Jak bede mial chwile czasu to spytam mojego agenta
Gdzie macie ubezpieczone samochody ??
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez misiek^wroMaicroft, czekamy na info
Teraz coś mi świta, że nawt jak swój motor ubezpieczałem, to pani mówila, że mogę przenieść zniżki z auta, ale w drugą strobnę to nie działa...
BTW: Jeszcze z przyczepki to rozumiem, ,ale skoro motorem jeżdze bezwypadkowo to czemu mam nie miec zniżek?
Komentarz
-
-
Nexus6, Cześć a ja mam wręcz odwrotne odczucia - dlaczego?: wybrałem "full pakiet" za ~1700zł w marcu w Generali
Ostatnio miałem niesamowitą przygode rodem z "Drogówki" gośc zatrzymywany przez Straż Miejską zatrzymał sie Poldkiem i zaczął cofać na mnie ! oczywiście "lekko" doktnął mnie (migacz przód + lekko prysowany zderzak)i zwiał a my zanim w pola oczywiście dzielny Polsdek poszedł jak ogary w las ale do rzeczy: Było to 9 X ok. 17:30 po pobycie na komendzie w Będzinie Wróciłem do domku i wszedłem na stronkę GENERALI i wysłałem info o szkodzie.
Na drugi dzień agent zadzwonił do mnie na kom. i umówiliśmy się w tym samaym dniu podjechał porobił foty spisaliśmy papierki i za 1 dzień! pojechałem z współwłaścicielem do oddziału gdzie już czekał przyznane odszkodowanie ! w postaci przedpłaconej karty płatniczej GENERALI szczegóły na ich stronie www za 2 dni robocze miałem kasę w ręku UWAGA 1230zł! oczywiście bez prowizji w każdym bankomacie w Polsce
Pierwszy raz byłem tak mile zaskoczony tempem załatwienia odszkodowania w Polsce a miałem już PZU do czynienia...
No ale przypadek przypadkowi nierówny dlatego życzę powodzenia...
Jurek
Komentarz
-
-
orzel720, a mozesz mi powiedziec bo widze rocznik 2002, jaka wersja wyposazenia i ile kilosow?
I czy szkoda polegala tylko na wymianie migacza i lakierowaniu zderzaka? Nie byl odksztalcony, a cale wzmocnienie bylo cale?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
orzel720, to Ci powiem ze ladnie Ci generalli zaplacilo ... ja za rozdarty zderzak do klejenia, wymiane listwy ozdobnej zderzaka, nadkola, kierukowskazu dostalem tylko 1490 zl od Allianz ... wiec jak za 1 rzecz do lakierowania i sam kierunek dali niezla kase ... a moje auto ta sama wersja wyposazenia, diesel, i mniej kkm natrzaskaneByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
sprawa nie taka prosta bo jak opisałem sprawca ZBIEGł! po prostu w pola ale maja na niego namiary "jest znany policji" hehehe
tak więc powiedzieli mi w Generali że na razie z mojego AC ;( a jak dorwą gostka to jego obciążą... zreszta zbiegł z miejsca zdarzenia przy 4 świadkach w tym policja i straż miejska (gonił go mieszany patrol)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez orzel720zreszta zbiegł z miejsca zdarzenia przy 4 świadkach w tym policja i straż miejska (gonił go mieszany patrol)Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Ja co roku zmieniam ubezpieczyciela zarówno w swoim aucie jak i żony, gdyż szukam jednej z tańszych opcji( nie najtańszych ) moją skodzinkę mam ubezpieczoną w tym roku w Warcie, a żonki opelka w Allianzie, jak jest z wypłatą odszkodowań nie wiem,bo póki co odpukać nie musiałem korzystać ani z OC ani z AC
Komentarz
-
-
witam
ja jutro przedłużę pakiet OC + AC w AVIVA
kończy mi się 7.12.2013, sami zadzwonili że widzieli jak przeliczam na kalkulatorze ubezpieczenie ale ja nie jestem nowy klient tylko 'stary' mówi mi dziewczyna i sprawdzi mi teraz jak to wychodzi na jej kalkulatorze przy kalkulacji.
Oddzwoniła po 10 minutach i mówi że mi wyszło coś koło 930-950 nie pamiętam oni mi dadzą za 920 i jak zapłacę kartą kredytowa to jeszcze -4% mi dadzą to się chyba zdecyduję
wyliczałem na innych kalkulatorach i nie wyszło mi lepiej - AXA identycznie a nie chce mi sie bawić z wypowiadaniem, Genarali lekko drożej, LINk4 i Liberty drożej o PZU i ALLIANZ nie mówie
skoda octavia (ambiente) II grudzień 2004 - wartosc 19600
OC - 60%
AC - 60%
udział własny 0,
assistance standardowy
wycena warsztat na częsciach nowych bez amortyzacji
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BANDITwyliczałem na innych kalkulatorach i nie wyszło mi lepiej - AXA identycznie a nie chce mi sie bawić z wypowiadaniem, Genarali lekko drożej, LINk4 i Liberty drożej o PZU i ALLIANZ nie mówie
Komentarz
-
Komentarz