Mickul, siemka
mam pytanko czy to juz czas i pora roku na pranie tapicerki :wink:
mam u siebie niezły chlew w środku i chciałbym u Ciebie to wyprac
Pozdrawiam
Tomek
Prace zacząłem w sobotę o godzinie 9:30. Standardowo, czyli mycie + dekontaminacja. W sumie zdziwiłem się ilością osadu na glince tym bardziej, że dekontaminowałem go z dwa miesiące wcześniej + woskowałem Fusso. Lakier na aucie mimo, że oryginalny (poza maską) to był bardzo zniszczony. I nie były to zniszczenia typu swirle od góry do dołu, ale po prostu mat, który nawet rysy maskował... (pod led lenserem i halogenem mało co było widać).
Auto robi 100 kilometrów dziennie, więc trudno mi było utrzymać go w czystości (mam nadzieję, że teraz będzie łatwiej). Na początek zamieszczam kilka zdjęć przed:
Klapę bagażnika jeszcze w zeszłym roku przepolerowałem. Pamiętałem ile się wtedy z tym namęczyłem, więc wiedziałem co mnie czeka. :thumbdown:
Mały fakap. :-]
No ale fusso dawał radę
Krople, krople ewriłer. Słońcem się nie przejmowałem, bo mam praktycznie zero kamienia w wodzie.
Jest i wetlook.
To jeszcze jedna fotka na "czysto":
Dobra, dosyć tego dobrego - jedziemy do garażu i demontujemy wszelkie elementy, które mogą być uciążliwe podczas korekty. Ściągnąłem listwy, lusterka, klamki, znaczki oraz kierunkowskazy - a że znałem swoje auto to zajęło mi to 25 minut. :P
Oho, tu też kiedyś byłem z maszyną...
Co miało zostać ściągnięte to zostało, resztę zamaskowałem.
Trzy przejazdy futrem z WWL, jeden przejazd białym Flexi dla wyprowadzenia, żółty korek Rupesa i Koch = coś tam się dzieje.
1000W + Led Lenser.
Mat. :kox:
Nie-mat. :kox:
Klapa bagażnika - zwróćcie uwagę na sytuację za oknem - dzień.
Co robi pedantyczny detailer, gdy nie może dostać się w okolice świateł? Demontuje je. I spójrzcie za okno - noc, czary!
Pierwsze zdjęcie klapy wykonane zostało o 19:35, drugie o 20:35. Polerowałem tylko i wyłącznie białym Flexi, bo jest najtańszym padem, którego nie bałem się uszkodzić na wystających elementach. Wykonałem około 7 przejazdów.
I koniec dnia pierwszego. Wszystkie rzeczy na podłodze szły do prania, więc proszę się bałaganem nie przejmować.
Podsumowując - lewa strona lśni.
Wstaję rano i co widzę? Prawą stronę, żal...
I malowaną maskę, w dodatku twardo-miękką. Po zmatowieniu papierami 2500 i 4000 rys + pozostałości szpachli i braku odbicia potrzebowałem aż 13 przejazdów futrem żeby to wyprowadzić. Poszło około 10! mikronów (tylko) i oczywiście zarysowałem maskę fibrą.
Połowa trzeciego dnia i koniec cuttingowania. Czas na inspekcję, a jeżeli wszystko będzie okej to składamy auto i myjemy.
Tak, wszystko było okej. :acute:
Auto umyłem na dwa wiadra, wypędzelkowałem i bla bla bla. Po osuszeniu i przedmuchaniu auta przyszedł czas na przejazd żółtym korkiem na żółtym rupesowym padzie (w niektórych miejscach nawet po dwa razy), a następnie finish kochem. Dalej to już tylko formalność, czyli IPA, IPA oraz Panel Wipe by Gtechniq.
Na auto zostały nałożone następujące rzeczy:
Felgi - Swissvax Autobahn
Światła - Soft99 Nano Hard Clear, które jest wygraną w konkursie PSB, nic tylko pozostaje podziękować Wam za głosy. :song:
Lakier - Gtechniq C1 + C2v3, jak C2v3 się skończy to będą słoiczki. :good:
Plastiki - Gtechniq C4
Przyznam się bez bicia, że praktycznie nie doprowadziłem auta do ładu po korekcie. Auto skończyłem w poniedziałek dzięki uzyskanemu wolnemu w pracy (thanks boss). We wtorek, gdy przyjechałem do studia to miałem chwilę na dokończenie swojego auta - szyby, opony, felgi, uszczelki i wykonanie kilu zdjęć. Efekty następujące:
Efekt dla mnie rewelacyjny, nic tylko postawić w gablocie i patrzeć. :song:
Mickul, będzie nowy lepszy, szybszy
A swoją drogą, nie przeprowadzasz się może gdzieś bliżej 3miasta :?: :diabelski_usmiech
Moją Oliwkę będę chciał teraz niedługo ostro odświeżyć i zabezpieczyć...
Przy okazji meeega graty za wypucowanie toledziaka
Pimpness Detailing Studio & Shop, Домброва-Гурнича. Отметки "Нравится": 3 160 · Обсуждают: 4 · Посетили: 79. Nasza firma dołączyła do wybitnego grona najlepszych Detailerów w Polsce. Jesteśmy...
My "Silver" http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
A co tutaj taka cisza? :shock:
Po wizycie u Mickul'a, widać efekty na mojej starej Megane najbardziej zadowolona z tej polerki to jest moja żona. Jak zrobię jakieś sensowne zdjęcie to zapodam. :wink:
Komentarz