No moze zamiast francuza lepiej takiego szkopa: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4267863 :wink:
Megane II 1.6 16V
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kjediPosiadam megankę II z 2001 r,Megane II weszła do sprzedazy 6 grudnia 2002 więc nie ma możliwości żebyć miał Megane II z 2001 r.
[ Dodano: Pią 25 Sty, 08 09:39 ]
Zamieszczone przez kjediprzy 60 tys zalecana wymiana rozrządu
Kolejna niezgodność. Renault zaleca wymianę rozrządu przy 120 tyś km a Renault Polska ze względu na specyfikae naszych dróg zaleca wymianę rozrządu przy .. 90 tys km.
Oj chyba ty nie masz wogóle tego samochodu 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LipekNo moze zamiast francuza lepiej takiego szkopa: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4267863
Zamieszczone przez BigMegane II weszła do sprzedazy 6 grudnia 2002 więc nie ma możliwości żebyć miał Megane II z 2001 r.Zamieszczone przez Bigy 120 tyś km a Renault Polska ze względu na specyfikae naszych dróg zaleca wymianę rozrządu przy .. 90 tys km.
Oj chyba ty nie masz wogóle tego samochodu
A z megne zrezygnowałem, szukam niemca albo czeszczki
Komentarz
-
-
No tak-wygłupiłem się bo myślałem że mam dwójkę a to jedynka po liftingu z 30.05.2001.
Co do rozrządu a konkretnie paska- pogadajcie z tymi którzy robią albo przy 50-60 tys robili rozrząd (byli i tacy co przy 35 tys musieli). A dzisiaj zaczęła szwankować skrzynia-wsteczny się buntuje. Dobrze że kupiłem czeszkę
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Wznowie temat.A co myślicie o MeganeII 2.0 w benzynie.Bo żonie bardzo się to auto podoba a takie auto można już kupić z climatroniciem itd. za ok 5-6tys euro. wsadzić gaz i w drogę co o tym sądzicie?
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 14:05 ]
Ewentualnie jakiś 1.4 w benzynie.Czy ogólnie ten Megane II to nieporozumienie i dać sobie spokój z tym autem...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigMojego ojca to własnie spotkało !!POdczas wymiany na gwarancji koła zmiennych faz rozrzadu ASO przestawiło rozrząd o 1 ząbek i pogieło wałki rozrządu !! :evil: Oczywiście ani ASO ani Renault Polska nie widzą zadnego problemu !! Totane olewactwo klientaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez BigMojego ojca to własnie spotkało !!POdczas wymiany na gwarancji koła zmiennych faz rozrzadu ASO przestawiło rozrząd o 1 ząbek i pogieło wałki rozrządu !! :evil: Oczywiście ani ASO ani Renault Polska nie widzą zadnego problemu !! Totane olewactwo klienta
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokWidzę ,że auto kurcze ładne, jednak niedopracowane...
Komentarz
-
-
Co do kolegi wcześniej to nie ma megane coupe 2 jest tylko megane coupe phase 1 phase 2 lata produkcji 1996-2002 a od 2002 jest megane 2 ale juz nie coupe dopiero megane 3 jest coupe a najmniej awaryjny silnik to f4r przynajmniej z obserwcji uzytkowników
[ Dodano: Pon 17 Maj, 10 22:37 ]
ja jestem tego zdania mam meganke coupe co prawda phase 1 i non stop coś jest nie tak np dzisiaj coś sie popieprzyło z cewkami meganka 2 jest mniej awaryjna ale jak kolega wczesniej odradzam meganke chyba ze coupe 3 bo w tym ponoć poprawili elektrykehttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Nieważne, że samochód miał poważną usterkę, ważne że uprawiany był "kardetajling"Po tej awarii sposowdowanej nikompetencja ASO renault auto przejechało jeszcze 25 tys km zanim trafiło z kolejne ręce. Gdybyś tak dbał o swoją Skodę jak mój ojciec o to megane to naprawdę nie pisałbyś głupot o tym jacy to nabywcy są źli i niedobrzy, bo nie chcą kupić od ciebie super "zadbabego" auta.
P.S. Auto poszło bez problemów ( nie miało rdzy, pękniętych kloszy lamp, plastików i tym podobnych zaniebdań - znamy to z pewnej O I) za bardzo dobrą cenę. Własciciel jest bardzo zadowolony - jestem z nim w stałym kontakcie
[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 08:02 ]
Zamieszczone przez AdamBI chciałeś nam sprzedać !!!!
Rozrząd został poprawnie ustawiony a pogiete wałki wyminione na fabrycznie nowe i oryginalne. Auto w czasie gdy je sprzedawałem było w 100% sprawne (o czym świadczy zadowolony nowy właściciel). Chyba zapadłbym się ze wstydu pod ziemię gdybym znajomemu (forumowiczowi OCP) wcisnął trefne auto, a już mój ojciec tym bardziej.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Widzisz Big, ta O1 sprzedawała się "na poważnie" raptem miesiąc... I kupił ją człowiek, który najpierw "przestraszył" się utrzymanego stosownie do wieku i przebiegu auta, a następnie po wydaniu masy kasy na przeglady przedsprzedażne wypicowanych "igiełek" wrócił do mnie i po przeglądzie u znajomego mechanika dowiedział się, ze auto jest OK. I kolejny raz stwierdzę: pisałem o wadach, które były wadami praktycznie nieistotnymi i właściwie niewidocznymi (najbardziej widoczna wada w postaci pęknietego spojlera była przeze mnie zamieszczona w odpowiednim temacie) - szkoda że nie zadałeś sobie trudu aby te wady zobaczyć "na żywo" i dopiero wtedy pisać pogardliwie ZADBANY w cudzysłowiu. I ta O1 również poszła za bardzo dobrą cenę, mimo 3/4-go już właściciela, dużego przebiegu i "wad"...
A pisanie o tym, że pogięty wałek rozrządu to (w domyśle) "pikuś" jest conajmniej nieeleganckie...
Tyle od mnie...
[ Dodano: Wto 18 Maj, 10 08:58 ]
Zamieszczone przez BigChyba zapadłbym się ze wstydu pod ziemię
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12A pisanie o tym, że pogięty wałek rozrządu to (w domyśle) "pikuś" jest conajmniej nieeleganckie...Zamieszczone przez Agamek12Uwierz mi, czasem powinieneś to zrobić, szczególnie oceniajac rzeczy/ludzi, których nie znasz...A twoich wyczynów ze sprzedażą kupnem mam dość już nie tylko ja
Tyle ode mnie.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamiast kombinować i sie spierać moze warto by przejrzeć opinie wiekszej gruupy kierowców (spada ryzyko iż to był akurat jeden dobry/trefny egzemplarz na 1000 wyprodukowanych). Polecam stronke http://www.autocentrum.pl/oceny/A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na
http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić. Powodzenia w poszukianiach tego najwłaściwszego auta. i precz z uprzedzeniami w rodzinie jest sporo aut na f i jakoś nikt specjalnie nie anrzeka na usterki nie związene z typowymi przypadłosciami auta lub rzeczami eksploatacyjnymi. Tymczasem ja w mojej Skodzinie już po raz 2 musiałem chłodnice wymienić, ona ma raptem 9 lat i niecałe 130 tys km przebiegu. Więc sporo zależy od szczęścia i przede wszystkim nie należy sie do zandego auta uprzedzać bo przy autach sprawdza sie stara zasada "jak dbasz tak masz"
Pozdrowionka i powodzenia w poszukiwaniach, mam andziej że pomogłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati160A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić.
PS: wiem, bo zrobiłem prowokację, którą zdemaskowałem i od tamtej pory mam od adminów blokadę IP na tą stronę...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndiTto moze ktos napisalby jak wyglada sprawa bezawaryjnosci Clio II. Warto wbijac sie w takie auto? Jak tak to jaki silnik jest polecany?
P.S. Na jesieni też będę kupował Clio II po lifcie dla żony.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Użytkowałem ClioII 1.6 automat (przed liftowe) i niestety było to dla mnie studnia bez dna, przez rok włożyłem w ten samochód ponad 10tys zł (dodatkowo poza sprawami eksploatacyjnymi). Mechanicznie bez zarzutu ale elektroniia siadała mi non stop a czujnik położenia wału wymieniali mi dwa razy..na szczęście jak trzeba było to chociaż poduszki zadziałały jak należy. Mimo, iż mamy wraz z żoną sentyment do tego autka to go osobiście nie polecamy :|
Ale wiadomo, wszystko zależy od egzemplarza. Moi dwaj bracia cioteczni kupili sobie ClioII po liftowe w tym samym momencie (te same silniki, wyposażenie itp.) to u pierwszego przez 5 lat nic nie nawaliło za to u drugiego co chwila coś się psuło.Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez mati160A jeśłi już chodzi o konkretny egzemplarz to zawsze mozna rzucic okiem na http://bezwypadkowe.net/ - dzieki tej stornie mozńa sobie sporo stresów zaoszczędzić.
PS: wiem, bo zrobiłem prowokację, którą zdemaskowałem i od tamtej pory mam od adminów blokadę IP na tą stronę...
Komentarz
-
-
Ale ci "fahofcy" objadą każde auto, nawet jeśli wstawiłbyś na to forum zdjęcie z katalogu producenta... I w sumie nie jest trudno zaryzykować tam opinię, że auto jest "bite": przecież prawie każde (nadzwyczaj tanie i świeżo ściągnięte) auto z Zachodu ma przeszłosć wypadkową, tak samo z resztą jak 50% już zarejestrowanych...
Komentarz
-
Komentarz