natash, u mnie kobieta do wódeczki często robi peperonate
Szybki, proste i smaczne.
Trzeba troszkę podsmażyć paprykę, cebule, czosnek. Można w garnku.
Do tego dodać pomidory np. z puszki.
Dusić aż papryka zmięknie i zrobi się to wszystko takie gęste.
Podawać z grzankami z chleba tostowego (chleb włożyć np. do piekarnika)
Peperonata w miseczce, grzanki na talerzu. Każdy sobie nakłada sam. Jak ktoś chce drugiej miseczce można dać starty żółty ser, on się fajnie topi na ciepłej peperonacie
Drugi patent jeszcze prostszy.
Kajzerki z biedronki, ser camembert też z biedronki o taki: http://i.imgur.com/k7nSU.jpg tylko ten naturalny.
Bułeczki kroisz na pół, smarujesz masłem, pokrywasz serem. Wrzucasz do piekarnika, aż ser się trochę roztopi. Takie ciepłe smarujesz żurawiną
Spoko jest jeszcze chleb (dobry wiejski, robiony na zakwasie) ze smalcem (takim dobrym z jabłuszkiem, skawarkami, cebulką, mięskiem), do tego jeszcze ogórek małosolny|kiszony.
Jak mi coś przyjdzie jeszcze do głowy to napiszę, smacznego
Szybki, proste i smaczne.
Trzeba troszkę podsmażyć paprykę, cebule, czosnek. Można w garnku.
Do tego dodać pomidory np. z puszki.
Dusić aż papryka zmięknie i zrobi się to wszystko takie gęste.
Podawać z grzankami z chleba tostowego (chleb włożyć np. do piekarnika)
Peperonata w miseczce, grzanki na talerzu. Każdy sobie nakłada sam. Jak ktoś chce drugiej miseczce można dać starty żółty ser, on się fajnie topi na ciepłej peperonacie
Drugi patent jeszcze prostszy.
Kajzerki z biedronki, ser camembert też z biedronki o taki: http://i.imgur.com/k7nSU.jpg tylko ten naturalny.
Bułeczki kroisz na pół, smarujesz masłem, pokrywasz serem. Wrzucasz do piekarnika, aż ser się trochę roztopi. Takie ciepłe smarujesz żurawiną
Spoko jest jeszcze chleb (dobry wiejski, robiony na zakwasie) ze smalcem (takim dobrym z jabłuszkiem, skawarkami, cebulką, mięskiem), do tego jeszcze ogórek małosolny|kiszony.
Jak mi coś przyjdzie jeszcze do głowy to napiszę, smacznego
Komentarz