No moze zamiast francuza lepiej takiego szkopa: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4267863 :wink:
Megane II 1.6 16V
Zwiń
X
-
Sorry ale albo nie wiesz co masz albo tego nie maszZamieszczone przez kjediPosiadam megankę II z 2001 r,
Megane II weszła do sprzedazy 6 grudnia 2002 więc nie ma możliwości żebyć miał Megane II z 2001 r.
[ Dodano: Pią 25 Sty, 08 09:39 ]
\Zamieszczone przez kjediprzy 60 tys zalecana wymiana rozrządu
Kolejna niezgodność. Renault zaleca wymianę rozrządu przy 120 tyś km a Renault Polska ze względu na specyfikae naszych dróg zaleca wymianę rozrządu przy .. 90 tys km.
Oj chyba ty nie masz wogóle tego samochodu 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
no,no fajne - co prawda wolałbym w mazowieckim no i benzynę....Zamieszczone przez LipekNo moze zamiast francuza lepiej takiego szkopa: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4267863
Zamieszczone przez BigMegane II weszła do sprzedazy 6 grudnia 2002 więc nie ma możliwości żebyć miał Megane II z 2001 r.Potwierdzam w obydwu przypadkachZamieszczone przez Bigy 120 tyś km a Renault Polska ze względu na specyfikae naszych dróg zaleca wymianę rozrządu przy .. 90 tys km.
Oj chyba ty nie masz wogóle tego samochodu
A z megne zrezygnowałem, szukam niemca albo czeszczki
Komentarz
-
-
No tak-wygłupiłem się bo myślałem że mam dwójkę a to jedynka po liftingu z 30.05.2001.
Co do rozrządu a konkretnie paska- pogadajcie z tymi którzy robią albo przy 50-60 tys robili rozrząd (byli i tacy co przy 35 tys musieli). A dzisiaj zaczęła szwankować skrzynia-wsteczny się buntuje. Dobrze że kupiłem czeszkę
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Wznowie temat.A co myślicie o MeganeII 2.0 w benzynie.Bo żonie bardzo się to auto podoba a takie auto można już kupić z climatroniciem itd. za ok 5-6tys euro. wsadzić gaz i w drogę co o tym sądzicie?
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 14:05 ]
Ewentualnie jakiś 1.4 w benzynie.Czy ogólnie ten Megane II to nieporozumienie i dać sobie spokój z tym autem...
Komentarz
-
-
I chciałeś nam sprzedać !!!! :bajer :nonoZamieszczone przez BigMojego ojca to własnie spotkało !!POdczas wymiany na gwarancji koła zmiennych faz rozrzadu ASO przestawiło rozrząd o 1 ząbek i pogieło wałki rozrządu !! :evil: Oczywiście ani ASO ani Renault Polska nie widzą zadnego problemu !! Totane olewactwo klienta
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Nieważne, że samochód miał poważną usterkę, ważne że uprawiany był "kardetajling" :shock:Zamieszczone przez AdamBI chciałeś nam sprzedać !!!! :bajer :nonoZamieszczone przez BigMojego ojca to własnie spotkało !!POdczas wymiany na gwarancji koła zmiennych faz rozrzadu ASO przestawiło rozrząd o 1 ząbek i pogieło wałki rozrządu !! :evil: Oczywiście ani ASO ani Renault Polska nie widzą zadnego problemu !! Totane olewactwo klienta
Komentarz
-
-
Zależy jak trafisz. Moja siostra od ponad 2 lat ma Megane CC z silnikiem 1.9dCi. I nie narzeka. Jedyna usterka jaka ją spotkała to rozładowany akumulator - po miesiącu stania auto nie odpaliło... Ale faktem jest, iż to auto traktuje rekreacyjnie i przez dwa lata przejechała może 10kkm. Serwisuje je dość sumiennie w zaufanym ASO.Zamieszczone przez shokWidzę ,że auto kurcze ładne, jednak niedopracowane...
Komentarz
-
-
Co do kolegi wcześniej to nie ma megane coupe 2 jest tylko megane coupe phase 1 phase 2 lata produkcji 1996-2002 a od 2002 jest megane 2 ale juz nie coupe dopiero megane 3 jest coupe a najmniej awaryjny silnik to f4r przynajmniej z obserwcji uzytkowników
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 22:37 ]
ja jestem tego zdania mam meganke coupe co prawda phase 1 i non stop coś jest nie tak np dzisiaj coś sie popieprzyło z cewkami meganka 2 jest mniej awaryjna ale jak kolega wczesniej odradzam meganke chyba ze coupe 3 bo w tym ponoć poprawili elektrykehttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Kolego widzę ze nie masz totalnie pojęcia o tym co sie zdarzyło i jak wyglada taka awariaZamieszczone przez Agamek12Nieważne, że samochód miał poważną usterkę, ważne że uprawiany był "kardetajling"
Po tej awarii sposowdowanej nikompetencja ASO renault auto przejechało jeszcze 25 tys km zanim trafiło z kolejne ręce. Gdybyś tak dbał o swoją Skodę jak mój ojciec o to megane to naprawdę nie pisałbyś głupot o tym jacy to nabywcy są źli i niedobrzy, bo nie chcą kupić od ciebie super "zadbabego" auta.
P.S. Auto poszło bez problemów ( nie miało rdzy, pękniętych kloszy lamp, plastików i tym podobnych zaniebdań - znamy to z pewnej O I
) za bardzo dobrą cenę. Własciciel jest bardzo zadowolony - jestem z nim w stałym kontakcie
[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 08:02 ]
Adam, ale nie bardzo wiem o co ci biega ??Zamieszczone przez AdamBI chciałeś nam sprzedać !!!!
Rozrząd został poprawnie ustawiony a pogiete wałki wyminione na fabrycznie nowe i oryginalne. Auto w czasie gdy je sprzedawałem było w 100% sprawne (o czym świadczy zadowolony nowy właściciel). Chyba zapadłbym się ze wstydu pod ziemię gdybym znajomemu (forumowiczowi OCP) wcisnął trefne auto, a już mój ojciec tym bardziej.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Widzisz Big, ta O1 sprzedawała się "na poważnie" raptem miesiąc... I kupił ją człowiek, który najpierw "przestraszył" się utrzymanego stosownie do wieku i przebiegu auta, a następnie po wydaniu masy kasy na przeglady przedsprzedażne wypicowanych "igiełek" wrócił do mnie i po przeglądzie u znajomego mechanika dowiedział się, ze auto jest OK. I kolejny raz stwierdzę: pisałem o wadach, które były wadami praktycznie nieistotnymi i właściwie niewidocznymi (najbardziej widoczna wada w postaci pęknietego spojlera była przeze mnie zamieszczona w odpowiednim temacie) - szkoda że nie zadałeś sobie trudu aby te wady zobaczyć "na żywo" i dopiero wtedy pisać pogardliwie ZADBANY w cudzysłowiu. I ta O1 również poszła za bardzo dobrą cenę, mimo 3/4-go już właściciela, dużego przebiegu i "wad"...
A pisanie o tym, że pogięty wałek rozrządu to (w domyśle) "pikuś" jest conajmniej nieeleganckie...
Tyle od mnie...
[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 08:58 ]
Uwierz mi, czasem powinieneś to zrobić, szczególnie oceniajac rzeczy/ludzi, których nie znasz...Zamieszczone przez BigChyba zapadłbym się ze wstydu pod ziemię
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12A pisanie o tym, że pogięty wałek rozrządu to (w domyśle) "pikuś" jest conajmniej nieeleganckie...Wystarczy mi że nie umiesz czytac, to już o tobie dobrze nie świadczyZamieszczone przez Agamek12Uwierz mi, czasem powinieneś to zrobić, szczególnie oceniajac rzeczy/ludzi, których nie znasz...
A twoich wyczynów ze sprzedażą kupnem mam dość już nie tylko ja 
Tyle ode mnie.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamiast kombinować i sie spierać moze warto by przejrzeć opinie wiekszej gruupy kierowców (spada ryzyko iż to był akurat jeden dobry/trefny egzemplarz na 1000 wyprodukowanych). Polecam stronke http://www.autocentrum.pl/oceny/A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na
http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić. Powodzenia w poszukianiach tego najwłaściwszego auta. i precz z uprzedzeniami w rodzinie jest sporo aut na f i jakoś nikt specjalnie nie anrzeka na usterki nie związene z typowymi przypadłosciami auta lub rzeczami eksploatacyjnymi. Tymczasem ja w mojej Skodzinie już po raz 2 musiałem chłodnice wymienić, ona ma raptem 9 lat i niecałe 130 tys km przebiegu. Więc sporo zależy od szczęścia i przede wszystkim nie należy sie do zandego auta uprzedzać bo przy autach sprawdza sie stara zasada "jak dbasz tak masz"
Pozdrowionka i powodzenia w poszukiwaniach, mam andziej że pomogłem
Komentarz
-
-
No teraz to ześ chłopie pojechał... Wstaw do oceny swoje auto a zobaczysz, jacy "fahofcy" jak ocenią Twoje auto - na bank już Ci mówię: bity z każdej strony...Zamieszczone przez mati160A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić.
PS: wiem, bo zrobiłem prowokację, którą zdemaskowałem i od tamtej pory mam od adminów blokadę IP na tą stronę...
Komentarz
-
-
Bardzo fajne auto, naprawdę !!! Raczej nie ma z nim żadnych problemów. W moim egzemplażu (Clio II RTE 1.9 d) ponadplanowo musiałem wymienić tylko przednie amorki i czujnik położenia wału. Pozatym przez 3 lata jazdy i przejachanie 38 tys km absolutni nic wiecej nie padło. Autko bardzo wygodne, jak na swoja klasę i dobrze wyposażone. Silniki jakie można polecić to 1.2 16V (75KM) lub 1.4 16V. Ten ostatni ma 98 KM i zapewnia bardzo fajne osiągi w tak małym i lekkim aucie. W miarę możliwości szukaj wersji Extreme - była bardzo fajnie wyposażona. W kazdym razie zdecydowanie polecam Clio II.Zamieszczone przez AndiTto moze ktos napisalby jak wyglada sprawa bezawaryjnosci Clio II. Warto wbijac sie w takie auto? Jak tak to jaki silnik jest polecany?
P.S. Na jesieni też będę kupował Clio II po lifcie dla żony.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Użytkowałem ClioII 1.6 automat (przed liftowe) i niestety było to dla mnie studnia bez dna, przez rok włożyłem w ten samochód ponad 10tys zł (dodatkowo poza sprawami eksploatacyjnymi). Mechanicznie bez zarzutu ale elektroniia siadała mi non stop a czujnik położenia wału wymieniali mi dwa razy..na szczęście jak trzeba było to chociaż poduszki zadziałały jak należy. Mimo, iż mamy wraz z żoną sentyment do tego autka to go osobiście nie polecamy :|
Ale wiadomo, wszystko zależy od egzemplarza. Moi dwaj bracia cioteczni kupili sobie ClioII po liftowe w tym samym momencie (te same silniki, wyposażenie itp.) to u pierwszego przez 5 lat nic nie nawaliło za to u drugiego co chwila coś się psuło.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
To zę mój był bity to już fachowiec z komisu mi powiedział zgodnie z jego historia auto jest po powaznym dzwonie. Poleciałem tylko dlatego zę dla dziewczyny kupowałem auto stanęłona Astre II i faktycznie ich opinia ze była bita jakosmi nie pasowała wybrałem sie do ASO i faktycznie auto po dosć dużym strzale. Dlatego ich polecam, jak wszystko trzeba brać z lekkim przymruzeniem oka.Zamieszczone przez Agamek12No teraz to ześ chłopie pojechał... Wstaw do oceny swoje auto a zobaczysz, jacy "fahofcy" jak ocenią Twoje auto - na bank już Ci mówię: bity z każdej strony...Zamieszczone przez mati160A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić.
PS: wiem, bo zrobiłem prowokację, którą zdemaskowałem i od tamtej pory mam od adminów blokadę IP na tą stronę...
Komentarz
-
-
Ale ci "fahofcy" objadą każde auto, nawet jeśli wstawiłbyś na to forum zdjęcie z katalogu producenta... I w sumie nie jest trudno zaryzykować tam opinię, że auto jest "bite": przecież prawie każde (nadzwyczaj tanie i świeżo ściągnięte) auto z Zachodu ma przeszłosć wypadkową, tak samo z resztą jak 50% już zarejestrowanych...
Komentarz
-

Komentarz