Zamieszczone przez _Jakub
Skrobaczka
Zwiń
X
-
No faktycznie, gdzieś się doczytałem, że klima nie uruchomi się poniżej tych około 2 stopni (ja mimo wszystko żeby nie musiała się automatycznie blokować będę wyłączał) a więc może się okazać, że przy cieżkiej zimie nawet 2 miesiące. A wtedy oczywiście jak piszecie nie ma smarowania i sprężarka do wymiany. Pogmatwane to wszystko. Ale do osuszania szyby faktycznie się przyda. Jeśli jest ta blokada to jest pewność że chodzi sam osuszacz. Chociaż czy osuszacz nie potrzebuje sprężarki ?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Odmrażacz z Shell`a (jak dla mnie najlepszy) a płyn do spryskiwaczy z Carrefour`a
Zamieszczone przez _JakubCiekawe jak to zrobić jak są np przymarznięte
Skrobaczki, ponoć najlepsze są z mosiężną końcówką, wg "fachowców" nie rysują (nie sprawdzałem).*************
Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Kupuję tą: http://www.allegro.pl/item868782148_...ol_gratis.html
Mam nadzieję, że to prawda, że nie rysuje szyb.
Jeszcze jedno. Dziś dałem max na szybkę i faktycznie daje niezłe ciepełko bardzo szybko (włączone razem z AC), był jeszcze mróz na szybce a wewnątrz leciało dosłownie gorące powietrze, aż się bałem czy szybka nie pęknie, bo taka różnica temperatur, ale chyba ktoś o tym pomyślał.
I jeszcze jedno. To już chyba mój czwarty samochód, w którym zdarza się, że mróz pojawia się również wewnątrz na szybie. Czy wie ktoś od czego to zależy, że tak się czasem dzieje. Najpierw kiedyś myślałem, że to nieszczelny samochód, no ale jak mówię to już 4 więc chyba takiego pecha nie mam.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubTo już chyba mój czwarty samochód, w którym zdarza się, że mróz pojawia się również wewnątrz na szybie.
Komentarz
-
-
Jak nie chcesz by Dziadek Mróz namalował Ci wzorki od wewnątrz to po zakończonej jeździe wychłodź autko wewnątrz a rano szron będzie tylko na zewnątrz.*************
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lepickyJak nie chcesz by Dziadek Mróz namalował Ci wzorki od wewnątrz to po zakończonej jeździe wychłodź autko wewnątrz a rano szron będzie tylko na zewnątrz.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Wystarczy na chwilkę otworzyć drzwi. U mnie działa. Może spróbuj pozbyć się nadmiaru wilgoci z auta (zwłaszcza na dywanikach)*************
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Muszę spróbować, faktycznie na dywaniku mam teraz kałużę :-)
Inna kwestia. Myślałem, że jak włączam przycisk max na szybę to faktycznie jest max a tu sie okazało, że leci maksymalnie takie ciepło jak jest ustawione, miałem ustawione 20 stopni i sie dziwiłem, że jednak to wolno działa, po zmianie na zakres czerwony jest o wiele lepiej, trochę to dziwne, powinno być według mnie niezależne, max to max.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubMuszę spróbować, faktycznie na dywaniku mam teraz kałużę*************
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Maru 123ten denaturat nie ma negatywnego wpływu na lakier/uszczelki?
[ Dodano: Nie 24 Sty, 10 18:18 ]
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez _JakubI jeszcze jedno. To już chyba mój czwarty samochód, w którym zdarza się, że mróz pojawia się również wewnątrz na szybie.
Jeżeli wewnątrz samochodu zgromadzi się wilgoć, a nie jest to takie trudne, bo w wydychanym przez człowieka powietrzu jest tej wilgoci BARDZO dużo, to gdy spadnie temperatura ta 'para wodna' zamienia się w ... szron. Suszenie powietrza za pomocą klimatyzacji w trakcie jazdy (na długo przed zatrzymaniem się) zwykle pomaga.Starik, ale jeszcze lata ... SCOUTem
Komentarz
-
-
najlepiej oczyścić dywaniki z wody, ale oprócz tego pod dywaniki wsadzić gazety
U mojej żonki, mimo że wydawało się, iż jest tam sucho gazety po ogrzaniu wnętrza były jak mokre szmaty
Po 2-3 wymianach skończyły się problemy z parowaniem wewnątrzbyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez winni77Albo zaopatrzyć się w gumowe dywaniki
Karql masz na mysli cos takiego?!
Komentarz
-
A ja mam taka starą trójkatną skrobaczkę. Na 1 jego boku jest guma (tak fajna gruba) a na pozostałuch plastik do skrobania szyby ( 1 z rowkami, a drugi gładki).
Skrobaczka ta ma juz jakieś 9 lat i nie chce zadnej innej !!!
Te badziewia które mozna teraz kupic z marketach tylko rysują szybę i nie mają nawet gumy żeby ściagnąć wodę czy słabiej przymarzniety lód.
Chciałem żonie. do jej samochodu. kupić taką samą skrobaczkę jak moja, ale niestety jest ... nie do dostania :shock:Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez Bigale niestety jest ... nie do dostania
Komentarz
-
kross12
Big, Proszę bardzo
Cena 2.50 w każdym ASO
Komentarz
-
kross12, juz prawie prawie, ale ta moja trójkatna ma taka fajną grubą i szeroką gumę. Tu tej gumy tyle co kot napłakał i jest ryzyko porysowania szyby. A jest to dośc wazna, bo np. ja bardzo często zamiast drzeć po szybie plastikiem koszystam z tej czesci z nałozona gumą - wodę i delikatny lód/szron bardzo ładnie sie nią ściąga nie bojąc sie o porysowanie szyby.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
kross12
Big, to może kup zwykła skrobaczkę (ja mam taką z rękawicą) i gumkę do ściągania wody/szronu/lodu - chodzi mi o gumkę taką jaką maja na myjniach.
Komentarz
Komentarz