Zamieszczone przez szkoda
E papierosy
Zwiń
X
-
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
-
-
Zamieszczone przez krissosZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez krissosw Sosnowcusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Jeśli ktoś sięga po e-papierosa aby rzucić palenie, to od razu mówię, że bez silnej woli i tak się nie uda...
Koleżanka zaczęła wciągać elektrniczny opar jakiś rok temu.
Bilans jest taki:
+ przestała kaszleć
+ oszczędność kasy (zużywa liquidu miesięcznie za mniej więcej równowartość papierosów wypalanych w trzy dni)
- uzależnienie od elektryczności
- nie rozstaje się z e-fajką.
Ten drugi minus jest bardzo niepokojący.
E-papieros stał się nieodłącznym dodatkiem do Jej prawej dłoni.
Pomimo sukcesywnego zmniejszania dawki nikotyny (a może z tego właśnie powodu), jara wszędzie i bez przerwy. Nie pali tylko przez sen, przynajmniej tak twierdzi mąż koleżanki.
Nic nie wskazuje na to, żeby to była dobra metoda odstawienia nikotyny.
E-palenie jest tanie i przyjemne - bo dostarczanie sobie nikotyny jest przyjemne.
Bardzo łatwo jest wpaść w pułapkę i przejść od dostarczania sobie nikotyny wtedy, kiedy uzależniony organizm sie jej domaga, do dostarczania sobie taniej przyjemności w sposób nieograniczony.
W ograniczaniu palenia pomaga stary sposób, polegający na ... cięciu papierosów na pół.
Mamy wszystko co trzeba - nikotynę, zajęcie dla palców, dym i co tam kto lubi.
Przy odrobinie silnej woli o połowe mniej rujnujemy organizm.
To już dobry punkt wyjścia, żeby rzucić...
A tak naprawdę, wszystko co potrzebne aby przestać palić, mamy w głowie.
Ktoś, kto znajdzie skuteczny sposób, żeby wykorzystać nieużywane rezerwy naszego mózgu, dostanie Nobla.
Paliłem 20 lat i przestałem palić w jednej chwili. Nawet nie wiem kiedy.
Stało się to z całkowitym pominięciem mojej świadomości.
Śmieję się, że to palenie rzuciło mnie...
Kilka lat temu cierpiałem na pewną bardzo bolesną przypadłość. Nie chcę wchodzić w szczegóły medyczne, ale ataki bólu były na tyle silne, że pewnego dnia dwa razy straciłem przytomność.
Za drugim razem z papierosem w ustach.
I to był mój ostatni papieros.
Przestało mnie kompletnie ciągnąć do fajek. Nie miałem jakichkolwiek objawów odstawienia, żadnego zwiększonego łaknienia, nerwowości itp.
Papierosy nie zaczęły mi "pachnieć", nawet jeszcze przez pewien czas w pracy wychodziłem z kumplami na papierosa.
Próbowałem palić, ale mi nie smakowało. Z alkoholem mi nawet smakowało, ale jakoś niespecjalnie ciągnęło.
Wypaliłem papierosa i tyle. Na drugi dzień nie miałem żadnych ciągot.
Oczywiście, w moim przypadku zadziałała podświadomość, ale gdyby kiedyś komuś udało się taki efekt osiągnąć taki efekt w sposób zamierzony i może mniej bolesny...
Wszystko przed Wami, macie to w głowach.
Możecie...
:wink:
Komentarz
-
-
Voit, masz rację
Wszystko znajduje się w tych 15 cm między naszymi uszami :bajerO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
nie dotknąłem fajki analogowej od rozpoczęcia e-ćmokania
i nie mam ochoty, nawet przy bro->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Gość
Żeby rzucic to trzeba miec charakter a nie e-papierosa, jak moja zona albo matka, rzuciala i juz kupe lat nie palo, z dnia na dzien. Jak sie zlamiesz to musisz mocno probowac moze kiedys...
Komentarz
-
Ja rok temu przerzuciłem się ze zwykłych fajek na elektroniki. Na początku spoko, przestałem śmierdzieć, kaszleć i chrapać. Jakiś czas temu przeszedłem na 0 nikotyny, ale dalej sobie "popalam". Tylko, że jest też "ale". Mianowicie - mokry kaszel z rana, non stop w gardle zalega mi jakiś glut. Poza tym, jak po odstawieniu zwykłych fajek poprawiła mi się kondycja, tak teraz przy elektroniku łapię zadyszkę po wejściu na 3 piętro, mimo że tryb życia prowadzę w miarę taki sam. Tak więc panowie, e-fajki wcale nie są takie super jak sprzedawcy chcą nam wmówić. Plusy są moim zdaniem tylko 2: brak smrodu i znacznie mniejsza kasa - ja potrafiłem wykopcić 2 paczki malborków dziennie. Zwykłego ostatnio zapaliłem jakieś pół roku temu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynoli nie mam ochoty, nawet przy broByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
dontak, Ja z paleniem papierosów miałem nie wiele wspólnego, tylko 3 dni w okresie buntu (podstawówka/ gimnazjum) :szeroki_usmiech
Brat który się wciągnął w nałóg palenia w pewnym momencie zmienił na E-Papierosa, ale z powrotem wrócił to tradycyjnego tytoniu, mówi, że to nie to samo,
IHMO to dobra alternatywa dla tradycyjnego sposobu kopcenia fajek, i chyba tańszaKażdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Komentarz
-
-
Tradycyjne fajeczki rzuciłem w listopadzie. Od tamtej pory popalam elektroniczny substytut. Nie wiele, ale jednak ćmokam. Największe kryzysy mam przy wódzie, jak znajomi popalają, ale się trzymam.
Co do szkodliwości, to nie jestem przekonany o zdrowotności efajek. Zastanawiam się też dlaczego lobby tytoniowe tak spokojnie przyjmuje konkurencje?2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
To że epapierosy nie są zdrowe to wiem. Chodzi mi o opinie e palaczy na temat sprzętu jaki używacie oraz smaki liquidów które Wam najbardziej odpowiadają. Zacząłem palić e papierosy nie dlatego że chcę rzucić palenie ale dlatego że mam już dosyć smrodu zwykłych fajek. Póki co palenie sprawia mi przyjemność i mam nadzieję że e papieros będzie kompromisem między chęcią dalszego palenia a eliminacją smrodu papierosów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakTo że epapierosy nie są zdrowe to wiem. Chodzi mi o opinie e palaczy na temat sprzętu jaki używacie oraz smaki liquidów które Wam najbardziej odpowiadają. Zacząłem palić e papierosy nie dlatego że chcę rzucić palenie ale dlatego że mam już dosyć smrodu zwykłych fajek. Póki co palenie sprawia mi przyjemność i mam nadzieję że e papieros będzie kompromisem między chęcią dalszego palenia a eliminacją smrodu papierosów.
Komentarz
-
-
Z Wami palaczami jest trochę jak ze mną...tylko że ja jestem uzależniony od czekolady :P .... postanowiłem ją rzucić....teraz jem tylko nutelle...no bo to w końcu krem orzechowy ,a nie czekoladowy :diabelski_usmiechChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez szkodanikt nie wie bo nikt jeszcze tego nie przebadał
Wyszło że i e papieros i zwykly są szkodliwe,z tym że zwykły 10razy bardziej szkodliwy od e-papierosa.Tu i tu jest nikotyna,wiec substancja uzależniająca.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
W zwykłych fajkach niemal jest cała tablica Mendelejewa :diabelski_usmiech
Najlepiej nie palić wcaleO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz