To popytaj, bo jestem ciekaw jak to w koncu jest Ale z tego co wiem, to wlasnie zlikwidowali znizki (przynajmniej dla przyczep), bo za duzo osob wlasnie tak robilo, ze kupowalo przyczepke do 126p, stawialo w garazu pod sciana, a znizki lecialy.
Czekamy, czekamy!
Teraz coś mi świta, że nawt jak swój motor ubezpieczałem, to pani mówila, że mogę przenieść zniżki z auta, ale w drugą strobnę to nie działa...
BTW: Jeszcze z przyczepki to rozumiem, ,ale skoro motorem jeżdze bezwypadkowo to czemu mam nie miec zniżek?
Nexus6, Cześć a ja mam wręcz odwrotne odczucia - dlaczego?: wybrałem "full pakiet" za ~1700zł w marcu w Generali
Ostatnio miałem niesamowitą przygode rodem z "Drogówki" gośc zatrzymywany przez Straż Miejską zatrzymał sie Poldkiem i zaczął cofać na mnie ! oczywiście "lekko" doktnął mnie (migacz przód + lekko prysowany zderzak)i zwiał a my zanim w pola oczywiście dzielny Polsdek poszedł jak ogary w las ale do rzeczy: Było to 9 X ok. 17:30 po pobycie na komendzie w Będzinie Wróciłem do domku i wszedłem na stronkę GENERALI i wysłałem info o szkodzie.
Na drugi dzień agent zadzwonił do mnie na kom. i umówiliśmy się w tym samaym dniu podjechał porobił foty spisaliśmy papierki i za 1 dzień! pojechałem z współwłaścicielem do oddziału gdzie już czekał przyznane odszkodowanie ! w postaci przedpłaconej karty płatniczej GENERALI szczegóły na ich stronie www za 2 dni robocze miałem kasę w ręku UWAGA 1230zł! oczywiście bez prowizji w każdym bankomacie w Polsce
Pierwszy raz byłem tak mile zaskoczony tempem załatwienia odszkodowania w Polsce a miałem już PZU do czynienia...
No ale przypadek przypadkowi nierówny dlatego życzę powodzenia...
orzel720, to Ci powiem ze ladnie Ci generalli zaplacilo ... ja za rozdarty zderzak do klejenia, wymiane listwy ozdobnej zderzaka, nadkola, kierukowskazu dostalem tylko 1490 zl od Allianz ... wiec jak za 1 rzecz do lakierowania i sam kierunek dali niezla kase ... a moje auto ta sama wersja wyposazenia, diesel, i mniej kkm natrzaskane
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
za migacz zapłaciłem 75Zł (sam założyłem) a zderzaka nawet nie robiłem bo jest calutki tylko male slady obtarcia ale niezabardzo widać jak zrobię fotę to wrzucę....
sprawa nie taka prosta bo jak opisałem sprawca ZBIEGł! po prostu w pola ale maja na niego namiary "jest znany policji" hehehe
tak więc powiedzieli mi w Generali że na razie z mojego AC ;( a jak dorwą gostka to jego obciążą... zreszta zbiegł z miejsca zdarzenia przy 4 świadkach w tym policja i straż miejska (gonił go mieszany patrol)
witam odświeżę trochę temat czy ktos ostatnio ubzepieczał skodinke OC+AC obecnie jestem w warcie ale niewiem co ta warta warta myslałem o generali na oc mam -60% a ac dopiero bedzie 2 rok czyli za pierwszy powinno być -10%
Ja co roku zmieniam ubezpieczyciela zarówno w swoim aucie jak i żony, gdyż szukam jednej z tańszych opcji( nie najtańszych ) moją skodzinkę mam ubezpieczoną w tym roku w Warcie, a żonki opelka w Allianzie, jak jest z wypłatą odszkodowań nie wiem,bo póki co odpukać nie musiałem korzystać ani z OC ani z AC
ja tez szukam bo w warcie płaciłem za pakiet komfort w tamtym roku 2009 zł a w atym dostałem 1967zł wydaje mi sie ze zamała znizka powinni cos dać za kontynuacje i chyba 10% za bezszkodowość na AC
witam
ja jutro przedłużę pakiet OC + AC w AVIVA
kończy mi się 7.12.2013, sami zadzwonili że widzieli jak przeliczam na kalkulatorze ubezpieczenie ale ja nie jestem nowy klient tylko 'stary' mówi mi dziewczyna i sprawdzi mi teraz jak to wychodzi na jej kalkulatorze przy kalkulacji.
Oddzwoniła po 10 minutach i mówi że mi wyszło coś koło 930-950 nie pamiętam oni mi dadzą za 920 i jak zapłacę kartą kredytowa to jeszcze -4% mi dadzą to się chyba zdecyduję
wyliczałem na innych kalkulatorach i nie wyszło mi lepiej - AXA identycznie a nie chce mi sie bawić z wypowiadaniem, Genarali lekko drożej, LINk4 i Liberty drożej o PZU i ALLIANZ nie mówie
skoda octavia (ambiente) II grudzień 2004 - wartosc 19600
OC - 60%
AC - 60%
udział własny 0,
assistance standardowy
wycena warsztat na częsciach nowych bez amortyzacji
pozdrawiam
pozdr
Krzysztof
4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)
wyliczałem na innych kalkulatorach i nie wyszło mi lepiej - AXA identycznie a nie chce mi sie bawić z wypowiadaniem, Genarali lekko drożej, LINk4 i Liberty drożej o PZU i ALLIANZ nie mówie
BANDIT, to nie wiem od czego zależy przez 4 lata miałem auto ubezpieczone w AXA. W tym roku chciałem również przysłali mi propozycję za moją ocię 754 zł samo OC 40% zniżki. Usiadłem do kompa i zacząłem liczyć sam wyszło mi w Allianz 535 zł, zadzwoniłem żeby się upewnić i Pan mi policzył składka roczna OC 523 zł więc w porównaniu do AXA mam ponad 200 zł w kieszeni
Komentarz