zewnatrz ladne ale w srodku gdyby
nie pseudo jasne drewno i jasne skory to takie nijakie :/
po przebiegu 9tys km w trasie jadac do 120 spala mu 4.6-5.5 po miescie warszawa
w korkach 7-8l
przy 4tys km wymienili mu łożyska przód na gwarancji bo buczały jak cholera :shock:
a tak to dzis nim jeździłem przyjemne autko no i zapitala nieźle :twisted:
a po programie bedzie jeszcze szybszy :twisted:
pzdr !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwrozumiecie o co mi chodzi mam nadzieję posiadacze DSG.
Zamieszczone przez leszekmwjakie macie spalanie średnie spalanie na 2 w komputerzesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
leszekmw, Zaloz sobie konto na http://www.spritmonitor.de/en/login.html zacznij robic notatki z tankowania, a nie z tego co pokazuje komp i za 5kkm bedzie wiadomo ile pali. Bo to co komp pokazuje, to wiesz, raz jest 4 a raz jest 9 :twisted:
Komentarz
-
Komentarz