Cześć. Jestem zielony w detalingu i mimo że czytam wszystkie tematy, próbuje się nauczyc czegoś to i tak widzę tylko dziwne skróty i nazwy
Potrzebuje dobrego preparatu na czarne plastiki, moje listwy są strasznie matowe, brzydko to wygląda. Używałes CarPlan Black Trim Wax, powiedz mi, jak często trzeba go stosować aby te listwy wyglądały normalnie? Daje rade czy zastosować coś innego?
Celem bylo odnowienie powloki woskowej poprzez polozenie DODO Blue Velvet.
Wiec po kolei:
Czyszczenie szyb- spozytkowalem tester DURAGLOSS NU GLASS, 3 przejazdy na padzie fibrowym. Jezdzilem po szybie psiknietej woda, przez co sie rozrzedzilo. Nie wiem czy to OK... na to NW
Mycie budy - niestety pianownicy ani myjki nie mam, wiec szampon + ludwik dwa razy.
Odmetalizowanie Tenzi Trix - same doly, nic nie zabarwilo procz kol wiec wyzej sobie darowalem.
Smola SNB PRICKBORT MAC- punktowo w zauwazone obszary.
Glina - miala co zbierac.
Mialo to byc szybkie oczyszczenie z woskowankiem. Niestety okazalo sie ze jest spory balagan pod halogenem. Pasta finiszowa usuwala tylko najmniejsze zmatowienia i mazy po glince. Na reszte pomogl jeden przejazd pasta tnaca.
Ostatecznie robilem 2 przejazdy tnace orac 3 bardzo wolne finiszowe.
Wiec z szybkiego woskowanka zrobily sie 2 dni roboty po pachy.
Profesjonalny reset wosku szybko sie nie da, jak widac :?
Jako cleaner zostala potraktowana pasta finiszowa Meguiar's Dual Action Microfiber Finishing Wax. Pasta pozostawia warstwe ochronna, gladki i sliski lakier. Wdg producenta moze stanowic zabezpieczenie koncowe.
Na gore poszedl od dawna oczekiwany wosk DODO Blue Velvet.
Przy czym zderzaki, lusterka, wneki drzwi - FK1000p.
[ Dodano: Nie 31 Sie, 14 16:15 ]
Wreszcie udalo sie troche fotek zdzialac. Niestety kiepsko ze sloncem, wiec szalu nie zrywa.
[ Dodano: Nie 31 Sie, 14 17:02 ]
Jednak mucha siada. A myslalem ze nie siada :P [ Dodano: Nie 31 Sie, 14 17:02 ]
Moze sie da, ale nie jest to latwe sie obawiam :twisted:
Juz widze, jak dalbys mi dotknac czyms innym niz wzrokiem :wink:
[ Dodano: Nie 07 Wrz, 14 19:42 ]
Pany Detailerzy, mialbym dylemat do rozwazenia.
Musze powiedziec, ze z aktualnego wygladu jestem najbardziej zadowolony. Auto ma efekt jakby pokrytego szkłem. Nawet zakurzone prezentuje sie super.
Chcialbym rozwazyc dlaczego poprzednio efekt mogl byc mniej porywajacy.
Jak widac z relacji moje autko obrabialem 3-krotnie. W wrzesniu rok temu, stycznien , wrzesien.:
1) Korekta za pomoca Megs microfiber DA system, pad fibrowy + D300
Finisz - pad fibrowy + D301.
Cleaner - Pad niebieski karbowany 3M + Achilles. FK1000p 2 warstwy.
2) Wystarczyl powyzszy pad 3M niebieski + Achilles. FK1000p 2 warstwy.
3) Lekka korekta pad fibrowy + D300, pad zółty Flexi + D301. Dodo BV 2 warstwy.
Mozliwe wdg. mnie powody ladniejszego lakieru:
- lepszy efekt wosku DODO nad FK
-wykonczenie pasta D301, a nie jak poprzednio Achillesem
- zastosowanie do wykonczenia gabki zoltej Flexi, a nie niebieskiej karb 3M
Ta 3M jest wyraznie mieksza, stawia wiekszy opor na lakierze, jakby bardziej sie przykleja.
Zdecydowanie Dodo wosk lepiej wyglada jak pancernik na zime - bez dwoch zdan. Do tego 301 megsa i Achilles - jak wyzej. To wlasnie finisz daje wet look, ktory dobry wosk moze ewentualnie lekko podkrecic.
Komentarz