Zamieszczone przez damian1975
Zapachy do aut
Zwiń
X
-
Już bardzo dawno przestałem być fanem choinek zapachowych, aleee, kiedyś na przeglądzie dorzucali gratis taki listek zapachowy, wpadł mi w ręce odpakowałem folię do połowy, włożyłem do schowka w jamboxie i jest idealnie 8) . Trafił mi się jakiś lekki aromat zielonej herbaty , normalnie nic nie czuć , ale wystarczy uchylić podłokietnik i jest lekki aromat, jak chcę mocniej to otwieram klapkę nadmuchu do schowka i daję w całej kabinie. Plus ,nic nie widać- nie dynda się na lusterku, pachnie na życzenie , daje już ponad miesiąc, minus trzeba mieć jambox.
Chyba się przeprosze z "choinkami"
Komentarz
-
-
top gear "słoiczek" zapach w porządku (akurat miałem wanilię) trochę odparowuje, ale miałem już ze 2,5 miesiąca dla mnie na plus.1.9TDI ASV TOUR/ 1.9TDI ALH COMBI/M W. 1.9jtd
moje auto: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...248021#1248021
Komentarz
-
-
Ja od zawsze używam buteleczek z drewnianym korkiem
Standardowy zestaw to ciemny niebieski [bodajże morski albo jakiś taki arkyczny] oraz jasny zielony [zielone jabłuszko]
Jedną wieszam na lusterku, drugą z tyłu.
Co jakiś czas przechylę żeby nawilżyć korek.
Wytrzymuje jakieś 2 miesiące w zależności od użytkowania.
Zapach rzecz gustu ale jak dla mnie bardzo orzeźwiający i nie mdlący.
Komentarz
-
-
Voit Też mam podobny problem z wieszaniem czegokolwiek na lusterku. Zawsze przyczepiam Wunderbauma do uchwytu na karty parkingowe (przednia szyba na dole od kierowcy), nie wiem jak to się prawidłowo nazywa.
Przynajmniej nie zakłóca to przestrzeni w kabinie.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Kupiłem CS gumę balonową wczesną wiosną byłem z niego zadowolony na 50% ale teraz korzystam z zapachów
tańszy zamiennik CS. Zapachy WIŚNIA i guma balonowa jest konkretna. Wiadomo działa krócej niż guma balonowa od CS ale jest tańsza. Pokrywkę przełożyłem z CS, gdyż zapachy nie różnią się wyglądem i zawartością środka.
Komentarz
-
-
Ambi Pur Anti Tabacco - pardzo fajny zapach. Do kupienia np. w Tesco i podobnych.Była: Skoda Fabia Combi 1.4 BKY 2006
Obecna: Skoda Octavia Combi FL 1.4 TSI 2011 CAXA
Silnik obecnie smaruje Mobil1 0w-40
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez damian1975Coronado CherryPrzypominał mi marcepana :szeroki_usmiech Od 14 lutego pachnie jeszcze do dziś, ale od miesiąca w łazience gdzie wilgoć go wspomaga.
U mnie "przechodzone" Desert Jasmine dba o atmosfere w bieliznie stolowej a Fresh Linen w poscielowejDetailerShop.pl Poznań - Profesjonalne kosmetyki samochodowe
https://www.facebook.com/DetailingShopPoznan
http://allegro.pl/my_page.php?uid=36933472
Komentarz
-
-
Idzie wiosna, więc pora nie długo posprzątać i ładnie wypachnieć wóz.
Stąd moje zakupy, które własnie dotarły :yay:
Tak jak zapowiedziałem jakiś czas temu - czas powiedzieć "do widzenia" wszystkim szajsom za 5zł. i zacząć próbować czegoś lepsiejszego, dlatego zrobiłem z góry zapas, który - jak sądzę - starczy na wiosnę i może część lata, potem będę kombinował dalej.
Plus jest taki, że jak odbierałem od kuriera, to już przez karton czuć było ładny wymiksowany zapach całości. Zobaczymy jak wyjdzie w boju.
Co jakiś czas będę robił "review", konkretnego zapachu i napiszę o nim kilka słów.Załączone plikiArtur
Komentarz
-
-
r2r, Czekam na relacje z niebieskiej buteleczki. Albo się chętnie przekonam na spocie.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crom.deOtwarłem kupiony w markecie, ale oryginalny CS zapach Concord Cranberry. Bardzo fajny
Zamieszczone przez damian1975Coronado Cherry
Komentarz
-
-
Araspol, co do CSów to dużo czytałem na ich temat i zdania są podzielone. Jedni chwalą, drudzy narzekają. Do tego jest kilka edycji różniących się etykietką i między nimi ludzie też się doszukują różnic w trwałości oraz nucie zapachu. Sprawdzę latem bo to będzie następne na pokładzie.
Dostępność to niestety głównie allegro, tak jak pisze damian1975.
Ja sam, na własne oczy widziałem CS tylko raz na myjni, ale szło już do mnie obecne zamówienie, więc postanowiłem nie mieszać klimatów.
Yankee candle, ktore kupiłem teraz, z reguły maja jednogłośnie dobre oceny w sieci więc po prostu szybciej się na nie zdecydowałem. Testy trwają... :wink:Artur
Komentarz
-
-
Obiecane "3 grosze" na temat ostatnich zakupów :wink:
Yankee Candle - Midsummer's night
Na wstępie powiem otwarcie: to jest coś czego szukałem od dawna. Mocny, męski, orzeźwiający zapach szybko rozprzestrzenia się po całym aucie. Nucie zapachowej najbliżej do czarnej choinki Wunder Baum, lub do jakichś intensywnych męskich markowych perfum, ale zapach jest jednak dużo lepszy, Jakiś taki bardziej klasowy i elegancki, przede wszystkim pachnie dłużej i mocniej niż Wunder Baum. Raczej z 100%-owym przeznaczeniem dla mężczyzn. Pomimo, że to kartonik, to intensywność jest bardzo duża i jest dla mnie pierwszy przypadek gdzie kartonik pachnie tak długo. Pierwszy tydzień woziłem go w folii i mocno pachniał. Po tygodniu zdjąłem folię i pachniał jeszcze mocniej. Po około 3 tygodniach wyzionął ducha - tzn. wciąż pachniał, ale była to już resztka zapachu, która z coraz większym trudem roznosiła się po przestrzeni samochodu. Następnym razem kupię "żelek" w słoiczku z tej samej firmy, bo zapach jest rewelacyjny
ZAPACH: 9/10
INTENSYWNOŚĆ: 8/10
ESTETYKA: 7/10
CENA: 7/10
Yankee Candle - Beach walk
Po czarnym kartoniku przyszedł czas na błękitny i mocną zmianę klimatu. Beach Walk kojarzy mi się w 100%-ach ze zwielokrotnionym i kilkukrotnie mocniejszym zapachem kremu Nivea, bądź jakiejś oliwki do pielęgnacji skóry niemowlaka. Zapach jest intensywny, ale bardzo delikatny przez co nie daje się odczuć tak mocno jak poprzednik. Nie jestem też przekonany czy to akurat dobry wybór do samochodu. Jeśli tak, to raczej dla kobiety, niż mężczyzny. Można go powiesić w bliskim promieniu łóżka małego dzidziusia, w takim środowisku spełnia swoje zadanie. Do samochodu nie bardzo.
ZAPACH: 5,5/10
INTENSYWNOŚĆ: 7/10
ESTETYKA: 7/10
CENA: 7:10
Poniżej zdjęcia poglądowe zapachów, a jak "kremowy" się wypachni to wrzucam słoiczki z żelem tej samej firmy. Zobaczymy co będzie dalej :wink:Artur
Komentarz
-
Komentarz