uMickul, czyli odswierzenie przed nalozeniem maskujacego AIO to w Twoim wykonaniu : futro, cutting, polishing i finishing ??
to przeciez etapy pelnej korekry :lol:
uMickul, czyli odswierzenie przed nalozeniem maskujacego AIO to w Twoim wykonaniu : futro, cutting, polishing i finishing ??
to przeciez etapy pelnej korekry :lol:
Etapy pełnej korekty =/= pełna korekta. Czasami trzeba w jednym miejscu przejechać futrem i 3-4 razy. U mnie to było po razie i tyle. A że jest to miękki, czarny UNI to chciałem go perfekcyjnie wyprowadzić. I to jest własnie odświeżenie lakieru.
Proszę Cię trzeci raz, przestań być teoretykiem :P
Update na 23:25:
Czarne UNI wyjechało.
Niestety po nawoskowaniu musiałem jechać na nabicie klimatyzacji i mimo próśb właściciela o ponownie niemycie - nie posłuchałem. :twisted: I dzięki temu pokazały się fajne kropelki. :P
Kolejnym zakupem do "studia" będzie chyba lustrzanka...
zamiast lustrzanki kup sobie dobry sprzęt/chemię do pracy a jak już musisz się chwalić to wystarczy Ci tańszy sprzęt w stylu Olympus 3/4 czy Sony Nex 5...
zamiast lustrzanki kup sobie dobry sprzęt/chemię do pracy a jak już musisz się chwalić to wystarczy Ci tańszy sprzęt w stylu Olympus 3/4 czy Sony Nex 5...
Chemię mam jaką mam i jestem z niej bardzo zadowolony, a zapasy się nie kończą. :P
Ogólnie lustrzanka ma ten plus, że obiektyw o małej przesłonie robi piękną głębie ostrości na czym mi bardzo zależy. Dodatkowo przydaje się duże ISO i niewielkie szumy (np. ISO400) oraz duży format zdjęcia.
Choć to nie temat o sprzęcie foto, to dodam że współczesne bezlustra maja matryce z lustrzanek i takie same możliwości(głębia, szumy) jak lustrzanki, przy mniejszych wymiarach :P
Choć to nie temat o sprzęcie foto, to dodam że współczesne bezlustra maja matryce z lustrzanek i takie same możliwości(głębia, szumy) jak lustrzanki, przy mniejszych wymiarach :P
Wymiary mi nigdy nie przeszkadzały :P Ogólnie teraz mam Lumixa FZ72 głównie na zdjęcia kolejowe (1200mm dobrego zoomu), lecz niestety w garażu nie daje rady. Natomiast lustro nie dawałoby rady w terenie tak jak ten aparat (oczywiście za tę cenę).
Adamie jak tam mój felunek, dało sie go doczyścić ? :diabelski_usmiech
Dłubię go sobie w wolnych chwilach. Ogólnie już jest czysty, ale w zakamarkach trochę brudu sie jeszcze gromadzi - chciałbym to zrobić na 100% i wyznaczyłem sobie, że jutro muszę skończyć. :P
Zamieszczone przez bzyq_74
Chciałbym się też umówić na zrobienie "niewidzialnej wycieraczki" w aucie żony, najlepiej na miejscu
Nie widzę problemu. Aplikacja zajmie mi około godziny.
To ten lakier co nawet pilnik stępi, a rysuje sie od fibry ? Jak to dziadostwo myc/wycierac by nie porysowac ? jest to mozliwe ?
Taa... Zrobić korektę, dać powłokę i myć na dwa wiadra z rękawicą CarPro i mega miękkim ręcznikiem. Niestety to i tak nie zapobiegnie rysowaniu się, więc co jakiś czas trzeba robić bardzo delikatne odświeżenie i stosować produkty maskujące. Podczas aplikacji wosku zarysowałem go w kilku miejscach niestety... Nawet niechcący dotknąłem palcem maski i powstała rysa na 10cm jak usuwałem odcisk. :lol:
Zazdraszczam ciepłego miejsca do pracy noo cóż u nas przerwa do wiosny zapewne
Garaż jest ciepły, ale niestety przed garażem dalej zimno i w celu zaplanowania pracy muszę na bieżąco śledzić prognozy pogody (warunek - minimum +1*C i brak mocnego deszczu). Póki co zimy nie ma, więc może jeszcze jedno auto się uda ogarnąć przed opadami jakimiś.
Ogólnie od listopada miałem zakręconą wodę już i miałem nie działać do wiosny, ale cóż. :P
Zamieszczone przez leonn
Mickul, czy ja mógbym Ci przywieźć białą Megane kombi?
Jak najbardziej, tylko w nowym roku :P
Zamieszczone przez rims.net.pl
Mickul,... widze ze sobie znalazłeś ciekawe zajęcie hmm... może tym razem ja zrobie zakupy u Ciebie
Ja wodę zakręciłem kilka dni temu jak na dworze było -1,8 ale nie tu jest problem bo kupiłem zawór do zmywarki i mam wode z piwnicy nawet przy -10, ale w garażu zrobić temp. odpowiednią dla powłoki to do -2 daje radę ale wtedy dostawca prądu zaciera ręce poniżej już nie ma opcji za duże straty
Wszystko uwarunkuje nam pogoda - nie mogę teraz się określić. Czas będzie na pewno, ale czy warunki - tego nie wiem.
Zamieszczone przez gusiak11
Ja wodę zakręciłem kilka dni temu jak na dworze było -1,8 ale nie tu jest problem bo kupiłem zawór do zmywarki i mam wode z piwnicy nawet przy -10, ale w garażu zrobić temp. odpowiednią dla powłoki to do -2 daje radę ale wtedy dostawca prądu zaciera ręce poniżej już nie ma opcji za duże straty
U mnie w garażu nie ma żadnego kaloryfera, ale jest piec węglowy ogrzewający cały dom i przy okazji garaż. Temperatura w nim przez okres zimowy to 22-25*C.
Komentarz