sprzedaż zasłonek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Enriquez
    RS
    • 2009
    • 7685
    • Superb III (3V3)

Wczoraj założyłem u siebie i generalnie jestem zadowolony, gdyż za tą cenę są naprawdę OK. Obiektywnie stwierdzam, że:

1. Blaszki do mocowania trzeba trochę ręcznie uformować, tak żeby ie odstawała uszczelka. Po prostu defaultowy promień wygięcia jest większy niż promień blachy drzwi.
    2. Muszę pomyśleć coś o mocowaniu dolnej krawędzi. Nie podoba mi się ta szczelina na dole, no i że to trochę lata jak się puknie palcem (nie hałasuje).
    3. Może to wina ustawienia, u mnie te zasłonki delikatnie się falują.

Teraz pozostaje zagadka co zrobić z tyłem. Orientujecie się ile kosztuje ori zasłonka-roletka?
    Pozdrawiam
    Marcin

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Enriquez, jezeli chodzi o dolną krawędz to u mnie od strony kierowcy jest idealnie lekki prześwit tylko za pasażerem. Jezeli chodzi o mocowanie dolne to zupełnie u mnie nie ma takiej potrzeby - bardzo mocno sie trzyma, a jak chciełem przesunąć troszku dołem to musiałem szybe otwierac i dopiero wypchnałem. Jezeli chodzi o tylnia roletke to mam taka za ok 30 zeta....i idealnie pasuje.....tylko chodzi mi jeszcze po gowie jeden pomysł.....ale jak wypróbuje to poinformuje :diabelski_usmiech
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Ayu
        RS
        • 2009
        • 4154

Zamieszczone przez Enriquez
        Teraz pozostaje zagadka co zrobić z tyłem. Orientujecie się ile kosztuje ori zasłonka-roletka?
        Odpowiedź: 190 PLN w ASO Sinclan- bis. Napisz do forumowicza skoda24h. Ja już zamówiłem i auto wyjedzie z salonu z zamontowaną roletą

Komentarz

• skemenhs
          Ambiente
          • 2010
          • 194
          • BMW

Zamieszczone przez Enriquez
          Wczoraj założyłem u siebie i generalnie jestem zadowolony, gdyż za tą cenę są naprawdę OK. Obiektywnie stwierdzam, że:

1. Blaszki do mocowania trzeba trochę ręcznie uformować, tak żeby ie odstawała uszczelka. Po prostu defaultowy promień wygięcia jest większy niż promień blachy drzwi.
          2. Muszę pomyśleć coś o mocowaniu dolnej krawędzi. Nie podoba mi się ta szczelina na dole, no i że to trochę lata jak się puknie palcem (nie hałasuje).
          3. Może to wina ustawienia, u mnie te zasłonki delikatnie się falują.

Enriquez. Zasłonka może lekko się falować. Spowodowane jest to tym ,że zasłonka nie stoi pionowo lecz pod kątem, duża powierzchnia okna też nie pomaga. Teraz pomyślcie jak zrobić w jednym kawałku na tył. Byłby to flak.

[ Dodano: Nie 31 Paź, 10 18:03 ]
          Zamieszczone przez Chris_M
          Zamieszczone przez skemenhs
          Zapraszam na stronę www.camper-land.eu i porównanie cen.
          Internal Server Error
          Już działa
          Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl

Komentarz

• bmiras
            Drive
            • 2009
            • 50

Doszło, montaż 4 minuty, perfekto robota i pomysł

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Zróbcie proszę więcej zdjęć z tymi zasłonkami :P Dzięki!

Komentarz

• Aras
                Ambiente
                • 2008
                • 163
                • Citigo

hotrain, zdjęcia OII na stronie producenta są mojej Octy i robione jakieś 3 tyg temu. Jest ich tam kilka.
                Lepiej napisz co Ci dokładnie pokazać na tych zdjęciach.

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

Aras, dzięki, widzę prawie wszystko. Głownie chodziło mi o to, żeby zobaczyć mocowanie i jak to leży.

Komentarz

• g_rego_r
                    Rider
                    • 2008
                    • 496

Zamieszczone przez DAREKGDA
                    Może jakieś wieści o komplecikach do OII combi :?: :!: :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                    Jutro GLS ma przywieźć ramki . Od przyszłej środy obszywamy jak wszystko będzie ok.
                    mamy środę co słychać w temacie O2 Kombi[glow=red:b78584d783][/glow:b78584d783] ???

Komentarz

• skemenhs
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 194
                      • BMW

Zamieszczone przez g_rego_r
                      Zamieszczone przez DAREKGDA
                      Może jakieś wieści o komplecikach do OII combi :?: :!: :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                      Jutro GLS ma przywieźć ramki . Od przyszłej środy obszywamy jak wszystko będzie ok.
                      mamy środę co słychać w temacie O2 Kombi[glow=red:fbbf82b955][/glow:fbbf82b955] ???
                      Szyją się.
                      Sprzedaż zasłonek dedykowanych do skody, volkswagena i busów www.autozaslonki.com - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39811 . Gięcie drutu CNC - www.gieciedrutu.com.pl

Komentarz

• maxpaynemm
                        RS
                        • 2008
                        • 1764
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

skemenhs, dziękuję zasłonki bardzo ładne. Nawet żona pochwaliła ze ładnie to wygląda :lol:

Moim zdaniem dopracowania wymagają jedynie blaszki mocujące bo trochę farba z nich złazi. Ale po za tym wielki pozytyw!!

Pozdro.
                        Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• skemenhs
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 194
                          • BMW

Zamieszczone przez maxpaynemm
                          skemenhs, dziękuję zasłonki bardzo ładne. Nawet żona pochwaliła ze ładnie to wygląda :lol:

Moim zdaniem dopracowania wymagają jedynie blaszki mocujące bo trochę farba z nich złazi. Ale po za tym wielki pozytyw!!

Pozdro.
                          Dzięki. Blaszki z czasem poprawimy.

UWAGA !!
                          Przepraszam ale wysyłki do ALI7, MARKIP, DINGODINGO, MAC_J wyjdą jutro. Kurier GLS miał awarię pojazdu i nie przybył po odbiór.

Komentarz

• Evil
                            Rider
                            • 2009
                            • 721

skemenhs, Otrzymałem przesyłkę, zamontowałem i przetestowałem. Bardzo dobre zasłonki. Prawdę mówiąc troszkę ciemniejsze mi się to wydawało na zdjęciach ale tak też też OK.
                            Spoglądanie do tyłu przez zasłonki nie powoduje żadnych problemów. Fajnie wykonane, tylko mam wrażenie jakby troszkę za dużo materiału było w tych ramkach, tzn. materiał ma tam jakieś odchylenie od ramy z drutu. Może lepiej by było mieć to wszystko na bardzo sztywno.

Ale ocena jak najbardziej pozytywna, i jak będzie coś wiadomo nad tylną szybą to się zastanowię
                            Polecam.
                            ahh i ta przesyłka :twisted: dawno nie otwierałem tak długo paczki, bo tak dobrze zabezpieczona była

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• aldam
                              L&K
                              • 2006
                              • 1036

skemenhs, czy będzie dostępna zasłonka na tylną szybę w lifcie?
                              Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Ayu
                                RS
                                • 2009
                                • 4154

aldam, też pytałem i raczej nie będzie, oryginał chyba jest jedynym oprócz folii rozwiązaniem.

Komentarz

• skemenhs
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 194
                                  • BMW

Zamieszczone przez aldam
                                  skemenhs, czy będzie dostępna zasłonka na tylną szybę w lifcie?
                                  Zobaczymy. Ale jak na razie nie mam w planach.

[ Dodano: Czw 04 Lis, 10 10:58 ]
                                  Zamieszczone przez Evil
                                  skemenhs, ahh i ta przesyłka :twisted: dawno nie otwierałem tak długo paczki, bo tak dobrze zabezpieczona była
                                  Bezpieczeństwo przede wszystkim. :diabelski_usmiech . Masz szczęście ,że to wspólnik pakował bo gdybym ja - to by zajęło ci pół dnia.

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8162
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jezeli wachacie sie nad zasłonkami bocznymi ze względu na brak zasłonki na tylnia klape - to najzwyklejsza roletka z marketu moze w zupełności słuzyć jako zamiennik - tylko trzeba zerknac wczesniej jaki ma material - zeby bardzo nie zasłaniała......
                                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• skemenhs
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 194
                                      • BMW

W sobotę zakończone będą prace nad O2 Kombi. Informacja o sprzedaży podana zostanie na forum. Prawdopodobnie od poniedziałku w sprzedaży.

Komentarz

• g_rego_r
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 496

W sobotę zakończone będą prace nad O2 Kombi. Informacja o sprzedaży podana zostanie na forum. Prawdopodobnie od poniedziałku w sprzedaży.
                                        Czekamy

Komentarz

• skemenhs
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 194
                                          • BMW

Teoretycznie płatności na O2 Kombi można już dokonywać.

Zmodyfikowany cennik dla Klubu OCP z dnia 13.05.2011 (podwyżka ze względu na rosnące koszty produkcji)

O1 Kombi 275 zł + Koszt wysyłki
                                          O2 Kombi 275 zł + Koszt wysyłki
                                          O1 Sedan (hatchback) 170 zł + Koszt wysyłki
                                          O2 Sedan (hatchback) 170 zł + Koszt wysyłki
                                          SuperB 2 Limuzyna 175 zł + Koszt wysyłki
                                          SuperB 1 Limuzyna 175 zł + Koszt wysyłki (w procesie produkcji)
                                          SuperB 1 KOMBI 175 zł + Koszt wysyłki

Podzielone zestawy wychodzą drożęj

Okienka boczne przestrzeni bagażowej: 125 zł + Koszt wysyłki
                                          Zasłonki tylnej klapay 135 zł + Koszt wysyłki
                                          Cena wysyłki 30 zł . Kurier GLS
                                          Komplet składający się z okienek bocznych przestrzeni bagażowej i tylnej klapy do O1/O2 Kombi 225 zł + Wysyłamy kurierem GLS.
                                          Komplet składający się z drzwi bocznych i okienek bocznych przestrzeni bagażowej do O1/O2 Kombi 225 zł + Wysyłamy kurierem GLS

Koszt wysyłki to 30 zł. Zbyt duże gabaryty paczki aby z tym włóczyć się po urzędach pocztowych

Procedura zakupu.

Dane do przelewu to:
                                          Electronica Punto Com S.C
                                          Nazwa Banku :ING BANK SLASKI
                                          Numer Konta :35 1050 1490 1000 0023 0819 6985
                                          W tytule przelewu należy wpisać nazwę użytkownika z forum.
                                          Po przelaniu pieniędzy należy przesłać emaila z pełnym adresem i numerem telefonu na następujący email - [email protected] wpisując również nazwę użytkownika i rodzaj zakupionych zasłonek i podanie czy ma być paragon fiskalny czy faktura. Jeżeli faktura VAT to proszę o dane do faktury

Komentarz

• bzyq_74
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 3467
                                            • Volkswagen
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Przelew i mejl poszedł
                                            MARCIN
                                            Mój szkodnik

Komentarz

• kanguros
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 32

Ze mna podobnie. Przelew juz wyslany,mail w drodze

Komentarz

• lukaszz
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 167

Wykonanie zasłonek bardzo dobre, tylko moim zdaniem w O2 sedan powinny być 4 uchwyty. Jak na górze były by 2 uchwyty lepiej by przylegała.

Komentarz

• _tm_
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 2333
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Przelew i mail zostały wysłane.
                                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                  -------------------------------------------------------------------------
                                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• marekzu
                                                    L&K
                                                    • 2007
                                                    • 1412
                                                    • Superb II combi (3V5)

Zasłonka może lekko się falować. Spowodowane jest to tym ,że zasłonka nie stoi pionowo lecz pod kątem, duża powierzchnia okna też nie pomaga. Teraz pomyślcie jak zrobić w jednym kawałku na tył. Byłby to flak.
                                                    A zobacz to - jak to wykonali - zaslonka Touran

A tutaj SKODA

Komentarz

Pracuję...