diablo228, Kurde a ja już zamówiłem 2 puszki K2, wiesz co....nie robi sie tak
hm tak myśle i myśle i muszę Cie zapytać oto coTy będziesz zabezpieczał tymi dwoma puchami :P Mam nadzieję iż przy takim dużym zamówieniu jeszcze gratisa dostałeś :P a i mogłeś iść do biedronki u mnie akurat produkty z k2 są szeroko dostępne zaoszczędził byś na przesyłce :P
To bez megsa zżółkną szybko. Jesli po K2 masz sie przesiasc na Colli 476 to rewelacji nie bedzie.
Hmmm :roll:
Czytając ten rozbudowany 170 stronicowy temat o pielęgnacji zauważyłem podział tego wątku na różne okresu zachwytu nad woskami, pomijam oczywiście Zymola i inne hi-endowe produkty, których użytkownik 10 letniej skody po prostu sobie nie kupi. Do rzeczy: Wasz zachwyt zaczął się od Collinite 476, zaraz po nim był Meguiares Ultimate. Później długo długo nic poza tymi dwoma. Z czego jeden był ponoć bardziej trwały, drugi bardziej błyszczał na lakierze. Po tych woskach przyszedł czas bodajże na woski od poorboys i inne cuda. Szczerze to po którejś stronie wyłączyłem się już z tego, bo zdecydowałem, że kupię którychś z pierwszych zaproponowanych.
Stąd wydawało mi się, że są to dobre propozycje, kiedy teraz piszesz, ze to jeden chłam z K2 za 10 zł :P Czy tak jest na pewno :?:
Zamieszczone przez diablo228
Zamieszczone przez zsolpyw
Jak przygotujesz lakier to i K2 kilka myc sie utrzyma :lol:
:x heh wiesz kto normalny by przygotował lakier wydając co nieco grosza by zabezpieczyć go puszką wosku za 10 zeta :lol: :lol: chyba że to przygotowanie kończy się na umyciu auta i położeniu K2 :P
Dokładnie miałem takie samo myślenie :szeroki_usmiech Szkoda czasu, pieniędzy i sił. Chyba jedynie do nauki glinkowania, co już poczyniłem czyszcząc swoje rowery i nakładając na nie politurę i wosk
Dzięki chłopaki za wyjaśnienie. Myślę, że dalszą dyskusję o woskach i ewentualnie o polerce lamp przeniesiemy już do właściwego tematu, żeby koledze autorowi nie zaśmiecać wątku. Dzięki :idea:
Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Po pierwsze nieprofesjonalnie nie oznacza zle, jest dobrze lub bardzo dobrze sadzac po zdjeciach.
Po drugie nie lubie naduzywania slow, teraz nie sprzedaje sie mieszkan tylko same apartamenty, to co, ze 34m2 w wielkiej plycie z lat 70tych zeszlego wieku, na alledrogo 80% bmw serii 3 to oczywiscie MPower, to co, ze wersji oszczednej 1,6LPG...
Do czego ma nas to doprowadzic?
zsolpyw, całkiem ładnie to wygląda :!: Tylko, jak napisał jama89, jest parę niedoróbek (poza lakierowych) które psują efekt.
Lakier podatny na szajnowanie, z jasnymi metalikami to nie wychodzi tak fajnie.
Powiem, ci że jeśli ktoś robi naprawdę profesjonalnie detailing, to i na jasnych lakierach (w tym na białym) jest w stabnie uzyskać widoczne i oszałamiajace efekty.
Wczoraj odswierzylem na szybciora wosk na blasze!!
Niestety mimo najwyzszej starannosci w przygotowaniu i nalozeniu FK1000p znow po 2 mies. sie wylozyl :?
Przypuszczam ze problem w szamponie lezy - NEGRIN z OBI!!
Argument ku temu jest taki, ze dwa mycie temu psiknalem Quick Waxem Megsa, po pierwszym myciu sie trzymal, ale po drugim juz plamy kaluzaste wody nastaly.
Jako ze robilem na szybciorka, umylem kombinacja szampon+APC+Ludwik, drugi raz szamponem.
Oraz wykonalem experymentalnie woskowanie maszynowo
Jedyny wosk w plynie jaki mialem to ... wosk koloryzujacy K2 !!
Wiec na maszyne niebieski karbowany 3M i jazda :twisted:
Woskowanko wieczorem, w chlodzie. Mimi to wosk szybko zasychal, po szybkim przejezdzie wyrazny opor pod fibra.
Probowalem fragment aplikatorem, ale tworzyla sie gruba warstwa szyko twardniejaca, bardzo ciezka do sciagniecia fibra.
Pod wzgledem aplikowania fatalnie, wydajnosc fatalna. Mimo ceny 6zl, stosunek ceny do wydajnosci porazajacy.
Zeby cos wywnioskowac procz trwalosci, maske podzielilem na 3 czesci, K2 maszynowo, K2 maszynowo + aplikatorem 2. warstwa, FK1000p jedna warstwa.
Efekt wizualny OK, roznicy pomiedzy K2, a FK optycznie nie zauwazam. Cudownego dzialania barwnika jakos trez nie znac.
Zobaczymy jak z trwaloscia w czasie.
Przechodze na szmpon SUDZZ.
PS.
Jak zachowuje sie wosk pokroju FK na maszynie ? o bawiam sie ze szybko by pada zapchal, ale moze sie sensownie da ??
Ewentualnie jaki wosk polecacie do nakladania maszyną (ponizej 100pln :P)???
Przypuszczam ze problem w szamponie lezy - NEGRIN z OBI!
Dobrze kminisz
Jako ze robilem na szybciorka, umylem kombinacja szampon+APC+Ludwik, drugi raz szamponem
To rozumiem ma zastępować aktywną piane :?:
Oraz wykonalem experymentalnie woskowanie maszynowo
Jedyny wosk w plynie jaki mialem to ... wosk koloryzujacy K2 !!
No chłopie pomysł..... tylko pogratulować
Woskowanko wieczorem, w chlodzie. Mimi to wosk szybko zasychal, po szybkim przejezdzie wyrazny opor pod fibra.
Probowalem fragment aplikatorem, ale tworzyla sie gruba warstwa szyko twardniejaca, bardzo ciezka do sciagniecia fibra.
Pod wzgledem aplikowania fatalnie, wydajnosc fatalna. Mimo ceny 6zl, stosunek ceny do wydajnosci porazajacy.
Ten ''wosk'' sie kompletnie do tego nie nadaje, pomijając fakt że on sie do niczego nie nadaje, ale jeżeli już to nakładasz cieniutką warstwę i o ile dobrze pamiętam odrazu dopolerowujesz nie pozwalasz zaschnąć. Temp. napewno miała tu duże znaczenie
Jak zachowuje sie wosk pokroju FK na maszynie ? o bawiam sie ze szybko by pada zapchal, ale moze sie sensownie da
Kolejny ''dobry'' pomysł
Jeżeli już tak chcesz przyspieszać to kup BSD sonaxa i nie bedziesz nawet maszyny odpalał
Wosk do nakładania maszynowo http://carok.pl/towar.1266.mothers.p...all.473ml.html
I coś produktów Megsa ale nie wiem ja sie w to nie bawie, woskowanie to taka wisienka na torcie ze robienie tego maszynowo to profanacja
Po deszczu buda ladnie kropelkowala. Umylem i po myciu kropelki sie ostaly na fragmencie potraktowanym FK1000. Reszta to kaluze :P
Zmylem ludwikiem calosc i polozylem FK1000 na calosci.
Po raz kolejny potwierdza sie niesamowita wydajnosc. Jedno wybeltanie aplikatora i nie chce sie wosk skonczyc ..... nie wiem czy kupie przed emerytura drugi egzemplaz :P
Pod tym wzgedem trzeba zdecydowanie powiedzec ze tanie woski sa bardzo drogie tak na prawde !!
Wynik oczywisty przed testem, ale fajnie, ze chcialo Ci sie to zrobic i podzielic sie wynikami z innymi za to plus.
Na przyszlosc jak bedziesz mial zamiar cos jeszcze "potestowac" to poza opisem wrzuc fotki obrazujace temat.
Komentarz