jama89, no napewno będziesz zadowolony :wink: ja teraz śledzę temat polerki mechanicznej---> co i jak się tym posługiwać itd. może na wiosnę sobie sprawię taki prezent :roll: :wink:
a jeszcze mi powiedz ktory wosk najlepiej wybrac i czy cos jeszcze?
Co do wosku to zdecydowanie polecam NTX 2.0 - chyba najlepszy wosk na rynku
A co do tego "co jeszcze?" - Szampon, DC Step 2 (jesli masz ciemny lakier), Endurance High Gloss, Hot Rims All Wheel Cleaner, aplikatory do nakładania prosduktów, rękawicę do mycia auta, reczniki do suszenia i polerowania. Troche tego jest
[ Dodano: Czw 19 Lut, 09 12:50 ]
Zamieszczone przez Maru 123
najpierw trzeba zastosować Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner a potem Quik Clay
Wszystko o.k. tylko jeśli te rysy sa większe i głębsze to lepszy będzie ScrathX zamiast DC 1 . Ale jak mówię wszystko zalezy od tego jak duze są te ryski.
jama89, aby porządnie umyć auto nie wystarczy Ci sam wosk. potrzebujesz kompletu narzędzi- gąbki szczotki do kół i nadkoli, pędzelik myjkę ciśnieniową itd., to samo tyczy się chemii. trzeba mieć coś co usunie zmatowienia i przywarty brud wygładzi powierzchnię (Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner , Quik Clay) potem coś do polerowania (Deep Crystal Step 2 Polish) potem wosk właściwy ( np. NXT Generation Tech Wax 2.0) :szeroki_usmiech
Wszystko o.k. tylko jeśli te rysy sa większe i głębsze to lepszy będzie ScrathX zamiast DC 1 . Ale jak mówię wszystko zalezy od tego jak duze są te ryski.
a ryski prawdopodobnie powstaly od mycia szczotka, chociaz jest bardzo miekka, taka jak pędzel
[ Dodano: Czw 19 Lut, 09 13:02 ]
Zamieszczone przez Maru 123
usunie zmatowienia i przywarty brud wygładzi powierzchnię (Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner , Quik Clay)
Raczej oba bo każde z nich służy do czego innego.
DC step 1 to delikatna polerka (ingeruje choc bardzo delikatnie w lakier) . Jej użycie wskazane jest np. po okresie zimowym, lub w przypdku auta posiadającego podniszczony lakier.
Quick Clay to glinka która nie jest zupełnie inwazyjna dla lakieru i ma za zadania usuwac bród przyspojony do lakieru którego nie usnunąło mycie nadwozia.
powstaje chyba pierwsza w polsce sieć auto detailingu
Fajna sprawa, ale jak zwykle wschód POlski to biała plama :evil:
Z drugiej strony nie wiem czy oddałbym sowje auto w ręce obcych ludzi skoro sam od pewnego czasu wykonuje dla siebie takie usługi a co ważniejsze sprawia mi to przyjemność
Ale dla ludzi krórzy lubią mieć czyste i zadbane auto a sami nie lubią lub nie maja czasu go czyścić to super sprawa Pomysł jak najbardziej fajny
Komentarz