No to jestem w szoku.
Zasłonki zainstalowane - efekt - gangsta octa :diabelski_usmiech
Od środka widać wszystko, efekt przyciemnienia jest odpowiedni.
Zasłonki wchodzą p&p. Dosłownie. Te od przestrzeni bagażowej (boczne) są na delikatny wcisk. Na klapę tylną wystarczają dwa uchwyty na dwie zasłonki.
Drzwi boczne to po 3 uchwyty.
Łącznie 8 uchwytów, które jak wyciągnąłem z paczki nie napawały mnie optymizmem że to się uda. A się udało.
Mimo tego zasłonki trzymają się elegancko (klapą potrzaskałem i nie ma tendencji do przesuwania się, więcej, nawet korekty ustawienia były nie takie łatwe bo się wszystko dobrze trzyma. Łączenie zasłonek w tylnej szybie w ogóle nie stanowi problemu w lusterku.
Od zewnątrz zaś nawet wlepiając nos w szyby trudno zobaczyć co jest w środku. :szeroki_usmiech
A jak się władza przyczepi że coś jest nie tak to można ściągnąć wszystko w 1 minutę na poczekaniu, aby w wolnej chwili w 2 min założyć wszystko na swoje miejsce :diabelski_usmiech
Do powyższego mogę jedynie dodać że naprawdę te zasłonki dają rade w słońcu. Mam "wersję testową" od tygodnia i moja córka jest bardzo zadowolona. Patrzenie przez nie np. przy cofaniu (choć mam tylko boczne tylne) nie stanowi problemu, a z drugiej strony mocno tłumią nawet ostre promienie zachodzącego słońca.
A na zimę czy szarówkę - 2 minutki i do bagażnika
No to jestem w szoku.
Zasłonki wchodzą p&p. Dosłownie. Te od przestrzeni bagażowej (boczne) są na delikatny wcisk. Na klapę tylną wystarczają dwa uchwyty na dwie zasłonki.
Łącznie 8 uchwytów, które jak wyciągnąłem z paczki nie napawały mnie optymizmem że to się uda. A się udało.
Mimo tego zasłonki trzymają się elegancko (klapą potrzaskałem i nie ma tendencji do przesuwania się, więcej, nawet korekty ustawienia były nie takie łatwe bo się wszystko dobrze trzyma. Łączenie zasłonek w tylnej szybie w ogóle nie stanowi problemu w lusterku.
Od zewnątrz zaś nawet wlepiając nos w szyby trudno zobaczyć co jest w środku. :szeroki_usmiech
A jak się władza przyczepi że coś jest nie tak to można ściągnąć wszystko w 1 minutę na poczekaniu, aby w wolnej chwili w 2 min założyć wszystko na swoje miejsce :diabelski_usmiech
skemenhs - szacuneczek
A to się cieszę ,że wszystko gra. Polecam się na przyszłość.
[ Dodano: Pią 29 Paź, 10 00:20 ]
Zamieszczone przez Aras
[ Dodano: Czw 28 Paź, 10 23:05 ]
Zamieszczone przez soszek81
No to jestem w szoku.
Do powyższego mogę jedynie dodać że naprawdę te zasłonki dają rade w słońcu. Mam "wersję testową" od tygodnia i moja córka jest bardzo zadowolona. Patrzenie przez nie np. przy cofaniu (choć mam tylko boczne tylne) nie stanowi problemu, a z drugiej strony mocno tłumią nawet ostre promienie zachodzącego słońca.
A na zimę czy szarówkę - 2 minutki i do bagażnika
Aras - Twoje zasłonki w wersji końcowej wyjdą w środę.
Na tylną szybę to ja myślę o takiej folii dziurkowanej jak ten materiał na boki, tyle że jeszcze nie namierzyłem czy taka folia istnieje w ogóle. Autobusy chyba się tak okleja reklamami.
Istnieje, a przynajmniej istniała jakieś 25 lat temu
W jednym ze swoich samochodów miałem taką folię, którą kupiłem na stoisku motoryzacyjnym w jakimś supermarkecie jeszcze w RFN.
Była w postaci arkuszy, z których należało sobie samemu wyciąć kształty odpowiednie do posiadanych szyb.
Trzymała się szyby na zasadzie przyciągania elektrostatycznego, a ponieważ była cienka, więc przy otwieraniu okna zjeżdżała do wnętrza drzwi razem z szybą.
Na wiosnę zakładałem ta folie na szyby, jeździłem z nimi całe lato, a jesienią je zdejmowałem.
Było to bardzo wygodne rozwiązanie, dziwię się, że nikt tej folii obecnie w Polsce nie oferuje.
Patrzenie przez nie np. przy cofaniu (choć mam tylko boczne tylne) nie stanowi problemu
Bardzo fajnie, że potwierdziła się ta informacja. skemenhs, taka mała rada, weź wrzuć cennik dokładny tych zasłonek w swój pierwszy temat. Bo coś mi się wydaje że co jakiś czas będziesz miał pytania o ceny, a tak to każdy sobie szybko znajdzie.
Niebawem i ja składam zamówienie :diabelski_usmiech
Patrzenie przez nie np. przy cofaniu (choć mam tylko boczne tylne) nie stanowi problemu
Bardzo fajnie, że potwierdziła się ta informacja. skemenhs, taka mała rada, weź wrzuć cennik dokładny tych zasłonek w swój pierwszy temat. Bo coś mi się wydaje że co jakiś czas będziesz miał pytania o ceny, a tak to każdy sobie szybko znajdzie.
Niebawem i ja składam zamówienie :diabelski_usmiech
Cennik zmodyfikowany na 1 stronie
Zmodyfikowany cennik dla Klubu OCP z dnia 13.05.2011 (podwyżka ze względu na rosnące koszty produkcji)
Okienka boczne przestrzeni bagażowej: 125 zł + Koszt wysyłki
Zasłonki tylnej klapay 135 zł + Koszt wysyłki
Cena wysyłki 30 zł . Kurier GLS
Komplet składający się z okienek bocznych przestrzeni bagażowej i tylnej klapy do O1/O2 Kombi 225 zł + Wysyłamy kurierem GLS.
Komplet składający się z drzwi bocznych i okienek bocznych przestrzeni bagażowej do O1/O2 Kombi 225 zł + Wysyłamy kurierem GLS
Koszt wysyłki to 30 zł. Zbyt duże gabaryty paczki aby z tym włóczyć się po urzędach pocztowych
Procedura zakupu.
Dane do przelewu to:
Electronica Punto Com S.C
Nazwa Banku :ING BANK SLASKI
Numer Konta :35 1050 1490 1000 0023 0819 6985
W tytule przelewu należy wpisać nazwę użytkownika z forum.
Po przelaniu pieniędzy należy przesłać emaila z pełnym adresem i numerem telefonu na następujący email - [email protected] wpisując również nazwę użytkownika i rodzaj zakupionych zasłonek i podanie czy ma być paragon fiskalny czy faktura. Jeżeli faktura VAT to proszę o dane do fakturyA ilu by było chętnych ? Proponuje otworzyć post pod tytyłem "Sondaż zainteresowanych zakupem zasłonek do Skody superb" Może się wtedy zdecyduję.
A więc tak. Jako że produkujemy w kompletach więc cena nnajpierw na komplety.
01 Kombi 250 zł + Koszt wysyłki
02 Kombi 250 zł + Koszt wysyłki
O1 Sedan 150 zł + Koszt wysyłki
O2 Sedan 150 zł + Koszt wysyłki
Komplet czyli 2 zasłonki na lewe i prawe tylne boczne drzwi?
Pilnie potrzebuję na jutro lub niedzielę chętnego z O2 Kombi bo mi zaprzyjaźniony komis sprzedał pojazd próbny. Przyszły mi ramki z CNC ale coś mi nie gra i wolałbym przymiarkę zrobić na aucie zanim obszyjemy. Jutro chętny może być z opolskiego lub dolnośląskiego - najbliżej Nysy najlepiej. W niedzielę rano będę na Śląsku w Będzinie. Tak więc chętni telefony (numery komórki) i lokalizację na priva posyłać. Bardzo pilne
zsłonki nawet fajne folia pwenie wyjdzie znacznie taniej
pytanie do sprzedawcy czemu tak mały rabat 10 zl z cena z allegro dla forumowiczów z OCP ?
daj wiekszy rabacik dla forum więcej zejdzie
Folia 350 PLN za tył i boki tył. Oryginalna Skody na tył 200PLN + 150 boki + wysyłka = 380 PLN. IMO - wolę zasłonki, bardziej praktyczne niż folia. piotrek_os, super wygląda, poproszę więcej zdjęć.
pytanie do sprzedawcy czemu tak mały rabat 10 zl z cena z allegro dla forumowiczów z OCP ?
daj wiekszy rabacik dla forum więcej zejdzie
Było gdzieś taki post na forum ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ght=zas%B3onki ) w którym jeden z użytkowników zrobił zasłonki do sedana i koszt zrobienia po zsumowaniu wyszedł 150 zł. Weź pod uwagę ,że my sami tego nie ropbimy oprócz wzorników. Resztę zlecamy. Więc drut, wygięcie , pomalowanie, siatka, obszycie, karton zaczepy, - nic za darmo nie dają. Do tego zgodnie z polskim prawem wystawiamy F. Vat lub paragon fiskalny. Zsumuj to a dowiesz sie dlaczego 10 zł zniżki A w sumie nie jest to tylko tyle. Zapraszam na stronę www.camper-land.eu i porównanie cen.
Teraz wiadomość o zasłonkach O2 Kombi. Jako ,że zdecydowałem się skorzystać z usług CNC przyszły ramki wygięte w piątek niestety każda w inną stronę. Zasłonki zostały zweryfikowane dzięki koledze piatkos i w środę zaczniemy obszywanie. W czwartek lub w piątek będą gotowe.
Wiadomość dla użytkowników O1 Sedan. Kolega piatkos przekazał (pożyczył)nam swoje zasłonki na tylną klapę tak więc jak tylko skończymy z projektem O2 Kombi i Audi więc zrobimy zasłonki na tył do O1 Sedan
Komentarz