Na rynku sa oferty na poziomie 39zl miesiecznie z no limit na rozmowy/sms/mms dane min 2GB
Orange dał mi abonament za 49,90 no limit + 5 gb internetu.
Sam się dziwię skąd mam taką ofertę.
Stary ale to żadne super coś tam.
Ja rok temu dokładnie 16 marca podpisywałem w Playu papier na 2 numery i 1 mam za 35 zeta na fulu rozmowy/smsy a drugi za 45 też full z 3Gb neta. Brutto.
Mówimy o abonamencie bez telefonu. Umowa 15 m-cy. Zastanawiam się czy ma sens dalsze skakanie skoro tu u nich teraz jest OK. Miałem ich kilka lat wstecz i źle wspominam ale teraz jest Super. W tej chwili to juz wstyd żebrać bo rozbija sie już o kilka zeta/m-c między ofertami, chyba że telefony będa zajebiste za zeta do małych abonamentów jeszcze dawać.
[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 15:11 ]
A i co ważne dla nas Łukasz - w lesie głębokim na quadzie u mnie navi super przez dane śmiga. Także chyba nie ma sensu znieniać
oolsztyniak, Ja mam 119zł netto w TM W tym nielimitowane w kraju + 30GB W roamingu nielimitowane odbierane i nielimitowane z kraju do EU z EU mam 1000 min i 1GB internetu + 500 MB świat. Ta oferta była z telefonem.
[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 16:15 ]
Co do blokady internetu to po skończonym limicie jest blokada że jak wykorzystam to żeby mi nie na biło kosztów (roaming) Miałem taką sytuację raz (brak internetu, dzwonię do nich czemu nie mam jak płacę, a pani spokojnie mi poinformowała że limit został wyczerpany i żeby nie zrobić mi kosztów został wyłączony)
[ Dodano: Czw 31 Mar, 16 16:16 ]
W kraju nie ma takiej możliwości, chciałem zrobić blokadę u syna, ale podobno się nie da (będę to jeszcze drążył) na razie mnie syn nie zmusił do tego :szeroki_usmiech
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
W odpowiedzi na korespondencję z 28.03.2016 dotyczącą telefonu xxxxxxxxx informuję, że analiza reklamowanych przez Pana sesji internetowych z bieżącego cyklu rozliczeniowego nie wykazała żadnych nieprawidłowości w zarejestrowaniu i rozliczeniu połączeń transmisji danych.
Wszystkie transmisje danych zarejestrowaliśmy z Pana karty SIM prawidłowo.
Dodaję, że aparaty telefoniczne mogą automatycznie łączyć się z Internetem, np. w celu pobrania aktualizacji w przypadku, gdy posiadają włączone ustawienie automatycznych aktualizacji w menu telefonu. Aby tego uniknąć wystarczy zmienić ustawienia w aparacie.
Wyjaśniam, że Operator nie ponosi odpowiedzialności za oprogramowanie i aktualizacje zainstalowane w sprzęcie użytkowanym przez Abonenta, ustawienia w menu telefonu oraz za udostępnianie karty SIM osobom trzecim.
W związku z powyższym brak jest podstaw do uznania Pana roszczeń za zasadne i anulowania kosztów transmisji danych.
Jednocześnie potwierdzam, że 29.03.2016 odnotowaliśmy wyłączenie usługi transmisji danych na koncie Pana telefonu i obecnie nie jest aktywna.
Powyższa decyzja kończy drogę postępowania reklamacyjnego, tym samym zgodnie z § 7 pkt 2 Rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 24 lutego 2014 w sprawie reklamacji usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. z dnia 07.03.2014 poz. 284) przysługuje prawo dochodzenia roszczeń w postępowaniu sądowym. W przypadku, gdy reklamującym jest Konsument, przysługuje dodatkowo prawo dochodzenia roszczeń w drodze postępowania mediacyjnego lub przed sądami polubownymi. Niniejsze rozstrzygnięcie znajduje uzasadnienie w przepisach ustawy z dnia 16 lipca 2004 Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. nr 171 poz. 1800 z póź. zm.).
Orange dał mi abonament za 49,90 no limit + 5 gb internetu.
Sam się dziwię skąd mam taką ofertę.
jeżeli sporadycznie ślesz MMS`y to ciekawsza jest opcja np. w Virgin Mobile na kartę
- wszystko no limit (po za MMS`ami) + 4GB neta -> za 29zł
Żonie przeniosłem numer z Play do Virgin i korzysta własnie z tego pakietu (to jest pakiet, który można, ale nie trzeba wykupować co miesiąc, można też włączyć jego cykliczne odnawianie).
Co ciekawe w Play korzystała z nadajników 4 sieci i w Virgin miała korzystać tylko z nadajników Play, ale okazuje się, że telefon się przełącza na inne nadajniki
Z tym, że nie ma możliwości ręcznej zmiany na inne nadajniki.
Gdzieś czytałem, że tak się dzieje jak się przechodzi do Virgin z innej sieci, a nie jak się wykupuje od Virgin starter, ale nie wiem czy to prawda.
Co MMSów, to zamiast je wysyłać wysyła się zdjęcia e-mailem. Z reguły każdy odbierający MMSy ma już Androida a zatem i adres e-mail. A w mailu nie ma tak niskiego limitu "wagi" wiadomości jak w MMSie.
Komentarz