No fajnie sobie po tej autostradzie nasuwa w nocy, ja też mam auto na dotarciu i jakoś nie doważyłem się jeszcze powyżej 160 km ale homologacja jest do 190 wiec spoko...
BTW. jak ten koles farmazoni zwłaszcza o średnim spalaniu gazu które przy 170 km/h ma na poziomie 7,5L. Dobry jest tez fragment o tym jak to sie Słowacy i Czesi rozwinęli , a my nie bo sie w teczkach grzebiemy zero pojęcia o historii
Moj rekord to 193 po GPS / niewazne gdzie :szeroki_usmiech / na LPG zatankowanym jeszcze w PL
Bylo glosno. Do tego palil ojej jak smok przy tych predkosciach. Silnik uwazam za dobrze "wychowany".
Spalanie ok 13-15. Nie mam komputera.
poza tym kolo jedzie A2 do Gdańska :!:
Ja jeżdżę A1 zazwyczaj
Moze jechal drugi raz* / dwa razy* / zaangazowal dwie polkole mozgowe na raz*
/* niepotrzebne skleslic
W 1,6 zauwazylem ze gwaltownie rosnie spalanie po przekroczeniu 120 [gps] dlatego brakuje mi tempomatu -choc nadal nie wiem czy nie jest zbyt tepy - np pod gorke na 5 tym biegu nie pociskalby za wszelksa cene
A tak wogole jesli o autostradzie mowimy - to bardzo ale to bardzo przydalby sie 6 bieg albo zmienione zebatki od 5 tego biegu by go wydluzyc i obnizyc predkosc obr silnika o 500 obr/min.
W 1,6 zauwazylem ze gwaltownie rosnie spalanie po przekroczeniu 120
w BSE od 140 licznikowych. Ale chyba nikt się nie spodziewał, że będzie maleć :P
W okolicach prędkości maksymalnej to ze spalania chwilowego wychodzi, że tankowanie mniej/więcej co godzinę :diabelski_usmiech
Tak, czy inaczej 7,5 l gazu to niezły wynik. Tylko nie wiem, czy po doliczeniu zaworów i głowicy to jeszcze ecodriving :lol:
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
mirek_p11, od jakiegos czasu duzo ogladam filmikow z Volvo ze Szwecji, podoba mi sie co oni z nimi robia i ten konkretny Amazon jest popularny. Wogole to co robia z tymi samochodami, moze wiekszosc z nich nie wyglada, ale to jak jezdza bije na leb wiele super maszyn, chociaz wiadomo ze mimo iz szybsze to do Ferrari mu jednak brakuje.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz