U Mickula w garażu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 2.0-16v Michał
    RS
    • 2013
    • 4038
    • Octavia III (5E3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM
    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Mickul, to można z powodzeniem spać w garażu u mnie w garażu jakieś o 4 stopnie więcej jak na zewnątrz :lol:
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
    przedstawiam smerfetke

Komentarz

• Mickul
      RS
      • 2010
      • 2847

Zamieszczone przez 2.0-16v Michał
      Mickul, to można z powodzeniem spać w garażu u mnie w garażu jakieś o 4 stopnie więcej jak na zewnątrz :lol:
      Garaż to najcieplejsze miejsce w domu. Tak jak w pokoju mam raptem 17*C i siedzę w swetrze, tak w garażu przesiedzieć w swetrze jakieś 30 minut to już jest katorga.

Komentarz

• staraoctavia
        Elegance
        • 2013
        • 825

Cieply garaz tez chce ale taka temp w pokoju - no fucking way :evil:
        Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8

Komentarz

• Tippo
          L&K
          • 2009
          • 1349
          • Octavia III (5E3)
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Cieply garaz tez chce ale taka temp w pokoju - no fucking way

Uzyj tego ,ostatio korzystalem z takiego cus, w kilka minut nagrzalo pomieszczenie wielkosci podwojnego garazu, temp. membrany na wylocie 800C , startuje z bylskiem ognia jak silnik odrzutowy :diabelski_usmiech

Komentarz

• gusiak11
            L&K
            • 2013
            • 1362
            • Ford

Tippo,

1) nie każdy w domu ma 380V a jak nawet to nie w każdym garażu jest...
            2) zagrzać to jedno a utrzymać to drugie, u nas jak sie zapali 1300W światła, kaloryfer olejowy 2000W i dwie maszyny+dwóch ludzi to ciepło sie robi bardzo szybko, problem polega na utrzymaniu tej temp.
            nie realne jest pracować z taką maszyną (totalny brak miejsca, duże ryzyko przypalenia czegoś) a zostawić ją na noc żeby trzymała ciepło to już....
            http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Tippo
              L&K
              • 2009
              • 1349
              • Octavia III (5E3)
              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez gusiak11
              1) nie każdy w domu ma 380V a jak nawet to nie w każdym garażu jest...
              Ta co ja korzystalem byla na 220v i ogolnie samego pradu bierze to malutko
              Ja mialem chyba taka, lub ta jeszcze ciut wieksza.

Zamieszczone przez gusiak11
              2) zagrzać to jedno a utrzymać to drugie, u nas jak sie zapali 1300W światła, kaloryfer olejowy 2000W i dwie maszyny+dwóch ludzi to ciepło sie robi bardzo szybko, problem polega na utrzymaniu tej temp.

nie realne jest pracować z taką maszyną (totalny brak miejsca, duże ryzyko przypalenia czegoś) a zostawić ją na noc żeby trzymała ciepło to już....
              Kwestia ustawienia, ona nie zajmuje duzo miejsca (tyle co np. wiekszy kompresor) i wazy tez tyle ze sam ja transportujesz na koleczkach bez problemu, mowie o mniejszym modelu, a regulowac chyba sie da, ale nie sprawdzalem. Poza tym stawiasz ja na zewnatrz jakby co, a do garazu przez lufcik lub okno wkladasz tylko rure z alu i gotowe.

Do tego jeszcze to i pelen komfort

Komentarz

• Mickul
                RS
                • 2010
                • 2847

Działamy.

Na szczęście pogoda nie spłatała figli i zgodnie z obietnicami - mimo godziny 20:30 na dworze miałem fajne warunki do mycia auta i nawet nie zmarzłem. Do mycia użyta moja nowa rękawica (W KOŃCU!) z Meguiarsa (na początek, futrzak później :P) i 30ml z nowego, 5 litrowego baniaka Shiny Garage Strawberry Shampoo wymieszanego z APC i Ludwikiem.

Plany:

- usunięcie zabezpieczenia fabrycznego
                - usunięcie defektów fabrycznych
                - zabezpieczenie felg
                - zabezpieczenie lakieru: Gtechniq C1 + EXO v2 + EXO v2

Relacja w niedzielę.

Komentarz

• maro rs
                  Elegance
                  • 2014
                  • 948

I niewidzialna wycieraczka Miło wiedzieć, że auto jest w dobrych rękach
                  "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• staraoctavia
                    Elegance
                    • 2013
                    • 825

Liczę na dobre fotki i obszerną relację

Komentarz

• lu5asz
                      RS
                      • 2011
                      • 2006
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

jw :twisted:
                      Kondziu

OCP

Komentarz

• Mickul
                        RS
                        • 2010
                        • 2847

Kurcze Panowie, nie robiłem żadnych zdjęć podczas pracy, ale za to starałem się nadrobić to na dworze. :P

Na początku chciałem bardzo podziękować koledze staraoctavia za podzielenie się własnymi doświadczeniami z aplikacji EXO v2. Pomógłeś mi niemiłosiernie, szczególnie ostatnią wiadomością. :diabelski_usmiech

Krótka relacja z pracy. Auto trafiło do mnie z przebiegiem 892 kilometrów i z lakierem w dobrym stanie. Oczywiście było kilka bubli z fabryki, ale zostały one usunięte. Na auto po usunięciu fabrycznego zabezpieczenia został nałożony Gtechniq C1 poprzedzony pracą z IPĄ, Prepem i Eraserem, a następnie dwie warstwy "uszlachetniacza" o nazwie EXO v2.. W sumie chyba pierwszy raz miałem do czynienia z tak śliskim lakierem jak w przypadku tej kombinacji.

Poza lakierem ogarnąłem delikatnie auto w środku i przygotowałem właścicielowi mały prezent. Strasznie chciałem, aby poczuł się jakby drugi raz odbierał auto. :P

Z innych prac:
                        - Przednia szyba zabezpieczona trzema warstwami niewidzialnej wycieraczki Gtechniq G1+G2.
                        - Felgi zabezpieczone Poorboy'sem
                        - Plastiki wewnętrzne wymyte APC o niskim stężeniu
                        - Wszystkie szyby spolerowane mechanicznie padem filcowym + AG Glass Polishem. Powód? Było widać liczne ślady od ssawek do szyb z fabryki. :P

Na auto mimo w miarę prostej robótki poświęciłem bardzo dużo czasu. Wiele aut się przez mój garaż przewinęło, ale tylko w przypadku tego auta wszyscy ludzie, którzy przechodzili/przejeżdżali to zatrzymywali się i pytali o cenę, moc, wersję. Najlepszy był dialog synka na oko 3 lata, który do swojego taty powiedział "i tak Cię nie stać". :P

No nic, poniżej zdjęcia. Niestety zamówiony statyw jeszcze nie doszedł, więc nie będzie rewelacji.

Komentarz

• RafalekM
                          Rider
                          • 2009
                          • 362

Mickul, świetna robota, a ja chciałem zauważyć, że O3RS wygląda zabójczo na tej feldze .

Komentarz

• maro rs
                            Elegance
                            • 2014
                            • 948

Jeszcze raz chciałbym podziękować za włożoną pracę i profesjonalne podejście. Auto wygląda świetnie, woda spływa niesamowicie (już małe krople), niewidzialna wycieraczka zdaje egzamin od około 60 km/h (a przy używaniu zwykłych praktycznie nie smuży, a już na pewno nie jest to uciążliwe).

Warto podkreślić, że w zasadzie umawialiśmy się na kwarc, później doszła wycieraczka, a tymczasem dostałem kompleksową usługę (dodatkowo woskowanie felg, plastiki wewnątrz, sprzątnięty środek, wymienione dywaniki z letnich na zimowe, spolerowane szyby - faktycznie po zaparowaniu było widać irytujące koła od ssawek). No i mega miły gest (pierwsze zdjęcie) - pierwszy upominek w tym aucie, w salonie nie dostałem nic przy odbiorze (choć jak wkładano gaśnicę, myślałem że to wino w skodowym opakowaniu, heh). Do tego kilka rad odnośnie pielęgnacji i "gwarancja serwisowa" - w razie jakby coś kiedyś wymagało korekty, mam wbijać (albo po prostu na sprawdzenie w jakim stanie jest powłoka).

Tak więc, gdyby się ktoś zastanawiał - szczerze polecam. Ja zapewne najpóźniej przed kolejną zimą znów się pojawię "u Mickula w garażu".
                            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• staraoctavia
                              Elegance
                              • 2013
                              • 825

W tym setupie faktycznie wygląda fajnie, nawet na szybszą niż jest ale i tak mi się podoba.
                              Czarne ceratki z czerwona nici - fajnie, fajnie.
                              Dobra robota, mimo że na zdjęciach skali pracy nie widać, to jednak poświadczenie właściciela jest najważniejsze. Dla nas zadowolenia klienta liczy się najbardziej.

Komentarz

• gusiak11
                                L&K
                                • 2013
                                • 1362
                                • Ford

Zamieszczone przez Mickul
                                W sumie chyba pierwszy raz miałem do czynienia z tak śliskim lakierem jak w przypadku tej kombinacji.
                                Noo to prawda lakier dostaje takiej śliskości ze...... ciężko to opisać trzeb organoleptycznie sprawdzić

Poza lakierem ogarnąłem delikatnie auto w środku i przygotowałem właścicielowi mały prezent. Strasznie chciałem, aby poczuł się jakby drugi raz odbierał auto.
                                Trzeba było kupić coś z %

"i tak Cię nie stać".

Dobre :hammer :hammer :hammer :hammer :hammer

Zamieszczone przez maro rs
                                wymienione dywaniki z letnich na zimowe,
                                Kurde Mickul, nawet takie usługi świadczysz.... pełna profeska :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech soorry nie mogłem sie powstrzymać

BTW mi sie podobaja najbardziej ten felunek

http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• leonn
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2730
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mickul, możesz podrzucić mi twój nr kom?

Komentarz

• Mickul
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2847

No to w tym roku otwieram sezon garażowy już w lutym. A kolejka jest spora. na pewno trafi się również kilka ciekawych rodzynków - na smaczek powiem, że na 100% będzie silnik 1UZ-FE w driftowozie jako jedno auto oraz 280KM w 900kg w drugim aucie.

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

na pewno trafi się również kilka ciekawych rodzynków - na smaczek powiem, że na 100% będzie silnik 1UZ-FE w driftowozie jako jedno auto oraz 280KM w 900kg w drugim aucie.
                                      Paradoksalnie wolę robić oraz oglądać czyjeś prace wykonane na popularnych wiekowych autach np. Clio II, Avensis T25, Laguna II, czy Fiat Bravo/Brava itd. niż tych prawie nowych super samochodów.
                                      Dużo lepiej widać włożoną w auto pracę no i można się tym komuś pochwalić, bo pokazanie Porsche czy Ferrari na ludziach (poza samym autem, jako takim) wrażenia nie robi.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• Mickul
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2847

Zamieszczone przez Big
                                        Paradoksalnie wolę robić oraz oglądać czyjeś prace wykonane na popularnych wiekowych autach np. Clio II, Avensis T25, Laguna II, czy Fiat Bravo/Brava itd. niż tych prawie nowych super samochodów.
                                        Dużo lepiej widać włożoną w auto pracę no i można się tym komuś pochwalić, bo pokazanie Porsche czy Ferrari na ludziach (poza samym autem, jako takim) wrażenia nie robi.
                                        Oba auta są z rocznika <2000 i oba mają miękkie, japońskie lakiery, więc nie wiem o czym mówisz. Clio też będzie. :P

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

więc nie wiem o czym mówisz.
                                          Mickul, nie bierz tego absolutnie do siebie, bo nie o ciebie mi chodziło. Chodziło mi o ogólne prace związane z detailingiem. Po prostu wg. mnie na ludziach większe wrażenie robi stara, sponiewierana i odnowiona za pomocą detailingu Corsa, niż 2 letnie Ferrari Italia.
                                          Ja również, gdy przeglądam relacje z czyjejś pracy, wolę obejrzeć zmagania detailera ze starym popularnym autem, niż z prawie nowym super samochodem.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• zsolpyw
                                            Elegance
                                            • 2012
                                            • 897
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Big, tu sie zgadzam. Na popularnym forum relacje z nowych BMW puszam bokiem. Ale np. Golf I, Polonez ....... pobudza zmysły :wink:
                                            Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył

Jeżdżę w blasku
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092

Komentarz

• staraoctavia
                                              Elegance
                                              • 2013
                                              • 825

To dupa, właśnie mamy skończone nowe BMW :|

Komentarz

• leonn
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2730
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Oba auta są z rocznika <2000 i oba mają miękkie, japońskie lakiery, więc nie wiem o czym mówisz. Clio też będzie. :P
                                                A kiedy moje przywieźć? :wink:

Komentarz

• Mickul
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2847

Zamieszczone przez leonn
                                                  A kiedy moje przywieźć? :wink:
                                                  Miałeś dzwonić w sobotę.

Komentarz

• jamesbondzio
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1174
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Mickul, Szkoda że mam taki kawał do Ciebie
                                                    Ciekaw jestem co byś z mojej białej perły wycisnął :szeroki_usmiech
                                                    kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

Pracuję...