Najlepsze oleje MILLERS, AMSOIL, LM, FUCHS, filtry MANN !!
Zwiń
X
-
PAOLO ESCO, jasne, napiszę, wyduszę z koleżanki opinię o tym jak się jej będzie jeździło. A ten Race to ja myślałem do siebie do TSI.
-
-
Zamieszczone przez hotrainTo chyba nie jest błąd?
Zostaw komentarz:
-
-
Pidziek, leję LL ale wymieniał będę co 15 tys. To chyba nie jest błąd? Z ciekawości, po ile ten Race?
Zostaw komentarz:
-
-
Pidziek, dziękuję. Jak przyjdzie dostawa to daj znać proszę na PW proszę. Wtedy zamówienie machniemy.
Olej na tej bazie był lany do Williamsa F1 w 2006r. :-)
Ale to tak przec ciekawość napisałem, ale taki olej też będę mieć.
To 100% pełno estrowy olej należący do V gr.
Lejesz Long life ze względu na zwiększone przebiegi ?
Pytam bo zarówno PRO C-3 jak i Longlife III to oleje pełnosyntetyczne .
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Pidziek, dziękuję. Jak przyjdzie dostawa to daj znać proszę na PW proszę. Wtedy zamówienie machniemy.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam wszystkich forumowiczów i właścicieli diesli nie wiem czy pisze w dobrym miejscu i z góry za to przepraszam jak gdzieś żle się wpisałem, ale chciałem wyrazić opinie na temat oleju FUCHS TITAN GT1 5W40 którego mi polecono na tym forum a mianowicie jak większość pewnie dieslowców przez długi długi czas zalany miałem olej MOTUL SPECIFIC 505.01 i w sumie nie jest to zły olej jednak ze po konsultacjach z kolega PAOLO ESCO zalalem FUCHSA i kazdy pomysli i co z tego i w sumie nic tylko ,ze silnik akurat w moim przypadku jakby dostal inne zycie odetchną pelnym kolektorem uspokoila i wyciszyla sie praca silnika szczególnie rano silnik łagodniej pracuje dla mnie jest to duzo mimo iz nie robilem plukanek olej pozostaje nadal klarowny na bagnecie mimo iz zrobilem troszke kilometrow . Nie chcial bym by ktos kto uzywa Motula poczul sie urażony ale moim skromnym zdaniem warto sie pokusić aby choc raz wyprubować olej fuchsa ja tak zrobilem i nie zamienie go na motula . Wielkie dzieki dla kolegi PIDZIEK ktory robi naprawde kawal dobrej roboty za starania dla inych i kolegi PAOLO ESCO za serce ktore wklada by nasze auta były smarowane i za czs ktory poświeca innym
Zostaw komentarz:
-
-
Dostawa niebawem.
Zamieszczone przez hotrainNo o jeszcze jedno, dla silników 2.0 TDI CR - TITAN GT1 PRO C-3 5W-30 (XTL-Technology) jaka cena dla 2x 5l i 2 x 1l?
Olej nie wystepuje w opakowaniach 5L.
Cena 4L 144 zł a 1L 38zł wszystko z VAT brutto.
Wysyłka w ciągu 12h.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez hotraindla silników 2.0 TDI CR - TITAN GT1 PRO C-3 5W-30 (XTL-Technology)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PidziekPrzy nastepnej dostawie bedzie.
No o jeszcze jedno, dla silników 2.0 TDI CR - TITAN GT1 PRO C-3 5W-30 (XTL-Technology) jaka cena dla 2x 5l i 2 x 1l?
Zostaw komentarz:
-
-
Ok dziękuję za informację. Zastanowię się bo mam jeszcze chwilę do wymiany i upatrzyłem sobie 3 różne oleje :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
A tak popatrzyłem na Twój avatarek i od razu jakos pomyślałem o PRO C-3 .
Oczywiście już prostuję temat XTL PRO FLEX 5W-30 - 150.77zł brutto.
Mam w tej chwili tylko w 4L opakowaniach :-)
Pozdrawiam i przepraszam za literówkę :-)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOTo ja poproszę cenę Fuchs TITAN GT1 PRO FLEX 5W-30 XTL
GT1 PRO C-3 mi osobiście nie pasuje...z kilku względów :wink: ale i tak dziękuję :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Witaj,
Olej PRO C-3 z technologą XTL dam w doskonałej cenie 144zł brutto za 4L i 38zł/1L.
Płukanki jeszcze nie mam w tej chwili, oczekuję na takową z Amsoil.
Olej jest na miejscu.
Filterki :
Do AXR:
WL 7296 - 17,75zł jest na stanie.
Filtra powietrza nie mam z WIX-a w tej chwili polecam oczywiście MANN-a - C 37 153 w cenie 31,80 brutto (trochę taniej niż na allegro 8) )
O2 BXE - filtro oleju WL7296 - 17,75 brutto na miejscu
Powietrza z WIX-a nie mam, odpowiednik MANN-a C 35 154 - 40zł brutto kwestia jednego dnia.
Jest jeszcze jeden na warunki zimne, ale nie widze potrzeby aby taki w tej chwili stosować
Pozdrawiam serdecznie
Zostaw komentarz:
-
-
To ja poproszę cenę Fuchs TITAN GT1 PRO FLEX 5W-30 XTL ---> 4 L + 1 L do tego cenę płukanki do silnika, cenę filtra powietrza i filtra oleju do O1 1,9 TDI silnik AXR i cenę filtra powietrza i filtra oleju do O2 1,9 TDI - silnik BXE.
Filtry powietrza do eksploatacji w warunkach normalnych.
Zostaw komentarz:
-
-
Oj nie mam w tej chwili Long life III jest wszystko ale tego akurat w tej chwili nie mam.
Przy nastepnej dostawie bedzie.
Cenowo to wyszło by: 152,12 za 4L i 41,80 za 1L wszystko brutto z VAT.
Pozdrawiam i słuzę pomocą.
Zostaw komentarz:
-
-
Pidziek, możesz potwierdzić jaka cena Fuchs TITAN GT1 LongLife III 5W30 5l + 1l ?
Zostaw komentarz:
-
-
Witaj,
Filtr oleju WL7008 - 17,60 brutto
Filtr kabinowy WP6813 z węglem aktywnym - 35.14zł nie mam w tej chwili czas oczekiwania do tygodnia.
Filtr kabinowyWP6812 tradycyjny bez węgla aktywnego - 20zł równiez w tej chwili nie mam czas oczekiwania do tygodnia.
Filtr paliwa - WF8046 - 52,40zł
Filtr powietrza tutaj podaj numer obecnego filtra bo mamy wybór.
Filtr z silnikiem na eksploatację w warunkach trudnych bardziej zapylonych lub w warunkach normalnych.
Jeśli podasz jaki obecnie posiadasz lub podasz wysokosć lub długość wtedy zweryfikuje jaki powinien być zainstalowany.
Tradycyjny ma wysokość 49mm i długość wkładu 367mm
Filterek na warunki ciężkie ma wysokość 57mm i długość 365mm
Tak że tutaj prosze o jakieś bliższe info w celu zweryfikowania optymalnego filtra.
Wysyłka albo DHL za 22zł brutto (dostawa w 12h) albo Pocztą Polską 15zł brutto (zakładam że wszystko wyjdzie do 1KG.)
Pozdrawiam serdecznie
Zostaw komentarz:
-
-
witam
potrzebuję komplet filtrów (paliwowy ,powietrza,olejowy ,kabinowy)
do octavia 1 2001r. 1,9 tdi 110 kucy silnik ASV
jaki koszt razem z wysyłką
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
mnie pozostaje tylko wyrazić swoją opinię w allegrostylu - POLECAM !!! :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
soszek81: Więc tutaj sprawa wydaje sie oczywista.
TITAN GT1 5W-40 4L 132zł , 1L - 38zł.
Filterek oleju WL7008 - 17,60zł
Tak wygląda filterek :
Filtra powietrza w tej chwili nie mam ale to jest kwestia tygodnia.
Ale co ważne masz albo wersję na warunki o zwiększonym pyleniu albo o tradycyjnym tzw. zwykłym.
Filtry różnią sie długością i wysokością.
model WA6333 to na normalne warunki, model WA6693 to juz zwiększone zapylenie, wiecej kurzu i brudu.
Tak że na podstawie informacji od Ciebie na temat długości i szerokości filtra zweryfikuje jaki powinien być.
HDI - Jeśli silnik w przyzwoitej kondycji to TITAN 5W-30 PRO C-3 XTL , 4L wystarczy , 142zł brutto.
Filterek WL7305 - 23,60zł brutto mam na stanie.
Tak wygląda:
Filterki podobna sytuacja jesli masz silnik 16V to nie ma rozgraniczenia w przypadku DV4TD sa juz dwa rodzaje i też wtedy należy sprawdzić który siedzi pod maską czy na zapylone warunki czy zwykłe.
Oleje i filtry oleju w każdym razie są i nie ma problemu.
Pozdrawiam serdecznie.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki za odpowiedź.
Właśnie zobaczyłem że zniknął mi silnik z profilu :shock: Zaktualizowałem
O1 kombi rocznik 2002, silnik ALH (90KM seria). Silnikowo jest OK. Na Castrolu Edge 5W30 były dolewki 0,5-2l na 15k km zależnie jak mocny był but. Teraz na Motulu Xcess 5w40 po 10k km olej powyżej połowy na bagnecie a dostaje mocno w palnik.
1.4HDi to Peugeot 206 z 2003r.
Dzięki za podanie konfiguratorów - poszukałem sobie co trzeba
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez soszek81To będę jednym z pierwszych.
Zapomniałem podac wyszukiwarki z WIX-a co ułatwia czesto zadanie w celu weryfikacji konkretnego filterka czy oleju.
Podam równiez wyszukiwarkę Fuchs-a bo zapomniałem w całym rozgardiaszu o tym:
Odpowiadając na Twoje pytanie poprosiłbym o rocznik zakładam że ok. 1998r i silnik AGR
Wtedy w ciemno TITAN GT-1 5W-40 A3/B4 z normą 505/502/505.01 - 38zł za 1L lub 132zł za 4L
Niestety nie wiem na czym obecniej jeździsz i czy coś dolewasz.
Zakładam że wszystko jest OK.
Wstępna weryfikacja jest porzadana w celu optymalnego doboru oleju.
Olej dopakowany solidnymi dodatkami.
Filterek oleju jest WIX WL7008 za 17,60zł
Co do powietrza i kabiny to muszę znać więcej danych samochodu (jest kilka rodzajów) rocznik, nadwozie, silnik ale wyszukiwarka jest dobrze skonstruowana więc nie ma problemu z doborem odpowiedniego.
Do tego czy z weglem aktywnym czy bez.
Do HDI generalnie PRO C-3 5W-30 oraz PRO FLEX.
Też pasuje więcej wiedzieć o jakie auto dokładnie chodzi jakie są wytyczne i zalecenia konstruktorów więc prosze ewentualnie o podanie tego co zaleca konstruktor aby dobrac wszystko zgodnie z zaleceniami konkretnej aplikacji.
Zapewne pytasz o 206 no ale czekam na weryfikację.
Zamieszczone przez soszek81+ tarcze hamulcowe do O1 - 280mm z EBC
Ale bez pełnych danych ciężko o pełną weryfikacje.
Tutaj można się posiłkować jeszcze katalogiem on-line
Ale zazwyczaj weryfikuję wyniki jeszcze z katalogiem w formie książkowej .
[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 19:20 ]
Zamieszczone przez Michal2jaka cena Fuchs TITAN GT1 LongLife III 5W30?
To bardzo dobre ceny i myslę że takowe bedę miał :-)
Butelka 1L to ok. 40zł brutto.
Pozdrawiam goraco
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez shadoCena EBC Greenstuff dp21329 ?
Brutto z VAT-em za komplecik 274.46 na ta chwilę.
Pozdrawiam serdecznie
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: