Maru 123, Grzałka jest i u mnie w climatiku, tylko przycisku nie ma, trzeba ręcznie ustawiać wszystko.
Skrobaczka
Zwiń
X
-
Panowie, z tą elektryczną nagrzewnicą to prawda? :shock: Jest o tym gdzieś napisane (instrukcja itp.?).
Zawsze byłem przekonany że te przyciski czy też pozycja na pokrętle z "logo" przedniej szyby po prostu zwiększa siłę nawiewu i kieruję powietrze tylko na szybę. Ale żeby była dodatkowa nagrzewnica to pierwsze słyszę :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tZawsze byłem przekonany że te przyciski czy też pozycja na pokrętle z "logo" przedniej szyby po prostu zwiększa siłę nawiewu i kieruję powietrze tylko na szybę. Ale żeby była dodatkowa nagrzewnica to pierwsze słyszęCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez dudek_tZawsze byłem przekonany że te przyciski czy też pozycja na pokrętle z "logo" przedniej szyby po prostu zwiększa siłę nawiewu i kieruję powietrze tylko na szybę. Ale żeby była dodatkowa nagrzewnica to pierwsze słyszę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tZamieszczone przez BigZamieszczone przez dudek_tZawsze byłem przekonany że te przyciski czy też pozycja na pokrętle z "logo" przedniej szyby po prostu zwiększa siłę nawiewu i kieruję powietrze tylko na szybę. Ale żeby była dodatkowa nagrzewnica to pierwsze słyszęPozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubNo właśnie, a po co ona się włącza jeśli wyraźnie w instrukcji jest napisane żeby nie korzystać z Climatronic poniżej ok. 2 stopni C.
Funkcja o które tu mówimy to tzw. szybkie odszranianie szyby przedniej. Dlatego poza max. silą nadmuchu właczana jest też klima zeby dodatkowo osuszyć szybę.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Juz ustalilismy ze klima jako taka nie uruchamia sie ponizej kilku stopni powyzej zera, to co sie wlacza, to nie jest klima, po co po raz kolejny to samo walkowac. Osusacz to jedno, a obnizenie temp powietrza to drugie.
Nagrzewnica powietrza w benzynie moze nie byc tak wyczuwalna jak w dieslu, bo w nim nawet po 5 minutach jak ten nawiew nie jest wlaczony leci zimne powietrze, a tam mamy juz cieple.
Komentarz
-
-
Nic nie rozumiem. Jak niby mam wiedzieć czy chodzi osuszacz czy klima chłodzi (świeci przecież jedna dioda AC). Zresztą jaki osuszacz, mówimy tu o zimnym powietrzu tak ? Czyli to klima właśnie. W instrukcji jest wyraźnie napisane żeby nie włączać klimy poniżej ok. 2 stopni. No i w związku z tym może się zdarzyć, że jej nie włączysz nawet przez miesiąc nie tylko tydzień. Co oczywiście też jest szkodliwe. Pomieszanie z poplątaniem.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
_Jakub, ciesz się samochodem i nie zwracaj uwagi na takie pierdołySzkoda życia, jak ma się zepsuć to i tak się zepsuje.
Na poparcie tezy że klimę trzeba włączać regularnie bez względu na temperaturę niech będzie to że w wielu samochodach jest przycisk ACoff którym można wyłączyć klimę która w zamyślę konstruktorów jest cały czas włączona.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubW instrukcji jest wyraźnie napisane żeby nie włączać klimy poniżej ok. 2 stopni.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez _JakubW instrukcji jest wyraźnie napisane żeby nie włączać klimy poniżej ok. 2 stopni.
[ Dodano: Nie 01 Lis, 09 20:34 ]
No to mam wyłączać AC przy mrozie zaraz po włączeniu przycisku max na szybę czy nie ?
[ Dodano: Pon 02 Lis, 09 17:09 ]
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez _Jakubszczotka do odśnieżania ze śniegu, znowu jaka, skąd, wiadomo, żeby nie porysowała lakieru.
- kup najbardziej miękką szczotke jaka znajdziesz (najlepiej taką do mycia auta)
- ściągając nią śnieg z auta zmiataj TYLKO luzią jego warstwę. NIe dociskaj szczotki do lakieru i nie próbuj usunąć śniegu (czy nie daj Boże lodu) który jest przymarznięty do lakieru.
[ Dodano: Czw 05 Lis, 09 12:31 ]
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez _JakubNo ale przy grubszym lodzie to chyba trzeba za długo czekać aż odmarzną po odmrażaczu
Zamieszczone przez _JakubA propos mam ten odmrażacz skodowski czy można go również stosować na spryskiwacze reflektorów (w nowej octavii są wysuwane ciśnieniowo ze zderzaka), nie zniszczy lakieru ?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubJakiej firmy najlepsza żeby nie rysowała szybek, gdzie kupujecie ?pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz