Nie przeczytales ze zrozumieniem...
Detaling by zsolpyW - Octavia 01r
Zwiń
X
-
Dzisiejsze yiangi :twisted:Załączone plikiSprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Ponieważ po przeglądaniu zdjęć z tego podforum, min. z twoich wspaniałych prac wnioskuje że krople powinny być rozmieszczone równomiernie, powinny być jednakowej wielkości, a to co tutaj widać, ze miejscami woda spłynęła z lakieru.
Mogę się mylić, mówię co widzę i czytam.Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!
Komentarz
-
-
Wszystko na tym zdjeciu jest ok. Krople maja taki ksztalt i tak sie rozkladaja poniewaz sa na dachu, ktory jest dosc specyficznym elementem samochodu - w pewnym sensie to wycinek kuli, dodatkowo to krople po deszczu. Tak zwane naturalne krople wygladaja nieco inaczej niz krople sztuczne widziane w relacjach - woda ma nieco inny sklad i sa inaczej "aplikowane"
Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8
Komentarz
-
-
Dawno zapowiadane odswierzenie lakieru. W gali wieczoru Finish Kare 215 One Step Cleaner & Sealant a na wierchu FK 1000p.
Akcja miala miejscje 28.02.2015. Dzisiaj po 2 tyg. umylem bude i obfocilem. Okazuje sie ze FK stracil power, dolami nie kropluje wsciekle, bardziej sie rozplywa.
Uzyty cleaner ma ciekawa konstystencje, duze napiecie. Splywa bardzo gestymi kroplami po scinkach butelki. Na foto 5/5 widac ze ladnie wyprowadza drobnice. Po przemyciu IPA wymywa sie w minimalnym stopniu.
Fotki bez wymycia, to nie korekta tylko polepszenie looku, w czym srodek sprawdzil sie dobrze.Załączone pliki- dsc_6698_948.jpg (119,0 KB, 194 odsłon)
- dsc_6697_192.jpg (114,0 KB, 194 odsłon)
- dsc_6676_195.jpg (108,7 KB, 194 odsłon)
- dsc_6671_915.jpg (114,2 KB, 194 odsłon)
- dsc_6662_146.jpg (155,2 KB, 194 odsłon)
- p1320474_125.jpg (12,7 KB, 171 odsłon)
- p1320468_984.jpg (57,7 KB, 171 odsłon)
- p1320455_172.jpg (64,9 KB, 171 odsłon)
Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
Komentarz
-
No nareszcie udalo sie doprowadzic do finaly detaling letni
Komora silnika wymyta K2 Akra. Na plastiki/gumy Koch Chemie Nano Plastic Magic Care
Plastiki zewnętrzne, j.w.
Kokpit, plastiki wewnątrz: Nielsen Finesse
Opony: umyte zgrubnie APC, na deserek uzyty cleaner do gumy ADBL Tire and Rubber Cleaner. Efekt super, duużo brudu spłynęło.
Przetarłem IPA i zaplikowałem Meguiar's Endurance High Gloss Tire Gel
Tutaj przesadziłem z ilością, nałożyłem aplikatorem na bogato. Mimo kilkukrotnego przetarcia fibrą w ciągu 2 dni, mocno się świeci jak psu hmm. łapy :P i łapie brud :?
Lakier potraktowałem Finish Kare #215 na padzie Chemical Guys Black Optics Microfiber Polishing Pad .
Po przetarciu fibrą nasączoną IPA, sealant Finish Kare 1000p.
Po kilku godz. dołożyłem naturala - DODO Blue VelVet
Uczty zmysłów w ogladaniu zyczę

Jeżdżę w blasku
Komentarz
-
-
Tez mi sie podoba
Pare spostrzeżeń:
- Czyszczenie opon: ten preparat ADBL jest swietny, spryskalem, przelecialem szczotka. Mimo wczesniejszego mycia, brudu spłynęło obficie. Sie zawsze dziwiłem co mi dressing po paru tyg. puszczał :P
- FK 215: jak dla mnie rewelacyjny preparat. Super sie wypracowywuje, resztki sie ściera jednym ruchem fibry!, z drobnicą rozprawia się znakomicie (patrz relacja wyżej).
Pewnie więcej zapchane niż skorygowane, ale w odświerzeniu o to mi chodzi, by było szybko i skutecznie :szeroki_usmiech
- Meguiars Endurance: super wydajny srodek, mimo oooobfiteego nałożenia ubyło minimalnie. Zdecydowanie za dużo preparatu, opony jak wsmalcu, łapią kurz.
Następnym razem myślę aplikować np. padem bawełnianym, mocno rozcierając.
(jakieś sugestie ?
)
Dzisiaj jeszcze przemyję budę, psiknę Quick Waxem Megsa i lece na wakacje w blasku
Jeżdżę w blasku
Komentarz
-
Komentarz