Rozumiem to może aby zachować spokój ducha TITAN 5W-40 Supersyn odpowiednik klasy Motula 5W-40 X-Cess (502.00/505.00).
Olej na bazie MC.
Co pisze producent:
· TITAN SUPERSYN SAE 5W-40 utrzymuje
silnik w czystosci nawet, jeżeli korony
tłoków osiagaja temperature do 340 oC.
· Przeciwdziała osadom na zaworach
ssacych i wydechowych gwarantujac
poprawna prace silnika.
· TITAN SUPERSYN SAE 5W-40 jest
odpowiedni do turbosprearek, których
predkosc obrotowa osiaga do 200 000
obrotów na minute.
· TITAN SUPERSYN SAE 5W-40 zapewnia
szybka cyrkulacje oleju i prawidłowa prace
popychaczy hydraulicznych - brak
charakterystycznego stukania podczas
rozruchu i zużycia sciernego.
Cena jest dobra bo 31.08zł/1L i 112,18/4L wszystko z VAT-em.
Druga opcja którą proponuję klientom w przypadku duzych przebiegów aby im uelastycznić silnik i lekko wyciszyć czesto po 200 000km to olej z Mos2 CFE 10W-40.
Pozdrawiam serdecznie
Najlepsze oleje MILLERS, AMSOIL, LM, FUCHS, filtry MANN !!
Zwiń
X
-
Jezdzilem na tym oleju http://shellhelix.pl/shift.php?actio...produktu&id=12 przebieg moj to 253kkm wymiana przwaznie co 10kkm delikatnie cos sie poci ale narazie nie mam czasu zobaczyc gdzie dokladnie ale kropek pod silnikiem na asfalcie nie zostawiamStyl jazdy raczej normalny a trasy sa rozne raz krotkie okolo 50km bo tyle mam do pracy w ta i z powrotem a czasami 700 km w jedna strone to zalezy.Boje sie syntetycznego oleju zeby mi sie nie okazalo ze mam gdzies troche wiecej nieszczelnosci niz myslalem
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez swiety.Proszę o szybka odpowiedz.
Od wymiany do wymiany czyli jaki interwiał 10 000km lub 15000km lub jeszcze dłuższy w systemie longlife ?
Jakie przebieg i jaki styl jazdy ?
Czy więcej jazdy w trasach czy wiecej krótkie odcinki ?
0.5L na przestrzeni 10 000km (tyle przyjmuję średnio ) to żaden pobór, jesli dodatkowo lubisz jeździć z nogą w podłodze to norma.
Czy dolot i turbo jest szczelne nic sie nie poci itp. ?
Czy na tym jeździłeś ?
Skład:
Moja odpowiedź do tego silnika to TITAN GT-1 5W-40 505.01. 1L - 34.60zł z VAT.
4L bedę miał pod koniec tygodnia.
PAOLO: Nie ma z XTL , jest standardowy mocno dopakowany dodatkami AW GT-1 5W-40 z poziomem saps 0.8% w limicie C3.
Kiedy bedzie z XTL nie wiem dokładnie i nikt tego chyba precyzyjnie nie wie.
Zapewne jest to okres przejsciowy i za niedługo zaczna spływac nowe partie w tej technologii ale dopytam sie jeszcze może mi coś zaklepia albo wyślą razem z oczekiwanym dla upalaczy RACE PRO S 5W-40.
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.Teraz przyszła kolej na mnieTo zaczynamy: Octavia 1 rocznik 1998 1.9 TDI 110KM obecny olej to shell helix 10w40 ale nie wiem dokładnie jaki tylko tyle ze do diesla
Nie znam się za bardzo na tym przeważnie od wymiany do wymiany dolewam około 0,5 l ale to zależy czy dalekie trasy czy na miejscu bo rożnie się jeździ.Proszę o szybka odpowiedz.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PidziekCzy tam wchodzi niespełna 4L oleju ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zakładam że piszesz o tym 103KW.
Generalnie jeśli silnik masz stosunkowo młody i jeździsz na krótkich odcinkach oaz przebieg też nie jakiś astronomiczny a pobór oleju nie jest jakiś znaczacy to PRO C-3 5W-30 504/507.
Jeśli przebieg większy tudzież masz cięższą nogę wtedy GT-1 5W-40 505.01.
Czy tam wchodzi niespełna 4L oleju ?
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
witam
co byś polecał do octavia 2.0 TDI - silnik BKD.
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Pidziekloru: paka zrobiona jutro będzie u Ciebie :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Oczywiście choć tego w tej chwili nie mam ale to nie jest problem.
1L 53,35zł z VAT-em.
po wlaniu do ON barwa paliwa przypomina kolor niebiesko - zielony :-)
loru: paka zrobiona jutro będzie u Ciebie :-)
Dziękuję i pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
Czy coś takiego jest dostępne:
Titan Fuel Plus Bar
Zostaw komentarz:
-
-
Dziękuję info poszło na maila.
Myślę że może się uda wysłac paczkę aby ta trafiła do Ciebie w czwartek - piątek :-)
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PidziekCena jest stała Fuchs TITAN GT-1 5W-40 - 4L - 136,38zł, 1L - 34,60zł.
Litrówka wychodzi zaledwie 50 gr. drożej więc nie jest to jakaś znacząca różnica.
Myślę że nie stanowi to przeszkody z finalizacji zamówionka.
Zamieszczone przez PidziekCzekam na ewentualnego maila w celu potwierdzenia i wymiany informacji związanych z zamówieniem (FV, ewentualna proforma i rozliczenie).
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lorunie stanowi, kwestia czy cena się nie zmieni :?:
Litrówka wychodzi zaledwie 50 gr. drożej więc nie jest to jakaś znacząca różnica.
Myślę że nie stanowi to przeszkody z finalizacji zamówionka.
Zamieszczone przez loru10 pln wystarczy ?
Czekam na ewentualnego maila w celu potwierdzenia i wymiany informacji związanych z zamówieniem (FV, ewentualna proforma i rozliczenie).
Adres juz podaję oficjalny
[email protected]
Pozdrawiam i czekam na informację.
Zostaw komentarz:
-
-
reasumując
O2:
olej - Fuchs TITAN GT-1 5W-40 - 4L - 136,38zł, 1L - 34,60zł.
filtr oleju - WL7296 15.53zł/ brutto
filtr paliwa - MANN PU 825 x for UFI dla numerów 3C0 127 400 C - 70zł z VAT
filtr kabinowy - węglowy MANN CUK 2939 - 36,17zł brutto.
filtr powietrza - (nie dla zimnego klimatu ) MANN C 35 154 - 41,10zł brutto
suma: 333,78 pln
leon:
olej - Fuchs TITAN PRO C-3 5W-30 wykonany w technologi XTL ! 4L - 147,35zł 1L - 39,00zł
filtr oleju - W712/52 - 18zł - jest na stanie
filtr paliwa - WK 730/1 - 28,40zł - jest na stanie
filtr kabinowy - weglowy - 52,93/ brutto.
filtr powietrza - C 2998/5 x - 53,75zł brutto
suma: 285,68 pln
przesyłka, pewnie powyżej 10kg
29 pln
suma końcowa 702,21 pln.
Oczywiście poproszę, faktura na graty tylko do O2 a pozostałe elementy paragonie, proszę na pw nr konta do przelewu.
Zamieszczone przez PidziekJest w opakowaniach 1L jeśli nie bedzie to stanowić jakiejś przeszkody.
Zamieszczone przez PidziekByłbym skłonny dosłać Ci takie dwie buteleczki jak dostanę pokrywając koszt wysyłki (poczta polska kilka zł) jak tylko dostanę.
To taki mój ukłon dla Twojego zamówionka.
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
C 2998/5 x - 53,75zł brutto.
Też jest.
W tej chwili sprzedałem ostatnia 4L GT-1 5W-40 i za parę dni bedę miał kolejna dostawę w opakowaniach 4L.
Jest w opakowaniach 1L jeśli nie bedzie to stanowić jakiejś przeszkody.
Co do płukanki nie mam nic w tej chwili oczekuje na płukanki z Amsoil ale nie znam terminu, sądzę że ok. 2tyg.
Byłbym skłonny dosłać Ci takie dwie buteleczki jak dostanę pokrywając koszt wysyłki (poczta polska kilka zł) jak tylko dostanę.
To taki mój ukłon dla Twojego zamówionka.
Pozdrawiam serdecznie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PidziekCo do filtra przepraszam zacząłem dobierać i miałem pewne rozterki.
http://www.mann-hummel.co...ktlg_subpage=02
kurcze i nic nie zaproponowałeś do przepłukania silnika dla O2 i leona.
Zostaw komentarz:
-
-
Ok dzięki.
Co do filtra przepraszam zacząłem dobierać i miałem pewne rozterki.
Entdecken Sie im MANN-FILTER Katalog 6.800 Premiumfilter für Ihre Bedürfnisse. Mit allen Infos online und gedruckt. Jetzt den richtigen Filter finden!
Mamy od kwietnia 04/01 - C 4287/2
Drugi od maja 05/01 - C 2998/5 x
I trzeci na warunki wiekszego zapylenia Use in dusty environments od kwietnia 2001 - C 4287/1
Bardzo Cię porsze o weryfikacje tego filterka.
Daj znać.
Pozdrawiam serdecznie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PidziekChyba 4L powinno styknąć do BXE ale to byś mi potwierdził .
Zamieszczone przez PidziekNa jutro bede miał tylko musisz mi potwierdzić.
reasumując
O2:
olej - Fuchs TITAN GT-1 5W-40 - 4L - 136,38zł, 1L - 34,60zł.
filtr oleju - WL7296 15.53zł/ brutto
filtr paliwa - MANN PU 825 x for UFI dla numerów 3C0 127 400 C - 70zł z VAT
filtr kabinowy - węglowy MANN CUK 2939 - 36,17zł brutto.
filtr powietrza - (nie dla zimnego klimatu ) MANN C 35 154 - 41,10zł brutto
suma: 333,78 pln
leon:
olej - Fuchs TITAN PRO C-3 5W-30 wykonany w technologi XTL ! 4L - 147,35zł 1L - 39,00zł
filtr oleju - W712/52 - 18zł - jest na stanie
filtr paliwa - WK 730/1 - 28,40zł - jest na stanie
filtr kabinowy - weglowy - 52,93/ brutto.
filtr powietrza - :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: uzupełnij
suma: 285,68 pln
przesyłka, pewnie powyżej 10kg
29 pln
suma końcowa 648,46 pln + filtr powietrza dla leona
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lorutak i już 146KM
Filterek oleju WL7296 do OC2 bym zostawił to ten:
Wychodzi 15.53zł/ brutto.
Dalej, filtr paliwa MANN PU 825 x for UFI dla numerów 3C0 127 400 C - 70zł z VAT.
Na jutro bede miał tylko musisz mi potwierdzić.
Filterek weglowy MANN CUK 2939 - 36,17zł brutto tez jest na miejscu.
Filterek powietrza (nie dla zimnego klimatu ) MANN C 35 154 - 41,10zł brutto
To by była OC2.
Mozesz mi jeszcze podac dokładnie ile tego oleju .
Chyba 4L powinno styknąć do BXE ale to byś mi potwierdził .
Leonik BCB 105KM:
Olej który bym wlał aby zoptymalizować przebiegi i koszty eksploatacji to PRO C-3 5W-30, cene podałem post wyżej.
Wchodzi chyba ok. 4.5L więc 1x 4L + 1L.
Filterki:
Olej - W712/52 - 18zł - jest na stanie
Paliwa - WK 730/1 - 28,40zł - jest na stanie
Filterek powietrza weglowy - 52,93/ brutto.
Oba interwiały to max. 15 000km.
Jeśli Leon nie robi więcej niż 15km dziennie to z obawy (nie wiem akurat jak tutaj jest temat z odmą od jesieni bo nie pamietam) ale skrócił bym do 8500-10 000km.
Do tego DHL do 10KG - 22zł brutto
Od 10KG do 31.5 - 29zł brutto.
Pozdrawiam serdecznie
Czekam na informację .
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PidziekZakładam że OC2 to silnik BXE wedle Twojego podpisu więc 105KM.
Zamieszczone przez PidziekDalej aby profesjonalnie zweryfikować jaki system filtracji tam jest to trzeba wiedzieć czy na filtrze gdzieś pisze UFI. Wiele mechaników na to nie zwraca uwage ale to istotne.
Czy takie informację posiadasz ?
W wielu przypadkach pisze na obudowie filtra UFI.
Zamieszczone przez PidziekKabinowy wyszedł by ok. 59,97zł brutto z weglem aktywnym Wp9147. ale to jest kilka dni czekania.
Zamieszczone przez PidziekFiltr powietrza to są dwa rodzaje i musisz to zweryfikować WA6781 o wysokości 7cm i większy WA6787 o gr. 8cm.
Tak że tutaj tez warto to zweryfikować ,
Zamieszczone przez PidziekCzy zrobic Ci kalkulację na filtry powietrza, kabiny i paliwa MANN-a ?
Zamieszczone przez PidziekCo do leona to musze mieć więcej informacji aby dobrac filtry powietrza, kabiny i paliwa bo jest kilka silników 1.6.
jak potrzeby VIN to daj nać, podeślę wieczorem
Zamieszczone przez PidziekOczywiście że wystawiam faktury albo jak kto woli paragony.
Zamieszczone przez PidziekNie wiem na jakich olejach obecnie auta jeżdzą i co ile był olej wymieniany jesli do 15 000km i oleje klasy 5W-30/5W-40
Leon - 8100 X-cess 5W-40
wymiana co 15kkm lub rok
Zamieszczone przez PidziekAle warto pamietac że temp. robocza oleju osiąga własciwą temp. roboczą po ok. 10-15km jazdy i przez ten czas warto nie ulegac presji większego ciągu bo można przyspieszyć wydatnie zużycie silnika.
Wysłany: Dzisiaj 1:49
oraz coś do przepłukania silnika przed wymianą oleju w ilości 2xZałączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
loru,
Zakładam że OC2 to silnik BXE wedle Twojego podpisu więc 105KM.
Fuchs TITAN PRO C-3 5W-30 wykonany w technologi XTL ! 4L - 147,35zł 1L - 39,00zł.
Fuchs TITAN GT-1 (ten co kiedys reklamował Kuzaj :-) ) 5W-40 - 4L - 136,38zł, 1L - 34,60zł.
Filtry:
Oleju WL7296 - 15,53zł mam na miejscu.
Dalej aby profesjonalnie zweryfikować jaki system filtracji tam jest to trzeba wiedzieć czy na filtrze gdzieś pisze UFI. Wiele mechaników na to nie zwraca uwage ale to istotne.
Czy takie informację posiadasz ?
W wielu przypadkach pisze na obudowie filtra UFI.
Kabinowy wyszedł by ok. 59,97zł brutto z weglem aktywnym Wp9147. ale to jest kilka dni czekania.
Filtr powietrza to są dwa rodzaje i musisz to zweryfikować WA6781 o wysokości 7cm i większy WA6787 o gr. 8cm.
Tak że tutaj tez warto to zweryfikować ,
Reszta filtrów aby może czasu nie tracić to MANNw dobrej cenie. można powiedzieć podobnej.
Czy zrobic Ci kalkulację na filtry powietrza, kabiny i paliwa MANN-a ?
Co do leona to musze mieć więcej informacji aby dobrac filtry powietrza, kabiny i paliwa bo jest kilka silników 1.6.
Filtr oleju mam w tej chwili do tego silnika (WL7203) - 14,65zł
Oczywiście że wystawiam faktury albo jak kto woli paragony.
CO do programu to gorzej ma ten silnik który kursuje na krótszych odcinkach od tego który lata po trasach z pedałem gazu w podłodze, takie są fakty.
Nie wiem na jakich olejach obecnie auta jeżdzą i co ile był olej wymieniany jesli do 15 000km i oleje klasy 5W-30/5W-40 to do polacam do OC2 z programem 5W-40 GT-1 a do Leona kursujacego na krótkich odcinkach PRO C-3 aby szybciej cyrkulował juz po zinym rozruchu.
Kilka cPa w oleju klasy 505.01 A3/B4 5W-40 sie przyda przy pałowaniu.
Ale warto pamietac że temp. robocza oleju osiąga własciwą temp. roboczą po ok. 10-15km jazdy i przez ten czas warto nie ulegac presji większego ciągu bo można przyspieszyć wydatnie zużycie silnika.
Pozdrawiam i czekam na informację od Ciebie.
Zostaw komentarz:
-
-
Hej,
proszę o ofertę na :
TITAN GT1 PRO C-3 5W-30 (XTL-Technology) 5 litrów
TITAN GT1 5W-40 (XTL-Technology) 5 litrów
Dodatkowo komplet filtrów do Octavia 2, powietrza, kabinowy (z węglem), olej i paliwa (na obudowie filtra paliwa jest numerek 3C0 127 400 C)
dodatkowo taki sam komplet filtrów dla Leona 1,6 16V.
oraz coś do przepłukania silnika przed wymianą oleju w ilości 2x
Wystawiasz fakturę ?
zastanawiam się między :
TITAN GT1 PRO C-3 5W-30 (XTL-Technology)
a
TITAN GT1 5W-40 (XTL-Technology)
co byś polecał dla Octavia 2 1,9 TDI po programie (lekko nie ma) i do Leona 1,6 16V (autko żonki krótkie odcinki więc też nie ma lekko).
pozdrawiam
loru
Zostaw komentarz:
-
-
Pidziek, no i oto mi chodziło. Dzięki za rozjaśnienie w głowieTSI jeździ trybie 70% miasto, 30% trasa więc wymiany co 15kkm.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez hotrainPidziek, leję LL ale wymieniał będę co 15 tys. To chyba nie jest błąd? Z ciekawości, po ile ten Race?
To zalecam do zastosowań gzie nie ma miejsca na żadne kompromisy.
Wszystko sie rozbija jak eksploatujesz silnik jesli to jest dużo krótkich odcinków gdzie olej czesto nie jest w stanie się zagrzać a silnik nie osiąga w pełni swojej temp. roboczej to podejście jak najbardziej OK.
TSI w OC1 to 15 000km max. z tego co sie dowiedziałem, tryb Longlife nie jest tam zalecany, ale ksiażka może sugerować inaczej.
Generalnie fabrycznie zmodyfikowane jednostki w których dokłada się turbo wymaga z praktycznego punku widzenia troszkę zmniejszyć interwiał.
W serwisach się podchodzi tak samo do jednostek wolnossących jak i tych z "nadmuchem" aby podejść do tematu profesjonalnie nie zalecam w TSI serwisu long life.
PRO C-3 jako olej w pełni syntetyczny sprosta takiemu interwiałowi z nawiązką.
Jeśli byś chciał to możemy po 10 000km sprawdzić olej aby zweryfikować docelowy przebieg między wymianowy :-)
Zarówno PRO C-3 jak i Longlife III posiadaja 504.00 wymagane do uturbionych OC1 więc poziom ochrony bedzie bardzo podobny.
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: