T-Mobile wyrolowało klientów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bohen
    L&K
    • 2009
    • 1260
    • Audi
    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

krzynol, jak będę jutro w robocie to zadzwonię do Ciebie i pogadamy. Może coś się uda z tym zrobić. :szeroki_usmiech

Komentarz

• Adrian
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 662
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

A ja jestem zdania że jednak zgodzą się z propozycją pakietową. Teraz to już nie sztuka wyd......ć klienta. Jeśli podejdą do tego proklient reklamacja będzie uznana. Mają co prawda świadomość tego że klient od nich odchodzi, ale wiedzą też gdzie a najlepsza zachęta do powrotu będzie pozostawienie pozytywnego wspomnienia w głowie klienta. Teraz już tylko dobrą obsługą można przyciągnąć bo ceny prawie wszędzie są podobne. Nie każdy też musi korzystać z prepaida, wasze propozycje w tej kwestii są bez sensu.
      PerfectService by DGW
      Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
      Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
      Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• shok
        RS
        • 2009
        • 2070
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Adrian
        A ja jestem zdania że jednak zgodzą się z propozycją pakietową. Teraz to już nie sztuka wyd......ć klienta. Jeśli podejdą do tego proklient reklamacja będzie uznana. Mają co prawda świadomość tego że klient od nich odchodzi, ale wiedzą też gdzie a najlepsza zachęta do powrotu będzie pozostawienie pozytywnego wspomnienia w głowie klienta. Teraz już tylko dobrą obsługą można przyciągnąć bo ceny prawie wszędzie są podobne. Nie każdy też musi korzystać z prepaida, wasze propozycje w tej kwestii są bez sensu.
        mylisz się :!: w takich molochach liczy się tylko nowy klient.stary jest kolejnym numerem i wali ich czy masz jeden czy piec numerów.Czy rachunki masz na 10,100 czy 1000. Ja zostałem wyrolowany dwa razy.Raz umowę przedłużyli tydzień później czyli tydzień nieświadomie dzwoniłem no-limit płacąc za każdą minutę. Drugim razem przedłużyli od chwili telefonu ale wtedy zmniejszałem na pakiet minut który wydzwoniłem w jeden dzień za resztę płaciłem z własnej kasy. Czyli przedłużali tak abym był stratny. I wiesz co na moją reklamacje odpowiedzieli.Jest im przykro ale rachunek muszę zapłacić. Jedna sytuacje podważa drugą a oni twierdzą,że racja jest po ich stronie. Co do sądu pójdę?
        Inna sytuacja z internetem gość ustala warunki a potem mówią,że oni nie wiedzą z kim rozmawiałem ale takich warunków nikt mi nie przedstawiał. Mam głupiego Iphona na którym nie idzie nagrywać rozmów bo bym im wysłał rozmowę a tak mogę ich cmoknąć. Tutaj nie chodzi o Tmobile a inną firmę. Klient jest zero

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

Miałem podobna sytuację w Play na jednym z numerów, zmiana abonamentu + smartfon, podpisałem aneks do umowy i otrzymałem telefon i nowa kartę bo stara duża nie wchodziła. przy uruchomieniu nowego telefonu i ustawianiu została automatycznie pobrana spora ilość danych i zostało mi to policzone przy rachunku. Złożyłem reklamacje przez infolinie, Play tłumaczył się tym że ma tam ileś czasu na aktualizacje warunków umowy ale po grzecznej rozmowie koniec końców uznali reklamację, z tym że u mnie było to "tylko" około kilkudzisięciu złotych.

Komentarz

• oolsztyniak
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6650
            • Superb II combi (3T5)
            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
            oolsztyniak, zaschło mi w gardle od twoich kłopotliwych pytań, więc nie jestem w stanie nic na nie odpowiedzieć.
            Może ktoś inny podpowie Ci nieco. Się ma jedną-dwie słuchawki to może i pewne usługi/opcje zarządzania nie są znane bo nie są dostępne...
            Dziwne bo Ty raczej nigdy się nie zamykasz i zawsze masz coś do powiedzenia.
            Zamieszczone przez krzynol
            czy jest opcja wyłączenia Internetu na tym numerze.
            Takiej opcji nie ma, więc jak dla mnie wynika z tego że Internet nie jest uruchomiony.
            Internet jest aktywny i że NIE macie opcji jego zablokowania?!
            Nie można nawet ustawić limitu kwotowego, powyżej którego połączenia czy Internet są blokowane.
            ustawić limit nie przekraczalny i mieć z czapki.
            JAK :?:
            wyłączyć transmisję w telefonie i ustawić blokadę i też by nie było problemu.

Oświeć mnie i Krzynola chyba też bo widać że mądrzejszy jesteś nawet od operatora, który twierdzi, że się nie da.
            Tu nie da się w T-Mobile, u mnie w Orange też się nie da.
            Znasz jakiegoś, u którego się da????????????????????????????????????????????????
            Była O2 RS 190 km / 436 Nm
            Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• hubert78
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 1576

Zamieszczone przez oolsztyniak
              kazik4x4 napisał/a:
              wyłączyć transmisję w telefonie i ustawić blokadę i też by nie było problemu.

Ustawienia - Więcej sieci - Sieci komórkowe - Dane pakietowe i tu wyłączasz

Komentarz

• oolsztyniak
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6650
                • Superb II combi (3T5)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Może trochę przesadzone porównanie ale jakbym powiedział dla spragnionego w lodówce jest woda ale jej nie pij

To wyłączenie nic nie daje bo można je włączyć bez większych problemów.

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Ale chcesz calkiem wylaczyc, czy ograniczyc transfer np do 2GB ktore sa w pakiecie??

To o czym Kazik pisze to pewnie limit kwotowy dla faktury, bo dane w roamingu to od dawna mozna bylo ograniczyc do pewnej kwoty, gdzie defaultowo jest 250zl.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• oolsztyniak
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6650
                    • Superb II combi (3T5)
                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ograniczyć/zablokować/wyłączyć transfer po przekroczeniu określonego limitu i zrobić to z pozycji operatora a nie aplikacji, które ot tak można wyłączyć.
                    Kazik twierdzi, że się da. Chciałbym żeby rozwiał moje wątpliwości w jaki sposób mój operator go nie zna a mam więcej niż
                    jedną-dwie słuchawki

Komentarz

• kazik4x4
                      RS
                      • 2008
                      • 2728

Ograniczyć/zablokować/wyłączyć transfer po przekroczeniu określonego limitu i zrobić to z pozycji operatora a nie aplikacji, które ot tak można wyłączyć.
                      Kazik twierdzi, że się da. Chciałbym żeby rozwiał moje wątpliwości w jaki sposób mój operator go nie zna a mam więcej niż
                      jedną-dwie słuchawki
                      Przejdź sobie do Plusa (dwa numery mam aktywne od 1996r), miej powyżej 30 abonamentów z tego ponad 20 roamingowych w tym 5 poza Unię, miej do dyspozycji nie IBOK ale przypisanego do ciebie opiekuna to będziesz wiedzieć co jest możliwe a co niemożliwe.
                      Będziesz rypać czterocyfrowe kwoty za telefon miesięcznie to Ci będą czapkować.
                      Tym bardziej Cię pokochają jak wrócisz z wakacji z rachunkiem na kolejne parę koła.

A w ogóle to ty miszczu niezły jesteś, kiedyś pisałeś że wcisnąłeś sobie na moje posty opcję "ignoruj" i co? Albo kłamałeś albo nie wytrzymałeś... Bekę mam z ciebie chłopak.

[ Dodano: Sro 30 Mar, 16 16:51 ]
                      A że operator nie zna?? Oczywiście że nie zna, bo dlaczego ma znać sposób na zmiejszenie sobie wpływów. Zna tylko nie chce - tzn. zykły konsultant zwykłemu kilentowi nie ma uprawnień tego typu usługi włączyć/wyłączyć.

Komentarz

• loyd
                        RS
                        • 2010
                        • 2342

Przejdź sobie do Plusa (dwa numery mam aktywne od 1996r), miej powyżej 30 abonamentów z tego ponad 20 roamingowych w tym 5 poza Unię, miej do dyspozycji nie IBOK ale przypisanego do ciebie opiekuna to będziesz wiedzieć co jest możliwe a co niemożliwe.

Tym bardziej Cię pokochają jak wrócisz z wakacji z rachunkiem na kolejne parę koła
                        To prawda. A jak będziesz zatrudniał kilka tyś osób w kilku korpo i do tego wszyscy będą w jeden sieci to OP dorzuca jeszcze podsłuchy, lokalizację, podgląd sms i odwiedzanych stron , i takie tam bzdety w standardzie.

Ale tam rachunki masz kilka baniek rocznie.

Komentarz

• doctore
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 205

Jk obiecałem tak robię.
                          Dziś od TM otrzymałem odpowiedź na moją reklamację, że naliczane są koszty za połączenia na nr stacjonarne, a które zgodnie z rozmową nie powinny być. W reklamacji poprosiłem o odsłuchanie nagrania z tego dnia i wszystko wyjaśniło się.
                          Niby kwota nieduża ale wszystko trza pilnować, oni grosza nie odpuszczą.
                          Nauczony przez lata wierzyć wszelkim instytucjom "inaczej" podczas takiej rozmowy całość sobie notuję łącznie z nazwiskiem rozmówcy i godziną, i później mam 100% pewność jakie były ustalenia a ponieważ teraz prawie wszystko jest nagrywane lub tak mówią, że jest nagrywane, to mam w ręku kartę przetargową :szeroki_usmiech
                          Załączone pliki
                          Jest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.

Komentarz

• oolsztyniak
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6650
                            • Superb II combi (3T5)
                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tym bardziej Cię pokochają jak wrócisz z wakacji z rachunkiem na kolejne parę koła.

A w ogóle to ty miszczu niezły jesteś, kiedyś pisałeś że wcisnąłeś sobie na moje posty opcję "ignoruj" i co? Albo kłamałeś albo nie wytrzymałeś... Bekę mam z ciebie chłopak.

[ Dodano: Sro 30 Mar, 16 16:51 ]
                            A że operator nie zna?? Oczywiście że nie zna, bo dlaczego ma znać sposób na zmiejszenie sobie wpływów. Zna tylko nie chce - tzn. zykły konsultant zwykłemu kilentowi nie ma uprawnień tego typu usługi włączyć/wyłączyć.
                            Nie chce plusa bo u mnie we wsi ma mizerny zasięg.

Powiem Ci tak. Rypią Cie nieźle bo ja płacę 3 cyferki na rachunku i to w kwocie brutto i mam swojego opiekuna biznesowego :-) a Ty będąc od 96 roku w plusie i płacąc tyle za telefon dopiero go dostałeś? Taki mądry a tu proszę dyma Cie szef polszmatu.
                            I swoją drogą póki nie pokażesz mi takiej opcji blokady internetu na piśmie bądź screen ze strony plusa to Twoimi słowami podcieram sobie dupe bo są warte tyle ile mój poranny bąk a do tego podobny mają smród.

Bekę mam z ciebie ja i 98% tego forum. Jesteś jeszcze bardziej NAMOlny niż ten od GTA, pomimo że zostałeś zbanowany kilkukrotnie dalej tu siedzisz i wcinasz swój nos wszędzie gdzie się da i gdzie niekoniecznie ktoś chce z Tobą gadać. Jesteś jak karaluch czy wrzód na dupie. Nikt go nie chce a on się pojawia.

Zaczynasz strzelać popisy jak Mikołajek ile to Ty nie masz abonamentów i jakiego to nie masz opiekuna, który de facto rypie Cie i to nieźle jak płacisz tyle za telefon.

Rachunek na parę koła wracając z wakacji pewnie masz ale jak wydzwaniasz na 0700 siedząc pod palmą w Krynicy morskiej bo nikt i nic nie chce z Tobą gadać.

Podejrzewam że teraz siedzisz i szukasz na forum Onetu co tu jeszcze mi odpalić. W rzeczywistości pewnie jesteś karłem wbiegającym na stojąco pod stół i robiąc pod nim kulki z wydzieliny z nosa, dokładają do tego wydzieline z ucha i zajadając się tym bądź strzelaniem przed siebie.

Kozak w necie p..... w świecie.

Ps. dzięki że wiesz więcej niż konsultant w salonie, jutro pójdę ich opierdzielić, powiem że taki kazio wie lepiej niż oni i na pewno robią mnie w jajo bo jednak się da zablokować internet.
                            Co jeśli nie? Załatwisz to za mnie poprzez Twoje znajomości? Plissss

Komentarz

• maksiu
                              RS
                              • 2011
                              • 11466

Paweł

Komentarz

• hubert78
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1576

Nie chce plusa bo u mnie we wsi ma mizerny zasięg.
                                A słyszałeś o czymś takim jak roaming krajowy ?

Na resztę Twoich "argumentów" nie będę odpowiadał bo nie widzę sensu, ponieważ uważam że niepotrzebnie siejesz ferment w temacie, co autorowi na pewno nie pomoże.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Zamieszczone przez hubert78
                                  No i... Plus korzysta z nadajnikow Plusa i mozna sobie roamingowac :lol: Tak mam Plusa, mam nadajnik 330m od bloku (wygladalo ze powinno dzialac jak Networks, ktory stoi obok, ale nie dziala, bo Plus ma jeden nadajnik blisko i kolejne dalej(760m, 980m, 1500m), a Networks 3 nadajniki w promieniu 500m) i zasieg na poziomie 0-1kreski na sluchawce, gdzie w Networks bylo 2-3 jako minimum :lol:

To Play od poczatku korzystal ze swoich nadajnikow, a potem nadajnikow Plusa, a ostatnio Networks(TM+Orange) - stad reklama, ze znajduja sie w zasiegu 4 sieci komorkowych. Nie zmienia to jednak faktu, ze zawsze na BTSie ma nizszy priorytet niz karta macierzysta danej sieci, co w sumie nie jest dziwne.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Wally
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 3796
                                    • Volkswagen

:lol:
                                    Załączone pliki
                                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• hubert78
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 1576

Zamieszczone przez Maicroft
                                      Plus korzysta z nadajnikow Plusa i mozna sobie roamingowac :lol: Tak mam Plusa,
                                      No jeśli tak jest to zwracam honor

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Wally, Tu wszystko jest na luzie, nikt sie nie spina.

Kazik z Olsztyniakiem czesto wymieniaja poglady i musza sobie dac po razie, wtedy jest im lzej na duszy 8)

hubert78, I wszystko jasne, cwicze wlasnie slaby zasieg sieci, ktora 10 lat temu miala najlepszy w okolicy, zwlaszcza w gorach.
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• hubert78
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 1576

Maicroft,
                                          Żeby nie było za różowo z tym roamingiem krajowym, w miejscu gdzie mam magazyn mam porównywalny sygnał od dwóch operatorów i czasem się tak dzieję że przez minutę do dwóch nie mogę wykonać połączenia ponieważ "smart"fon nie może się zdecydować.

PS w Play internet (przesył danych) można telefonicznie u doradcy zablokować/odblokować całkowicie w każdej chwili (sprawdziłem przed sekundą na biurowym numerze)

Komentarz

• oolsztyniak
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6650
                                            • Superb II combi (3T5)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Na resztę Twoich "argumentów" nie będę odpowiadał bo nie widzę sensu, ponieważ uważam że niepotrzebnie siejesz ferment w temacie, co autorowi na pewno nie pomoże.
                                            Dobrze, że Maicroft, wyjaśnił sytuację. Miałem dwa lata telefon w plusie i gadać musiałem z tarasu bo w domu nie miałem zasięgu, niestety miałem też od nich internet. Dzięki, nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. Jakbym chciał gadać z dworu to kupiłbym sobie budkę telefoniczną i z niej wydzwaniał.
                                            PS w Play internet (przesył danych) można telefonicznie u doradcy zablokować/odblokować całkowicie w każdej chwili (sprawdziłem przed sekundą na biurowym numerze)
                                            To też są niezłe asy, zwrot nadpłaty za fakturę 330 zł nie mogę się doprosić od stycznia 2015 roku jak przeniosłem część numerów do Orange i powstała nadpłata po korekcie faktury - zawsze czegoś im brakuje i każą napisać o zwrot z internetowej obsługi klienta tylko ciekawe jak to zrobić jak po zerwaniu umowy moje konto tam wygasło ?

Spróbuję jeszcze raz zadzwonić, może inny konsultant mi pomoże bo te łepki co siedzą w salonie zawsze mówią "nie da się"

Komentarz

ja mialem nielimitowane za granica plus internet 3 gb, ale jako ze miesiecznie wygadywalem w roamingu 2000 min i wiecej to T-mobile przyslal pismo i czy chcemy czy nie zmienil taryfe na aktualna czyli 1000min w roamingu i 1 gb internet. Dla mnie skurwy....o bo jak klient chce zmienic taryfe to oplaty jakies itd. itp.

Komentarz

• oolsztyniak
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6650
                                                • Superb II combi (3T5)
                                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

U mnie w jednym z telefonów jest taryfa z dodatkowymi 500 minutami do Unii.
                                                Moja wina, że nie doczytałem, że chodzi o połączenia z kraju.
                                                Z UE już to nie działa i opłaty pobiera normalnie.

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

Golas27, Wtedy byla opcja na rozwiazanie umowy bez kosztow z Twojej strony. Tam nie bylo obowiazku przyjmowania nowych warunkow.

Ciekaw jestem jak sie sytuacja rozwinie, bo akcja o ktorej piszesz to jedna, a kilkanascie miesiecy wczesniej podniesli stawki na te najnisze umowy. W sumie dwa strzaly w kolano w ciagu chyba jednego roku.

Play tez wycofal sie z tych extra umow z darmowym roamingiem.

Teraz od 15.06.2017 roaming ma byc bezplatny i ciekawi mnie czym beda sie bic operatorzy, aby przyciagnac klienta.

Na rynku sa oferty na poziomie 39zl miesiecznie z no limit na rozmowy/sms/mms dane min 2GB + roaming od czerwca. To co pozostaje roaming danych w abo dawac coraz wiekszy.
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
                                                    Play tez wycofal sie z tych extra umow z darmowym roamingiem.
                                                    mi sie wlasnie konczy umowa w playu podpisalem nowa, bez roamingu darmowego bo juz nie potrzebuje, ale pani przedstawiajac oferte mowila, ze play ma darmowy roaming za granica.
                                                    Z T-mobile mam telefon firmowy bo ja osobiscie chyba bym zmienil operatora.

Komentarz

Pracuję...