wiem tylko, ze przy wymianie kości grafiki u mnie był problem bo modernizacja lapka to nie to co skrzynki. Do tego u mnie grafika dostaje po dupsku i zdecydowałem, że to mój ostatni lapek firmowy. Mam klienta który kupuje lapki co 5÷8 lat ale wypasione i to bardzo (cena powzej 8k zł) i twierdzi, że tak kupiona maszyna wytrzymuje i działała by jeszcze gdyby mu się nie znudziła... Niestety jak chcszś mieć coś na dłużej to na start musisz się "wysilić" ...
Upgrade laptopa - czy jest sens?
Zwiń
X
-
Więcej ramu, nowy dysk + świeży system = Będziesz Pan ZadowolonyO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Dziś pomyślałem, że w oczekiwaniu na tzw. lepsze czasy mógłbym się jeszcze ciut pomęczyć a potem kupić nowego lapka. Przejrzałem ceneo wzdłuż i wszerz i oto faworyci:
laptopy
Parametry tak podobne, że za cholerę nie wiem który jest lepsiejszy i dlaczego :lol:
Komentarz
-
-
Tego z i3 nie brałbym pod uwagę.
Z tych, to Hp Probook 450 (E9Y44Ea) lub któryś z i5 (jeden ma większy dysk, a drugi lepszą grafe).
Generalnie porównaj jeszcze liczbę gniazd USB (w tym 3.0), standard wyjścia wideo, baterie itp.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiDziś pomyślałem, że w oczekiwaniu na tzw. lepsze czasy mógłbym się jeszcze ciut pomęczyć a potem kupić nowego lapka. Przejrzałem ceneo wzdłuż i wszerz i oto faworyci:
laptopy
Parametry tak podobne, że za cholerę nie wiem który jest lepsiejszy i dlaczego :lol:
Komentarz
-
-
Dam Ci dobrą radę, na luzie bez napinki, serio. Spróbuj poużywać jakikolwiek komp oparty na SSD. Dopiero potem kupuj... To jest inny świat użytkowania komputera. Ja mam 240GB i do tego HDD jako zewnętrzny (mam ultrabooka i nie mam możliwości wstawienia drugiego dysku w miejsce CD).
PS. po kiego w dzisiejszych czasach jest Ci potrzebny CD rom?
Komentarz
-
Komentarz