Humor (2) i nie tylko...

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PAOLO ESCO
    RS
    • 2009
    • 6626
    • Volkswagen
    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

:!: :!: :!: Mam nadzieję, że wszyscy pamiętacie o tym, by w trakcie meczu Bayern vs Borussia nie oglądać meczu zbyt głośno i nie komentować po niemiecku !!! ...bo inaczej starsi mieszkańcy mogą zacząć kryć się w schronach i piwnicach. :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pią 24 Maj, 13 09:11 ]
    Co pan taki smutny ostatnio, panie dyrektorze?
    - A no bo sekretarkę zmieniłem
    - I co? Niezbyt bystra, tak?
    - Nie, właśnie całkiem mądra
    - To może leniwa?
    - Skąd! Bardzo pracowita!
    - To może hmmm... ten... tego... nie chce....
    - No coś pan! ........kilka razy dziennie!
    - A może nie chce brać do...
    - Jak to nie?! .....jak odkurzacz!
    - No to o co chodzi?
    - Aaa... bo kawę robi jakąś taką..
    PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• kbjanek
      Rider
      • 2009
      • 381

PAOLO ESCO,
      kiedyś w latach 90 ogladalem na zdf lub Eurosport lige niemiecka
      i do dziś pamiętam filozoficzne ujecie sytuacji gdzie bramkarz uderzyl glowa w slupek. komentator ujal to tak: "UUUUUUUUUU das kontakt mit Alluminum"

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

Zamieszczone przez szkoda
        Zamieszczone przez lukas25w
        Ciekawe kiedy się z czymś takim spotkałeś
        Ostatnio? W poniedziałek wieczorem

Jadę sobie około 21:00 zaraz za Drobinem w stronę Warszawy, droga generalnie pustawa, jadę stałe 120km/h i w tym tempie zbliżam się do czarnego C4 Picasso, czy jak się to tam nazywa, ponieważ jadę ewidentnie szybciej to daję kierunkowskaz i zaczynam go wyprzedzać, manewr kończę mając na budziku już 1,60zł, wyprzedzam, zwalniam do swoich 120 i po chwili gość znika we wstecznym lusterku.

Mi już się nie chce, ale generalnie takiego pacjenta należałoby wyciągnąć z kabiny i tak ze dwa razy dość mocno przyp@#$dolić mu w sam środek ryja, mam nadzieję, że trafi jeszcze na takiego co mu się jeszcze będzie chciało :lol:

IMO jeden z najgłupszych i najbardziej niebezpiecznych manewrów na drodze.

Na filmiku właśnie IMO widać jak filmujący przyspiesza, żeby broń Boże nie wpuścić beemki, może właśnie w ten idiotyczny zmusił go do tego zachowania później.
        Takich szeryfów bardzo brakuje w policji.
        To jest własnie ta "polskość", która wszystkim sie tak bardzo nie podoba :lol:
        Należy tylko pamiętać że każdy kij ma 2 końce. Takie zachowanie wg mnie jest niedopuszczalne, jednak na naszych drogach nie brakuje bezmózgowców. W twoim przypadku była pusta droga i jakiś koleś za wszelką cenę nie chciał dać się wyprzedzić, co IMO jest totalnym kretynizmem. Zazwyczaj jadę 100 a jak ktoś chce jechać szybciej to sam zjeżdżam na pobocze jak mam taką możliwość, żeby ułatwić komuś życie.

Jednak często spotykam się z sytuacją, gdy jedzie sznur samochodów, jeden za drugim i znajdzie się jeden kozak, który za wszelką cenę chce wyprzedzać, mimo że warunki na to nie pozwalają, bo kończąc manewr musi zajechać drogę kolesiowi przed sobą.

Niedawno wracałem z Mińska Mazowieckiegio w kierunku Warszawy, sznur samochodów, każdy normalnie jedzie. Nagle jakiś koleś wyprzedził mnie, zaczął spychać z drogi i jeszcze trąbił z pretensją dlaczego jadę cały czas z tą samą prędkością. Zaznaczam że nie przyśpieszałem, ani nic z tych rzeczy. Nawet nie miałem takiej możliwości bo przede mną auta i to w dosyć bliskiej odległości. Przede mną cały sznur samochodów więc pośpieszył się o 1 auto. Przez takiego debila musiałem heblowac na opór i tylko dlatego gość się zmieścił.
        Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

Zamieszczone przez hotrain
          Zapożyczone z innego forum, jak ktoś szuka klasyka: http://allegro.pl/audi-80...dium=LikeButton
          ŁAŁ :haha:

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Subaru
            Jednak często spotykam się z sytuacją, gdy jedzie sznur samochodów, jeden za drugim i znajdzie się jeden kozak, który za wszelką cenę chce wyprzedzać, mimo że warunki na to nie pozwalają, bo kończąc manewr musi zajechać drogę kolesiowi przed sobą.
            Oby to nie był sznur siedzących sobie na zderzakach ludzików wlokących się za ciężarówką, której żaden z nich nie ma zamiaru wyprzedzać, bo wtedy to ja jestem tym kozakiem :lol:
            To jest to samo, jedziesz wolniej i nie masz zamiaru wyprzedzać - zrób miejsce komuś, kto może będzie chciał to zrobic, jazda zderzak w zderzak nie jest ok.
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• sziaba
              Rider
              • 2009
              • 358

szkoda,
              Spalanie śr. 6,2 ON Soft Made by Tune-Up

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66476

Komentarz

• Subaru
                Rider
                • 2005
                • 640

Zamieszczone przez szkoda
                Oby to nie był sznur siedzących sobie na zderzakach ludzików wlokących się za ciężarówką, której żaden z nich nie ma zamiaru wyprzedzać, bo wtedy to ja jestem tym kozakiem :lol:
                To jest to samo, jedziesz wolniej i nie masz zamiaru wyprzedzać - zrób miejsce komuś, kto może będzie chciał to zrobic, jazda zderzak w zderzak nie jest ok.
                Też jestem tego zdania, chodziło mi o to, że był duży ruch. Sam się denerwuję jak jest sznur 20 aut bo tir jedzie i nikt nie wyprzedza. Facet wyprzedził mnie i dalej się poddał, więc pytanie po co wyprzedzał skoro i tak przed nim jest kilometrowy korek, stworzył jedynie zagrożenie, nic więcej
                Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Też jestem tego zdania, chodziło mi o to, że był duży ruch...
                  Wiadooomo, sytuacja sytuacji nierówna, każda inna i każda nowym wyzwaniem
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• sazad
                    RS
                    • 2008
                    • 1520
                    • Rapid Spaceback (NH1)

Bociek
                    Załączone pliki
                    Sebastian

Służbówka O2 FL 1.4 TSI CAXA

www.sazad.spanie.pl - domek letniskowy do wynajęcia na lato

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• bzyq_74
                        RS
                        • 2008
                        • 3467
                        • Volkswagen
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Źle sobie stanął (przed znakiem) :szeroki_usmiech
                        MARCIN
                        Mój szkodnik

Komentarz

• Thundi
                          L&K
                          • 2005
                          • 1157

Legendarny Gumball zawitał do Polski i pokazał się jak z najlepszej strony. Szkoda tylko, że tego samego nie można powiedzieć o licznych odwiedzających
                          O ortografie dba FF.
                          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
                          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
                          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• chrisk_89
                            Elegance
                            • 2010
                            • 834
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Autentyk czy fake? http://allegro.pl/fiat-126p-1979r-fa...267412169.html

Wątpliwości:
                            1. Wydaje mi się, że 126p z 1979 r. miał pojemność silnika 600 a nie 650 (wiem, bo miałem taki silnik!).
                            Niestety nie udało mi się odczytać dokładnie numerów silnika - bo może "coś" wtedy dałoby się sprawdzić.
                            2. Wierzycie w to, że ktoś w tamtych latach "zapominał" o aucie? Albo szło do natychmiastowej odsprzedaży na tzw. "giełdzie", albo stanowił dumę całej rodziny i ... jeździł co najmniej do kościółka lub pozował do zdjęć (tyż rodzinnych!).
                            3. NA MUR-BETON - 126 z 1979r. nie miało pasów bezpieczeństwa!!!!
                            O ile pamiętam - pojawiły się one ok. 1982-83, kiedy wszedł OBOWIĄZEK ZAPINANIA pasów poza terenem zabudowanym.
                            TYLKO JEDEN sąsiad wówczas nie montował ich w swoim aucie - F125p wersja eksportowa. WSZYSCY - od Syrenki, przez maluchy, Wartburgi i Trabanty - biedzili się przy ich montażu!!

Swoją drogą cena poleciała ;-)
                            Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• pleban
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 580

w opisie 101KM, ma pierdolnięcie
                              była O1 1,6 102 KM
                              była O1 1,9 TDI 90 KM
                              była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                              był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                              jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• rodaczek
                                RS
                                • 2011
                                • 1602
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

chrisk_89, pasy bezpieczeństwa w maluchu były od początku produkcji, ale właśnie takie jak w tym były na początku do ok 77r. później były też statyczne ale zapinane podobnie do współczesnych a nie na taki pałąk. Co do silnika to właśnie od 78/79 zaczeli wsadzać 650. Zresztą ten egzemplarz ma regulator pracy wycieraczek, grzaną tylną szybę i zielony pasek na przedniej szybie to ani chybi wersja L (lux) lub S (specjal). Była też wersja K (komfort) ale tam to już był ful wypas

Moja Octavia:
                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
                                Rafał

Komentarz

• chrisk_89
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 834
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

rodaczek - dziękuję za wyjaśnienie :bow:

Coś mnie nosi po ogłoszeniach - i znalazłem niechcący Opla Corsę kombi! :shock:
                                  5 100 zł: Samochód posiada klimatyzację, 4 el. szyby, centralny zamek z blokadą drzwi,RM, samochó oszczędny nadający się na podjazdy jak i dalszą trase ze względu na pojemny bagażnik. Zapraszam do oglądnięcia

Komentarz

• lukas25w
                                    Rider
                                    • 2012
                                    • 653

chrisk_89, cóz się dziwisz ja już nie jedną kombi widziałem oczywiście sprowadzona bo w PL nie oferowali tylko na zachodzie

Komentarz

• wokan
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 210

Zamieszczone przez chrisk_89
                                      O ile pamiętam - pojawiły się one ok. 1982-83, kiedy wszedł OBOWIĄZEK ZAPINANIA pasów poza terenem zabudowanym.
                                      Pasy bezpieczeństwa, miała nasza Syrenka 105 rocznik 1974 :szeroki_usmiech

Aktualna cena maluszka 117 tys zł :shock: :shock: :shock:
                                      To już nowa RSka :roll:
                                      Octavia II RS TDI 200/441
                                      "Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech

Komentarz

• pleban
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 580

Zamieszczone przez wokan
                                        Zamieszczone przez chrisk_89
                                        Pasy bezpieczeństwa, miała nasza Syrenka 105 rocznik 1974 :szeroki_usmiech

Aktualna cena maluszka 117 tys zł :shock: :shock: :shock:
                                        To już nowa RSka :roll:
                                        ale w RS możesz mieć problemy z dwumasą, a w maluszku nie......
                                        była O1 1,6 102 KM
                                        była O1 1,9 TDI 90 KM
                                        była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                                        był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                                        jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6626
                                          • Volkswagen
                                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez pleban
                                          w RS możesz mieć problemy z dwumasą, a w maluszku nie
                                          nooo i podobno turbo w maluszku tak nie siada...

Komentarz

• baca10
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 6225

a cena idzie dalej w góre, już 140 300 :shock:

Komentarz

• chrisk_89
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 834
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Rozmawiają dwie koleżanki:
                                              - Jak tam Twój wczorajszy sex?
                                              - Beznadzieja... mąż przyszedł do domu, w 3 minuty zjadł obiad,
                                              potem 4 minuty bzykania i po dwóch minutach spał. A u Ciebie?
                                              - No u mnie rewelacja, mąż przyszedł do domu, zabrał mnie na przepyszną romantyczną kolację. Później przez godzinę wracaliśmy do domu spacerkiem przez miasto, potem świece ,godzina przecudownej gry wstępnej, później godzina nieziemskiego sexu a na koniec wyobraź sobie, że przez godzinę rozmawialiśmy czule ze sobą. Bajka po prostu!

W tym samym czasie rozmawiają ze sobą ich faceci:
                                              - Jak tam Twój wczorajszy sex?
                                              - Beznadzieja. Przychodzę i akurat prądu nie było, zabrałem więc gdzieś starą na kolację. Żarcie beznadziejne, drogo, kasy mało, więc musiałem wracać z buta. Wróciliśmy dalej nie było prądu, to musiałem zapalać te jebane świeczki. Byłem tak wkur*wiony, że przez godzinę nie mógł mi stanąć, a później jeszcze ku*wa usnąć nie mogłem. A u Ciebie?
                                              - U mnie zajebiście! Przychodzę do domu, żarcie na stole, nawpierdalalem się, pobzykałem i poszedłem spać.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 6626
                                                • Volkswagen
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Jadą sobie autostradą w USA żyd, murzyn i hindus. Wszędzie naokoło pustynia jak okiem sięgnąć a oni jada i jadą. Zblizył się wieczór, aż tu nagle popsuł im sie samochód. Wyszli wiec i ida wzdłuż autostrady. Patrzą, a w oddali niewielki hotelik. Pobiegli tam czem predzej, pukają, otwiera im typowy amerykanski wieśniak.
                                                - Witam, popsuł nam sie samochód, da rade abysmy przekimali do rana jedną noc, jak naprawimy auto ruszamy dalej?
                                                - Nie, no spoko, wiecie, bardzo chętnie, ale mam tylko jeden pokoój 2-osobowy, jeden z was bedzie musial sie przekimać w stodole, na sianku, ze zwierzątkami.
                                                Na to odzywa sie Hindus: Spoko, ja pójdę do stodoly, to dla mnie nic nowego, u nas na ulicach Kalkuty to norma.
                                                Hindus poszedł, żyd i murzyn walnęli się do wyrek, za 5 minut slychac pukanie do drzwi. Otwierają a za drzwiami stoi hindus:
                                                - Sorry chlopaki ale ja nie mogę tam spać. Wiecie warunki nawet spoko ale w stodole jest krowa, to dla nas święte zwierze i nie mogę spac w tym samym pomieszczeniu co ona bo będę splugawiony.
                                                Na to odzywa się żyd: Dobra spoko stary kładź się do wyra ja pójdę na sianko, przeżyłem Holocaust, przeżyję tez jedną noc ze zwierzakami.
                                                Hindus i murzyn walneli się do wyra, ale za 5 min słychac pukanie. Otwierają, a za drzwiami stoi żyd i mowi: Sorry chlopaki ale nie da rady, nie moge tam spać, warunki faktycznie calkiem si, ale w stodole jest świnia, to dla nas zydow przeklete zwierze, nie mogę spać z nim w jednym pomieszczeniu bo będę splugawiony.
                                                Na to odzywa się murzyn: O.K, spoko wal sie w kimę, ja pójdę do stodoły. U nas w Harlemie jest taki syf że stodoła dla mnie to bedzie jak Hilton dla was. I poszedł.
                                                Żyd i Hindus kładą się do wyra, lecz za 5 minut slychac pukanie. Otwierają, a za drzwiami stoją świnia i krowa

Komentarz

• arturozory
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 688

do czego to służy :shock:
                                                  POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074

Komentarz

• Wally
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 3790
                                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez arturozory
                                                    :haha:
                                                    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                                                    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                                                    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                                                    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

Pracuję...