Dzwon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • laurin
    Rider
    • 2009
    • 727

Ja się bujam z ta firmą od lutego....

Wjechałem w dziurę (rozwalona opona, felga, guma na przegubie itd).
    Była policja, protokół, zdjęcia, zaświadczenie z zarządu dróg że to ich wina i tysiąc innych oświadczeń, które chcieli. Wszystko jest jasne dla mnie i dla zarządu dróg i dla policji - ale nie dla nich, więc sprawa się ciągnie....

Jak dla mnie to czyste skur.......wo - oby nigdy więcej takiej firmy

Komentarz

• vince123
      Elegance
      • 2009
      • 923

no i stalo sie :evil:
      zachaczyl mnie rusek...policja wlepila gosciowi mandat,szkody beda likwidowane z OC sprawcy... najgorsze jest to ze gosc jest z rosji,posiadal tzw zielona karte... chyba dlugo poczekam na jakas kase...we wtorek ma dzwonic rzeczoznawca ws wyceny szkody...
      Załączone pliki
      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
      nadkole nowe LP
      kontakt PW

Komentarz

• DGW
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 2330

endryu, kłopoty to były stwarzane przez PZU bo chcieliśmy warunkowo z AC naprawić.
        Tak zaczęli mieszać, że wycofaliśmy sprawę i zgłosiliśmy do InterRisk. Około tygodnia trwało aż dojdą dokumenty do nich od pzu. Bodaj następnego dnia lub drugiego, zostaliśmy zaproszeni na podpisanie ugody. Wypłacili tyle ile chciałem.
        Ogólnie byłem w szoku że jakaś tam firma powiedzmy "krzak" załatwia sprawę w tydzień a pzu gdzie mieliśmy ubezpieczone auto przez ileś lat stwarza problemy przy warunkowym AC gdzie przecież i tak nawet złotówka nie poszłaby z ich kieszeni
        NFPNorth-West
        2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
        WARSZTAT www.dsize.pl
        ->
        CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
        spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• mani0
          Rider
          • 2008
          • 643

dobrygrzeswawa, pzu musiało trzymać kapitał w garści, przecież wchodzi na giełdę...
          ja ostatnio też miałem szkodę z oc sprawcy - właśnie z pzu
          przyjechał rzeczoznawca, obejrzał, powiedział, ze przygotuje wycenę.
          dostałem kosztorys. było w nim uwzględnione w zasadzie wszystko co było widocznie uszkodzone, ale, np lampy przednie policzył po 140 pln netto
          facet w serwisie tylko się zaśmiał i powiedział, ze takich to on nie wstawi.
          więc na pytanie rzeczoznawcy z pzu o mój numer rachunku powiedziałem grzecznie, że zrobimy to bezgotówkowo przez aso
          i tak, kosztorys z pzu był na 2700, faktura z aso na 5900.
          pzu przysłało mi później chyba ze trzy pisma na temat upoważnienia aso, zgody na wypłatę odszkodowania i na wskazanie rachunku odbiorcy czy jakoś tak. nawet sobie głowy tym nie zawracałem.

vince123, współczuję, słyszałem, ze z obcokrajowcami różnie bywa. nie wiem, czy nie lepiej byłoby załatwić to ze swojego ac i i niech twoje tu ściąga kasę zza granicy...

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

mani0, a popatrzyłeś na datę pierwszego postu

Komentarz

• vince123
              Elegance
              • 2009
              • 923

Zamieszczone przez mani0
              ie wiem, czy nie lepiej byłoby załatwić to ze swojego ac
              w tym problem ze nie mam AC...narazie sprawa wyglada tak -
              PZU zajmuje sie sciagnieciem kasy ze sprawcy... ubezpieczyciel sprawcy (rosyjska firma ktora wydala zielona karte) nie ma swojego przedstawicielstwa w polsce.. takze PZU wysyla papiery do nich do rosji ... we wtorek kontaktuje sie ze mna rzeczoznawca w celu ustalenia terminu ogledzin auta.... pozostaje jedynie czekac :evil: pewnie bede musial najpierw wylozyc na naprawe ze swojej kieszeni ..
              sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
              nadkole nowe LP
              kontakt PW

Komentarz

• mani0
                Rider
                • 2008
                • 643

djczas, ops: ale wtopa...

Komentarz

Pracuję...