Najlepsze oleje MILLERS, AMSOIL, LM, FUCHS, filtry MANN !!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    ruwado: masz LPG ?

Jeśli tak to czy pobór oleju nie zaczął rosnąć po instalacji LPG ?

na privy już odpowiadam

Pozdrawiam '

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Pidziek, jak będziesz miał chwilkę, to poradź.

Przez pierwsze 30 tys km jeździłem na Mobil 1 0W 40 - tak dawało ASO. Potem wszedł Castrol LL 5W 30. Do około 170.000 km przebiegu był Castrol LL. Silnik zużywał max 0.5 l na 15.000 km. Z wiekiem zużycie 0,5l/15.000 km było stałe podczas zwykłej eksploatacji, ale zacząłem dolewać po jeździe autostradowej (szybko i po górach w upale) około 0,6l oleju/1400 km wyjazdy wakacyjne do Chorwacji. Przy stanie 170.000 km zaczęlo ubywać oleju w codziennej eksploatacji. Tak na około 940 km poszło 0,6 l oleju. Diagnoza - prawdopodobnie uszczelniacze zaworów. Nie bylo czasu robić, bo było to przed wyjazdem na wakacje. Przed tym wyjazdem na wakacje podczas przeglądu zaproponowano mi z racji przebiegu - Castrol tyle, że 5W40 C3 Magnatec. Po zrobieniu około 5.000 km ( w tym wyjazd do Chorwacji - autostrada z dużymi prędkościami + góry + upał) zużycie jest na poziomie 0.25 l/1000 km.

Zostać przy tym, czy coś innego polecisz?

Zostaw komentarz:

• cordoba12
    odpowiedział(a)
    Pidziek poszło zapytanie na priv

Zostaw komentarz:

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    Przepraszam za wyłużone odpowiedzi niestety ostatnimi czasy nieco jeżdzę , szkole itp. i na forum mam mniej czasu ale w przypadkach zapytań na 100% odpowiem na maila na [email protected]

Krzysiowi odpowiedziałem na priv-a.

Marcinoo: Olej 0W40 oczywiście będzie odpowiedni i jak najbardziej zasadni i przy jeździ w cyklu jak to się mówi "wokół komina" lepkość jak najbardziej zasadna ale również można zastosować olej 5W30 niekoniecznie 504.00/507.00.

Co do wyceny wystosowywuję właśnie priv-a.

Bede wdzięczny za odpowiedz.

Pozdrawiam gorąco wszystkick :-)

Zostaw komentarz:

• Marcinooo
    odpowiedział(a)
    Witam,
    rozumiem, że ten olej Millers Oils XF Longlife 0w40 będzoe odpowiedni do 1.4 TSI z 2009 r. (robie zazwyczaj krotkie odcinki - wymieniam olej co 15 tys km). Jaka będzie cena za 4 litry oleju (4x1 litr).?

Dodatkowo proszę o wycene filtrów:
    - filtr oleju MANNa - 03C 115 561 B
    - filtr powietrza MANNa - 3C0 129 620.

Pzdr

Zostaw komentarz:

• krzysk02
    odpowiedział(a)
    Pidziek, Silnik jest ok, żadnych ubytków nie ma. Od silnika oczekuje ze ma chodzić tak jak chodzi teraz czyli idealnie. Olej ma być dobry.

Zostaw komentarz:

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    A w jakim technicznie masz silnik ?
    Czy masz jakieś ubytki ?
    Jakie masz oczekiwania od silnika, nowego oleju i jaką półkę jakościową szukasz czy ma być tanio czy ma być dobry olej ?

Czekam na infirmację

Zostaw komentarz:

• krzysk02
    odpowiedział(a)
    Pidziek,
    Jaki olej proponujesz do Octavi II FL 11.2009 silnik 1.9 TDI BXE. Przebieg 168 tkm.

Zostaw komentarz:

• idas
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pidziek
    To są dwa różne oleje pierwszy z normą 504.00 drugi lekkobieżny A1/A5.

Zmienili etykiety w tych olejach ale sam oej został ten sam
    Ok.
    Zlalem resztki z dwoch poprzednich baniakow Millersa i wychodzi mi, ze czwarta wymiana oleju bedzie gratis
    Z trzech baniakow udalo sie uzbierac czwarty do CAXA

Skoro po zamknieciu w oryginalnym opakowaniu olej moze stac nawet kilka lat, to super sprawa

Zostaw komentarz:

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    To są dwa różne oleje pierwszy z normą 504.00 drugi lekkobieżny A1/A5.

Zmienili etykiety w tych olejach ale sam oej został ten sam

Zostaw komentarz:

• idas
    odpowiedział(a)
    Pidziek, mam pytanie propo Millers Oils XF Longlife 5W30 5L.
    Aktualnie ten olej ma taka złotą etykietę:

Wczesniej byla taka niebieska

Czy jest jakas zmiana w skladzie, czy bez problemu mozna mieszac obie wersje?

Zostaw komentarz:

• przemek88
    odpowiedział(a)
    Witam,

możesz mi polecić jakiś olej do Audi A4 1.9 TDI 130KM z przebiegiem 188tyśkm na pompowtryskiwaczach. Teraz mam Castrola 5 w30 ale myślałem żeby przejść na 5w40. Do tego proszę o cene, filtr oleju, powietrza, paliwa, kabinowy.

Dziękuje

Zostaw komentarz:

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    WItam,

Do TSI bym polecił najnowszy olej z Amsoil który już jest u mnie dostępny .

Sądzę że nowy Ams byłby bardzo dobry.

Na jakim oleju obecnie jeździsz ?

Zostaw komentarz:

• olo363
    odpowiedział(a)
    Kolego Pidziek, do silnika 4 letniego- 2.0 Tsi CAWA,jaki olej polecasz, jazda przeważnie spokojna, wymiana 15 tyś max,raz w roku. w swoim mam Motula, odpada Ams ..Jakie są koszty przesyłki w sumie 10 litrów oleju?
    pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• dato
    odpowiedział(a)
    Tak, tylko w ekstremach. Jak odpuszczam to błyskawicznie (kilka - kilkanaście sekund) spada.

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dato
    Mój jedyny problem to grzanie się oleju do 135 stopni
    bardzo wysoko masz. >200 długi odcinek?

Zostaw komentarz:

• dato
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pidziek
    Przy okazji zapraszam do zapoznania się z najbardziej innowacyjną odfertą na dodatki nano oraz nanoceramię :-)

http://www.zmienolej.pl/oferta/inne-produkty/archoil
    To ja się skuszę - fajny masz ten serwis, jest bardzo profi i przekonujący. Poproszę zatem o ofertę na serwis olejowy - akurat pasuje mi go zrobić w ASO więc płukankę chciałbym zastosować samodzielnie przed zmianą oleju (na 10 min na parkingu przed wjazdem na halę ?), ale filtry jak najbardziej mogą być Knecht, serwis oswojony, nie będą się czepiać. Mój jedyny problem to grzanie się oleju do 135 stopni (wtedy odpuszczam) w mocnych trasach - sprawdziłem już oleum fabryczne, Shell, LM i Motul Specific. Czas na Millers + dodatki, które polecisz. Reszta za moment PW.

EDIT. Poszło PW. Powiedz mi jeszcze, czy Millers Oils Motorsport Racing Brake Fluid 500 ml do mnie podejdzie (VIN poszedł PW) i ile go potrzeba ? Jeśli faktycznie nie chłonie wody tzn, że nie trzeba go co chwilę zmieniać ? Co ile ?
    - może bym się skusił na zmianę płynu + odpowietrzenie hamulcy przy tej okazji...

- doczytałem o płukance - mogę ją wlać i przegonić auto z 1000km przed serwisem, wystarczy ?

Zostaw komentarz:

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Odpowiedz odczywiście wysyłam na maila.

Przy okazji zapraszam do zapoznania się z najbardziej innowacyjną odfertą na dodatki nano oraz nanoceramię :-)

Zostaw komentarz:

• idas
    odpowiedział(a)
    Pidziek, wysłałem ci następujące zapytanie poprzez formularz na twojej stronie internetowej zmienolej.pl

Witam serdecznie,

Z tej strony użytkownik Idas z forum OCP.
    Po raz kolejny chciałbym dokonać zakupów związanych z przeglądem serwisowym mojego samochodu.
    To co potrzebuję do VW Golf VI 1.4TSI CAXA (WVWZZZ1KZBP104362):
    1. Olej Millers Oils XF Longlife 5W30 5L.
    2. Filtr oleju Mann W 712/91.
    3. Filtr powietrza Mann C 14 130.
    4. Filtr przeciwpyłkowy z wkładem z węgla aktywnego Mann CU 2939.
    5. Filtr paliwa WK 69.

Z góry bardzo dziękuję za szybką odpowiedź z wyceną.
    Zatem czekam na wieści

Zostaw komentarz:

• Errdil
    odpowiedział(a)
    Witam, proszę o wycenę takiego zestawu do O1 2002 AGR:

olej AMSOIL 5W40 5L
    filtr paliwa WK 853/3 x
    filtr oleju HU 726/2 x
    filtr powietrza C 37 153
    filtr kabinowy CUK 2882

Zostaw komentarz:

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    Oczywiście odpowiedzi wysyłąm na priv-a liczę zawsze na jakieś odpowiedzi :-)

Pozdrawiam dziękuję

Zostaw komentarz:

• jamesbondzio
    odpowiedział(a)
    Pidziek, wysłałem PW z zapytaniem ;-)

Zostaw komentarz:

• Pidziek
    odpowiedział(a)
    Dziekuje za zaptanie oczywiscie wszystkie odpowiedzi wysyłam na skrzynke prywatną :-)

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• jawor84
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Proszę o podpowiedź i wycenę: olej (jakiś 5w40) do O1 1.8T 20V, 99' + filtr oleju + filtr powietrza.
    Z góry dzięki za odpowiedź.

Zostaw komentarz:

• SG1
    odpowiedział(a)
    zapytanie

Witam
    Proszę o wycenę - Skoda Octavia 2 2010 rok 1,9 TDi BXE (był CASTROL EDGE PROFESSIONAL LONGLIFE III 5W-30) ...

teraz poproszę cenę (plus przesyłka kurier za pobraniem)

- olej Millers Oils XFE-PD 5W-40 DIESEL 5L norma 505.01
    - f. oleju Mann HU 719/7x
    - f. powietrza Mann C 35 154

ps. Mam nadzieję że dobrze wybrałem do BXE...
    Pozdr

Zostaw komentarz:

Pracuję...