Megane II 1.6 16V

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lipek
    Drive
    • 2007
    • 53

No moze zamiast francuza lepiej takiego szkopa: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4267863 :wink:

Komentarz

• kjedi
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 282

Witam,
      Posiadam megankę II z 2001 r, 16V, 1,6, którą mam od 2002, przejechałem 110 tys.
      Odradzam
      Przy 30-40 tys wymiana cewek, przy 60 tys zalecana wymiana rozrządu. Dodam ciągłe drobne problemy.
      Odradzam
      Pozdrawiam

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez kjedi
        Posiadam megankę II z 2001 r,
        Sorry ale albo nie wiesz co masz albo tego nie masz Megane II weszła do sprzedazy 6 grudnia 2002 więc nie ma możliwości żebyć miał Megane II z 2001 r.

[ Dodano: Pią 25 Sty, 08 09:39 ]
        Zamieszczone przez kjedi
        przy 60 tys zalecana wymiana rozrządu
        \
        Kolejna niezgodność. Renault zaleca wymianę rozrządu przy 120 tyś km a Renault Polska ze względu na specyfikae naszych dróg zaleca wymianę rozrządu przy .. 90 tys km.
        Oj chyba ty nie masz wogóle tego samochodu 8)
        Czarny Elegance

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Zamieszczone przez Lipek
          No moze zamiast francuza lepiej takiego szkopa: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4267863
          no,no fajne - co prawda wolałbym w mazowieckim no i benzynę....
          Zamieszczone przez Big
          Megane II weszła do sprzedazy 6 grudnia 2002 więc nie ma możliwości żebyć miał Megane II z 2001 r.
          Zamieszczone przez Big
          y 120 tyś km a Renault Polska ze względu na specyfikae naszych dróg zaleca wymianę rozrządu przy .. 90 tys km.
          Oj chyba ty nie masz wogóle tego samochodu
          Potwierdzam w obydwu przypadkach

A z megne zrezygnowałem, szukam niemca albo czeszczki

Komentarz

• kjedi
            Rider
            S_OCP Member
            • 2008
            • 282

No tak-wygłupiłem się bo myślałem że mam dwójkę a to jedynka po liftingu z 30.05.2001.
            Co do rozrządu a konkretnie paska- pogadajcie z tymi którzy robią albo przy 50-60 tys robili rozrząd (byli i tacy co przy 35 tys musieli). A dzisiaj zaczęła szwankować skrzynia-wsteczny się buntuje. Dobrze że kupiłem czeszkę
            Pozdrawiam

Komentarz

• shok
              RS
              • 2009
              • 2070
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Wznowie temat.A co myślicie o MeganeII 2.0 w benzynie.Bo żonie bardzo się to auto podoba a takie auto można już kupić z climatroniciem itd. za ok 5-6tys euro. wsadzić gaz i w drogę co o tym sądzicie?

[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 14:05 ]
              Ewentualnie jakiś 1.4 w benzynie.Czy ogólnie ten Megane II to nieporozumienie i dać sobie spokój z tym autem...

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8033
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Big
                Mojego ojca to własnie spotkało !!POdczas wymiany na gwarancji koła zmiennych faz rozrzadu ASO przestawiło rozrząd o 1 ząbek i pogieło wałki rozrządu !! :evil: Oczywiście ani ASO ani Renault Polska nie widzą zadnego problemu !! Totane olewactwo klienta
                I chciałeś nam sprzedać !!!! :bajer :nono
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Zamieszczone przez AdamB
                  Zamieszczone przez Big
                  Mojego ojca to własnie spotkało !!POdczas wymiany na gwarancji koła zmiennych faz rozrzadu ASO przestawiło rozrząd o 1 ząbek i pogieło wałki rozrządu !! :evil: Oczywiście ani ASO ani Renault Polska nie widzą zadnego problemu !! Totane olewactwo klienta
                  I chciałeś nam sprzedać !!!! :bajer :nono
                  Nieważne, że samochód miał poważną usterkę, ważne że uprawiany był "kardetajling" :shock:
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Skodio_
                    Rider
                    • 2008
                    • 324

Zamieszczone przez Lipek
                    Odradzam najpopularniejszy silnik 1,4 - ktory jest pozeraczem paliwa i w miescie spalanie dochodzi do 10l/100km!
                    potwierdzam 2 kolegów ma auto z tym silnikiem i własnie pala w ch*** czyli 10L

Komentarz

• shok
                      RS
                      • 2009
                      • 2070
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

no to pozostaje 2.0benzyna -135km? Widzę ,że auto kurcze ładne, jednak niedopracowane...

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

Zamieszczone przez shok
                        Widzę ,że auto kurcze ładne, jednak niedopracowane...
                        Zależy jak trafisz. Moja siostra od ponad 2 lat ma Megane CC z silnikiem 1.9dCi. I nie narzeka. Jedyna usterka jaka ją spotkała to rozładowany akumulator - po miesiącu stania auto nie odpaliło... Ale faktem jest, iż to auto traktuje rekreacyjnie i przez dwa lata przejechała może 10kkm. Serwisuje je dość sumiennie w zaufanym ASO.
                        Adam... Używam:

Komentarz

• adi747
                          L&K
                          • 2008
                          • 1138

Co do kolegi wcześniej to nie ma megane coupe 2 jest tylko megane coupe phase 1 phase 2 lata produkcji 1996-2002 a od 2002 jest megane 2 ale juz nie coupe dopiero megane 3 jest coupe a najmniej awaryjny silnik to f4r przynajmniej z obserwcji uzytkowników

[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 22:37 ]
                          ja jestem tego zdania mam meganke coupe co prawda phase 1 i non stop coś jest nie tak np dzisiaj coś sie popieprzyło z cewkami meganka 2 jest mniej awaryjna ale jak kolega wczesniej odradzam meganke chyba ze coupe 3 bo w tym ponoć poprawili elektryke
                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                          JEST
                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez Agamek12
                            Nieważne, że samochód miał poważną usterkę, ważne że uprawiany był "kardetajling"
                            Kolego widzę ze nie masz totalnie pojęcia o tym co sie zdarzyło i jak wyglada taka awaria Po tej awarii sposowdowanej nikompetencja ASO renault auto przejechało jeszcze 25 tys km zanim trafiło z kolejne ręce. Gdybyś tak dbał o swoją Skodę jak mój ojciec o to megane to naprawdę nie pisałbyś głupot o tym jacy to nabywcy są źli i niedobrzy, bo nie chcą kupić od ciebie super "zadbabego" auta.
                            P.S. Auto poszło bez problemów ( nie miało rdzy, pękniętych kloszy lamp, plastików i tym podobnych zaniebdań - znamy to z pewnej O I ) za bardzo dobrą cenę. Własciciel jest bardzo zadowolony - jestem z nim w stałym kontakcie

[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 08:02 ]
                            Zamieszczone przez AdamB
                            I chciałeś nam sprzedać !!!!
                            Adam, ale nie bardzo wiem o co ci biega ??
                            Rozrząd został poprawnie ustawiony a pogiete wałki wyminione na fabrycznie nowe i oryginalne. Auto w czasie gdy je sprzedawałem było w 100% sprawne (o czym świadczy zadowolony nowy właściciel). Chyba zapadłbym się ze wstydu pod ziemię gdybym znajomemu (forumowiczowi OCP) wcisnął trefne auto, a już mój ojciec tym bardziej.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9943
                              • Ford

Widzisz Big, ta O1 sprzedawała się "na poważnie" raptem miesiąc... I kupił ją człowiek, który najpierw "przestraszył" się utrzymanego stosownie do wieku i przebiegu auta, a następnie po wydaniu masy kasy na przeglady przedsprzedażne wypicowanych "igiełek" wrócił do mnie i po przeglądzie u znajomego mechanika dowiedział się, ze auto jest OK. I kolejny raz stwierdzę: pisałem o wadach, które były wadami praktycznie nieistotnymi i właściwie niewidocznymi (najbardziej widoczna wada w postaci pęknietego spojlera była przeze mnie zamieszczona w odpowiednim temacie) - szkoda że nie zadałeś sobie trudu aby te wady zobaczyć "na żywo" i dopiero wtedy pisać pogardliwie ZADBANY w cudzysłowiu. I ta O1 również poszła za bardzo dobrą cenę, mimo 3/4-go już właściciela, dużego przebiegu i "wad"...
                              A pisanie o tym, że pogięty wałek rozrządu to (w domyśle) "pikuś" jest conajmniej nieeleganckie...
                              Tyle od mnie...

[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 08:58 ]
                              Zamieszczone przez Big
                              Chyba zapadłbym się ze wstydu pod ziemię
                              Uwierz mi, czasem powinieneś to zrobić, szczególnie oceniajac rzeczy/ludzi, których nie znasz...
                              Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

A pisanie o tym, że pogięty wałek rozrządu to (w domyśle) "pikuś" jest conajmniej nieeleganckie...
                                Uwierz mi, czasem powinieneś to zrobić, szczególnie oceniajac rzeczy/ludzi, których nie znasz...
                                Wystarczy mi że nie umiesz czytac, to już o tobie dobrze nie świadczy A twoich wyczynów ze sprzedażą kupnem mam dość już nie tylko ja
                                Tyle ode mnie.
                                Czarny Elegance

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8033
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Big
                                  A twoich wyczynów ze sprzedażą kupnem mam dość już nie tylko ja
                                  :kciukgora
                                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Więcej luzu panowie.Wszystkim wyjdzie to na dobre

Komentarz

• AndiT
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 332

Panowie zamiast sprzeczac sie, to moze ktos napisalby jak wyglada sprawa bezawaryjnosci Clio II. Warto wbijac sie w takie auto? Jak tak to jaki silnik jest polecany?
                                      M47N2

Komentarz

• mati160
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2453
                                        • Octavia III combi (5E5)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamiast kombinować i sie spierać moze warto by przejrzeć opinie wiekszej gruupy kierowców (spada ryzyko iż to był akurat jeden dobry/trefny egzemplarz na 1000 wyprodukowanych). Polecam stronke http://www.autocentrum.pl/oceny/A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na
                                        http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić. Powodzenia w poszukianiach tego najwłaściwszego auta. i precz z uprzedzeniami w rodzinie jest sporo aut na f i jakoś nikt specjalnie nie anrzeka na usterki nie związene z typowymi przypadłosciami auta lub rzeczami eksploatacyjnymi. Tymczasem ja w mojej Skodzinie już po raz 2 musiałem chłodnice wymienić, ona ma raptem 9 lat i niecałe 130 tys km przebiegu. Więc sporo zależy od szczęścia i przede wszystkim nie należy sie do zandego auta uprzedzać bo przy autach sprawdza sie stara zasada "jak dbasz tak masz"

Pozdrowionka i powodzenia w poszukiwaniach, mam andziej że pomogłem

имплантация зубов киев

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9943
                                          • Ford

Zamieszczone przez mati160
                                          A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić.
                                          No teraz to ześ chłopie pojechał... Wstaw do oceny swoje auto a zobaczysz, jacy "fahofcy" jak ocenią Twoje auto - na bank już Ci mówię: bity z każdej strony...
                                          PS: wiem, bo zrobiłem prowokację, którą zdemaskowałem i od tamtej pory mam od adminów blokadę IP na tą stronę...
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Zamieszczone przez AndiT
                                            to moze ktos napisalby jak wyglada sprawa bezawaryjnosci Clio II. Warto wbijac sie w takie auto? Jak tak to jaki silnik jest polecany?
                                            Bardzo fajne auto, naprawdę !!! Raczej nie ma z nim żadnych problemów. W moim egzemplażu (Clio II RTE 1.9 d) ponadplanowo musiałem wymienić tylko przednie amorki i czujnik położenia wału. Pozatym przez 3 lata jazdy i przejachanie 38 tys km absolutni nic wiecej nie padło. Autko bardzo wygodne, jak na swoja klasę i dobrze wyposażone. Silniki jakie można polecić to 1.2 16V (75KM) lub 1.4 16V. Ten ostatni ma 98 KM i zapewnia bardzo fajne osiągi w tak małym i lekkim aucie. W miarę możliwości szukaj wersji Extreme - była bardzo fajnie wyposażona. W kazdym razie zdecydowanie polecam Clio II.
                                            P.S. Na jesieni też będę kupował Clio II po lifcie dla żony.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• suchy
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 682

Użytkowałem ClioII 1.6 automat (przed liftowe) i niestety było to dla mnie studnia bez dna, przez rok włożyłem w ten samochód ponad 10tys zł (dodatkowo poza sprawami eksploatacyjnymi). Mechanicznie bez zarzutu ale elektroniia siadała mi non stop a czujnik położenia wału wymieniali mi dwa razy..na szczęście jak trzeba było to chociaż poduszki zadziałały jak należy. Mimo, iż mamy wraz z żoną sentyment do tego autka to go osobiście nie polecamy :|
                                              Ale wiadomo, wszystko zależy od egzemplarza. Moi dwaj bracia cioteczni kupili sobie ClioII po liftowe w tym samym momencie (te same silniki, wyposażenie itp.) to u pierwszego przez 5 lat nic nie nawaliło za to u drugiego co chwila coś się psuło.
                                              Było, minęło:
                                              RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• mati160
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2453
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez mati160
                                                A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić.
                                                No teraz to ześ chłopie pojechał... Wstaw do oceny swoje auto a zobaczysz, jacy "fahofcy" jak ocenią Twoje auto - na bank już Ci mówię: bity z każdej strony...
                                                PS: wiem, bo zrobiłem prowokację, którą zdemaskowałem i od tamtej pory mam od adminów blokadę IP na tą stronę...
                                                To zę mój był bity to już fachowiec z komisu mi powiedział zgodnie z jego historia auto jest po powaznym dzwonie. Poleciałem tylko dlatego zę dla dziewczyny kupowałem auto stanęłona Astre II i faktycznie ich opinia ze była bita jakosmi nie pasowała wybrałem sie do ASO i faktycznie auto po dosć dużym strzale. Dlatego ich polecam, jak wszystko trzeba brać z lekkim przymruzeniem oka.

имплантация зубов киев

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

Ale ci "fahofcy" objadą każde auto, nawet jeśli wstawiłbyś na to forum zdjęcie z katalogu producenta... I w sumie nie jest trudno zaryzykować tam opinię, że auto jest "bite": przecież prawie każde (nadzwyczaj tanie i świeżo ściągnięte) auto z Zachodu ma przeszłosć wypadkową, tak samo z resztą jak 50% już zarejestrowanych...
                                                  Adam... Używam:

Komentarz

• mati160
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2453
                                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

To co moge doradzić w tej sprawie jest kupić auto przez forum danego modelu auta. Tak jest dość bezpiecznie bo nikt majac swiadomosć że sie wie o istnieniu forum nie bedzie ryzykował. Osobiście polecam Alfe 147

имплантация зубов киев

Komentarz

Pracuję...